|
![]() |
#23791 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ja taman sinoć za večeru prezvuršt zveknuo sa ciklom i hrenom... btw. kad si napravite domatju ciklu, klasika sol, ulje, ocat ili šta već stavljate, naribajte nutra korjen hrena. to nam je jedna kumica prodala na placu i od tada ne jedem ciklu na drugačiji način JER JE PREFINO! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23792 | |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
u cem si to pekel? ja nekaj kemijam u nedelju u gorski kotar zbrisat sa zenicom, a kak je tamo sparet na drva, razmisljam si o nekoj struci kruha da se spece... Citiraj:
![]() danas dorucak, banana sa zobenima i mlekom ![]() ![]() za gablec tuna s maslinovim, 2 paradajza, snita integrisanog i 2 deci acidofila ![]() ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#23795 |
|
dobil nalaze krvi i svega.... mascoba i secer ok, ali kolesterol previsok... dva tjedna pijem tablete i onda pak kontrola... naravno samo zdrava papica ![]() ![]() ![]()
![]() |
#23796 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Usput, danas sam se malo zaigral sa izradom 42 kulenove sekice... sutra slijedi dim ! ( slikano mobitelom ) ![]()
SPECTRUM ZX 48 K, Grundig Cassette player, RIZ Color TV - 16 kanala UHF, sobna antena Čajavec SA-3 s lampicom, software : River Raid & Jet set Willie Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 26.11.2011. u 10:41. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23797 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
A kruh možete peći i u vatrostalnoj zdjeli s poklopcem. U hladnu pečnicu se stavi zdjela, pojača na najjače i kada se zagrije unutra se stavi kruh, poklopi i peće 20 minuta onda se otklopi i peće još 15 minuta. Neće se primit, jer je vruća zdjela, a korica će biti odlična :-) To naravno ne važi za šparet na drva ![]() Danas suha hrana. Pašteta i lneki ivadski sir. Za desert rum štangice.....mmmmmljac |
![]() |
![]() |
![]() |
#23798 |
|
fuckin zdravi dorucak... 200g friskog sira s laganim mlekom, 2 cesnjaka i 50g purecih prsa... a zena se davi u toastu s belim kruhom, domacim masnim tilzitom, spekom i kulenovom sekom... umireeeem....
![]() |
#23799 |
Moderator
|
jučer sam pojeo najbolje lazanje ikad, a to velim iz više razloga ![]() ne znam kako vi, ali top 1 problem svih lazanja (domaćih ili takeout) je samo tijesto koje je gnjecavo, raskuhano, debelo i generalno nepoželjno. kore sam stavio iz kutije drito u protvan, nikakvo kuhanje, močenje i štatijaznam. radio sam po ovom receptu, with a twist u sastojcima jer neke stvari jednostavno nema dovoljno po našem ukusu. 50 dag mljevene junetine 30 dag šampinjona - 500g 25 dag sjeckanih pelata - 500g 2 dcl koncentrata rajčice - 250g veća kapula 2 pice češnjaka vezica petrusina srednja mrkva (sitno naribana) - kutija naribane 2 žlicice crvene paprike i vegete - malo više crvene paprike i osjetno više vegete žlicica origana malo papra - i malo soli 50 g maslaca - 100g 30 g oštrog brašna oko 5 dcl mljeka malo soli, papra, muškatnog orašćića 20 dag naribane gaude - 400g 25 dag Barilla - 500g, ostale 2 kore prvi put sam probao muškatni oraščić u standalone obliku i ima fenomenalan okus, ali jako aromatičan pa treba stvarno malo staviti u bešamel. foto report ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23800 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Ja danas mazno čizburgerčinu ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#23801 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Preključer sam se bogovski usvinjio dobrog starog bažula sa kobasama, samo sam ga u tanjuru malo doradio sa žlicom-dvije one "vode" iz staklenke ljutih feferona i našodral gore malo chilija ![]() Uz to domaći kruh i šalata od luka. Jučer klasika-pastrve uvaljane u kuruzno šnobra i na tavu, krumpač šalata i pita od jabuka. Probal sam na tavi i komad lososa ali je bio totalno oduran...onaj slavonski šaran je za njega posna riba ![]()
