|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Razlika između Intela i AMD-a?
Nisu imali AMD 2350 pa sam kupio E2180,Gigabyte p35-ds3L i 2x1gb A-data rama. Za sada+ sam zadovoljan,temperature kao i kod Amd-a 3000(2500mhz)+,ako ne i malo niže. Takt za sada 2500mhz.Više nego dovoljan. jedino mi se malo čudno ponaša u 3d-u. Recimo u ati toll mi frame rate ne prelazi 13 FPS,a sa starim procom je bio preko 300!!! 3dmark 05 prije 11600,a sada 12600(na 2500)! Samo 1000 razlike. Zašto? U sandri mi je memori test 5100,a sa starim je bio 6900 U proc testu je oko 30000,a sa starim je bio dosta manji-oko 10000! Super pi 1M je 24 sec,a stari je bio 34sec Treba li instalirati neke drivere za optimzaciju 2 jezgre? I ne kužim matičnu,kada stavim postavke memorije na tvorničke-ručne postavke(recimo:250 FSB,a memoriju na 800) ploča se ne buta(odnosno resetira memoriju),a kada stavim na auto memoriju sve radi ok !? Zadnje izmijenjeno od: vjekson. 01.04.2008. u 01:18. Razlog: dodatak |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
a ne znam sta si ocekivao, samo zato sto je intel neke ogromne razlike u perfomansama? to je proc kojem su oderali cash memoriju a intelov proc s oderanim cashem je celeron cak i ako postoji jos gori koji se sluzbeno zove celer, dakle pomiri se s time ![]() dobio si ono sto i lowend intel garantira - dobar score u superpi i nekim proc testovima. za sve drugo morati ces malo dublje posegniti u djeb i ubosti punokrvni c2d ![]() a sintetiku zaboravi, neki pomak u performansama bi morao osjetiti i to je najvaznije. sad, je li taj pomak dovoljan da bi opravdao trosak...IMO ne bas ali to je subjektivno |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Taj intel 2180 se OC-a na 3.0+ GHz na stock hladnjaku i kao takav je nemjerljiv sa bilo kojim celeronom na tržištu, zato ga uspoređuj s njima samo u snovima. Za 400 i nešto sitno kuna se nikada nije mogao kupiti bolji procesor u povijesti informatike od 2160 i 2180.
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
ht
Znam da su stari inteli imali HT tehnologiju,sada mi pokazuje da ovaj to nema. Razlike u otvaranju aplikacija i Win.gotovo da i nema. Igrice se ništa brže ne učitavaju iako sada imam 2GB ddr2 memorije,a imao sam 1GB ddr-a.Ni to mi nije jasno... Možda da napravim novu instalaciju wina? Iako sve radi ok... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#10 |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Budi ti sretan što je to uopće upalilo tako. Sad formatiraj taj C i nove windowse..Brže!! ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Da dobro da ti radi. Intel ti ima bolje scorove u svemu osim, u memorijskim testovima jer tamo još onaj mem. kontroler od Athlona rula. No kada se Intel OCa, dobije se još bjesniji stroj. Što se tiče arhitekture Intel je napredniji, a taj Pentium je srezani Core tako da ima i malo lošije performanse. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Banned
Datum registracije: Jun 2007
|
Sve je rekao!!! Još bih dodao da taj nedostatak od 1 Mb cachea odnosi u najgorim slučajevima 9% brzine u gejmingu, u prosjeku to je oko 4%. Uglavnom neprimjetno. Pa mislim e2140 košta manje od 400 kn. O čem pričamo!?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zgubidan
Datum registracije: Apr 2008
|
E2140
Da cini se dobar proc, seka mi je jucer kupila takvu konfu u autronicu na akciji za 1600kn dok sam joj ja nameravao sloziti oko AMD x2 4000+ (pa sam zbog toga pokrenuo topic vezan uz asus ploce na AMD temi), no kad sam pogledao o cemu se radi, reko fino si ti to piknula, best buy! z |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Novi to nemaju jer nemaju potrebe za time... imaš prave dvojezgrene/četverojezgrene procesore Što se tiče win.... žališ se kako ti se sve vuče a prešao si sa jedne platforme na drugu bez reinstalacije OS-a.... instaliraj nanovo OS pa se onda javi ![]() btw greg nadam se da si bar jednom imao prilike raditi sa novim Celeronima a ne da pljuješ po nečem što u životu nisi probao ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
