|
![]() |
#25471 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Ja bi predlozio ovaj put sto je Zubich stavio osim sto pred kraj gdje je bizek se skrene desno gledajuci odozgore, i zaobiđe se kamenolom u bizeku i izađete tocno iznad podsuseda ulica put kamenim svatima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25472 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Jel netko zainteresiran sutra za nesto kao: sesvete -> laz (cesta) -> pl. staza 47 -> Zelina -> pl. staza 67 -> Marija Bistrica -> cesta doma? (cca 100km, 50% offroad, 50% cesta) Krećem sutra oko 8 ujutro Zagreb zapad, rado primam društvo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25473 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Na Ponikvama izađemo ko ljudi i ja onda idem do podsuseda, ti možeš i doma, šalio sam se da mi treba pratnja (jerbo znam da ti nije usput nikako ![]() Onda u 10 kod tunela. Ako se probudim, danas mi je mob zaštekao iz nekog razloga sa alarmom ujutro ![]()
![]() |
![]() |
#25474 | |
Gear breaker!
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]() Ak se prekasno zbudim, imam brojeve pa cu poslat poruku
![]() |
![]() |
#25475 |
sto da napisem ?!
|
Nis od mene ujutro... Koljena i volja su jaca ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25476 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2011
|
Lipa rog..nije lose ideja..nisam bio tamo od prosle godine..to mi je tad valjda bila najgora voznja odkad se vozim..isli smo po najvecem suncu,sa jako malo vode preko lojsteka pa do hjunjke i do lipe..kolko se sjecam ima zeznutih djelova do tam...uglavnom..umjesto da smo se vracali dubrave isli smo doma preko cucerja i markusvca..ti bregi su me dokrajcili..jos sam se najeo toplih krusaka sad smo se spustit u cucerje..dodem doma i umirem od bolova u trbuhu..dehidriran naravno..2 dana mi nije bilo dobro...voznja za pamcenje ![]() ili mozda bolje da se ide odmah preko cucerja a ne preko vrha...jel bi trebo doc do nekih 14h doma... Zadnje izmijenjeno od: danielzg. 18.08.2012. u 10:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25477 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Trebala bi mi mala pomoć u vezi zadnjeg mjenjača. Ugl. čuo se neki neugodan zvuk kad se lanac okreće i brzine nije šaltao kako treba pa sam ga namještao. Sad sam ga namjestio, šalta bez problema, ali taj neki neugodan zvuk se i dalje čuje, kao da nešto ne sjeda na svoje mjesto. Možda i nije problem u mjenjaču tj. ne bi trebao biti nakon namještanja. Možda je lanac zreo za zamjenu? Ima li tko ideju što da probam? Najbliži servis mi je u Splitu, a to mi je uk. 180 km, što mi je trenutno nemoguća misija. Mogu se i voziti, ali se bojim da ne napravim nepotrebnu štetu. ![]()
Di sam stao? -Stalji smo onda kad je *ebem Šćepanović ![]() Zadnje izmijenjeno od: aski. 18.08.2012. u 11:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25479 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
![]() Inace ima 2 ili 3 staze koje se dole spustaju od tamo pa valjda treba tocno pogodit. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25480 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
Pogledaj da ti ne struže lanac u prednji mjenjač, provjeri da li su kotačići od zadnjeg mjenjača dobro zategnuti odnosno imaju li lufta.. Koliko km imaju lanac i kazeta? jesu li bili redovito podmazivani? Da li se to čuje u svim brzinama ili? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25481 |
Moderator
|
Koji horor danas od vožnje, a tko bi drugi zakuhao nego ja ![]() Uglavnom, uspon gore Lojstekom gdje se kod makadama odvajamo Siletzar i ja i kao idemo preko Tigrovog oka. Kad odjednom, stazica prema Runolistu fino ošišana i samo smo se pogledali i znali kud idemo dalje. Staza se da voziti 50m, kasnije guranje. Dolje je DH staza i to ćemo jednom morati probati. Kasnije singlica do Grofice ko budali šamar, sve se da otpeljati. Dolje idemo na 8icu, Jed2i nam se priključuje. Sve super, singlica kao i inače, malo prašimo Siletu koji je zadnji i na jednom spoju nas dočekuje kamenje i pada jedina žrtva dana - Siletova zadnja guma. Sva sreća, jer da nije zadnja, ostavio bih ga samog u šumi jer skidati gumu sa njegovog prednjeg WTB obruča je znanstvena fantastika. Nastavljamo dalje i kao idemo na Sopotski slap, ali ne na prvo odvajanje jer ja znam drugo koje je bolje ![]() Ništa, prije Ponikvi idemo lijevo jer i tu piše Sopot. Strma staza prema dolje i izlazimo na makadam i pojma nemamo di je slap. Srećemo čovjeka 200m koji veli da je slap presušio. Pogreška 2. Uspon fakin makadamom 4km do Zelene magistrale i onda spust dolje po njoj. Rastajemo se na Bolonji, Sile me vjerno prati po gumu. Dolazimo u Podsused, javljam se liku i na indirektan način pitam jel može doć u birc di smo odsjeli. Naravno da ne ![]() Popili pivo i pokupili gumu i idemo doma i ja činim pogrešku broj 3 pitavši Sileta jel gladan. Odluka pada - Zloburger i kao jel znam di je to. Znam otprilike i odlazimo u Rudeš i pogađamo ga iz prve. Zloburger je enorman. Ko pizza, ali burger. Ja junački svoj riješio, Sile se skoro zbljuvao ali nije išao cijeli. Put do doma na jedvite jade. Sad mi se i javio onaj prvi dio - zlo ![]() Sve u svemu, puno kilometara, puno pogrešaka ![]() ![]() ![]()
![]() |
#25483 |
Moderator
|
Fora video i novi bajk od Bergamonta: http://www.vitalmtb.com/videos/membe...Bam-Hill,16873
![]() |
#25484 | |
Je suis Schumi
|
Citiraj:
Lanac ne zapinje za ništa, provjereno više puta. Također, kotačići od zadnjeg mjenjača su dobro zategnuti i sve je redovito podmazivano. Čuje se u svim brzinama. Lanac i kazeta imaju oko 850 km, vozim se 4-5x tjedno po 40-60 km, ali ne vozim kao tetkica, gazim dobro, avg. speed mi nikad nije ispod 24 km/h. Takvim načinom vožnje se svakako dijelovi brže troše. Probao sam mjenjač rukom lagano pomaknuti prema naprijed kad je u 8-9 brzini i onda nema tog čudnog zvuka.
![]() |
![]() |
#25489 |
Je suis Schumi
|
Zaboravio sam napomenuti, to sam također probao, ali nije bilo efekta. :S Probat ću se još malo poigrati pa ćemo vidjeti, ali čini m ise da mi odlazak u ludograd ne gine... U svakom slučaju ću javiti što je bilo, da netko kome se javi sličan problem odmah zna što mu je činiti. Hvala vam na javljanju ![]()
![]() |
#25490 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
![]() Deremo se po sumi, od vas ni traga ni glasa. Pricekali smo 10ak min. i odprasili dalje. Samo da znate da je prava steta sto niste odvozili odlicnu stazu. Po Leusteku coporativno, 11ero biciklista. Na Zagorsku stranu Sanda, Lovrix, Logitek Dario i ja. Zderacina u Oro Goru, svi smo mlatili po Zagorskoj pizzi. Ubitacno dosadnom cestom gore, ispod Danjke gubimo dva clana ![]() Na samom kraju snejkbajtam gumu, i to valjda 50m prije asfalta...a na pol staze sam imao bliski susret s granom koja se tak zaplela u kotac da smo ju otpilili svicarcem, sva sreca da ga Lovrix ima jer bi granu izvadio nikad pa ni tad bez da nastrada koja zbica - ovako kotacu ama bas nista. ![]() I da 26" zracnica pase na 29" obruc...zracnicu sam morao posuditi od Sande jer moja je netragom nestala, ono cudjenje na veliko - pa gdje je? ![]() ...kak u zadnje vrijeme ostavljam stvari po sumi tako je i zracnica negdje ispala. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25491 |
Premium
Datum registracije: Nov 2010
|
Ma cim smo se spustili s Danjke otisli smo u krivom smjeru, skrenuli smo desno umjesto lijevo. Znam, plavuše ![]() ![]() Ugl. produzili smo kroz sumu, pa izbili na makadam sto presjeca 18-20 i od tamo opet smo se ubacili na neku stazu ( 16 ili tako nes ) i ispali u necijem dvoristu kod markuševca. Sve u svemu odlična vožnja sa super žderačinom ![]() Pričali smo sa Sandom o SV. Geri pa bi bilo lijepo da se jedan vikend skupimo i osvojimo i to brdo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25492 |
sto da napisem ?!
|
Ajmo sad tocno i polako.... Di je to zlo ?? Jer sam gladan ![]() Sto prije dobijem tocni podatak, to ce vas moj zeludac vise obozavati ! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25493 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Pa bas, pravi specijalci ![]() Zaboravih napomenuti da su Marte uparene sa 160mm rotorima malo veca pusiona jer to ne zaustavlja bajk, ni lakseg vozaca od mene a kamoli mene...ali OK, to sam ocekivao, ALI (sad dolazi ono najzanimljivije) kad se pregriju uopce ne koce, kuzite ne da slabije koce, nego NE KOCE!. Usro sam se ko grlica na onom spustu gdje je po sredini vododerina i kosi nagib posred staze, stiscem rucicu na najjace a bajk ubrzava, rucice se lagano uvijaju od snage pritiska, a nema ama bas nikakvog osjeta kocenja, ubrzanja ima - to mi je sasvim novo iskustvo ![]() I zaboravih jos jednu bitnu stvar, Sanda je odvozila onu veliku strminu nakon Srenca (na kraju singlice), gdje se preko onog kamena dolazi na makadam i vjecnu lokvu vode (koja je sad napokon presusila) - Bravo! Iako Geax aka 2.0 izgledaju kao sala i skroz rahiticno, bome nisu nigdje kliznule, na suhom lijepo drze, tako da sam sve tehnicke detalje izvozio od shuba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25494 |
Moderator
|
![]() |
#25495 |
sto da napisem ?!
|
Vuco, volim te ! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25496 |
Moderator
|
Sitna ti je pečenjara, naziv je mek pers ili tako nešto. Prije ulaza u dvorište OŠ Rudeš. Sile, pazi ovo što imaju na cjeniku ![]() Tripl-Dabl Zloburger ...60,00 Kn
![]() |
#25497 | |
Je suis Schumi
|
Citiraj:
Nije mi jasno zasto prije nije islo, ali sad sve radi kad sam se konjski namucio. ![]()
![]() |
![]() |
#25498 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Mislim da sam odgovorio na post star mjesec dana pa ono, delete mod ![]() Ustvari, kad sam vec tu, imam problem s prednjom bremzom. Novi Deore. Nemrem ju nariktat kak spada. Slozim ju dok je bike naopacke i nis se ne cuje. Sjednem na bike i krece macevanje ![]() ![]() Rotor je ravan, kotac ne plese, bez ideje sam :stupid: Vuco, strgao sam lock-out na Reconu. Nije da mi je ikad trebao niti ce mi trebati ali me zanima da li mogu usrati jos nesto ako ga tako ostavim? Zadnje izmijenjeno od: hash. 18.08.2012. u 20:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25499 |
Premium
|
Vrhunska vožnja danas , opet da pohvalim Sandu koja se tamo spustila po kamenju , nije normalna fakat. Ja napravio oko 80km , izjebao sam se na drugom usponu , fakat je bio odvratan sa punim želudcem. Pojeo pola velike Zagorske , da sam uzeo još griz bi bi rigoleto ![]() Dole drugi put po 69 , Niku upala grana izmeđuz rame i točka , sva sreće da sam imao Victorinoxa inaće bi bilo belaja. Svakako ćemo to ponovit , samo drugi put po 20ki jer je ovo najdalja staza , imm skoro 20km ceste do doma. I da , pakne su mi gotove , sad u utorak idem nove pakne i odzračit , moraju kočit ko blesave onda.
![]() |
#25500 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2012
|
Ide tko sutra na sljeme i u koliko, 10 ili ranije? Sutra predvidaju neke bijesne temerature. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|