|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Ventilator procesora (nema slike na displayu)
Sad sam spojio komp, sve kako pise u uputstvima i sve radi, svi ventilatori i disk osim ventilatora procesora, on se kad upalim na kratko zavrti i stane, i kad ugasim isto na kratko zavrti i stane, nemam slike na monitoru uopce ![]() Zadnje izmijenjeno od: tuljan. 15.04.2008. u 23:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
1. navedi konfiguraciju 2. pogledaj jel se vent kasnije počne vrtiti 3. jesi li postavio procesor na dobru stranu 4. opiši normalno cijelu situaciju ako želiš da ti netko pomogne, od cijelog problema ti u naslov staviš "ventilator procesora"... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
Upalim komp i onda se on zavrti na sekundu i stane, procesor je dobro stavljen, provjereno dva puta, spojen je na CPU_FAN i sve radi, grafička je spojena sa posebnim napajanjem, i ona radi ali ne daje sliku na display (digital out i na monitoru je stavljen digital out), kaze no video signal, ventilatori svi rade.. sad cu napisati konfiguraciju jer neznam tocno koja je |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
grafička je radeon hd 3850, matična je gigabayte p35-ds3p, a procesor je intel core2duo e4600, ram je 2x1gb kingmax, imam 4 slota za ram i ja sam stavio u prva dva. EDIT1: ventilator od procesora radi kad ga spojim na druso mjesto, grafička je sjela dobro i vrti se njen ventilator, idem sad probat premjestiti ram EDIT2: Evo premjestio sam RAM i provjerio sve kablove i sve radi ali ne ide slika na monitor. Dakle, spoio sam Hard sa žutim kablom Sata i napajanjem, procesor sam stavio pravilno, ventilator od procesora spoijo na CPU_FAN, grafičku spoijo s onim kablom za struju i stavio u PCI E, sa napajanja sam spoijo onaj 20 + 4 kabel na matičnu i to je to Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 16.04.2008. u 12:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
MOraš stavit rame u utore koji su ti označeni istom bojom, u jedan ide pa prazan i onda opet staviš pa opet prazan |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
premjestio sam ram i probao prvo u oba zuta (1 i 3), pa onda u oba crvena utora (2 i 4) i opet nece, monitor uopce nece da sliku, samo blinka ona tipka za paljenje na monitoru.. Znači vjerojatno je grafička, zavrti se njen ventilator ali ne daje mi sliku, spojena je na struju i fiksirana je u PCI E i sjela je kako treba, spojena je na digitalni out, i kako ih ima dva, probao sam na oba i ne radi.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
aha, jesam sa onim kabelom kockastim sto ide direktno iz napajanja, nece nikako.., svi kablovi su (valjda) na svom mjestu, nisam spajao one ledice od naprijed nego samo ovo osnovno samo da upali i nece mi ta je++na graficka daje sliku. Da je provam u drugi PCI E spojiti ![]() ![]() EDIT: Spojio sam grafičku u tu svijetlo plavu a ram u zute, SATA kabel u ovo narančasto http://images.tomshardware.com/2007/...ds3p-board.jpg Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 16.04.2008. u 12:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
@tuljan ne radi ti link,jesi ljevo od socketa ukljucio 4 pinski prikljucak ili si i makao onu kapicu i ukljucio 8-pinski prikljucak? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Tak sam i ja imo problem kad sam slago komp, ventovi su se vrtili a nije bilo ništa na ekranu pa samo izvadili sve iz kučišta i onda spojili na podu i radilo je pa smo vratili nazad u kučište i radi.
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
99,999% da vent ne radi jer nema potrebe. instaliraj neki soft za kontrolu ventova i temperatura, moze i onaj sto si dobio s mbo. vidjet ces da ti je cpu hladan i da se vent pali tek kad opteretis cpu. naravno prije instalacije windowsa i ostalog softa pogledaj temp u bios-u.
![]() |
#15 | |
RiSeN FrOm tHe BaNNeD
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Probaj ti sve to izvadit i ponovno vratit i pazit da ne uništiš nešto ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Ultrabitchinfast
Datum registracije: May 2006
|
Probaj napraviti clear cmos, sa jumperom dok sve lijepo spojis. i probaj prvo sa 1 keksom rama.
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
Tuljane, grafička ide u svijetlo plavi slot, to si dobro spojio. Izvadi sve pločice memorije, i grafičku. Grafička mora sjesti do jaja u taj PCIe slot, puno je teže skužiti da li je dobro sjela nego kod starijih AGP-a, jer ima onaj "pimpač" umjesto zakačke koja bi kliknula na AGP slotu. Pločicu memorije, samo jednu, stavi u žuti slot koji je najbliži procesoru. To sve radi sa odspojenom strujom naravno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ako nije priključen ATX_12V (zaokruženo na sl. u 21. postu) ploča se neće boot - at. A da nije u ovome štos: PCIE_12V (Power Connector - na tvojoj ploči odmah do std. konektora napajanja) This power connector can supply extra power to the PCI Express x16 slots on the motherboard. Connect the power supply cable to this connector when using two graphics cards. Failure to do so may lead to an unstable system. Mada ovo treba kada se koristi SLI tj. dvije PCI Express x16 kartice |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
![]() |
#22 |
Premium
|
poslije 5 rastavljanja i sastavljanja odnio sam komp u ve-mil gdje je lik rekao da je sve u redu spojeno i da je najvjerovatnije greška na matičnoj i da će popraviti pod garancijom pošto je jučer kupljen. Hvala svima na pomoći |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|