Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.03.2008., 19:20   #1
Timmeah
Registered User
Moj komp

Timmeah's Avatar

Datum registracije: Mar 2008
ICS help pls :(

Pozdrav svima,da se predstavim,nov sam na ovim forumima kao member,ali sam dosta puta reado topice koji se ovdje nalaze i puno su mi pomogli (hvala ).
Sad imam jedan drugi problem,koji vjerojatno nije tako strašan ali ja ga nemogu rijesit,iako sam svaki put jako blizu rjesavanja .
Naime,imam 2 računala koja su spojena u LAN-u preko routera te koristim ADSL Siemens modem. Racunala su spojena kao na shemi koju sam ranije slozio;

Dakle,ja sam procitao nekoliko threadova ovdje (Umrezavanje Racunala by RAK,Jednostavno surfanje na 2 PC-a preko jedne konekcije by IvanVk itd.) ali iako dosta toga napravim dobro,uvijek nešto krivo napravim.

Naime,kada ja otvorim My Network Connections for LAN or Highspeed Internet vidim Local Area Connection 4 i Local Area Connection 2 (u svim guidovima je samo Local Area Connection). Pod Local Area Connection 4 pise NVIDIA nForce Networking Controller, a pod Local Area Connection 2 pise Siemens USB ADSL LAN Modem. (koristim Siemensov USB modem kao sto sam ranije napisao).
Na drugom kompjuteru (na onom na kojem nije spojen usb modem) pod My Network Connection pod LAN or Highspeed Internet pise 1394 Connection i pod tim 1394 Net Adapter i Local Area Connection i pod tim NVIDIA nForce MCP Networking Controller.
Moja dilema je u tome da na kompu u kojem je usb modem ne znam da li da koristim LAC 4 il 2? Pretpostavljam da koristim LAC4 gdje pise NVIDIA nForce Networking Controller (da li je to isto kao i onaj gdje pise MPC Networking Controller?).
Na 1. kompu u kojem je modem pod TCP/IP upisem IP adress: 192.168.0.1,Subnet mask: 255.255.255.0,Default gateway: ostavim prazno.
Na 2. kompu sve isto osim pod IP adress upisem: 192.168.0.2.
Moje sljedece pitanje je: ako je ovo sve u redu (što mislim da je jer kad napravim ping /all ispadne dobro na oba kompa) da li da idem pod advanced na LAC 2(ili 4) pa tamo ukljucim Internet Connection Sharing (side note: kad odem pod advanced na LAC4[tamo gdje pise NVIDIA nForce itd] imam samo opciju za ukljucit/iskljucit firewall) ili moram ici pod Broadband dio,gdje je onaj thingy s kojim se spajam na net,pa tamo ukljucim ICN?
Također, da li moram ukljucit ICN na kompu koji ce koristit modem 1. kompa i da li na tom 2. kompu moram napravit konekciju na internet?
Mislim da je to sve za sada...
Hvala za citanje ovog ogromnog posta i unaprijed hvala za svaku pruzenu pomoc.
Timmeah je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2008., 19:27   #2
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
al si zakomplicirao, tako dugacke postove cak ni ja ne pisem

ukratko ICS ukljucujes na onoj vezi na kojoj ti je modem, u ovom slucaju taj local area connection 2.
time ce se automatski postaviti i IP adresa na LAC4 (192.168.0.1/24). na kanti2 stavljas 192.168.0.2/24, gateway i dns 192.168.0.1
greg SE je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.03.2008., 19:49   #3
Timmeah
Registered User
Moj komp

Timmeah's Avatar

Ovako...mislim da sam na rubu zivcanog sloma... :'(
Uredio sam LAC2 i LAC4 i pojavio se novi section: Internet Gateway (u tom trenutku sam zamalo zaplakao od srece ) i pisalo je nesto ko gateway connected,400 mbs itd.. Ali! Dok sam namjestao "kantu2" to je nestalo... probao sam se spojit na net na 2. kompu al nista. Takoder ne znam dal moram radit drugi connection na 2. kompu il nesto? Sry sto vas gnjavim toliko

EDIT: Disablo sam ICS na LAC2 i opet ga enablo i stisno na ok i dosao warning: An error occured while Internet Connection Sharing was being enabled. Internet Connection Sharing cannot be enabled. A LAN connection is already being configured with the IP adress that is required for automatic IP adressing.

... ja sam tako noob sad vec pomisljam na samoubojstvo

Zadnje izmijenjeno od: Timmeah. 15.03.2008. u 20:12.
Staro 17.03.2008., 07:31   #4
Timmeah
Registered User
Moj komp

Timmeah's Avatar

Bump pls..Mislim da sam sad najblize rjesenju do sada...
Dobio sam Internet Gateway na kompu bez modema i sad to lijepo pise connected sent/recieved radi itd.,ali ipak nemogu na net. Otiso sam pod onaj list of services i enablo DNS,HTTP,DHCP(67,68),FTW,UpnP(TCP),UPnP(UDP),ali i dalje ne radi. Svaka ideja i pomoc je jako cijenjena
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno