|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Usporen Pc
Haha Kao prvo znam da ovo zvuci glupo kad zadnja 2-3 topika o problemima su upravo otvorena od mene,al eto kad vec dobivam korisne savjete,zelim da mi pomognete za sve te sitnice sto me muce sa racunalom,da nebih morao davat novce u servisu ako je nepotrebno Znam da je prvo sto moram pogledat VIRUS,nod32 skenirao i nije nasao 1 mogucnost virusa,trojanca,crva,nista slicno Ad-aware je skenirao i nasao je par sitnica niskog rizika,i to sam maknuo Imam 3 gb memorije dd2 na 800mhz ,nove Imam jak procesor Jedino imam stare hardove koji su oba prosli 10 000h rada Problem je sljedeci ,zadnji put sam stavio nove windowse 20.1.2008 kada sam ugradio 3gb rama,novi proc i maticnu i brzina rada u win explorereu je bila ultra brza naspram one koju sam imao do tad.Instalirao sam XP SP2 Prvih mjesec dana,tocnije do 20.2.2008 sve je radilo slicno,al zadnjih 20dana,mi eto pc dize windoze i treba mu 3min da bi digao sve ukljucujuci loadao nod,msn,yahoo i bluetooth za mob sto je sve bilo instalirano i prvi dan i trebalo je vrhunskih 50tak sekundi da pc sve loada da mogu sam conect na net,otvorit sve to i uzivat,ZASTO,samo 20dana ,nisam nista surfao da bi virus dobio Temp pc mi ne prelazi 30c ,niti harda nit graficke Ja mislim da je do harda mozda,jer sporije przi,tj prije je za 5sek poceo przit,sad treba i 30sek prije nego pocne krenut przit a na bateriji vidim da se muci tj da je na full kad nesto cita,przilice su nove obje i rade vrhunski ,citaju sve,prze sve,al eto,ima ta neka sporost kod dizanja WINDOZA i recimo kod prebacivanja usb sa digitalnog na hard traje 2min za 20mb,sto je prije za 2-3sek,aa zna mi jako dugo da mi otvori neke aplikacije tipa sony arhitekt,treba mu minuta,dok je prije trebao 20sek max U cemu je ta njegova sporost i dal se to moze izbjec bez re-install windozi
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pogledaj kako ti se kreće CPU usage, isključi sve nepotrebne stvari iz startupa i provjeri radi li IDE/SATA kontroler u DMA modu.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006