Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.03.2008., 22:20   #1
doom206
Dežurno smetalo
Moj komp

doom206's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Red face Pomoć i savjeti oko WLAN mreže

Pozdrav svima! Ovako, frend i ja smo došli na ideju da umrežimo kompove kako bi si mogli slati mjuzu, filmove i slične stvari. Ali pošto nemamo baš puno iskustva u umreživanju (osim manjih LAN mreža) odlučio sam se vama obratiti za pomoć i savjete. Tražeći po forumu, shvatio sam da je najjednostavniji način da se bežićno povežemo. E sad mene zanima da li bi se mogli povezati samo pomoću wireless kartica bez nekih dodatnih antena i ostalih stvari? Udaljenost je nekih 50 m (nisam siguran 100%, možda je i malo više) i između nas nema nikakvih prepreka. I možete li mi otprilike reći koliki bi otprilike bili troškovi tako da znamo planirati budžet? I za kraj prilažem sliku, znam da nije baš neke kvalitete, ali nadam se da će pomoći: http://www.imagesforme.com/out.php/i36246_WLAN.JPG
(crveno je moja kuća, a plavo od frenda). Unaprijed se zahvaljujem!
Staro 14.03.2008., 10:02   #2
mbed
Premium
Moj komp

mbed's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
povežite se žičano ako ukupna duljina kabela nebi prešla 100m, to ti je možda bolje rješenje.

.
mbed je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.03.2008., 16:50   #3
doom206
Dežurno smetalo
Moj komp

doom206's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Razmišljali smo i o tome, međutim malo je zeznuto jer nemamo po čemu voditi kabel, a čini mi se da baš i nije najbolje rješenje ostaviti ga da visi. Drugi problem je u tome što nismo prvi susjedi, nego je između nas još jedna kuća. Tražio sam malo po netu i naišao sam na ad hoc način bežičnog umrežavanja koji ne zahtjeva router. Ali pošto neke stvari nisam baš najbolje shvatio, zamolio bih nekoga ako ima volje da mi to malo bolje pojasni. Što se same mreže tiče, služila bi samo za file sharing, bez sheranja internet konekcije
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno