|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
Problem sa grafikom i matičnom pločom?(RIJEŠENO)
Radi se o jeftinoj verziji gigbyte-ove matične ploče GA-M61SME-S2 i ATI- jeve x1650 Radeon kartice. Problem je u tome da nemogu instalirati drivere za grafičku karticu, prilikom insatlacije javlja mi poruku da driveri nisu kompatibilni sa grafičkom karticom isto tako u system device-u javlja me error code 10 pci to pci bridge. Flash-o sam BIOS, provjerio konektore, izvadio karticu I vratio je natrag u PCI-Express, ponovno instaliaro Windowse i ostale male procedure ali eto ništa. Puno zahvaljujem na bilo kakvom prijedlogu i Pomoći. Puno Hvala!!! Zadnje izmijenjeno od: Chris_. 12.03.2008. u 12:22. Razlog: RIJEŠENO |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Koje drivere stavljaš? Jesi li instalirao MS .Net 2.0 prije Catalyst drivera? Pokušaj sa modanim driverima (npr. Omega) koji ne trebaju .Net 2.0. Redoslijed instalacije: winsi, chipset driveri, Dx9.0c, .Net 2.0, Catalyst, ostali driveri.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Jesam= D Nije problem u redoslijedu i u driverima. PCI bridge javlja error code 10 ili error code 12 u safe mode-u. Što je zapravo isti error(this device cannot find enough free resources that it can use)!!!!!Zaspravo saznao sam da je do problema došlo isključivanjem PC-a I premještanjem u drugu utičnicu( što mi je zapravo apsurdno)?= / |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
U biosu resetiraj ESCD ili kako li se vec zove opcija. Probaj pogasit COM i LPT portove ako ih ne koristis. Podesi jos jednu opciju da ti nije PnP OS tako da bios sam podesi resurse. Ako ovo ne upali onda jos probaj izvadit karticu, zatim upali komp i pusti da ude u windows. Ugasi ga, umetni karticu i nadam se da ce komp shvatit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Hvala!!! |
![]() |
![]() |
|
|