Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.03.2008., 00:56   #1
DANCI
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
(riješeno) X-fi problem HITNO

Ovako frend ju je bio kupio u dućanu i to ona extreme gamer obična bez one RAM-e u sebi i bez front panela, i problem je slijedeci kad god stavi tu zvučnu karticu u komp slika (video) na monitoru je reza katastrofa 640x480 umjesto da je reza kak je i dosada bila 1152x864 i niti su boje 32bitne vec neka 4bitna nemoze ju mjenjati u wind unatoč tomu što je instalirao drivere od zvučne, probao je instalirati na novo wind i nije pomoglo, probao je clear c mos nista, probao je premjestati po PCI utorima i nista, iskljuci integriranu zvučnu nista, čim izvadi zvučnu odmah sve šljaka tj. vrati se u normalu ko da nije bilo nista.
odnese tu zvučnu kod sestrinog kompa radi normalno, proba kod frenda radi normalno, zašto jel mi može tko objasniti problem je hitan !!!

ABIT IC7 s. 478
Leadtek 7600GT
Intel Pentium IV 3.0 HT Prescott
4x512MB G.E.I.L.
19" CRT
čiftek 410w
DANCI je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2008., 02:20   #2
DANCI
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
evo bio je frend probao staviti drugu grafičku geforce 2 umjesto 7600GT i X-fi u svom kompu i tada je proradio... zasto nece sa 7600GT nekužim ???
DANCI je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.03.2008., 03:07   #3
joolka
music freak

joolka's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
..nek proba zamjeniti pci slot ?
Staro 28.03.2008., 03:07   #4
t3chno b0y
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
pokusaj sa driver cleanerom očistit drivere od grafičke i onda nanono instalirat najnovije za 7600gt...vrijedi probat ako vec nisi...
t3chno b0y je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2008., 04:10   #5
BladeRunner
Type R
Moj komp

BladeRunner's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
7600GT kažeš..hahahha
Napravi ovo: U biosu smanji Aperture size. Neznan kako je točno ime ali je u MB ,pa ga smanji na pola. Meni, ako je to na 128 onda se događa što i tebi. Na 64 savršeno normalno.
Staro 28.03.2008., 13:50   #6
kiki456
Premium

kiki456's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Sve sam ovo isprobao što ste napisali i ovo da smanjim sa 128 na 64,isto sam probao i opet mi je isto.Ljudi pomozite više nemam ideja.
kiki456 je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2008., 14:06   #7
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
..a čuj,meni je ovo druga i zbilja nisam imao problema ni na nforce3 chipsetu ni sad na p35 chipsetu..sve je od prve proradilo rock-stable..bez kerefeka po VGA i ostale komponente..

možda si otkrio nekompatibilnost..to je bad luck..ali zašto ne probati sa reinstalacijom XP-a dok je zvučna unutra..znači ne naknadno stavljanje..nego odmah da je unutra..i ovo šta su dečki stavili Aperture size,to ne bi smjelo zezati stvari..ali 32mb je ok..64 max..

glupo da se nešto kolje..i to baš AGP sa PCI utorom..možda je u nekoj IRQ adresi problem? To se da pogledati u BIOS-u..jel sve pravilno namješteno..onboard audio disablean..i ostale stvari na Auto..odnosno da su uopće ikako podešene,meni se znalo dogoditi još na SB Live!-u da sam morao manualno namještati adrese u Bios-u i pogađati koja će mi raditi...zeznuto je kad se auto ne prepozna pravilno..
thedream je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2008., 15:02   #8
kiki456
Premium

kiki456's Avatar

Evo riješeno,proradilo je kad sam taj accepture size ili kak oveć stavio na 32MB.Dajte mi sad recite kak da to sve podesim sad mi nema basa opce,a kad idem na test cuje se normalno a kad pustim pjesmu nema ga opce.Neka neko malo napise kak oje najbolje staviti postavke.Hvala svima.
Staro 28.03.2008., 15:08   #9
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Otvori Bass Management i tamo imas Bass Redirection. To uključi.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2008., 15:16   #10
kiki456
Premium

kiki456's Avatar

Ajde nek mi neko(naravno kome se da) poslika svoj panel od kartice i kaj mi je najbolje stavit da nemoram stalno mjenjati one modove.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.03.2008., 15:52   #11
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

..ukratko..Entertaiment mode : treble 55%,bass 35%..to je glavni screen..volume jasno..100%..thx,zvučnike biraš po svom sistemu..upali bass redirection..stavi front large,center small i rear large...isto tako i udaljenost..front 0.7m,center 0.5m i rear 0.9m...

to je to..od postavki još mute stavi na line in,mic..i ostalo što ne koristiš..sve drugo na 100%..

ekvilajzer nek bude na rock..to je neki optimum..

kristalajzer ne više od 33%..jer će krckati u mp3-cama..neki optimum je općenito do 50%..al znam ljude koji i na 20% drže i manje..u kunu se da im je mrak...

šta još imamo tu..EAX effect..iskreno,bzvz..upali i stavi na none..0.0db..čisto da gore..

X-fi CMSS 3D..stavi surround upmix,rear 55%..da prebacuje malo jače na stražnje zvučnike ukoliko imaš 5.1...

i to je to..uživaj..nadam se da sam pomogao..
Staro 28.03.2008., 17:13   #12
kiki456
Premium

kiki456's Avatar

Prije svega hvala ti puno,ali prije nego si mi ti napisao to ja sam stavio cristalyzer na 100% i nije mi nis krckalo,al nema veze nije to sad bitno.Samo me zanima zasto mi je bass sad slab,cini mi se da mi je bio jaci na integriranoj.A još mi je na 50%,a sad si mi ti još napisao da ga smanjim na 35%.

Još me zanima kak taj eax funkcionira,šta ja moram svaki put prije nego šta idem igrati igru prebaciti na game mode.
Staro 28.03.2008., 17:20   #13
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

..ne znam o kojim ti se zvučnicima radi,znaš..pa sam ograničen da te savjetujem..ako si negdje napisao,moj bed..

ja imam logitech x530..i nemam tih problema..jer je woofer dosta jak sam po sebi..i na 40% trese sobu solidno..

ovo za crystalizer..ma to je osobno mišljenje..ja to ne držim nikad ni preko 50..koliko je na defaultu..evo sad mi je na 35%...i sve ok..čisto stvar ukusa.. ne volim ni pre-crispy zvuk..kako kaže Creative..

..pa da ti se i taj bass pojačati software-ski..u thx konzoli..subwoofer level, meni je ne znam,na 40% recimo..di ti je bass redirection..tamo bi negdje trebalo biti..imaš i subwoofer gain +15db tako nešto..opali kvačicu i tu..nije greda..

EAX ti je komercijala sama po sebi..ne moraš ništa paliti pri igrama,osim u samoj igri naravno..pod sound settings..malo pogledati..jel se da šta enable za bolje efekte..kad već imamo punokrvne x-fi procesore..

ostavi na enabled..none..i 0.0db...

šta ti se ne čuje dobro na bass 35%,treble 55%? ja više osobno volim visoke tonove..netko voli bass...očito i ti..ajd,ako imaš već slab hardverski bass..možda je do woofera...ajmo ga software-ski prebaciti..stavi obrnuto onda..60% recimo bass..i 40,45% treble..pa vidi šta je i kako je..

igraj se slobodno..nećeš ništa zeznuti s tim settingsima...

i nema na čemu.
Staro 28.03.2008., 17:27   #14
kiki456
Premium

kiki456's Avatar

Radi se o geniusuma onim drvenim 5.1,meni je 50% bass i 50% treble i ukljucio sam ono za 15db i opet mi se nekako cini tiho naspram prije,al neznam mozda mi se cini.Daj mi samo jos molim te objasni ak ti nije problem kaj dobijem s onim kad stavim front large rear small i te gluposti i s onim kad stavim front na 0.7m i to.

Kaj mi znaci ona skala kod bas redirection u HZ-ima,kaj s tim dobijem?

Jel ti možda znaš kaj sam ja dobio ili izgubio s onim kad sam u biosu spustio onaj size na 32MB?

E i daj mi samo jos reci kaj onda mogu stalno držat na entertraiment mode?
Staro 28.03.2008., 17:37   #15
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

..što se tiče enter.moda..drži..držim i ja..na već drugom gameru,i drugoj kombinaciji zvučnika..prije X220 logitech 2.1..sad x530...5.1..i sve super..

i igranje i mp3 i DVD..taj mi je osobno najdraži mod..netko možda voli game..probaj se i tamo poigrati sa bass-om..možda ti upali..

al kažem..zvekni 60% bass i 40,45% treble..možda nema jak bass sistem sam po sebi..znam da su logitechovi wooferi dosta ono,jaki..za tu cijenu..a taj drveni genius je odličan sistem..ne bi trebalo biti problema..stavi 60,40..u korist bass-a..

nisi izgubio ništa..niti bi išta dobio..tako da se ne zamaraš sa Aperture size-om..to je čista komercijala..koja koristi isključivo onboard grafikama...za grafike sa vlastitom memorijom,kakvu ti imaš..znači da nije shared..nema nikakve koristi..imaš dovoljno rama..vidim 2gb..grafa lowend..al ok..nema veze..dovoljno ti je 32mb..i virtualne memorije baciš 1gb..1030mb stavi..i to je to..svakih mjesec,dva defragmentiraj disk..i uživaj...

ona metraža..kako sam ju ja razumio,je automatsko naštimavanje snage u zvučnike..uz pomoć bass redirectiona i ostalih postavki..pretpostavimo znači da ti je center zvučnik najbliži,on je i snagom najjači ako se ne varam..pa mu dodijelimo small..jer mu ne treba large..po toj nekoj virtualnoj izlaznoj snazi..

ostali front i rear su slabiji sateliti..od centralnog..i njima dodijelimo large..da bi ih virtualno pojačali..ako me razumiješ...i damo im malo više metraže...uz pretpostavku da što su dalje,da im treba više pojačavanja software-skog..

nadam se da si razumio.....stavi front 0.7m,center 0.5m..i rear 0.9m..i super će ti biti na tim Geniusima..
Staro 28.03.2008., 18:49   #16
kiki456
Premium

kiki456's Avatar

E hvala ti puno,napravio sam sve kak osi rekao,samo kad stavim ono na front large nema basa niti malo,neznam zašto,a kad je sve na small onda se cuje.
Staro 28.03.2008., 19:07   #17
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

..onda ovisi o sistemu..ma slobodno se igraš,nećeš ništa spizdit..

mislim da ti Genius imaju i na sebi lcd? sa postavkama,bass,treble..šta ne? pogledaj i tamo,dal možeš šta zavrnut..da jače trese taj bass..
Staro 28.03.2008., 23:09   #18
kiki456
Premium

kiki456's Avatar

Sredio sam sve sad ubija,hvala vam svima puno..)
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno