Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.01.2017., 07:59   #26401
RAUL
Registered User

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova

Na mom turbobenzincu kod većeg opterećenja poraste samo temp. ulja sa normalnih 90 na 110-120 stupnjeva, a prije nego stanem ili ga ostavim u leru ak baš moram odmah stati, ili prije stajanja smanjim opterećenje da padne temp ulja.
Turbo motor uvijek treba pustiti da radi u leru ako je prije toga bio opterecen.Znaci nikada ga ne gasiti odmah jer turbina se vrti velikom brzinom i ako se auto odmah ugasi, ulje vise ne podmazuje turbinu i moze doci do stete.

Poslano sa ITT SINCGARS koristeci ACP125F Tapatalk
RAUL je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2017., 07:59   #26402
Green_FanBoy
FC Bayern <3
Moj komp

Green_FanBoy's Avatar

Datum registracije: Mar 2015
Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Potpis. Hladnog ne dizati preko 2.5k rpm, a kad se naganjaš zadnjih 4-5km voziti ispod 2-2.5k i mirna bosna. Tak meni u manualu također piše (ne piše za određene okretaje, ali iz konteksta se da zaključiti).
Green_FanBoy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.01.2017., 08:39   #26403
Hrconja
Premium
Moj komp

Hrconja's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
A kaj nije da moderni turbaci imaju nekakvu elektricnu pumpu koja nakon gasenja auta jos cirkulira ulje da ga ne spali turbo ? Tak sam nekaj citao

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Staro 23.01.2017., 08:53   #26404
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Ima Impreza STI i ostale jurilice,konzjumeri imaju ako naknadno ugradiš.Tako je bilo,sad neznam za najnovije aute.
Staro 23.01.2017., 08:58   #26405
Green_FanBoy
FC Bayern <3
Moj komp

Green_FanBoy's Avatar

Citiraj:
Autor Hrconja Pregled postova
A kaj nije da moderni turbaci imaju nekakvu elektricnu pumpu koja nakon gasenja auta jos cirkulira ulje da ga ne spali turbo ? Tak sam nekaj citao

Imaju, čuje se ljeti često dok auto ostaviš u tihom prostoru (garaži) da zvrnda još par minuta.
Staro 23.01.2017., 09:00   #26406
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp

Blue_Fatal1ty's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor Bluzer Pregled postova
Good luck sa trocilindarskim zujavcem od 1L na autoputu... Evo i prijatelj kudi i 1.5 u Kugi, pregrijava se nakon 500km autoputa i mora stati.
Šta volim takve padobrance.

0.9 eco boost motor je par godina zaredom bio motor godine i sad se odjednom pregrijava nakon 500 km autoputa.

Neispravan mu je auto i točka.

Blue_Fatal1ty je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2017., 09:19   #26407
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Ak se dobro sjećam, Kuge su imale i problem zapaljenja kao posljedicu pregrijavanja motora
Staro 23.01.2017., 09:32   #26408
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2013
Citiraj:
Za ZG nemojte ispod 7L racunati normalne voznje. Mali turbo motori ne trose nuzno nista manje od atmosferaca. Ali zato puno bolje idu.

Đukica 1.6 atmo i Đukica 1.2 turbo (117 vs 116 KS)....vozio oba (igrom slučaja i prilike). Troše skoro isto po kompu (grad).....idu jednako dobro, čak sam atmo dopeljo do 9,8 sec do stotke (deklarirano 11 sec) a turbaka nisam mogao ispod 10 (deklarirano mislim 10,8)..."FEELING" je da je turbo brži ali nije...samo nekako ravnomjernije vuče i nekak mi se čini bolje čupa na nižim okretajima...Problem je kod turbaka što su malo skuplji za održavati a popravci su puno skuplji nego kod atmosferca...i falio mi je zvuk motora kod turbaka....naviko sam...Debilana je i da ne bi trebalo gasiti odmah auto nakon stajanja na parkingu (kod turbaka)....to je glupo do boli...
Neki proizvođači forsaju turbake jel su im jednostavniji i jeftiniji za napraviti (i manja kubikaža) plus kaj su kasnije skupi popravci.....a ne radi CO2, potrošnje i velike brige za kupce...ne budite naivni...
Tvrdi je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2017., 09:36   #26409
Tvrdi
Sremium
Moj komp

............
Staro 23.01.2017., 09:47   #26410
Hrconja
Premium
Moj komp

Hrconja's Avatar

Citiraj:
Autor Tvrdi Pregled postova
Neki proizvođači forsaju turbake jel su im jednostavniji i jeftiniji za napraviti (i manja kubikaža) plus kaj su kasnije skupi popravci.....a ne radi CO2, potrošnje i velike brige za kupce...ne budite naivni...
Turbo motori su sigurno konstrukcijski kompliciraniji za napraviti, često trebaju i dvomasene zamašnjake i drugačije mjenjače itd. Automatski time idu i skuplji popravci. A to je sve radi masonske zavjere ljudi guštera koji žele smanjiti CO2 nažalost

Oglas
Staro 23.01.2017., 09:50   #26411
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Negdje sam pročitao da fali nafte za industriju,masa ljudi pokupovala dizele,sada idu zabrane u velikim gradovima,šatro zbog ekologije.
Treba kupovati turbobenzince koji ispuhuju vodenu paru
Zanimljivi su mi švabe koji do 20 i neke žele sve elektrificirati...
Staro 23.01.2017., 09:54   #26412
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Citiraj:
Autor Flood Pregled postova
Negdje sam pročitao da fali nafte za industriju,masa ljudi pokupovala dizele,sada idu zabrane u velikim gradovima,šatro zbog ekologije.
Već je krenula zabrana negdje..

Nego, švabe planiraju protjerat aute na benzin i dizel u sljedećih 20ak godina..neznam kak to misle ali...Realno svi bi mogli pičit nekog kompakta na struju koji ide do 120 kmh bez problema ali onda bi naftni konglomerati pušili na najjače..to je problem...neki dan sam se vozio u onom Upu i nemrem vjerovat koja je fora auto...frend veli skoro pa nema troškova, nema plaćanja benzina....Na par mjesta su punionice, Velesajam je spomenuo, tam puni..
Staro 23.01.2017., 10:36   #26413
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
eUP je ludilo, pogotovo jer košta mizernih 200k kn, u usporedbi s benzincem od 100k.

Ne isplati se ni s 70k od države. Ludilo na kaj se bacaju pare.

A Tesla Model 3 kao pravi auto će koštat 260k kn. eUP je smijurija.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2017., 10:45   #26414
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
mi smo nedavno radili neku ofrlje usporedbu malog grackog benzinca i ekvivalenta u električnoj izvedbi... kad skineš državu, redovite servise, regu, osiguranje, gume, bengu ispalo je da se elektronac počne isplaćivat na 350k km

nismo računali da tu već moraš ziher batt mijenjat, dakle 0kn održavanja je uzeto u obzir za el.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2017., 11:42   #26415
Green_FanBoy
FC Bayern <3
Moj komp

Green_FanBoy's Avatar

Čudo, taman da se ovaj "ekobust" raspadne na 200k km, se bolje ispalti, ak ne zbog drugog zbog zvuka.. Taman da el. i vuče ko ovaj (u kaj iskreno sumnjam, za ove trenutne gradske), zvuk nemre nadoknadit...
Staro 23.01.2017., 11:49   #26416
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Molim ekipu koja ima prilike voziti ići je kupila (će kupiti) novi Peugeot 3008 da mi se javi. Ja ću ga druge godine kupiti, pa da čujem sve što želim znati.

Hvala i LP
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2017., 11:57   #26417
X-Plosiv
Premium
Moj komp

X-Plosiv's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Green_FanBoy Pregled postova
Čudo, taman da se ovaj "ekobust" raspadne na 200k km, se bolje ispalti, ak ne zbog drugog zbog zvuka.. Taman da el. i vuče ko ovaj (u kaj iskreno sumnjam, za ove trenutne gradske), zvuk nemre nadoknadit...
Vidiš, meni je zvuk u 1.0 125 KS bio poprilično OK. A svakodnevno čujem zvuk ecoboosta 2.0 250 KS

Nije loše za zvuk 1.0 125 KS

A bogami, ok je čak i za 1.5 150 KS
X-Plosiv je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2017., 12:13   #26418
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

X-Plosiv, nakon svih sportaka koje si imao u obitelji, ti ideš na 1.0.. penzioner
Staro 23.01.2017., 12:27   #26419
X-Plosiv
Premium
Moj komp

X-Plosiv's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
X-Plosiv, nakon svih sportaka koje si imao u obitelji, ti ideš na 1.0.. penzioner
Molim lijepo, ja imam Citroena 1.4 95 KS. Tast ima 2.0 250 ecoboost...moja tiha želja je neki stariji bmw 89-90 godište, ali draga kaže da ne...tako da vjerojatno sljedeći auto bude 1.5 150 KS..ili možda nekakvo iznenađenje
X-Plosiv je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2017., 14:29   #26420
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Turbo motori su sigurno konstrukcijski kompliciraniji za napraviti, često trebaju i dvomasene zamašnjake i drugačije mjenjače itd. Automatski time idu i skuplji popravci. A to je sve radi masonske zavjere ljudi guštera koji žele smanjiti CO2 nažalost
Svakako su konstrukcijski kompliciraniji, imaš cijev sa izlaza koja mora doći na turbo koji je smješten na usisu. Najveći "problem" je taj routing tako napraviti da motor zauzima što manje prostora.
Da se razumijemo, turbak je kompliciraniji ne samo po toj točki, ali nisu jučer tek otkrili turbake pa da se ne zna i da zato koštaju više.

