|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
![]() Jucer sam kupio nf7-sl i gigabytov 3d cooler (navodno jako dobar, oko 170kn) i odmah clocknuo bartona xp2500 na xp3200 (samo povecao fsb na 200 bez voltaze). Temp je bila oko 41 C, to je trajalo 1 dan sve dok nisam instalirao nforce 3.13 drivere i onda je tem dosla na 55 C i komp mi se poceo restart u windozama. Smanjio sam fsb na 166 (xp2500) i sad mi je temp oko 50 C. Jel moguce da driveri mogu zasrat stvar ili je nesto drugo u pitanju? THX ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
...ja sam s tim driverima primjetio nizi skor u aidi testu za memoriju,pa sam vratio na starije koji rade bez greske...a za tvoj slucaj nemam komentara... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
pUtNiK
Datum registracije: Feb 2004
|
provjeri dal ti je cooler dobro namješten sumnjam da je do drajvera |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ubergeek
|
i ja sam cuo da je to dobar cooler probaj ga skinit malo ispolirat stavit ponovo pastu AS5 (tanko ravnomjerno razmazi sa osobnom) kojoj treba oko tjedan dana da pravo "sjedne" do tada drzi kuler na max RPM (prije ce pasta sjest zbog vibracija) ak ne padne na 40 vrati kuler a za te pare uzmi cooler cooltek ct8c-48 cu, socket a/370/478/754 inace imam losa iskustva sa tim inovativnim rijesenjima (CM Aero 7+) super hladi ali sve ostalo - (minus) pre bucan i na nizim okretajima jer se nakupi prasine a jako ga je tesko cistit ![]() nego da predjem na stvar imam istu plocu isti proc i temperature mi jako variraju iz dana u dan mislim nije da se bunim temperature su fantasticne ![]() u sobi 18 a u istoj situaciji sljedeci dan 30 trenutno je klokan na 2400MHz@1.85V (1.87koliko ploca ocitava) znalo je bit da vrtim sandru sat vremena a da temperatura ne predje 45C :confused: ili nakon vise sati colina04 43C drugi dan isto a temperatura skoro 55C mislim znam retc ce te da je to super no svedno me malo kopka i da mislim si zamjenit turbinu na svom CM Aeru sa 80mm Papstom(slicna iskustva?)
![]() |
#6 |
ubergeek
|
jesam i po mom profinjenom osjecaju za toplinu ![]() da ne otvaram novu temu sto znace ove opcije u biosu(nemojte zamjerit ak dobro ne napisem) CPU ThermalThrottling(ovo je bitno mozda ima veze sa predhodnom temom) CPU SpredSpectrum
![]() |
#7 |
Premium
|
Gigabyte je sranje
hmg... Nevjerovatno, kad ga vratim na normalne postavke xp2500 temp mi je 55 sa tim gigabyte coolerom. Pastu sam ponovo maknuo i fino nanio i opet sere, izgleda da je gigabyte cooler smece (to je moje iskustvo). A jesam ljut sto ga uze ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
neznam kakvo ti napajanje imaš, ja sam uzeo chieftecha 360W i čini mi se da čisto dobro opslužuje komponente, to ne bi trebalo biti šrot napajanje. Dosta je tiho jedino što se malo više grije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
ma ja imam šrot od MaxPower-a 400W što mi je premalo..ja nisam rekao da mi napajanje preslabo što i jest nego da mi je krivo očitavao temperature!!!!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
za ovih par uredjaja lkaj imas spojeno Max Power 400w je daleko od premalog/preslabog. Citiraj:
__________________ |
![]() |
#13 |
Junior Member
|
Imam isto napajanje i clockano na 2,2 Ghz i nije isto sve u sigu, neugodno mi je zbog duljine , moram nekom maznut html kod ![]() I vjeruj mi ni jedan napon nije ni malo ispod nominale.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Junior Member
|
Meni se mjenja npr 12 V-grana, varira sa 11.97 na 12, 03 u ocitanju , ako gledas dugo ocitanje recimo svakih pol minute. Sto je zapravo nista.
__________________ Zadnje izmijenjeno od: BrunoZG. 27.05.2004. u 20:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Nestabilnost
Ne samo da imam problema sa temperaturom sad imam i sa nestabilnosti procesora. Kada ga stavim na 200 fsb x 11 brejka mi (u battlefieldu vietnam igra par minuta i zabrejka mi komp) a kad stavim na 166 fsb x 13 normalno mi radi) neznam jel stvar u ramu ili necem drugom. Imam dva "keksa" od 256 kingmax jedan je 400 a drug 433. Već se tri dana "borim" sa kompom. Koji je dobar prog za provjeru stabilnosti? Jel imao ko sličnih iskustava? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
ubergeek
|
najbolji hm jednostavno igrice i samo igre(s postovanjem) prije do sam koloko stabilnost sam testiro sa raznim burninovima ![]() npr. 200*12@1.8 sandrin burnin vrti vise sati bez beda ![]() a kolin se srusi nakon 5min moje iskustvo govori da je naj test igre i to KolinMcReli i Warcraft te UT i jos jedna dobra stvar zabavljas se dok testirs ![]()
![]() |
#19 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Kao prvo - ovo ponavljam po 1000 sedamsto 79 - ti put ... Metoda po Dr. RAK-u. Kod max opterećenja nakon cca 40 min. stavi prst na cooler ( pasivni dio, ne vent ![]() ![]() Matične lažu i to bez ograničenja - ponekad i po 10 oC ..... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|