|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Plavi ekran smrti na novoj konfi
Pozdrav svima Kupio sam novu konfiguraciju Abit IX38quadGT Intel Core 2 duo E6750 2.66GHz ATi HD2600XT Napajanje 350W Codegen Geil 2Gb DDR2 667MHz Instalirao sam sve drivere, ali mi je sustav jako nestabilan. Nekad mi se ruši nakon 2 sata, nekad se uopće ne sruši, nekad nakon 10 minuta... Procesor nije overclockiran, u BIOSu nisam ništa dirao. Molim pomoć Zadnji puta kad mi se ugasio (prije pola sata) na plavom ekranu je pisalo ovo 0X0000008E 0XC0000005 0X8B0C849E 0X9B2D3954 0X00000000 dxgkrnl.sys - Adress 8B0C849E base at 8B09E000, DateStamp 4549ae96 dumping phisical memory phisical memory dump complete |
![]() |
![]() |
#2 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
Chieftec Model GPS-550AB-A Snaga 550 W Ventilator 12 cm Karakteristike +5V: 26 A maksimalno +12V1: 18 A maksimalno +18V2: 18 A maksimalno +12V3: 18A +3.3V: 28 A -12V: 0.5 A +5VSB: 2 A Aktivni PFC (Power Factor Correction) Zaštita od kratkog spoja na svim vodovima. Zaštita od previsokog napona. AFC - Automatska kontrola brzine vrtnje ventilatora Zaštita od pregrijavanja Konektori 20/24 Pin ATX x 1 4 Pin P IV x 1 6 Pin PCIe x 2 Molex / PATA x 6 Floppy x 2 SATA x 4 8 Pin EPS12V x1 i drugo Chieftec power supply 650W Turbo Series, Cable management, 4×12V, Active PFC, 14cm fan |
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
U Ve-milu nema takvog napajanja. Da li može ovo Chieftec power supply 550W, EPS, ATX 2.0, 3×12V, Active PFC, AFC, 12cm fan, 2×SATA connectors Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 25.03.2008. u 16:04. |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako misliš potrošiti 500-600kn, naruči Corsaira 450W u Linksu, a ako ti treba nešto iz vemila, uzmi Fortron 400W od 290kn. 550W napajanje ti nije potrebno.
#9 |
Premium
|
Evo napravio sam nekoliko testova u OCCT-u. Znam da ste svi rekli da je napajanje, ali bih htio vidjeti da li je možda kvar u procesoru. Taman prije nego što mi prestane testiranje na grafovima se vidi pad napona. Grafovi su na ovoj stranici (cca 0.5Mb) http://rapidshare.com/files/102287031/mjerenja.rar.html P.S. Kada imam još program uGuru (program za praćenje temp. i ostalih stvari na matičnoj) otvoren, windowsi se sruše nakon minute, dvije testiranja, a kad ga nemam onda mi samo izbaci grešku da mi je proc. nestabilan. |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Kompjuter se opet gasi
Ja opet imam isti problem. Već sam slao pitanje ovdje - http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=102436 Ekipa mi je rekla da kupim novo napajanje - kupio sam ga - 650W Chieftec, i opet mi se pojavljuje plavi ekran - upalim kompjuter 1.put, nakon minutu, dvije se pojavi plavi ekran smrti, kada ga upalim 2. puta radi normalno. Nisam napravio upgrade (update, flash, kako se to zove) BIOS-a jer se bojim da ne bi što smrdao. Da li ima još što mogu napraviti osim update BIOS-a ili je najbolje HGspotu sve to lijepo reklamirati? |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#11 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Da, i? Zbog toga ti ne treba nova tema...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
#13 |
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|
Dali ti je CPU cooler pravilno montiran??? Probaj sa drugom grafom dali se i onda rusi. Jesi ustekao SVE kablove u maticnu? i onaj sa 4/8Pinova i onaj sa 24 pina? Obicno zna bit sranja kad se 4-8pinac zaboravi..... Javi kak je proslo. |
![]() |
![]() |
#15 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
..uzmi u obzir da neke stvari ponekad jednostavno ne rade a nove su,evo jučer sastavili u druga ![]() al nekako čisto sumnjam...imam više osjećaj da mi kojima komp radi ok,dobro potrefimo..nego što se stvarno razumijemo...čovjek sve kupi novo,i baca mu plavi ekran..neshvatljivo..kao da 3850 i 2gb kingmaxa 800 pojedu 550W čifa..gluposti... probaj još koji put,možda je do drivera..al kažem,mi smo u mom tom slučaju sve instalirali,i sve jasno pravilno,jer meni radi,u konfi moj komp,on meni pomagao..pa ja njemu uzvratio...i njemu neće...tj. baca mu BSOD....cerek,živi.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
herr Flick
Datum registracije: Oct 2005
|
Ja sam imao Asus P35, Crucial Ballistix i plave ekrane. Do tad nisam vidio da je bilo tko imao sa tom kombinacijom imao problema, ali eto ja jesam. Stavio bilo koji drugi ram, sve radi. Taj isti Crucial na GB ploci (tu kombinaciju su ljudi prijavljivali kao najproblematicnije) radi ko sat i kloka se bez BSOD-ova. Nema pravila, zato sam i napisao da izmedju ostalog testira i memoriju (memtest na bootCD-u)
#17 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: generic. 02.04.2008. u 22:49. |
|
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
Inače, rješeno ![]() ![]() ![]() A i još duže vrijeme ću ostati na XP-u jer sam skužio da ja Vistu koristim samo zbog izgleda, a to mogu srediti i na XP-u sa transformacijskim paketom. XP-aši, ( ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#19 |
Registered User
|
super ti je napajanje na ovoj konfiguraciji to ti je isto koda si kupio bmw-a i stavio 13 sa zastave i to one tigar obilic ali dobro ove greske mogu biti nesto drugo a vjerojatno je problem u driverima koje si mozda nasnimio na one koje si prije imao to jest nisi ih deinstaliro |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|