|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
neispravna 3850?
Imam Sapphire 3850 256Mb (crveni pcb) čiji vent je stalno na full i ne može se nikako naštelati da vrti sporije. Probao sam RivaTuner, ATITool,... Everest ju uopće ne doživljava i ne daje nikakve podatke o njoj. Sve verzije su najnovije kao i Omegini driveri. Ni najnoviji službeni Sapphireov BIOS nije pomogao, a GPU-Z ga uopće ni ne detektira tj. tvrdi da je i dalje stari BIOS na njoj. Konkretno pitanje: da li se ta grafa može smatrati neispravnom i tražiti zamjena? Ono, grafa radi, daje sliku, nije ocana, ima stock cooler, a vent ne hebe živu silu i stalno vrti na full okretajima.
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Nov 2007
|
Mislim da ne jedino da promjenis kuler inace trebao bi bit bios s automatskom regulacijom?? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
mislim da ne,ako ti radi ispravno,znači nemaš problema sa pojavljivanjem stranih objekata u igri i svakodnevnom radu,čisto sumnjam. pa jesi probao stavit koju stariju verziju drivera?? ja imam x1950 i radi mi bolje sa originalnom verzijom drivera koje sam dobio sa njom nego sa ovim najnovijim. probaj stavit starije drivere,često puta to pali. gpu-z nisam ni ja uspio nagovorit da mi radi,tj detektirao mi je karticu kao 512mb a ne 256 a i atitool mi isto zna radit probleme kad hoću klokat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Nije to do drivera nego do njenog BIOS-a jer se u njemu regulira brzina vrtnje venta. btw, grafa je kupljena polovna i nisam dobio ni cd ni manual s njom, ali sam dobio original račun. Lik sa Sapphireovog foruma mi je rekao da svima kojima je poslao taj BIOS, da svima radi i da i on sam sumnja na defektnu grafu. Sada čekam službeni Sapphireov odgovor.
![]() |
#6 |
Premium
|
BIOS koji je sada gore nema automatsku regulaciju, a Sapphire je u međuvremenu izbacio takav. I on ne radi. Ponavljam, moderator Sapphire foruma koji mi je poslao taj novi BIOS je tvrdio da sam prvi koji mu javlja da BIOS ne radi i da pretpostavlja da je grafa u komi. Čekam potvrdu od samog Sapphirea i onda imam neki argument za traženje zamjene od lokalnog dealera.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|