|
![]() |
#2492 |
mrzi zimu
Datum registracije: Dec 2004
|
...jela sam burek i jogurt... ![]() ...a danas navcer mi dodju dvije najbolje frendice na veceru pa cu kuhati neku tjesteninu s finim umakom od maslina i tune i paradajza ...i sve cemo to zaljevati s nekim australskim jako dobrim vinom... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2493 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Ah, opet se moram ponavljati...tjestenina i tuna je na Žderonjama, kulturno ću se izraziti- nepoželjna. Mislim...stvarno... Daj budi pravi Žderonja i ponudi ljudima nešto od čeg će se najesti a da im ne bude muka ako podrignu. Evo jednog dobrog: Sastojci 1 šalica nasjeckanih maslina (bez koštica) 200 g gljiva, nasjeckanih na listiće 1 limenka oguljenih rajčica 450 ml kiselog vrhnja 4 žlice maslaca Pola zelene paprike, nasjeckane na komadiće 200 g tjestenine (najbolje širih rezanaca) 450 g šunke nasjeckane na kockice 1 manja glavica luka, sitno nasjeckana 400 g naribanog sira Sol i papar po želji. Upute Skuhajte tjesteninu u posoljenoj vodi, ocijedite ju. Na maslacu, na umjerenoj vatri, popržite luk, papriku, gljive oko 5 minuta. Dodajte ostale sastojke, sve dobro promješajte. Umješajte tjesteninu, promješajte. Ulijte smjesu u veću posudu za pečenje. Pecite 30 - 40 minuta, na temperaturi od 160 C. Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2494 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
dobar, ali daleko kompliciranije od: good-old špek i luk (dfi nf2 infinity) krumpirove pole sa špekom i lukom (dfi nf3 lanparty) ćevapi s lukom (dothan na desktopu) dva šiša iz ćingaća (dual opteron) dva šiša iz ćingaća sa pivom (dual opteron sa vapočilem) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2495 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2496 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
@jelc: Daj nabaci neki za vegeterijance ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2497 | |
Magister Mundi sum!
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#2499 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2500 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
@ Fleks - ovo ti je bio ispad stoljeća. Izumitelj Žderonja pa vegetarijanac. Hahaha----ha |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2501 |
JDM
|
![]() on topic: Jedem buđolu i pijem pilsner. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2502 |
Super Moderators
|
Ah, preključer sam se JA bacio na kuhanje ![]() Rižoto. Prvo sam prepržio malo špeka, pa papriku. hitio gore paradajz, prodinstao. Dodao malo domaćeg paradajza iz boce. Namočio suhe vrganje, poslije ih kratko prokuhao. Izdinstao dagnje i na maslacu svinjski paket kozica. Za to vrijeme skuhao rižu sa vegetom i suhim povrćem. U posudu gdje je bio "mini sataraš" uvalio rižu, promješao, pa vrganje, pa dagnje i kozice. Hijao...tak sam se gadno ubio da nisam mogao zaćoriti do tri ujutro... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2503 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
evo jedan zgodni forspajz... skoro pa vegetarijanski... trebaju vam: oveci sampinjoni cca pol kile... izdubit im klobuke tak da ostane rupa u njima u svakog kapnut malo maslinovog ulja.. napunit sa sitno nasjeckanim spekom i naribanim sirom tvrdim (Podravec i ine sorte) Ugrijat pecku na 200 i laganini unutra dok se sir ne rastopi... uz to fantasticno idu grill snicli recimo pureci fino napacani i malo sa raznim sortama papra (bijeli i zeleni za aromu)... druga varijanta mesna je snicle na trakice pa dinstat (rvacki pirjat) i napravit umak dodajuc paradajz i malo bijelog vina... (il eventualno ako bolje volite mere to bit i bijeli umak s vrhnjem i tak to). naravski uz to ide i bijelo vino... kao pravi lokalpatriot preporucam Skrlet... mada ni traminac ne bi bio los...