Iskustva o skupljem održavanju turbaka bih svrstao u isti koš kao i održavanje 4vs6 cilindarskih motora. Kao održavanje je odmah 50% skuplje jer imaš 2 cilindra više, a dijelovi u stvarnosti marginalno skuplji.

Zar se još uvijek ugrađuju jednomaseni zamašnjaci na motore? (ozbiljno pitanje)

Citiraj:
Autor Tvrdi Pregled postova
Nego, švabe planiraju protjerat aute na benzin i dizel u sljedećih 20ak godina..neznam kak to misle ali...Realno svi bi mogli pičit nekog kompakta na struju koji ide do 120 kmh bez problema ali onda bi naftni konglomerati pušili na najjače..to je problem...neki dan sam se vozio u onom Upu i nemrem vjerovat koja je fora auto...frend veli skoro pa nema troškova, nema plaćanja benzina....Na par mjesta su punionice, Velesajam je spomenuo, tam puni..
Nespretno si se izrazio: ne planiraju, nego su EU-gonjeni odred zelenih napravili prijedloge u kojem se kao glavna točka ističe prestanak prodaje (ili zabrana prodaje) automobila s motorom s unutarnjim sagorijevanjem od 2030. Do te godine je predloženo da se sve više motivira/subvencionira prelazak na hibride i čiste električne aute.
Svi do tada prodani automobili s unutarnjim izgaranjem će, barem u početku, uživati i dalje neograničeno kretanje prometnicama.
Teretni promet nije uzet u obzir, elektrifikacija se očekuje najranije 5 godina kasnije.

Ovdje je i dalje najveći problem manjak infrastrukture, uz svakako previsoku cijenu e-auta. Uz ovako "niske" cijene dizela, električni auto još uvijek nema šanse.

Bit će svakako interesantno vidjeti hoće li naftni lobi spuštati cijene kako će cijene e-auta padati, to bi moglo dovesti do rekordno niskih cijena od prije 20 godina

--
A i ti švabe su smiješni, kupe 3 auta, recimo A7, Q5 i A3, kao potonji za ženu, A7 do posla i Q5 kad ide u dućan. Time potroši brat bratu para ko blata, a evidentno je da je skroz nepotrebno. Točka na i je da je u svakom od auta dizel, je je dizel jeftiniji. Nema veze što je auto u startu skuplji, nema veze što ispušta više mirkočestica, samo da on kad gurne pipak u rezervoar i natanka 60L goriva, da plaća najnižu od izvješenih cijena tamo na semaforu.

Citiraj:
Autor Green_FanBoy Pregled postova
Jel to sigurno zvuk tog/tih motora, da ne bi bilo da se čuje iz zvučnika?
Staro 23.01.2017., 14:32   #26421
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
jedno pitanje

očito sam ja jako glup tip koji ne povezuje nijedan k....

http://www.njuskalo.hr/auti/mercedes...oglas-21501195

o čemu je riječ? ovakvih primjeraka je tonu na njuškalu, ne razumijem? dakle, tip, odnosno tip čiji je firma uzme auto na leasing i onda nakon šta napravi dva đira gore dolje, auto koji je BOMBA i vrijedi ko avion prodaje nakon 8500km? ne kužim? kojem to businessmenu treba ovakav auto, pa da ga nakon 6 mjeseci prodaje? znači, unazad pola godine je imao hrpu love, a sada mora prodavati bombu od auta da si kupi kruh?
Staro 23.01.2017., 14:42   #26422
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Uzimaju na leasing jer imaju tonu para na računu od firme, pa da im država ne uzima ogroman porez, uzmeš auto na firmu i prodaš. Opet ti se bolje isplati da ti se vrati 300k kuna nego da ti država to uzme, bar mislim.
Staro 23.01.2017., 14:43   #26423
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Vrlo lako moguće.
Jedan poznanik si je kupio 330xd, automatik.
Ne vozi ga jer ga ne može točit (a kad ga vozi, vozi ga ko po jajcima, skoro bez gasa)
jed2i je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2017., 14:45   #26424
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

A kupio ga je zašto?

Da drugi vide ili neki drugi razlog?
Staro 23.01.2017., 14:57   #26425
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Uzimaju na leasing jer imaju tonu para na računu od firme, pa da im država ne uzima ogroman porez, uzmeš auto na firmu i prodaš. Opet ti se bolje isplati da ti se vrati 300k kuna nego da ti država to uzme, bar mislim.
Hebo me pas ako i dalje kužim te knjigovodstvene/računovodstvene/fore utaje poreza.

