|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
memorija ddr i ne gasenje kompa
imam Asus P4GD1 + 2x512 ddr supertalenta cl2 i do sada je sve radilo odlicno, medjutim poslao sam komp u zg da mi tip istalira JAWS (program za citanje za slijepe) i jos sam si uzeo 2x1g value select vsgb400c3 kad mi je stigo nazad ubacim novu umjesto stare memu i uopce se ne dizu WS, izvadim novu vratim staru dignu se prozori ali kad gasim komp on mi prvo izbaci navedenu sliku i racunalo se restarta, nadam se da mozete vidjet sta pise! vadio sam bateriju iz mbo, 10 puta namjesto bios, stavio novi bios na mbo ali uvjek isto kasnije sam isprobavao novu memu i izgleda da jedan keks ne radi, stavio sam ga pojedinacno i nije htio dic WS a drugi je digao WS ima li to veze sa latencijama na ST su 2,3,3,7 a na VS 3,3,3,8 unaprijed zahvaljujem! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Pogledaj da su ti u biosu latencije podešene na SPD time češ eliminirati latencije problem. Ali BSOD-i su večinom vezan uz hardwerske probleme ili velike drajverske nekompatibilnosti |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
naredjeno je u biosu na spd, ali ako si ne pasu mbo i nova memorija zasto onda sa starom memom koja je radila uredno pola godine dogadja se isti problem, evo trenutno mi je unutra 1gb value selecta (nova) i windovsi se dizu uredno i rade normalno jedino je problem pri gasenju racunala! EDIT: mislim da nije problem u kompatibilnosti asus P4GD1 i vsgb400c3 jer na stranici od corsair-a pise da su kompatibilne: http://www.corsair.com/configurator/...s.aspx?id=1848 Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 22.03.2008. u 10:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
poslusao sam savjet iskusnijeg kolege pa sam ponovo instalirao windowse, rekao mi je da ponekad kad se mijenja mema maticna se znao zeznit pa treba stavit nove windowse! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|