|
![]() |
#2521 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Skužio sam ja kaj je htio reći. ![]() Kako bi rekao, bolje je mjenjat u globalu opremu nego ići ručno sređivat, kako sam reko, neki custom layer da mu lijepše bicikil zgleda. ![]() Skuplje je definitivno, ali bar će biti zadovoljan izgledom što on očito stavlja pod prvo mjesto, jer ipak za 2500kn nemre biti toliki šrot opreme, a da lijepo zgleda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2522 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Je, Trek je lijep. ![]() Sve ovisi što misliš voziti i gdje, te koliko misliš ulagati kasnije u bajk. Najjeftinije i najisplativije ti je dati odmah više za bolji bajk. Kasnije mijenjati cijeli bicikl je skupo. Ali, promijeniti jedan dio nije problem, ako je to prevaga koja te vuče između 2 bajka sa jednakim djelovima, a jedan ima npr. vilju bolju, al mu je rama ružna, naprema onom koji ima tebi puno lijepšu ramu, ali eto vilja mu je malo lošija ![]() Inače, ako gledaš u Rog Jomi Treka, čitao sam da su oni znali mijenjati djelove samo tako. Ovaj tvoj Trek bi trebao biti isti kao i sa site-a. Po meni, gledaj koji ti je lijepši. Sumnjam da ćeš ti abuse-ati bajk toliko da buš osjetio razliku između Altusa/Acere/SiS-a. Za neku cestovnu vožnju sa povremenim izlascima na makadam ili šumu, oba će biti super. No za neko brže i agresivnije spuštanje (što ne znači da se ti ne možeš spustiti tamo; možeš, ali ćeš ići sporije) morat ćeš ići na bolje djelove. Primjerice kočnice, gume, vilica sa boljim dampingom, kotači etc.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2523 |
The All Seeing Eye
Datum registracije: Mar 2007
|
@Buljo, baš to. Opcija je ili lijepa rama sa slabim dijelovima ili ružnija rama ali sa boljim dijelovima koji opet spadaju u entry level ![]() ![]() Hvala dečki, dosta ste mi pomogli. Budem prespavao dileme i proveo ostatak dana surfajući, možda ću biti pametniji u jutro ![]() Kako god bilo, javim se kada kupim bicikl! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2524 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#2525 | |
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]() Stražnji mjenjač Shimano XT Shadow - 500kn Deore XT 2008 Shadow shifteri - 550 kn Prednji mjenjač Shimano Deore - 200kn Kazeta Shimano Deore HG50 - 200kn ukupno: 1450kn Pogon Shimano Deore M532 - 660kn |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2527 |
The All Seeing Eye
|
Znači SVE moram mijenjati? Ne mogu komad po komad? ![]() Zapravo, to i je logično. Kako bi stavio mašinicu od 9 brzina ako imam kazetu sa 8 kolutova ![]() Ali OK, baš si danas razmišljam, još sam relativno mlad i studiram. Neka mi ovaj bicikl potraje kojih 5 godina. Za 5 godina ću valjda naći neki posao, skupiti novce i ako će me i dalje zanimati biciklizam, onda bi si priuštio nešto za 5000-7000 kuna. Za te novce dobiješ bome zvijerski bicikl, iznad toga je već perverzija i nije potrebno amateru/rekreativcu. A bome mislim da nije problem da mi bicikl uz redovito održavanje potraje 5 godina. Do sada sam imao DirtJump bicikl, Deore/SiS mašinice, Suntour 100mm vilicu, Suntour pogon i sl. dijelove iz stvarno niskog razreda. Bicikl nisam štedio, divljao sam, skakao sam, vozio po brdima (freeride wannabe ![]() Ovoga kojega sada kupujem mislim voziti barem 20-ak puta pažljivije, tako da MORA potrajati. Čak sam pregledao sve filmeke koje ste mi linkali te proučio DropBike i njihove Tutoriale te vidio kakve sam sve greške radio na prethodnom biciklu koje na ovom neću ponoviti. Recimo na onome nisam NIKADA očistio i podmazao lanac, osim na sezonskom servisu, a sada gledam da je to praktički rutina svakih mjesec ili 2, ovisno o vožnji. Već planiram kupiti u DSG-u ono ulje Finish Line Cross Country. E da, kada smo kod toga, koje mi preporučate? Dry ili Wet ulje za lanac? Lik sa ove stranice preporuča Wet (Cross Country) - http://bicycletutor.com/ Dry - http://www.dsg.hr/proizvod.asp?Sifra=20 Wet - http://www.dsg.hr/proizvod.asp?Sifra=23 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2528 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Koje god uzmeš nemreš fulat, lanac nikad ne smije bit suh, obično kad čuješ onaj metalni zvuk lanca znači da fali ulja i treba podmazat. Uzmi prvo jedno pa kad potrošiš drugo pa ćeš vidjet koje ti više paše. Ja recimo podmazujem lanac svakih 4-5 vožnji a čistim ga zajedno sa kazetom, pogonom i mjenjačima svakih mjesec dana jer se nakupi prašine, lišča i ostalog smeća.
![]() |
#2529 |
The All Seeing Eye
|
Na koj način ti čistiš te dijelove? Gledam filmeke i čitam, neki koriste petrolej, neki sredstva za odmaščivanje, a neki pak samo šampon i spužvicu. Ja znam da ću koristiti četkicu za zube, a ostalo ćemo još vidjeti ![]() Čak bi si trebao kupiti i onu najlonsku četkicu, čini mi se kao bolja solucija od četkice za zube. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2530 |
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
@Bartuc Ne treba ti 5000-7000kn za dobar MTB. Za nekih 3000 - 4000kn (na popustu) nađu se solidni bicikli. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2531 |
upgrading...
Datum registracije: Jun 2006
|
ja koristim mijenjac za 9 brzina sa kazetom, lancem i shifterima za 8 brzina. u tom nema problema, taj mijenjac ionako ima samo finiji hod, pa ga je lakse namjestiti na 8 brzina ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2532 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Na lancu imam power link, pa ga skinem i utopim u benzin i sa kistom operem, izgleda ko nov kasnije, isto tako napravim sa kazetom, prvo maknem smeće onda sa kistom i benzinom očistim zupčanike. Ima za kupit nekakav drek za čiščenje lanca, to sam ja kupio ali ne znam di sam stavio ![]() To je bila ok stvar.
![]() |
#2533 |
The All Seeing Eye
|
Kupio sam Wheeler 1900 Pro ![]() Obišao sam brdo dućana, ovaj i Nakamura su bili van svake konkurencije za taj cjenovni razred. Isprva sam mislio da je ružne boje ovaj Wheeler i danas sam ga opet išao pogledati te skužio da sam ga valjda gledao pod krivim svjetlom ![]() ![]() Malo mi ga je čudno za voziti, definitivno se moram naviknuti pošto sam godinama vozio DirtJump bicikl na kojemu je potpuno drugačiji princip sjedenja i upravljanja. Na ovome mi se naravno više sviđa stil sjedenja, baš zato sam i htio takav bicikl, ali na DirtJumpu je updavljanje daleko lakše i preciznije. Ali i to će doći na svoje nakon par dana ![]() Slikao sam ga ali neću još staviti slike pošto sam ih okinuo u zgradi. Slikati ću ga u prirodi pa stavim koju slikicu novog ljubimca. Hvala svima na pomoći i strpljenju ![]() EDIT: Buljo napisao nešto dok sam slagao post... Moram naučiti skidati lanac i kazetu prije nego ću se igrati sa benzinom. Nije to opasno prati u benzinu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2534 |
Moderator
|
Nije opasno, samo ga moraš onda kasnije oprati vodom i podmazati ponovno. I naravno, nemoj zapalit benzin ![]() XC i Dirt bajkovi imaju različitu geometriju. Mislim da ćeš biti zadovoljan wheelerom u svakom slučaju. A za spust, samo sic spusti i juri ![]() Dečki, hoće tko ići danas na Sljeme možda oko 15h ? Lojstekom gore, a dole kako će nam se dat. Ja ovaj put ne mislim jurit jer nemam rezervnu gumu još ![]() ![]()
![]() |
#2535 |
In Rainbows
Datum registracije: Sep 2007
|
Kupio sam Marin bicikl prije 9.5god koji me i dalje odlicno sluzi, tada sam gledao i diamondback, koji je tad bio top u klasi, koliko se sjecam. Zanima me kako Marin i Diamondback sada stoje na trzistu?Hvala
![]() |
