|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Neće se upaliti
Pozdrav svima, Ovako,prvo da velim konfu. AMD 64 bit 3200+ Soltek K8AN2E-GR (nforce 3 250 gb) 2 x 256 ram kingmax 466 mhz ddr 1 radeon 9800 pro seagate 160 gb hard E sad,danas sam išao staviti nutra još jedan hard od 250 gb hitachi i 1 gb memorije,isto kingmax ddr 1,pc 3200. Složio to sve lijepo,pospajao (s tim da je jedan stari mem modul izletio jer ima samo dva slota) i kliknuo power na kućištu,a ono neko kratko zujanje i ništa,nema reakcije. Iskopčao sam ga iz struje,pokušao ponovno,ali više nije bilo ni tog zvuka,samo bi na sekundu zasvjetlila od LAN-a lampica i to je to. Probao sam izvadit hard i memoriju novu,nema reakcije,isto sve. Probao sam sve prespajat sto puta,nema reakcije. Napajanje je codegen 300 w,ali radi,probao sam ga na drugom kompu,radi bez problema,a radilo je i s ovim prije. Molim vas pomoć,ne znam više kaj da pokušam. Nisam trenutno u mogućnosti da isprobam ovu matičnu negdje drugdje,pa nisam siguran,moguće je da je ona crkla,samo neznam kak i zašto. Unaprijed hvala svima! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Nestručna instalacija...? Probaj rastavit sve, provjeri sve konektore za dovod safta, ubodi SAMO novu memoriju i napravi Clear CMOS (izvadi bateriju ako nemaš jumper) i ako to sve ne pomogne... At nomine paaatri et fiiiliiii et spirituss saaankktttiii.... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Ha,nestručna instalacija. Nisam kvalificirani stručnjak za to područje,ali rastavih i sastavih mnogo kompjutera. Tak da znam kak se stavlja memorija ![]() Ali opet,nikad se ne zna,možda sam nekaj okrznuo a da nisam primijetio. Probat ću to s CMOS-om,to mi je bilo još zadnje na umu,ali svejedno sam stavio tu thread,da vidim što pametni ljudi kažu o problemčiću. Hvala na odgovoru! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Beskorisna bitanga...
|
Nebi išlo nažalost... ![]() Usprkos ovome... Jer iza toga sljedi... Tako da ako je prespojio natraga origigi setup ne dolazi u obzir niti da je preslabo ako je dan prije radilo i sad ne radi može biti samo ploča ili ššlus u nečem... Može eventualno MES (minimalni esencijalni sustav) oliti narodski "golu elektroniku" probati da nije neki drugi uređaj u šljusu ali ako nije - reko sam kaj sljedi...
![]() |
#7 |
Premium
|
Probao sam s clear CMOS,nikakve reakcije nije bilo. Također,probao sam s najosnovnijim komponentama,samo da vidim hoće upalit,ali nisam dobio odgovor. Znači MBO odlazi u povijest je vaša pretpostavka? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Beskorisna bitanga...
|
Nažalost da, možeš probati počupati kablove od napajanja i ramove i prebrisati, eventualno s drugom grafom da budeš siguran da je ploča ali uglavnom je ona kandidat... E da i provjeri si da ti se nije izvukla grafa iz slota ako nisi, ljudima se to zna desit kad kopaju po casu da je trknu i izvuku a da niti ne primjete...
![]() |
#9 |
Premium
|
Probao sam s drugom grafom,ista je stvar. Cijeli komp sam izvadio,jedino što nisam ponovno slagao je cooler na proc. Sve ostalo sam vadio i slagao ponovno. Neznam,probat ću sad još jednom sve detaljno pregledati i ponovno složiti. Ako opet ne bu reakcije,šoping mi ne gine.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Beskorisna bitanga...
|
Da ako niti onda "ne upali" ne gine ti šoping...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|