![]() |
#23802 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
@Sisoje Dođi kod mene da te naučim raditi domaće tijesto za lazanje koje netrebaš kuhati. U stvari recept je vrlo jednostavan. 30 dkg oštrog brašna 3 jaja 1 kavena žličica soli U posudu prvo stavi 20 dkg brašna, sol i 3 jaja i zamjesi tijesto te postepeno dodavaj ostatak brašna da dobiješ tvrdo tijesto. To tijesto ti je univerzalno za rezance i tjesteninu (torteline, raviole i sl.) Kad umjesiš tjesto nareži ga na tanje komade i puštaj kroz mašinu za rezance (košta 75 kn), tanji ga dok ne dođeš do 5 ice. Tanje tijesto nije dobro, pretanko je. Ovo tijesto nemoraš kuhati nego ga samo slažeš. Od kad sam ženi pokazao ovo tijesto za lazanje više ne želi jesti kupovno. Edit: Zaboravil sam reć da smo danas uspavali dva pajceka. Već sam se ubio u jetricama, i saftu od friškog mesa. Još malo pa će neka mesina. ![]()
Zadnje izmijenjeno od: Amdejac. 26.11.2011. u 14:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23803 |
Moderator
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23804 |
Super Moderators
|
![]() |
#23806 |
Registered User
|
@sys lazanje su ti mrak, obožavam ih! Kak je danas kolinje, a ja ne jedem to kaj se jede za ručak, pala je jedna pizza. Bila je jedna pizzeria koja je radila sendvić-pizzu pa si ja takvu radim doma, kada ju jedem sama naravno ![]() ![]() Slikica iznutra...dakle, kečap, šunka, sir (to je ovo žućkasto), kiseli krastavci i majoneza (to je ovo bjelkasto) i mogu se stavit još masline narezane na listiće...sve u svemu jako mljac! |
![]() |
![]() |
![]() |
#23807 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Uuuu, odlično, odlično, probao sam to, odlična stvar. A ovo sa krastavcima je isto ok, probao sam krastavce na "običnoj" pizzi, i nije loša šema, al mora biti puno šunke ![]() Fakat zakon izgleda! Ja po običaju, kao svake subote, imam pizzu...
![]() |
#23808 |
Super Moderators
|
![]() |
#23809 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23810 |
Super Moderators
|
![]() |
#23811 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23812 |
Super Moderators
|
![]() |
#23813 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23814 |
Guest
|
Ideja mi se jako sviđa! Kupio bi odmah da vidim negdje ![]() http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net...33_700b_v1.jpg |
![]() |
![]() |
#23816 |
Super Moderators
|
Danas pol pečenog ćiknšita, krumpač i paprike punjene zeljem. Drugu polovicu bumo sutra ispohali+domaći pomfač+kristalka ![]()
![]() |
#23817 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Danas totalna jednostavnost. - špeka na tavu (tri štrafte mesa i dvije štrafte lajta) - kad je špek bio na pola gotov bacio sam gore luk - kad je luk bio na pola gotov bacio sam gore papriku i dva ljuta fefaća - kad je i to bilo gotovo bacio sam gore šest jaja - kad su jaja bila na pol gotova bacio sam gore 10dkg (cca) sira (podravec) Uz to kiseli krastavci i ajvar. Za utažit žeđ zlatni pan. ![]() Sada kestenje i tomislav. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23818 |
Moderator
|
upravo sam uredio ormarić sa začinima... inače se radi o elementu iznad vrata koji je širok ko ta vrata, znači nekih 70-80cm. složene jedna piksa do druge i imam takva 3 reda. ne računajući slatke. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23819 |
Registered User
|
Mesna štruca i pire. Sad pojela mlaki kruh s paštetom i kefir. |
![]() |
![]() |
![]() |
|