|
![]() |
#23761 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Stočni i pupčar nije isto. Stočni izraste visoko, ima velike naborane listove i koristi se kako ime kaže ( ni ljudi se ne mogu požaliti na njega ) a pupčar izraste najviše 70 cm i formira male glavice u pazušcima listova a okusom više podsjeća na kelj. Lešo stočni preliven sa preprženim špekom na kockice i prezlima... ![]() Ak je dobro gujdi, dobro je i meni ! Posebna priča je raštika. Sliči stočnom samo je niža rastom i aromatičnija okusom. Kuhana sa suhim mesekom i krumpirom je nenadyebiva... ![]()
![]() |
#23763 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
Danas za kasni ručak je bilo kiselo zelje s grahom i domaći polubijeli kruh. Već dugoooo gledam jedan recept za slatki kruh s cimetom i nikak ga napravit. Inače nisam ljubitelj cimeta ali sam zato jako znatiželjna ![]() I da pogađate, ispekla sam ga, i na kraju uopće nije loše. Cimet se ne osjeti toliko ali zato kuća miriši po cimetu jakooooo. ![]() Ostatak kruha se sutra nosi na posao na degustaciju, već imam kandidata s kojim sam dogovorila da ja napravim i probam a njoj donesem ostatak ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23765 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Dve vreće cementa od 50 kg... hitiš ih u zrak i padneš pod njih ![]() Da ne maslam preveč, danas bio kod Alija u ŠC Prečko na kebaburi, malo smo mu ja i kolega nabijali na nos kak je počeo štediti na stalnim mušterijama i to, pa nam je slozio tenkove od kebaba, ja nisam znao kak da zagrizem , odsad stalno "vršimo pritisak" ![]()
![]() |
#23767 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
nedam se zelenjava je samo za salatu ![]() jucer je bio buncek sa kiselim zeljem i kuhanim krumpirem za gablec ![]() danas neznam sta bi al mogu reci da me privlaci 600gramski hambi iz mekpersa ![]()
![]() |
#23768 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
gablec, tuna, dve snite integrisanog, jogurtic... kad dodem doma kuham kelj na cupajz bez klobasi ![]()
![]() |
#23769 |
driver
|
![]() |
#23770 |
|
![]() |
#23771 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Kobasice, ak su kupovne, su meni najgori izbor za začinit čušpajz. Ja si nemrem zamislit ćušpajz bez špeka ili bunceka. Katastrofa je biti lišen toga ![]() Danas će izgleda biti laganini ručak - pohani kruh, sir i vrhnje, pršut, salama, paradajz i luk na salatu ![]()
![]() |
#23772 | |
|
Citiraj:
a mozda ipak ubacim malo kobase da zamirisi? ![]() pa to mi nemre skodit tlaku? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23773 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
hebote rice pa sta radis za takav tlak ![]()
![]() |
#23774 |
|
![]() |
#23775 |
driver
|
Kuha se za sutra ričet sa špekom, vrganjima i mrkvom. Uvijek je bolji drugi dan, a treći ponajbolji...
![]() |
#23776 |
muimerP
|
Jedna brzinska, čevapi u ZG-u, nepitam ništa samo da su što bolji? (ili pitam puno... ![]() Zasada imam u kombinaciji Grill Bundek, trebam još koji hint i to je to. I jedno OT pitanjce, sjećam se da su se spominjale mini rajčice i sl., dali je tko probao održavati to u stanu, kući, zatvorenome i sl.?
![]() |
#23777 |
IT Consultant
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23778 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Ako je rijec o somunu, onda po meni sport u utrinama
![]() |
#23779 | |
driver
|
Citiraj:
![]() Čevosi : lokalno se obžderavam na Savici, vlasnik je obrezan tako da je pajcek u čevosima isključen a najbolji mi je šiš. Lokacija: Slavonskom od zapada do skretanja za Savicu, desno i kod raspela lijevo pa je kućica sa čevosima odmah sa desne strane preko puta Konzuma i Kineskog restača. Mo'š birat.
![]() |
![]() |
#23780 |
muimerP
|
@panoramix - vjerojatno ću to obići u drugoj seriji, ili sljed. tjedan na gablec ![]() ![]() Što se tiče rajčica, ma nešto me odvelo kroz surfanje pa sam naišao na uzgoj tih mini rajčica, ujedno uzgoj u tegli za cvijeće i tak, pa sam ostao paf...čuo sam da ekipa mladi luk tak sadi. A da nevelim da ću i gljivar postati ![]()
![]() |
#23781 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Da, nema smisla sad saditi papričice i biljčice općenito. Prehladno je, i premalo sunca ima preko dana. Sumnjam da bi se razvile kako treba i do kraja. I da se razvije biljka, pitanje da li bi vidio plodove na toj biljci. Našao sam par slikica kako papričice izgledaju kod mene kad malo porastu. Ovo je mislim 2009 rod ![]() ![]() ![]() Citiraj:
Samo naprijed s gljivama, ja nikad neću prežalit otkad su neki prijatelji od staraca prestali s uzgojem. Od onda nisam pošteno jeo gljiva. Jedino što za gljive treba dosta opreme ako se hoće da stalno imaju rod.
![]() |
![]() |
#23782 |
Registered User
|
Kojeg sunca???? Nema sunca već tjedan dana ![]() ![]() Flanci ti izgledaju, tj. izgledali su odlično! Danas sam si napravila tjesteninu sa čardaš sirom, malo špekeca i vrhnje za kuhanje, mljac. Sad sam zamjesila kruh, stavila sam malo pirovog brašna baš me zanima kakvog je okusa, jer sam negdje pročitala da okusom podsjeća na kesten....ak je tak mislim da bu me onaj moj objesil ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23783 | |
driver
|
Citiraj:
Došla mi je neka glad iznenada pa sam posegnuo za tzv. slavonskom krvavicom ![]() a uz to sam ispekao tzv. Bauernbrot tj. raženi bez kupovnog kvasca, napravljen sa kiselim krušnim kvasom domaće proizvodnje, startanim u ponedjeljak. Vidi : http://en.wikipedia.org/wiki/Sourdough Evo tu je : ![]()
SPECTRUM ZX 48 K, Grundig Cassette player, RIZ Color TV - 16 kanala UHF, sobna antena Čajavec SA-3 s lampicom, software : River Raid & Jet set Willie Zadnje izmijenjeno od: panoramix. 24.11.2011. u 21:26. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23784 |
Registered User
|
Jooj koji vrag me teral pogledat tu sliku panorama....ja to nevolim i ružno mi izgleda... ![]() Idem si ja pojest jednu rum pločicu...bio teklić iz Požege ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23786 | |
driver
|
Citiraj:
![]() Donja ti se sigurno dopada, još da možeš probat. Bum jedamput spekel i donesem.
![]() |
![]() |
#23787 |
Registered User
|
Ooooo druga slikica je mljac ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23789 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Tko je pitao za čevape. Zadnje sam jeo odlične Sarajevske čevape u "Nova Galerija" (iza hotela Antunović, a prije konzuma i city centra one), odma do INAine benzinske. Klasika veliki čevapi 10 komada u pola lepinje, ali lepinja je ogromna za 22 kn. Lijep prostor. Super cijena i taman su sjeli. Nit premali nit preveliki. Pečeni na drvenom ugljenu. Ak' dođete navečer možda sretnete Halida pa ga nažicajte da otpjeva jednu. ![]()
![]() |
#23790 | |
driver
|
Citiraj:
To je donijela drugarica sa trznice u Sl. Brodu, cijena 25 kn/kg (djabe!), domaci uradak, punjeno u svinjski zeludac slicno kao prezvurst, samo je fila nesto sitnije mljevena uz dodatak krvi. Neprocjenjivo ! Usvinjio sam se time sinoc uz ajvar pojacan ljutom domacom a uz to prefina grasevina od Zigrovica iz Sv. Ivana Zeline ( lanjska zlatna medalja u Kutjevu )
![]() |
![]() |
|
|