|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2008
|
problemi s przilicama
Pozdrav! Imam velikih problema s tri zadnje przilice: przenje punog cd-a traje 10 minuta na 32x, a przenje punog dvd-a blizu 60 minuta na 8x. Jasno je da je u tom slucaju przilica skoro neupotrebljiva... Prve dvije przilice su bile Plextor - jedna CD, druga DVD. Te su se dvije nalazile na starom racunalu: Intel 2,4 GHz, 256 Mb RAM. Nakon formatiranja harda su obje radile prvih par tjedana normalno i onda se usporavale. Za przenje koristim Nero. Mislio sam da je problem u programu, ali ni nakon reinstaliranja se nisu ubrzale. Kasnije sam pretpostavio da je problem u premalo RAMa. Kupio sam novo racunalo i s njim je dosla nova przilica: Philips SPD 2412 t. Racunalo nije nesto extra: Intel dual core 2,2 GHz, 2GB RAM, ali ga ni ne koristim nego za Internet, Office, Matlab, Nero, glazbu i filmove. Opet je prvih par tjedana Nero radio normalno, ali se usporio do granice neupotrebljivog... Skinuo sam firmware za przilicu, ali i dalje przi CD 10 minuta... Ako itko ima kakvu ideju o tome sto ne valja, molio bih da me prosvijetli ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Probao sam, ali ne zeli promijeniti iz PIO u DMA. Probao sam i sugerirano promijeniti iz DMA if available u PIO only, reboot, opet promijeniti u DMA if available, reboot, ali ostaje PIO. Imam 3 primary IDE channela i 3 secondary IDE channela.... Nisam se usudio uninstalirati IDE channel i pustiti da se automatski instalira |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
rijeseno! ![]() |
![]() |
![]() |
|
|