Znači, to je "legalno dizanje" kešovine sa računa firme? Samo zbog toga?
Staro 23.01.2017., 14:58   #26426
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Citiraj:
A kupio ga je zašto?

Da drugi vide ili neki drugi razlog?
Nemam pojma, nisam si baš dobar s njim.
Valjda jer mu se sviđa/da bude viđen.
Staro 23.01.2017., 14:58   #26427
Hrconja
Premium
Moj komp

Hrconja's Avatar

Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Svakako su konstrukcijski kompliciraniji, imaš cijev sa izlaza koja mora doći na turbo koji je smješten na usisu. Najveći "problem" je taj routing tako napraviti da motor zauzima što manje prostora.
Da se razumijemo, turbak je kompliciraniji ne samo po toj točki, ali nisu jučer tek otkrili turbake pa da se ne zna i da zato koštaju više.

Zar se još uvijek ugrađuju jednomaseni zamašnjaci na motore? (ozbiljno pitanje)
Turbobenzinci će često imati dvomaseni zamašnjak, drugačije injektore, veću kompresiju, EGR, drugačiji mjenjač itd.

Isti takav četverocilindrični benzinac do cca 1.6 obujma često neće imati ništa od toga.

Tak da nije samo stavi puhalicu, cijev u usis i bok. Treba nešto obuzdavati taj moment.

Ja imam NA Forda benzinca iz 2016 sa jednomasenim, tak da eto očito se još rade...
Staro 23.01.2017., 15:10   #26428
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Citiraj:
Autor ALiEN17 Pregled postova
Hebo me pas ako i dalje kužim te knjigovodstvene/računovodstvene/fore utaje poreza.

Znači, to je "legalno dizanje" kešovine sa računa firme? Samo zbog toga?
Pa ajmo ovako. Imaš 500k kuna na računu, a ne smiješ ih dirati jer su, jelte, to novci od firme. Poslovni prostor imaš, znači to odpada. Kaj drugo uzeti da ti država ne uzme 25% poreza na 500k kuna? Auto. Uzmeš auto za 300k kuna, i kasnije ga prodaš.

Država ti sjedne na ostatak od 200k kuna, i platiš 50k poreza, što je bolje nego 125k kuna poreza na pol milje kuna.
Staro 23.01.2017., 15:10   #26429
Guls
Premium
Moj komp

Guls's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
U servisu imamo povećan broj dizelaša koji imaju probleme u vožnji (nemiran rad, gašenje vozila, pomanjkanje snage). Najčešće je riječ o CR sustavima. Sad nam je kolega zaglavio u Torinu, auto više ne želi upaliti. Zajednički nazivnik - točili gorivo na INA-i.
INA tvrdi da je sve ok.
Pripazite, moguće da se radi o vodi u gorivu/smanjenoj količini potrebnog aditiva protiv smrzavanja.

HP Obelisk Desktop PC - 875-0040ny
Intel i7 9700F
32GB Hyper-X DDR4-2666
2TB 970Pro PCIe NVMe M.2
Palit GeForce RTX 3060 StormX 8GB
Windows 11 Professional

Periferija
2 x 27" Dell P2723D
Corsair SP2500 2.1
Logitech MK270

Lenovo Legion 5 17ACH6H 82JY007GSC
17,3 FHD IPS 144Hz
AMD Ryzen 7 5800H
16GB DDR4-3200 RAM
NVIDIA GeForce RTX 3060 6GB GDDR6
1TB PCIe NVMe SSD
Windows 11 Professional

Sony Playstation 5
Philips The One 75PUS8807/12 LED UHD 4K 120 hz
Logitech K400 wireless keyboard
Guls je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2017., 15:14   #26430
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Ina je u banani s dizelom u zadnjih godinu dana, stari mi konstantno toči na ini jer ima karticu i svakih 3-4 mjeseca mu se zaštopa filter goriva.

Citiraj:
Pa ajmo ovako. Imaš 500k kuna na računu, a ne smiješ ih dirati jer su, jelte, to novci od firme. Poslovni prostor imaš, znači to odpada. Kaj drugo uzeti da ti država ne uzme 25% poreza na 500k kuna? Auto. Uzmeš auto za 300k kuna, i kasnije ga prodaš.

Država ti sjedne na ostatak od 200k kuna, i platiš 50k poreza, što je bolje nego 125k kuna poreza na pol milje kuna.
I kad ga prodaš opet dobivaš prihod koji ide u firmu(ne prodaješ ga ti kao fizička osoba jer nisi ti vlasnik nego firma). I na to u konačnici plaćaš porez.
Osim ako ne kupuješ aute često, pa ispada da stalno voziš aute za cijenu leasinga i kaska (kojeg moraš uzet ako imaš leasing i to mi se čini neisplativo)
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno