|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
svchost & CPU Load 99%
Dakle ponekad mi taj svchost pocne divljat i svchost mi optereti cpu da sve ostalo jedva da radi do 99%.Dobro ja ga pod task manager -kill process i dalje radi normalno ali idem pokrenuti igricu i on mi sve zatusi pa ja minimiziram i opet ugasim taj proces i onda bude ok ali mi ujedno nestane i zvuka jer taj svchost je zaduzen i za neke sistemske fore.Dakle ima li tu lijeka jer vec mi dize tlak.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Ovako ti svchost su ti sistemski fajlovi e sada ima ti jedna caka da ih mora biti samo 4 ako ih imas 5 onda je jedan od njih neki virus, tako sam bar ja cuo. Uglavnom ja ih imam 4 i fakat nikada nisu radili probleme vise sranja mi je radio explorer nego ti svc... Uvijek postoji alternativa format c: ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Re: svchost & CPU Load 99%
Citiraj:
Meni su na w2000pro uvjek aktivna 3 svchost procesa. Navodno postoji MS fix za to, ali sam bio lijen pronaci ga Sad sam se ponovno zainteresirao za problem moguce rijesenje problema |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Imaš crva. Broj svchostova je određen brojem mrežnih kartica, konekcija, vrsti mreže i sl. NE stavljaj MSfixeve. Osobito ne security fixeve. To je samo mazanje očiju. Stavi firewall.
![]() |
#5 |
Premium
|
I ja mislim da imam nekog crva koji je malo smrdao taj file.Na dosta foruma spominju razne pokusaje ali nista konkretno,izglda da cu se jos malo zezati s tim i traziti rjesenje a na kraju vjerojatno ce biti format c: |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Feldwebel
|
Kakvi pokušaji. Jesi došao na PCEKSPERT ili lokalnu birtiju. Stavi firewall sa aplikacijskom kontrolom. Tako se to rješava a bez format :c
![]() |
#7 |
Ovo ispod nisam ja! :)
Datum registracije: Sep 2002
|
Ja bi reko' stavi MS fixeve, pokvarit ne možeš. Mada, trebao si ih stavit prije, a ne kad je problem već tu. A firewall pod hitno. Bez firewalla ni komp ne pali, a pogotovo ić na net. ![]()
![]() |
#8 | |
..starija garda
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
....inace... service pack 2 RC1 cini se solidan.. + pukni gore keria, i nemas beda.. ..ps.. imas virus , ocisti to ![]()
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Ipak sam dao quick format,dao firewall i valjd ce biti ok.Najgore je sto ovi winXP skupljaju smece sa neta nenormalno.Moji WinME koji su u dual bootu sa ovima nikad nist a nemam ni firewall-a.Bio je neki virus koji je odjednom pokrenuo peti svchost za neke svoje namjere... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
..starija garda
|
quick format je cesto zajeb (to ti ne brise nista) savjet - ne budi lijen i pusti da formatira ako je vec tvoj komp ![]() PS (iako je upitno i za raspravu i obican format sta radi) ![]()
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
PC Ekspert
|
Ne brise ni full format, jedina razlika izmedju njih je sto full format chekira na bad sektore, to je sve - oba u stvarnosti samo ponovno zapisu FAT tabele (ili NTFS) - prazne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Feldwebel
|
Lovsan je popularniji pod nazivom MSBlast. One ne ubija ZA. Njega je neki prošli crv mogao ubiti ali ako si ga pustio da to napravi. Bugbear se širio pod tim imenom ali ne i ubijao ZA.
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Feldwebel
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#17 | |
Feldwebel
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#18 |
What's inside???
Datum registracije: Sep 2003
|
jedino zero fill full brise disk i rijesava probleme s bad sectorima (kolko je samo puta popravil mog ibm-a...) sta se fw tice, nikad ga nemam upaljenog, imam patch za blastera i za sasera, win reinstallam svakih 30-ak dana jer nemam reg za jedan prog pa kad mi zatreba, a istekao je, moram reinstallat (to mi je lakse neg dizat 6 dvd-a i 40+ cd-a punih mp3 ca u neki drugi prog za katalogiranje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
1. NT kernel system 2. LSA Shell export 3. Aplication layer gateway service Daj ti sad reci kaj je to ? nemam pojma kaj je to a firewall me pita jel hocu da te aplikacije budu dostupne internetu ili ne. Ali nisam nigdje nasao onaj Generic host process for Win 32... prije formatiranja sam ga imal a sad nemam. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
daysleeper
Datum registracije: Apr 2004
|
Sigurno će reć nod32 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Premium
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: RAK. 30.05.2004. u 23:56. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Feldwebel
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#26 |
Administrator
|
O bože, što se svega ovdje napriča. Dobar firewall i ne treba ti ni antivirus (ako nisi od onih korisnika koji klikaju na sve i svašta, pogotovo na privitke s "zanimljivim" ekstenzijama). Zakrpe za blastera i sasera naprave više štete nego koristi. Zatvore njih (ovo shvatite uvjetno) a otvore milju drugih sranja. NOD je jedan (ako se mene pita, najbolji) od najboljih AV. Bez obzira sviđao se tebi ili ne. Jedino ako pod tim misliš na estetiku (ipak si žemska ![]() ZA se dosta jednostavno podešava, 90% posla obavi sam kod instalacije, a i Rak se potrudio pa napisao neke stvari oko njega tak da ne vidim razloga za paniku. Uostalom, bez firewalla ste "prisiljeni" na skidanje i instaliranje svake jebene zakrpe za tipove poput blastera. A zakrpe se skidaju kad ih več popušite, pa zajebancija oko brisanja, stavljanja zakrpe itd. A da ne govorim o poslu nakon reinstala windoza ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Feldwebel
|
Najljepši primjeri gluposti zakrpa su one za BlasteraTM i SasseraR. Zakrpa za Blastera tako ISKLJUČUJE zaštitu RPC-a. Možda nekome ništa to ne znači ali o njegovom radu ovisi i (oko) 40 dugih servisa. Tako je i Sasser djelomično iskoristio tu krpu i uspješnije se širi po mreži (inaće bi se kompovi rušili). K tome još i isključuje neke funkcije samoih Windowsa. Da bi se malko zabavio, testirao sam te funkcije na svom kompu. Nadalje sam testirao i neke prijašnje "rupe" i one su lijepo radile. Ovo što sam napisao je sasvim dovoljan (pametnom) razlog da se instalira firewall na svaki komp. Ovisnost o antivirusu i zakrpama ne dolaze u obzir. To bi značilo da barem 3 dana mjesečno ne mogu raditi. Malo većernjih novosti. Na "tržištu je "novi" virus. Zove se Donk i zanimljivo koristi "zakrpu" blastera. Opet se ostaje bez nekih funkcija i opet se otvara jedna rupčaga. Detalje možete pogledati na Symantecovim stranicama. ZoneAlarm 5.0 Security Suite je prošao prvi krug testiranja uspješno. Firewall radi dobro, a antivirus je smeće. Ipak se radi o McAfee sranju. Večeras ide u drugi krug. Malo će mu biti teže i zabavnije. Suradnja antivirusa i ZA nije nešto posebno i pouzdano (za sada) ne radi s AVG i NOD32. Ionako se radi o tome da se antivirus natjera na update. To radi intiligentno ali... Funkcija je poznata iz corporative rješenja gdje je to značajno sofisticiranije i bolje rješeno.
![]() |
#28 | |
daysleeper
Datum registracije: Apr 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
..starija garda
|
Citiraj:
tu pogotovo upozoravam josi na NA, koji to radi po defaultu i salje sve CERTu prijave sta skidas recimo na kazaai ![]() ..nadalje.. ZA nije free u potpunoj verziji, a ona okrljastena je sranje... sygate je dobar (nisam ga probao ,ali sam dosta citao i uvidio) kerio je odlican.. besplatan mjesec dana, a ni ona verzija nakon mjesec dana nije losa (jedino sto ne stiti od reklama dok surfas) glavne firewall mogucnosti su poprilicno jake i mocne... od vise firewalla (pa i ZAlarma pro) keria jedino preporucam ![]() PS onaj tko ne korsiti zakrpe je glup (iako zakrpe nisu uvjek rijesenje, ali mnogemnoge rupe ipak zacepe) da radis u nekoj vecoj intra mrezi znao bi o cemu pricam ![]() antivirusni se koristi i zbog drugih nacina zaraze..-->mail, CD, disketa....blabla
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
Feldwebel
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() I ZA i Sygate i Kerio imaju jednake mogućnosti u besplatnoj verziji. Razlika je u tome što ti kod ZA i Sygatea ne trebaju zakrpe. Koliko još puta moram ponoviti što rade te zakrpe i da bez njih nemam problema? Znam da je pod Keriom to potrebno. Znam! Zato sam i instalirao ZA a ne Kerio. Sygate pada na kompliciranijoj mreži koja će ukljućiti neki router i VPN. Ali je prilično dobar na solo kompu. Samo je malo kompliciraniji za namještanje. Nisam siguran da smijem reći ali... ZA non pro u verziji 2.6 rješava problem Blastera i Sassera u mreži od 100+ klijenata. Promet se ubrzava oko 60%. Trenutna verzija je 5.0. Zaista je nepotrebno da mi objašnjavaš firewall unutar velikih mreža. Krajnje je licemjerno. Za velike mreže nije namijenjen niti ZA, niti Kerio, niti Sygate. Svi oni imaju produkte za tu namjenu. Najbolji su ZLI, Sygate SE i Tiny FMS. Točno tim poretkom. Perimeter firewall koji se zove Kerio WinRoute ne može poslužiti za tu svrhu, kao niti Sygate Office (Home) Network. Potpunu funkciju zadovoljavaju samo ZLI i Sygate. Malo je lošiji Tiny. TO govorim zato što imam sve te igračke i one su se prošetale kroz moju mrežicu, gdje sam ih nemilice davio dok im nisam našao mane. Ukupni manual za sve te igračke iznosi 10000 stranica koje sam provukao kroz svoj printer i kroz oči (ne baš sve jer me nisu zanimali raritetni načini postavljanja, to ću kada bude potrebno). A koja je svrha da ti objašnjavam zašto je ZA bolji od ostalih kada cijelo vrijeme trubiš o Keriu? Kerio je bolji, ne znaš zašto, ali znaš da je bolji. Ja sasvim sigurno znam zašto je i kako ZA bolji. Ponovio sam to 1000 puta pa bi ti trebalo biti sasvim dovoljno da napokon prestaneš citirati druge i probaš ga namjestiti. Iskreno me zanima kojih ćeš problema imati nakon toga. Da li će ti nešto uletiti? I napokon opet pročitaj što napisah o zakrpama i potrudi se pročitati koje funkcije one obavljaju jer to sve lijepo piše na MS stranicama. Za svaku od njih posebno.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|