|
![]() |
#25501 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Frend i ja smo sutra u 10h pred tunelom, i osobno vozim u turistickom modu ![]() Temperature ce biti skoro iste kao i danas...a iduci tjedan bumo zgoreli, ja cu vjerojatno na jednu nocnu, recimo u srijedu...pa ako ima interesenata nek se (na)jave. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25502 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2012
|
Ok, dodem u 10. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#25503 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2012
|
Ajd mogao bi i ja doć....ak propadne kupanje na kupi...a sve mi se čini da bu propalo jer je frend ošo partijat.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25504 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2011
|
Idem sad doma i pukne mi lanac kod trga..zakon..vjerovatno sutra doguram bajk do tunela u 10 pa ak moze netko ponjest alat za lanac bio bi zahvalan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25505 | |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
![]() čudno kako je prije nisam zamjetio ![]() hvala za info ! burgerčina je fina !!!! jako i nakon sljemena idem oboriti onaj rekord od 4 zla ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25506 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Bio sam i ja jutros gore, pjeske. Nakon izlaska sam samo otisao presvuc se doma i produzio sa frendovima na sljeme. Cak sam i odspavao sat vremena na klupi, hrkao sam, ljudi su se smijali ![]() Kod odvajanja za runolist sam nabaso na momke ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25507 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
@Nik daj mi samo reci, da li na tim martama imaš original pakne ili neke zamjenske (discobrakes, superstar??) ja osobno nikada nisam osjetio pregrijavanje dok sam imao performance pakne od magure, ali sada kada sam stavio od superstara i discobrakesa (jedne naprijed, druge nazad), snaga je ostala ista, ali se uvijek pregriju na kraju spusta... mislim si, tebi su se puno prije jer si puno žešči, ali i meni se pregriju... sad me zanima da li je do tih zamjenskih pakni, jer internet bruji o tome kako za magure treba kupovati samo originalne jer zamjenske ili sjebavaju rotore ili nisu snažne ili neki kujac, no original košta kao 5 pari discobrakesa. edit: evo što sam sada našao na njihovoj stranici u svezi zamjenskih pakni: Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: zubich. 19.08.2012. u 14:53. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25508 |
Moderator
|
Ovo za pakne valjda piše kod svih proizvođača. Naravno da će svi reći da su njihove pakne najbolje ![]() Osobno sam jučer probao i MT2 od Zlaye. Ne bih rekao da su kočnice slabe, zadnja radi super i ima griz (uzimam u obzir da nije isto prednja i zadnja jer težina ide valjda 80% naprijed), ali prednja kao da nešto ne štima jer nije da je slaba nego jednostavno ne grize kako treba. Sad, možda to i je tako, ali priznajem što je i Zlayo rekao - danas su SLX/XT od Shimana best buy i sve ostalo je ili preskupo ili preslabo za iste novce. Mada sam ja isti problem imao sa Louise dok sam je furao naprijed. Stisneš, a ono kao da je ulje pa paknama/disku. Jednostavno ne osjetiš da je dovoljno trenje, da ne grize.
![]() |
#25509 |
Premium
|
ma ovo za slx i xt je sasvim jasno... ali što sa nama koji bojkotiramo shimano kočnice? ![]() za louise imam samo rječi hvale... uopče ne kužim kako ti nisu bile dovoljno jake kad su to stvarno JAKE kočnice.... iako sam ih zadnji put vozio prije godinu dana, rekao bih da su jednako jake kao slx današnje, samo sa puno ljepšim osječajem pod prstima (bez onog ljigavog servo wejva). edit: e baš ću napravit test... sada u 9 mjesecu mi se vraća frend, a on više ne vozi, pa ću mu uzet te jebene louise i probat na istim rotorima kao i moje marte što sada imam.... baš me zanima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25510 |
Moderator
|
Probao sam valjda 7 pari Louise. Od toga su 5 radile nikako, dok su dvije radile punom snagom. Od jednog dečka kaj se ne vozi s nama i od Mica su Louise kakve trebaju biti. Marte za sad 1/1 da odlično koče, no to su kočnice drugog cijenovnog ranga. Kak znam da ne rade kako trebaju ? Prvo probaš neke koje rade kako trebaju pa znaš ![]() Na prvi dodir vidiš da ne grize kak treba, kamoli tek kad su brzine veće.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#25511 |
Yugokiller
|
Ne bi se složio vezano za luise. Na prvu kočnice grizu(ovisno o paknama više ili manje), ali u šumi nisu bolje. Jednostavno se pregrijavaju ili šta već. Vozio sam kratko gianta koji Nik fura i jednog rusha na kojem su iste kočnice. Na XC stazi relativno ok, na jačem spustu se osjeti posustajanje.