#2537 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() Od Blizneca do Lugarnice, Sigma mi je pokazala 11,5km. 3km više nego Lojstek, no upola lakše je do gore po cesti. A još nisam više niti u formi. Kod stare lugarnice sišao sa bajka da si neš pojedem, kad ono najgore čevape koje sam u životu vidio. Okus koliko toliko normalan (nisu iznutra bili zeleni), ali izvana ko štrukle, jebemu. A ne bih niš rekao da nisam vidio nekoga tamo da ih isto jede... Još sam onak, zvao ženskicu da pitam jesu ovo stvarno čevapi ili ? Ona me pogleda i samo ode... http://www.imagesforme.com/show.php/715899_Slika017.jpg Pa vi meni kažite jes' ovo čevapi il ne... Dole išao po 57-ici jer je već padao mrak, a i kratka je staza. Ovaj puta puno opreznije, sporije jer nisam imao rezervnu gumu. Pao nisam, niti sam se zabio u drvo ![]() Ali eto, neodzračene Juicy su me na jednom djelu ipak malo zabrinule, jer nisu mogle niti gumu zblokirati. I to onaj najgori dio uz žičaru. Lagano se igram već sa tim kočnicama, ali kaj ćeš kad nema love ![]()
![]() |
![]() |
#2538 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
nabavi lampu neku pa da vidis adrenalina kad letis po mraku po bikcevicu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2539 |
Moderator
|
Pri većim brzinama me užasno ograničava astigmatizam, pa se još i dobro spuštam. Po noći bez naočala sam slijep ko šišmiš. još je sad i ovo lišće popadalo, tako da je koma. Korijenje sklisko od kiše, a ne vidiš ga od lišča ![]() A zadnjom gumom sam tak naletio na one zabijene planinarske drekove metalne na 57-ici, da sam se samo pomolio da nije otišla guma ili obruč. Ali, set kotača koje trenutno imam su odlično. Zaista puno bolji nego oni koji su došli sa bajkom.
![]() |
#2540 |
Ex-Gastarbajter
|
kako je meni frend rekao, ono sto ne vidis, toga ni nema ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2542 |
The All Seeing Eye
|
Bicikl je zvijer, upravo sam ga provozao i to trga cestu naspram DirtJumpa ![]() Ali ima jedna stvar koja me strašno živcira. Pri većim brzinama, bicikl pušta vibrirajuće fučkajući zvuk ( ![]() Nemrem otkriti koji dio je krivac, ali sumnjam na pedale. Osim pedala mi pada na pamet još stražnja mašinica dok "reže" vjetar ili ripne na gumama pošto su nove, ali to je već nategnuto nagađanje!? Ziher se netko od vas već sreo sa tim problemom i otkrio tko je najčešće uzročnik, pa ako netko zna, neka mi odgonetne ![]() PS: Imam ovakve pedale, slikao sam, možda ih je netko imao i zamijenio kada je skužio da fučkaju!? http://www.imagesforme.com/show.php/...4102009282.jpg http://www.imagesforme.com/show.php/...4102009281.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#2543 |
Ex-Gastarbajter
|
dajem pare na gume ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2545 |
The All Seeing Eye
|
Eh, i ja obožavam taj zvuk "bumbara", ali ovo je drugačije. Ovo ima puno viši ton. Znači da gume vjerojatno nisu, one imaju baš sexy zvuk. Ostaje zadnja mašinica ili pedale... Jedino da probam navući neku "čarapu" ( ![]() ![]() Čemu služe one male iglice na novim gumama? Ko klinac sam to uvijek sve počupao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2546 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
kakve vi imate bicikle da picite po sumama,ja mislim da bi se ovaj moj kellys magnus xc raspao tam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2547 |
Moderator
|
![]() |
#2548 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2549 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Čemu služe one male iglice na novim gumama? Ko klinac sam to uvijek sve počupao ![]() i ja sma to cupao ko klinac ![]() ![]()
![]() |
#2550 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Da, najvjerojatnije, baš to sad učim na strojarstvu, Osnove tehnologije obrade. Evoga kupio ja dns Focusa Nothern Lite za 4600kn u kešu (-20%), bebica u garaži. ![]() Hvala Vuco! ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|