|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
VHS na DVD
Imam analognu kameru i oko 20-ak malih kazeta. Zelio bi sacuvati sve te snimke na DVD. Imam DVD writer i Video studio 7 program, 80GB HDD. Zanima me kako podesiti program (video studio 7) da bi sa kamere prebacio snimke na HDD. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
za pocetak trebas imat VIVO karticu ili neki capture card,tv tuner ili slicno. s nijm snimi te kazete na hard, po mogucnosti u mpeg2. onda provuci taj mpeg kroz ulead (dodaj menije, chaptere, bla bla) i na kraju snimi na DVD ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Hi miato sve je to uradjeno, od capture card do prebacivanja na HDD. Tamo dobijem file u MPEG formatu. Snimak sa kazete 25min je 325MB na HDD, pa me zanima optimalno nastimavanje opcija u video studio 7 odnosno problem je takodjer u prebacivanju na DVD. Koristim Nero 6. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
(°_°)
|
ok. onda pola posla rijeseno ![]() na EDIT tabu ubacis video i audio tog fajla koji zelis, ubacis overlay i titlove ako je potrebno, i stisnes SHARE tab pa creat disc. tu odaberes DVD i dodas poglavlja i napravis menije pod opcijama odaberes sto ti je potrebno (Rezoluciju, framerate, audiorate, video standard, bla bla.) i dalje samo next next next i ovisno o brzini tvog kompa i kvaliteti pocetnog filma, nakon par sati (od 2-12) mozes ocekivat da ti bude gotov dvd. za pocetak snimi iso file na hard disk, a potom ga samo otvoris s nerom i zaprzis na DVD. nadam se da sam pomogo ![]()
![]() |
#5 |
Premium
|
miato budi asistent do kraja. Dakle pod CAPTURE tab: Duration: 00:00:00:0 Source je moja capture card Format: AVI, DV, MPEG, VCD, SVCD, DVD, WMV, ---tu selektiram AVI Capture folder: to je folder kojeg ja otvaram na HDD da bi stavio tu failu Options: problem je Video Capture Property Settings> Video format: Use Software compression , tik da ili ne Compression: RGB 24, VQC1, VQC2, 1420 ....koji? Frame size....koji? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
(°_°)
|
ok, ovo je vec izvan moje kategorije znanja, al cu probat ... mnogi kazu da se ne vidi razlika izmedju nekompresiranog AVIja i mpega, meni je nazalost razlika ocita, tako da ti preporucam ako imas dovoljno velik disk da radis capture u nekompresiranom aviju, a onda na kraju ga konvertiras u format koji ti treba. dakle software compression - ne iako je rezolucija VHSa 352x240, preporucam capture na 640x480@25fps.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|