![]() |
#2504 |
mrzi zimu
|
...evo sto danas kuham... ![]() ...pecena teletina, dinstana riza s bijelim vinom, salata od matovilca...i nesto slatko za desert...jos nisam odlucila sto... ![]() zderonje ...jel' ovo bolje od tjestenine s tunom? ![]() ![]()
![]() |
#2505 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Stapkice gljiva očistim, blanširam i zamrznem za juhu ili umak, u gljive stavim samo malo soli i ulja ![]() Ide fino uz biftek i vratinu:clap: |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2506 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
To već liči na nešto ![]() Spominjanje tijesta i tune je inače jedan od lakših načina za popušiti ban na Žderonjama Matovilac je super, samo ako ga drugi čisti ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2507 |
JDM
|
E jel zna neko neki dobar recept kak pripremit divlje šparoge? Pliz hitno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2508 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Oni znaju hrpu recepata za to, istinabog 90% ih dela sa jajima ali... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2509 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Jebem ja i tebe i tvoju novu DFI, i grafu i sve skupa-kad mi misliš vratiti i instalirati printer, treba mi za posao ![]() Pa sam joj jutros još zbunjen od toga kaj je susjedu pukla cijev i procurilo sve ravno preko moje razvodne ploče-dotični printer i vratio. I za provjeru mučki isprintao dotični recept i ostavio na stolu u kuhinji ![]() ![]() ![]() Sve sam si nekaj mislio-ostalo je nekaj kuhane šunkice, šteta da se baci... Čak sam i sir izribao ![]() Tako da ćemo uskoro vidjeti da li je sva ta muka oko traženja CD-a sa driverima i petominutne instalacije printera bila vrijedna toga... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2510 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
sadsam ponovo bacio oko na meni iz Hotela sa skijanja Stnetina ala Wild : nuts :
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#2511 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() Ak te žena vozi doma-dobro bi legla i kila cvičeka ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2513 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
Jelc je spomenul rostilj... a vrijeme je lijepo pa evo nesto za na rostilj... tzv sarmice (moj mesar ih dela ali to morete i sami)... trebaju vam: teleci snicli... na tanko istuceni batom onim kuhinjskim (a ak neko ima tesku ruku more i z njom), zacinjeni s papar, sol i to tvrdi sir spek na tanko nashnitan... ideja je napravit sarmice od toga... znaci zarolat teletinu oko sira... eventualno zatvorit cackalicama (ko zagrebacki) i onda oko svega jos obmotat ovaj spek... i naravno dobra vatrica i dobra cuga... pa to je to...
![]() |
#2514 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Ovak-ovo je izvrsno jelo, ali se je ispostavilo da je dovoljno hrane za bar četri debela Žderonje ![]() Jedva mi je stalo u ogromnu vatrostalnu zdjelu confused: U-bi-o sam se ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2515 |
Headbangig Grunf!
|
Jao bukovače kako je to dobro, s nekim finim šarf kobasicama mmh.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#2516 |
mrzi zimu
|
...danas za rucak...janjetina s mladim krumpirom...i zelena salata... ![]() ...neka bude zao onom tko je trebao doc na rucak...pa nije ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2517 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Možda već neki znaju a za one neupućene, ima za kupit' Nikšićko pivo. Jedan dućan na Prisavlju, kad se krene od Savske lijevom stranom, pa jedno 150 metara, u zgradi. Boce su one stare, kao što su bile kod nas do prije koju godinu, a pivo je (bar za moj ukus) vrhunsko !
![]() |
#2518 |
JDM
|
Danas Roštilj ![]() Sad ga ja i stari idemo konstruirati, jerbo stari roštilj nije preživio zimu. Kupili u bauhausu rešetku ogromnu za 105kn imamo neke kvadre i voila. tri kile ražnjiča i kila šampinjona. Danas ne dišem iza ručka. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2520 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() Kod nas osim u jednom ducanu ima neki lik kaj prodaje Niksicko s isteklim rokom za upotrebu tj. nije istekao vec ti ostaje jedan dan dok ne istekne ![]() ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|