![]() |
#25512 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Nemam pojam jesu li origigi ili zamjenske pakne u koc. celjustima...koje god bile, ovako odokativno, koce duplo slabije od SLXica. Za XC drze vodu, danas smo Skuli i ja otprasili jednu cistu XC rutu i nije bilo problema. Za divno cudo nisam ni sic spustao. OD Lugarnice, Skuli i ja picimo prema Hunjki, tu grebenom (1M) do Gorscice i dalje sve do odvajanja na stazu 27, koja vodi do Marije Snjezne. Dalje 29kom do Cucerja. Staze 27-29 slobodno preskocite jer su skroz bezveze, dok je na grebenu bilo i lijepih momenata (singlica s 2-3 stijenska detalja na kojima sam pozelio Jekylla pa da se nadmudrujem s kamenjem, skriveno odmoriste i odlican pogled sa stijene...), a bilo je i ruznih momenata (voznja po 4 prsta "pudera", kao i gomila graba i kolotragova dubine pol metra - sumari devastiraju na veliko). Par fotki: Powder: ![]() ![]() ![]() Pogled i kapelica Marije Snjezne ![]() ![]() ![]() Osim nas Sljeme pogodili, crocus, Deni, broj1 i danielzg (koji je 2x spajao lanac, pa mu je masinica uletila u kotac tak da je uspon odradio u 6. brzini - a sve je to danak gazenja bajka i neodrzavanja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25514 |
Registered User
|
Ja zakasnio pa se solo penjao po leusteku... ![]() U lugarnici krknuo sam union radler...a hasat ošo do tornja...jer je ovim konobarima teško primit narudžbu...onak nabijem ih... ![]() Gore hasnuo neku piletinu...i sjurio se po 57ici dole....i sve je bilo fajn dok maloprije gipsove staze nisam sasuo gumu od neku kamenčinu...kasnije skužio da sam duplo zbušil zračnicu... ![]() I onda sam se jebo skoro cuku vremena dok nisam skinuo gumu...stavio zračnicu i napumpao nanovo... sa pumpanjem i ovom mini pumpom isusa ti presvetlog....ko da sam pumpao traktorsku gumu a ne gumu za bajk...i onda sam se nekak spustil do dole....do benge i napumpo kak spada....do dole sam se vozio na 1.5 bara.... ![]() Al uglavnom zaljubil sam se u 57icu...totalno.... ![]() I rotor zadnji mi cvili ko svinja prije kolinja....a ima mesa....i pakne su ko nove........mp3 u uši i ajd bok... Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 19.08.2012. u 18:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25515 |
Moderator
|
Stewanov, ajde malo smanji psovanje kad pišeš post. Tu i tamo svima izleti nešto, ali ti pretjeruješ i već ti po koji put editiram post jer je stvarno ružno čitati tako nešta.
![]() |
#25516 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25517 |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Koje pakne za v-brake preporučujete u marko projektu ili rog jomi? Eventualno dsg ako nema u 2 navedena. Trebam 2 para, vožnja uglavnom cesta i poneki izlet Maksimir, Dotrščina i jednom-dvaput godišnje Sljeme. EDIT: Koja od ovih guma je bolja za cestu/makadam? http://www.markoprojekt.com/shop/dij...da-kwick-k-879 http://www.markoprojekt.com/shop/dij...da-kross-pluss Ciljao sam na Smart Sam, ali su mi preskupe...
![]() |
#25518 |
Registered User
|
Evo i mene..bilo je zanimljivo danas..vec me je strah vozit jel neznam sta ce sljedece puknut...zivot na rubu..haha...znaci treba istrazit neke divlje staze na toj strani..sigurno ima predobrih staza koje nas cekaju... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25519 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() ili kad pukne guma al ne na bajku... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25521 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Ajmo ljudi, fali mi inspiracije. Gdje najjeftinije nabaviti freehub za DT swiss 340 nabu? Koliko vidim po netu cijene su oko 100 dolara, sto je dosta. Odgovara mi i aluminijski i celicni. Dal bi se to mozda dalo izraditi kod nekog tokara? |
![]() |
![]() |
![]() |
#25522 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
Evo za vas papke koji niste gledali Strength in numbers kad je bio free stream na Pinkbikeu, meni najbolji segment http://www.youtube.com/watch?v=zItax...ayer_embedded#!
![]() |
#25524 |
Registered User
|
Ma je bas tak crno..sve je dobro osim vilice,kazete,lanca,prednjeg i zadnjeg mjenaca,zadnjeg kotaca,volana,straznjeg rotora i rama ima malo udubljenje(al tak sam ju kupio)..glavno da se da relativno da vozit...i nema vise voznje u trecoj sajbi..prekratak lanac...i nes opako skripi na bajku..mislim da su pedale al nisam siguran... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25526 |
Registered User
|
Hvala na ponudi al trenutacno nemam ni za biber...al ce zato sljedeci mj past novi lanac i straznji mjenjac... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25527 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Nemoj uzimat lanac bez kazete , jer kolko sam vidio i ona je u lošem stanju. Samo ćeš bezveze sjebat taj novi lanac. Nažicaj nekog ko ide kod Aleša da ti dofura Deore kazetu za neku siću , 150kn mislim. Vratio se od Zmijoljubca , odzračio kočnice i na putu do doma ko za vraga svaki faking semafor zeleno i nisam ih spalio kak spada. Sad idem spalit , ovo malo kaj sam jače zakočio je izvrsno.
![]() |
#25528 |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Danas ja napokon stavio zračnice sa uato ventilom, volan 40mm rise i nove pakne naprijed i iza. Sve kupio u Marko projektu. Volan crni 80kn, pakne Acor 2 para 60kn i zračnice 26" Kenda. Koči ko blesav i s novim volanom je osjećaj u vožnji bitno promijenjen na bolje. Za vanjske gume nije bilo novca jer treba za more, ali to ću skupit za neke poštene, nadam se Smart Sam. Hvala svima koji su mi pomogli savjetima ![]()
![]() |
#25529 |
Registered User
|
Ko bi reko da je kutija za bajsikl tako velika.....kak se već vidim da bum se prepirao sa vozačima croatia busa u stečaju ![]() ![]() Kutija je 148cm duga x 75 cm visoka....al ko ga šiša....ovo više nije bajk neg osobna prtljaga...a 90kn im nedam za nerastavljen bajk kolko inače cepaju... I moj 18 inchni fs bajk je jedva stal u tu kutiju...morao sam skinut oba kotača....i volan...i svejedno je preniska malo kutija pa steerer viri malo vun kutije... ![]() Niš ode isprobat kakav je GSS u dalmaciji u okolici murtera... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25530 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2012
|
Veceras setao sljemenom. Sreo sam 2 biciklista bez ikakvih svjetla spustali su se u "suprotnom" smjeru cestom po mrklom mraku, prekrizio sam se i pozelio im srecu. A na povratku pokupio dva frajera koji su se s mobitelom spustali isto mrklim mrakom i sva sreca da su me sreli jer bi se napatili do ceste i jos njome dolje. Kad su ugledali cre ultra fire nisu vjerovali, fino sam ih otpratio do zicare. Kaj je u tim buljama, a glavno da su se cijelim putem hvalili kako oni ovo pretrce, ismijavali planinare, kao sljeme je ona stvar a ne planina, ko tu planinari hehe, a oni s mobom po noci...ugl. volim Medvednicu ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|