Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.03.2008., 18:25   #1
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
neispravna 3850?

Imam Sapphire 3850 256Mb (crveni pcb) čiji vent je stalno na full i ne može se nikako naštelati da vrti sporije. Probao sam RivaTuner, ATITool,... Everest ju uopće ne doživljava i ne daje nikakve podatke o njoj. Sve verzije su najnovije kao i Omegini driveri. Ni najnoviji službeni Sapphireov BIOS nije pomogao, a GPU-Z ga uopće ni ne detektira tj. tvrdi da je i dalje stari BIOS na njoj.
Konkretno pitanje: da li se ta grafa može smatrati neispravnom i tražiti zamjena? Ono, grafa radi, daje sliku, nije ocana, ima stock cooler, a vent ne hebe živu silu i stalno vrti na full okretajima.
Staro 26.03.2008., 18:30   #2
Majo
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2007
Mislim da ne jedino da promjenis kuler inace trebao bi bit bios s automatskom regulacijom??
Majo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.03.2008., 18:36   #3
D-I-A-B-L-O
Bannija :D
Moj komp

D-I-A-B-L-O's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
mislim da ne,ako ti radi ispravno,znači nemaš problema sa pojavljivanjem stranih objekata u igri i svakodnevnom radu,čisto sumnjam.
pa jesi probao stavit koju stariju verziju drivera??
ja imam x1950 i radi mi bolje sa originalnom verzijom drivera koje sam dobio sa njom nego sa ovim najnovijim.
probaj stavit starije drivere,često puta to pali.
gpu-z nisam ni ja uspio nagovorit da mi radi,tj detektirao mi je karticu kao 512mb a ne 256 a i atitool mi isto zna radit probleme kad hoću klokat.
Staro 26.03.2008., 19:07   #4
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Nije to do drivera nego do njenog BIOS-a jer se u njemu regulira brzina vrtnje venta. btw, grafa je kupljena polovna i nisam dobio ni cd ni manual s njom, ali sam dobio original račun.
Lik sa Sapphireovog foruma mi je rekao da svima kojima je poslao taj BIOS, da svima radi i da i on sam sumnja na defektnu grafu. Sada čekam službeni Sapphireov odgovor.
Staro 26.03.2008., 19:18   #5
Majo
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2007
Pa dobro da si upito sapphire al bi ti trebla radit s novim biosom neznam zasto ne radi??
Majo je offline   Reply With Quote
Staro 26.03.2008., 20:03   #6
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

BIOS koji je sada gore nema automatsku regulaciju, a Sapphire je u međuvremenu izbacio takav. I on ne radi. Ponavljam, moderator Sapphire foruma koji mi je poslao taj novi BIOS je tvrdio da sam prvi koji mu javlja da BIOS ne radi i da pretpostavlja da je grafa u komi. Čekam potvrdu od samog Sapphirea i onda imam neki argument za traženje zamjene od lokalnog dealera.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno