|
![]() |
#1 |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
![]() ehhh... ovako. sve je krenulo kada sam ja uzeo nokiu n95 i prikopcao je na USb- front panel, na njoj se prikazalo nesto oblika pc suit, data transfer, media player. ja elegantno odem na data transfer u nadi da ce mi je komp ocitat kao removable disk (kao npr. usb stickove). i tu je mobitel poceo nesto krckat, zvuk slican disku kada pise, a poprilicno sam siguran da taj zvuk nije izasao iz kompa. probam ja s misem mrdat, kad ono nema micanja i slicnih stvari. iskopcam ja mob, probam, opet nista, disk suti, sve kao inace, ali mis ne radi. probam ja stiskat po tastaturi, kad vidi ono sve ok, otvara se start meni, opera radi uredno, sve super, ali mish ne radi. onda sam pomislio da sam spalio usb front panel i da mi je vrisnuo USB cijeli na ploci. (lagano me hvata panika) nista, restartam ja komp, opet ista stvar, mis stoji, sve ostalo radi. nakon toga ugasim komp, i prestekam mis iz usb-a na ps2, probam upalit komp - nista se ne dogada, onda me tu presjeklo da sam sjebao maticnu. probam vise puta, nista se ne dogada, komp se ne pali. onda sam ugasio napajanje (na prekidacu), ostavio malo i ponovno upalio komp i sve ostalo radi, ukljucujuci i misa. zbog cega je to, i sto se u biti dogodilo ?! ![]() help me pls ili me barem razuvjerite da nije nista strasno jer se lagano tresem, imam maturalnu na kompu koja nije nigdje drugdje spremljena.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Teško je reći ali moglo bi biti da ti front panel nije dobro spojen pa provjei da ti nije USB "izmješan" a onnda ćemo dalje pogađati...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
sto da napisem ?!
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
|
USB portovi imaju "osigurače" protiv pregaranja sebe i uređaja (nažalost ne rade uvjek) koji se u pravilu demonstriraju tako da nokautiraju cjeli USB root na koji su spojeni, a neznam kako je kod tebe to spojeno... Provjeri taj front panel prije svega ostaloga, a onda (ako je tamo sve ok) provjeri kabal i konektore koje si koristio za spajanje moba da nije negdje šlus...
![]() |
#5 | |
sto da napisem ?!
|
Citiraj:
ehhh, provjerio sam front panel, sve je uredno spojeno, radilo prije, radi i sada. otraga gdje mi je printer na USB-u isto radi sve kako treba. sada je sve ok, komp se uredno pali, nema nikakvih smetnji (danas), ali me zanima zasto nisam mogao upaliti komp nakon sto sam prebacio mis sa usb-a na ps2. to me nekako sad najvise zabrinjava. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Beskorisna bitanga...
|
A čuj to ti ovako nemrem reć, možda je neki naponski spajk opalio ploču koja je od toga "oglupavila" možda ti je napajanje na izdahu pa je mob sasvim slučajno upao u šemu, možda ti je ploča na izdahu...
![]() |
#7 | |
sto da napisem ?!
|
Citiraj:
a mozda i monitor stvara problem ![]() dok ide, ide, kad prestane ide u servis i nema zahebancije ! hvala na pomoci ! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Moja preporuka ti je da instaliraš pc suite za nokiu. bez nje nisam uspio pokrenuti ni jednu noviju na foru usb sticka (a ni stariju sad dok razmišljam) Trebaš drivere za kabl, suite .... po meni dovoljan razlog da se ovo dogodi jer tehnički skoro spajaš 2 kompjutera zajedno na različitim platformama. Kužim bios al možda ti je nekaj komponenti nije selo na mjesto. Meni su isto jedamput usb-ovi riknuli + bsod pa su bili glupi šarafi koje nisam dobro pritegnul jer nisu bili original.
![]() |
#9 |
Beskorisna bitanga...
|
Hmm neznam za Nokiu ali ja sam baš danas ubo Motorolu V3 i istina bez softa s njom ništa nemreš ali niti ne poblesavi kanta od toga kaj je uštekaš, jednostavno ne radi i to je to, tj komp je vidi kao device ali nemre se s njom ništa raditi...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|