|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Ventilator na chipsetu problem
Pozdrav eksperti! ![]() Imam problem sa ventom na chipsetu, kad tek upalim pc zuji nenormalno i nakon 30 sek prestane. Kasnije u BIOSU stavim da radi na 100% ali se ne čuje ni približno onak kako zuji na početku. Evo slika: http://www.dfi.com.tw/Upload/Product.../infnfslib.jpg To se počelo događati otkad sam ga ostavio da skida preko noći. Komp je star dva mjeseca a već me zeza ![]() Sad dok ovo pišem pišem jedva ga čujem da radi, užasno smeta me to kaj na početku zuji ko veš mašina. Pliz help! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
DFI zujalica ![]() Najbolje riješenje je zamjena dotičnog ventilatora sa popularnim zalmanovim plavim pasivnjakom. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Mislim da je 90% ljudi vlasnika DFI maknulo zujalicu i stavilo zalmana. Ja ga imam na DFI ultra-d. http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.909.012 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Ako imas fino provjetreno kućište nećeš imati problema sa tim plavim zalmanom. Ako se bude grijalo previše samo staviš 120 ili 80mm vent na 5 ili 7V da duva po njemu. Na tom naponu nećeš opšte čuti ventove, a chipset će biti hladan. To što ti ne čuješ tu zujalicu znači da nisi čuo ništa tiše od nje. Ja sam imao DFI nF4x Infinity sa istim tim hladnjakom na chipsetu, pa kada je poludio i počeo da zvrči onda sam ga skinuo i umjesto njega stavio jedan Intelov stock hladnjak (s.370) malo modificiran i super je hladio.
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Zalman ti ne bi stao zbog grafičke, morao bi ga skoro cijelog prepiliti, a onda nikakve koristi. Jedino rješenje je kupiti novu zujalicu ili dosta skuplji Thermalright HR-05 SLI. Probaj reklamirati ploču, možda uvaže reklamaciju na vent...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Adrenaline junkie
|
Jeste da smeta grafickoj kartici, ali ipak ne toliko da se ne može upotrijebiti. Tako je bilo kod mene (zanemarite plastičnu vezicu, ona stajala samo dva dana, kasnije je bio fino zavrnuto šarafima ![]() BTW Grafička kartica nije u slotu zbog toga što je bila na reklamaciji (6800GT), ali vidi se da je zbog nje rezan prvi red finova. Ako već ne bude mogao stati plavi zalman, a da ge pola ne izrežeš onda napravi isto što sam i ja uradio.
![]() |
#9 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Adrenaline junkie
|
E onda ti samo preostale ili kupiti istu takvu zujalicu (nikako ne bih preporucio), ili HR05-SLI.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
hvala na savjetima, snaći ću se već nekako ![]() |
![]() |