Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.05.2012., 10:52   #22711
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Nik Pregled postova
Ja sam oduvijek skeptican za kupnju polovnih kocnica - samo ako imaju racun i garanciju i da su od poznatog prodavaca.

Probao je Daniel prosli tjedan moje M666 pa je konstatirao da ih malo jace stisnes i prebaci te preko volana, prejake su mu, meni su taman
Kocim s jednim prstom na 180mm rotoru (cca 120kg mase), posto ne vozim/o DH sto ce ikome jaca kocnica?

Jos par voznji i kocnice ce imati 1000km na mom bajku, a pakni jos ima, sto je odlican rezultat, takodjer nove origigi pakne (bez hladnjaka) su 9€...i da, nisam pipnuo kocnicu ni pakne od kad sam ih namontirao, samo sam malo poravnao prednji rotor
...kaj treba jos koja preporuka za kupnju?
A znam, samo velim, nekako sam baš zapeo za Formulu The One jer je lakša i jača od novog Shimana. Čini mi se kao da bi sa Shimanom napravio manji neki pomak, a velim - jedini pomak su DH rang kočnica. Dovoljna je i meni RX, samo kaj žuljaju novci očito. A i htio bih ih upariti da imam obje iste.

Nego, što će Vam 50mL loctite-a . I kako Vam se samo da čekati tipa mjesec dana kad ti nešto hitno treba, radi 15-20kn
Staro 10.05.2012., 11:04   #22712
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Prvo sto sam pomislio - vidi Vuce, redovita pinka je tu i sad ide mijenjati nesto sto ne treba i spizdit ce bezveze lovu
Znaci, treba ti samo straznja RXica, i to je to.

Izgleda da sam ja jedini na forumu kojeg ne diraju dijelovi i nepotrebne nadogradnje... vec dva tjedna aktivno razmisljam o turi po Velebitu, gledam karte i vizualiziram voznju...a nikako da dodje taj 19.5.

Tura je slozena, sad samo da bude lijepo vrijeme.
Nakon Velebita, plan je Psunj i staza Konjsko...samo me voznje interesiraju.
Nik je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.05.2012., 11:23   #22713
Lovrix
Premium
Moj komp

Lovrix's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Destro uspio sam odvozit onaj uspon na Grmi , poljubio sam lulicu i deri , al me guma jebe , svaki drugi zapedlaj je u prazno bio.

Nik ak idete 19.5 , do tad teško da češ složit kotače , valjda ne misliš ići sa ovim kaj mu žbice pucaj ak malo jače pogledaš u njih.

Daniel , jesi odvozio sve il si morao gurat? Ak jesi , svaka čast!
Staro 10.05.2012., 12:01   #22714
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Prvo sto sam pomislio - vidi Vuce, redovita pinka je tu i sad ide mijenjati nesto sto ne treba i spizdit ce bezveze lovu

Izgleda da sam ja jedini na forumu kojeg ne diraju dijelovi i nepotrebne nadogradnje... vec dva tjedna aktivno razmisljam o turi po Velebitu, gledam karte i vizualiziram voznju...a nikako da dodje taj 19.5.

Op op! Ako opet bude mjesta, znaš tko ide

Pakrac i okolna brda su ostala u dobrom sjećanju

Citiraj:
Autor Lovrix Pregled postova
Destro uspio sam odvozit onaj uspon na Grmi , poljubio sam lulicu i deri , al me guma jebe , svaki drugi zapedlaj je u prazno bio.

Nik ak idete 19.5 , do tad teško da češ složit kotače , valjda ne misliš ići sa ovim kaj mu žbice pucaj ak malo jače pogledaš u njih.

Ma ide to, nije neki uspon iskreno... Vodim te jednom na 54 da vidiš što je dug uspon. Nije prejakog nagiba (ali je strm), no zato je dugačak u tripm

I složit će kotače bez beda ak dobije ovaj tjedan obruče...
De5tr0yer je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2012., 12:07   #22715
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:

A gledam, nova RX je 120€ bez povrata poreza pa mi i nije baš napeta.

Plan je u 6om mjesecu kad mi prođu sve ove svadbe, krstitke i ostala sranja za koje radim cijeli mjesec (a ne za kočnice ), da odem preko vikenda na Psunj kod Titanovaca. Velebit mi za sada nije napet, to prek zime kad medvjedi spavaju
Staro 10.05.2012., 12:31   #22716
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Citiraj:
Autor Lovrix Pregled postova
Ako dodje paket kad je Sasa obecao onda cu ih sloziti, ako ih ne slozim naravno da cu otici na ovako rahiticnom kotacu, ionako sam promijenio tocno pola zbica, sanse da pucaju su smanjene ...nema teorije da pomicem datum jer sam ga vec pomaknuo za tjedan dana, a u 6. mj. je dole previse cevru.

Rezervne zbice kao dodatna oprema i vozi.

Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Op op! Ako opet bude mjesta, znaš tko ide

Pakrac i okolna brda su ostala u dobrom sjećanju
Nema problema

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Plan je u 6om mjesecu kad mi prođu sve ove svadbe, krstitke i ostala sranja za koje radim cijeli mjesec
...oho jos jedan trudbenik, barem nisam jedini...ja trenutno hrmbam za dvoja vrata, laminat i knauf, taman to kupim pa u 6, mj. imam cestitku u vidu registracije i redovitog servisa...na koncu cu se i bicikliranja ostaviti kad ode bajk na bubanj ...koji troskovi, dodje mi da placem, sva sreca pa nemam svadbi i krstitki, samo mi to jos fali
Staro 10.05.2012., 12:52   #22717
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
ja se vratio sa sljemena, gore je prosto divno

evo i prvih dojmova za The One, imaju mi malo prevelik hod rucice za moj gust, iako nije da ima zraka, odzracene kod bizmarka... kako je dug hod nemam osjećaj da su silno jake. ali stisak jednog prsta i koliko stisnes toliko koci, a sa 180 rotorom dosta koci ... stvarno linearno ide ta snaga, nema nekih skokova da grize negdje.

kako im je ovo prva voznja, vidjet cu ako ce to sve leć na svoje. ja bi samo da ima malo kraci hod

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je online   Reply With Quote
Staro 10.05.2012., 14:32   #22718
zubich
Premium
Moj komp

zubich's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
@Vuco

kad si stavio onaj oglas za volan, dal ti se tko javio osim mene?

naime, aleš me sjebo i sada se moram snalazit.
zubich je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2012., 14:48   #22719
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Pa u pravilu, nitko se nije imao baš previše šanse za javiti, jer ti si se javio u roku par minuta i kad smo se dogovorili, ja sam već editirao oglas da je kupljeno. Oglas je bio gore valjda manje od 10min.

EDIT:
Jel danas možda netko za noćnu ? Buraz ne može, a solo mi se baš i neda po mraku.
Staro 10.05.2012., 15:22   #22720
JackZg
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jan 2012
Vuco, kad bi isao? ja sam zainteresiran.
JackZg je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.05.2012., 15:23   #22721
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

A još si razmišljam, tipa pola 8 tunel. Naravno, nije fiksno, ali najranije mogu oko nekih 7 i 15 bit kod tunela, a kasnije je naravno, sve klizno
Staro 10.05.2012., 15:28   #22722
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Datum registracije: Jun 2011
Prodaje ti onaj Bojan s DB-a Hope M4. To si uzmi i prestani se plakat oko kočnica.
Pouzdanost - check.
Lakoća održavanja - check.
Snaga - motherflipping check.
Staro 10.05.2012., 15:28   #22723
Shoshy
Gear breaker!

Shoshy's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor Renesis Pregled postova
ja se vratio sa sljemena, gore je prosto divno

evo i prvih dojmova za The One, imaju mi malo prevelik hod rucice za moj gust, iako nije da ima zraka, odzracene kod bizmarka... kako je dug hod nemam osjećaj da su silno jake. ali stisak jednog prsta i koliko stisnes toliko koci, a sa 180 rotorom dosta koci ... stvarno linearno ide ta snaga, nema nekih skokova da grize negdje.

kako im je ovo prva voznja, vidjet cu ako ce to sve leć na svoje. ja bi samo da ima malo kraci hod
Jelda da je The One zakon
Fakat si brz bio ak su prije 11 doma doso. Ja sam s pope_on_dope i jos jednim likom s dropa oko pol 11 krenuo od tunela, dosli gore za malo vise od sat i pol, bilo pun qrac stajanja i evo doma skroz doso u pol 3.

Moram nekak zastit pakne, upadne smece u celjust, zamaste se pakne i onda ih cistit i palit ponovo... vec 3. put
Staro 10.05.2012., 15:43   #22724
JackZg
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jan 2012
Ok, meni isto tak odgovara..Kad dodem doma, javim se! Sam da zašarafim rotor
JackZg je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2012., 15:44   #22725
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Šoši, ne sekiraj se oko toga.

Renesis, ja sam ti vikao iz auta u Gundulićevoj ako nisi skužio ko je
murina je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2012., 15:47   #22726
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
Od danas u intersportu Deuter Bike 1 sa 20% popusta = 360kn.
Se isplati to, ili ima nesto bolje za tu lovu?
rendula je online   Reply With Quote
Staro 10.05.2012., 15:50   #22727
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Ak ti ne treba hydropack (mijeh za vodu) se isplati. Jer je samo mijeh od 2L oko 150kn. A vec onda za te pare u Sloveniji mozes naruciti camelback ruksak koji je sigurn bolji od ovoga.

Recimo ovaj koji je skuplji za nekih 50ak kuna. al ak odbijes povrat poreza onda je i jeftiniji za nekih 50kn

Zadnje izmijenjeno od: zgmmax. 10.05.2012. u 15:56.
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2012., 16:04   #22728
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Autor SileTzar Pregled postova
Prodaje ti onaj Bojan s DB-a Hope M4. To si uzmi i prestani se plakat oko kočnica.
Snaga - motherflipping check.
Snaga - jok.

Jesi probao M4 ? Slabije od ovoga što trenutno imam i to podosta (nešto u stilu starog XT/SLX-a), na stranu izgled i najlinearnija modulacija. A i cijena je poštena, duplo skoro više od sveg ostalog na tržištu (The One, Saint).

Jack, čujemo se kad dođem doma
Staro 10.05.2012., 16:14   #22729
zubich
Premium
Moj komp

zubich's Avatar

ja sam se po grmi spustio sa starim demom od bere (onaj bijeli), i te hopice me uopče nisu oduševile.
Staro 10.05.2012., 16:29   #22730
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
@murina - je skonal san te, ali san letil pa nisan stigal odzdravljat

@avatar - je, koci jako fino, samo kazem, volio bi da imam malo manje hoda na rucici... ja krenuo u 8.35 sa tunela, u 9.35 sam bio na cesti, pojeo strudlu i dolje po devetki laganini...

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je online   Reply With Quote
Staro 10.05.2012., 16:33   #22731
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Ne ovisi snaga kočnica samo o imenu i da su to hope, formule ili što ja znam.

Dosad svi koji su pipkali po mom XTu kažu da to nije dobra kočnica samo zato jer imam ručice skroz blizu gripova. Da tak stavim V2 kočnice isto bi svi bili razočarani

M4 što sam ja probao su odlične kočnice i ni po čemu manjkave, dapače. Al to ovisi kako naletiš. Isto tako snaga kočnica stvarno ovisi o tome kakav rotor koristiš. Još uvijek mi je u glavi sjena da shimano kočnice najbolje rade na svojim rotorima. Tko će ga znat, samo vozi
De5tr0yer je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2012., 16:35   #22732
zubich
Premium
Moj komp

zubich's Avatar

ja mislim da vuco u životu nebu bio sretan ako si ne kupi saint....
Staro 10.05.2012., 16:47   #22733
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Nema sad smisla kupovat Saint po tim džiberskim cijenama koju ta bremza drži ako je sad izašao novi Saint i što je još bitnije onaj ZEE. Ako će davat soma kuna po kočnici onda rađe novi Zee.
Kvaliteta kočenja ovisi i o momentu kad kočiš, položaju tijela, pravilnog pritiska na gume, pravog tlaka u gumama, kvalitetnim gumama s dobrim kočionim karakteristikama. Ne treba se previše u kočnice same po sebi previše pouzdat jer ti se to može grdo osvetit.
Osim toga baš sad da nijedna kočnica osim Sainta ne može poslužit to mi je malo sumnjivo. Kaj bi onda trebao napravit kad se makne sa Sljemena i ode u Alpe recimo, uzet 400mm rotor? Treba racionalno sagledat problem i donijet odluku. Onyx vozi iste staze jednako brzo s težim bajkom a fura Juicy 7.
Mene da pitaš uzmi SLX i stavi bolje i šire gume, sam si rekao da ti je Rubber Queen meh, uzmi HansDampfa u nekoj široj verziji i to je to.
Staro 10.05.2012., 16:54   #22734
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Sad čitam kaj sam nasro i divim se sam sebi koji sam hejter. Kupi si kaj oćeš, ako nađeš dobar deal za Saint zgrabi. Na kočnicama ne treba šparat.
E i kacigu si nabavi ako te žuljaju pare.
Staro 10.05.2012., 17:17   #22735
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Kaciga mi je rak rana. A za kocnicu, bez nrige, dobro ja sve promislim prije nego kunu iz novcanika izvadim.

Rubber queen je ispala dobra guma, jedino je 200g teza od Alberta. No po ovim vlaznim uvjetima je super drzala. S obirom da sam Alberta vozio potrosenog i da se sklizalo podosta, ne mogu sa sigurnoscu rec da je RQ bolja ili ista. Uza je sitno.

Dovoljne su meni i kombo Rx i deore. Sad sa rq naprijed koci dobro, ne klize mi se na ravnom. Samo eto, zulja lova valjda.
Saint od Zvonimira je 1700 ako ga nije prodao. Mada mi je to dosta love.
Pitanje koliko ce zee kostati jer svi dizu cijene, furaju se na inflaciju .
Staro 10.05.2012., 17:37   #22736
marauder16
upgrading...
Moj komp

Citiraj:
Autor Renesis Pregled postova
@murina - je skonal san te, ali san letil pa nisan stigal odzdravljat

@avatar - je, koci jako fino, samo kazem, volio bi da imam malo manje hoda na rucici... ja krenuo u 8.35 sa tunela, u 9.35 sam bio na cesti, pojeo strudlu i dolje po devetki laganini...
Laganini, sure
Staro 10.05.2012., 18:18   #22737
danielzg
Registered User

Datum registracije: Aug 2011
Nisam odvozio onaj dio poslje potoka di su dva hupsera zbog blata..proklizava..kad razmislim staza je stvarno mrak inace..trebate probat
ovaj slx 666 je stvarno mrak kocnica,za moju kilazu cak prejaka sa 180mm rotorom..bojo sam se stisnut jako kocnicu jer bi poleti a onda bi me Nik stukel kad bi mu zgrebal bajk
danielzg je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2012., 19:22   #22738
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Ne bi te stukel, al´bi ti zel ovaj tvoj pod racun za stetu

Inace i ja se vratih sa voznje, i potvrdjujem da je na Slemenu divno...a i divnu sam rutu otpelal:

uspon: Bikca-Strmopec-Bikca-Puntijarka
spust: 18-20-Dotka

Samo cu komentirati da je uspon Bikcom, nakon Strmopeci cisti mazohizam, jos sam si samo jabuku nakon posla pojeo, tak da imam vise snage peglati one strmine, he he.

Jedini problem je imati dovoljno snage i gaziti uzbrdo, 150mm hoda ide gore bez problema...izvozio sam svaki cm, bez guranja, i da Strmpec je strmija.
...i nebum bas tak brzo ponovio ovaj uspon.

[edit]

Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
Ak ti ne treba hydropack (mijeh za vodu) se isplati. Jer je samo mijeh od 2L oko 150kn. A vec onda za te pare u Sloveniji mozes naruciti camelback ruksak koji je sigurn bolji od ovoga.

Recimo ovaj koji je skuplji za nekih 50ak kuna. al ak odbijes povrat poreza onda je i jeftiniji za nekih 50kn
Po cemu je bolji?
Oba su odlicna, ali uopce nisu usporediva jer jedan ima 10l, a drugi 20l...tako da treba dobro razmisliti kakav ruksak treba.
Osobno naginjem vecem, zato sam ga i kupio jer mi je taman...dobro bi bilo imati i jednog manjeg, ali 5. ruksak u ormaru mi stvarno ne treba

Zadnje izmijenjeno od: Nik. 10.05.2012. u 19:30.
Staro 10.05.2012., 20:06   #22739
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
Max i Nik zahvaljujem na pomoci
Mjehur mi nije potreban, prerijetko bi ga koristio pa bi bilo samo zezancije oko odrzavanja.

A sto se velicine tice, tu se slazem s Nikom - bilo bi dobro imati i manji i veci Ali posto ga namjeravam koristiti i za druge stvari, zgodno mi je da recimo tenisice i trenirka u njega stanu, zato si mislim uzeti neki takav, "normalne" velicine.
rendula je online   Reply With Quote
Staro 10.05.2012., 20:14   #22740
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Super je to ruksak, uzmi ga slobodno, ima veliku zapremninu, jako je udoban, ima navlaku protiv kiše, mrežicu za kacigu, fino organizirane pretince.
Meni je isto draži veći ruksak jer imam sklonost pretjerivanja s sranjima unutra, ali od viška manje boli glava nego kad nešto nemaš jer nije stalo.

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na