|
![]() |
#1 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
windows server 2k3 - kompletan vodic kroz postavke...
Trazim vec 2 dana otprilike neki smisleni vodic na netu za windoze server 2k3, nikako da nadem... Trebao bih umreziti nekih 20 racunala, jedno bi bilo server, na njemu instalirani 2k3, dok ostala client racunala bi imala winxp. Cilj je da se svako od client racunala moze totalno upravljati sa servera, dakle da se vidi koji su programi pokrenuti, ogranici tocno u odreden trenutak da se moze samo jednom programu pristupiti (npr. kad se pise test), da se moze "povuci" datoteke sa client racunala odmah na server, dakle bez da client racunalo mora spremiti na server datoteku, vec da ja "jednim klikom" samo prebacim datoteke, itd. Win 2k3 i exchange server 2k3 imam, kao i winxp za sva racunala. Moze mi netko i ukratko tu poopciti korake koji su potrebni za navedeno, ako guidea nema. ![]()
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Avocado
|
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2007
|
Ako imaš neko pitanje koje nemožeš riješiti, obrati mi se. Pomoći ću ako mogu. Radim kao sys admin, pa nekaj znam o tome. Btw, dali znaš dignuti domenu na serveru? Kolko sam skužio treba ti domain controller. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Avocado
|
Citiraj:
ako necu sad nauciti prema tebi necu nikada... idealna prilika je tocno danas i sutra, i dam se kladit da cemo bar server-klijenti uspjet napravit...
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
Kako da ti netko "ukratko" objasni kako sloziti domenu, mrezu, prava korisnika i jos puno toga. Sjecam se iz Monty Pythona kada je Cleese vodio emisiju s korisnim savjetim, pa je islo otprilike ovako: Kako nauciti svirati flautu? Ovdje pirite, a ovdje stiscete tipke. Kako dobiti nobelovu nagradu? Zavrsite medicinski fakultet i otkrijete lijek protiv raka. Jednostavno zvuci, zar ne? Znaci savjet ukratko bi bio: Instaliras w2k3 > Run > cmd > dcpromo > Enter i deri :-) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
uz sve gore navedeno, prouči i group policy...svašta se može sa njime...al samo u domeni također, startup skirpte... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Avocado
|
eo sad doso doma. sve super i sve 5. server dignut, samo jedan WS sam namjestio tek tolko da vidim dal radi. I radi. naravno, pa sto ste mislili ![]() group policy mi je sutra u planu. problem je sto je doslo do nesporazuma i obrisano je 20GB podataka, koji su prilicno bitni, u igri je bio quick format. i sad trebam to barem pokusati vratiti...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|