cheers |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Banned
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
Obje imaju sve što će prosječnom useru ikad trebati. Idemo izmišljat nedostatake - nema Raid, NEMAJU SLI ili crossfire itd... hm....... pa to bi stvarno za ploče u rangu 400-500 kn bilo previše. Prije si takve kvalitetne ploče s takvim overclockerskim sposobnostima mogo samo sanjati za tu lovu plus kompatibilne su s procovima koji tek trebaju izać još ove godine. A ako vas sve to ne zanima ima za 200-300 kn ploča s starijim chipsetima. Ja ne vidim danas ni jednog ozbiljnijeg razloga za odabir AMD platforme. Ni low ni mid a pogotove ne high range, a to ne govorim jer čvrsto podupirem intel i njihovu mafiju nego mislim da su u svakom slučaju bolji izbor. Zadnje izmijenjeno od: Opaki. 04.04.2008. u 16:01. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
AMD ima super procesore za low i mid konfe... tj ako tražiš cpu do nekih 750kn tu je i AMD i Intel super kupovina i nećeš fulat niti sa jednim od njih. Definitivno bi kod AMD-a izdvojio 5000+ BE koji je odličan cpu za malo para. Ono što mi je u ovom threadu presmješno su dvije izjave: 1) kako Intelovi Pentium E i novi Celeroni nude samo dobre perf u PI-u -> odvalio sam se od smjeha da je to za ne povjerovat... pogotovo kad dolazi od nekog tko kaže da ih je i previše isprobao. 2) kolega je prešao sa 3000+ Venice procesora na Pentium E2180 na što kolega greg izjavi: neki pomak u performansama bi morao osjetiti i to je najvaznije. sad, je li taj pomak dovoljan da bi opravdao trosak...IMO ne bas ali to je subjektivno pa brate mili ako ti stvarno misliš da je razlika između jednojezgrenog Venice i dvojezgrenog PentiumE procesora toliko neisplativa i mala što si ti uzeo x2 4000+ koji je usporediv s tim Pentiumom kad razlika u perf ne opravdava trošak? Bilo da je uzeo AM2 X2 cpu ili Pentiuma razlika definitivno postoji i definitivno je isplativa. Osim ako kolega vrti samo divx-e i surfa net-om.... onda mu je i taj Venice bio i previše
![]() |
#21 |
Premium
|
daj ne lupetaj, prerasli smo obojica takve stvari odavno - nisam rekao da nude samo dobre performanse u superpi nego da je to nesto u cemu ce se jedino posebno iskazati u odnosu na, jelda, konkurenciju. ocito je bilo da je covjek ocekivao cuda i onda kad ih nije dobio bio sokiran. a sto se tice isplativosti - mjenjao je cijelu platformu da bi uzeo lowend proc iz ponude. znas i sam koliko je mogao dobiti za stare komponente (nista ![]() dakle sve se svodi na njegova ocekivanja, ocito razocarenje dobivenim i moj pokusaj da ga spustim na zemlju gdje pripada kao i svi mi ![]() to sto se ti uvijek napalis kad su ovakve teme u pitanju.....to je druga stvar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
2180
U 3dmarku 2005 sam imao 11600 scor,a kada ovaj dignem na 2800 dobijem 14600,što i nije mala razlika. Cpu scor je sa 5000 narastao na oko 10000,što isto nije zanemarivo. U 3dmarku 05 mi je FPS znao pasti na 22,a sada ne pada ispod 30,što je isto jako dobro! Super Pi mi je na 3000 19,5 sec,na 2800-20,5sec,na 2700 21,4sec. I sve igre mi napokon rade tečno,bez zastajkivanja i nenadanih padova FPS-a I TO BEZ REINSTALIRANIH WIN-a,nema potrebe kada sve radi ok,kada uzmem drugi hard slijedi reinstalacija... Proc na 1.35 ide do 2900mhz,na 1.40 do 3000 i to mi je više nego dovoljno,ja ga držim na 2700 ![]() Dobio sam i dosta dobru memoriju A data 2x1gb koja radi na 800mhz(5,5,5,18),a ja sam ju sa +2v(2.0) dignuo na 1000mhz(5,5,5,18-dakle isto) i radi ful stabilno...Držim je na 900... |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
|
![]() |
![]() |
|
|