Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.07.2009., 17:39   #2071
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Renesis Pregled postova
uzmi hrane i vode ako to odvozis bez problema, pa kvragu onda ima da najesen ganjamo sljeme stalno
Sad si mi stisnuo izazov
Staro 12.07.2009., 20:48   #2072
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
hehe, da se to odvozit, samo ako je blata (a gore po jedinici ga ima), onda se ima sto pedalirati i da, paaazi zadnji mjenjač nas je prosli puta kostalo jednog mjenjača, i dva svijena dropouta

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.07.2009., 21:33   #2073
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

LOL. Kad se spuštate dole ko manijaci. Ja fino, ~30kmh i polagano. Gdje mi se žuri. Ak sam se već penjao 2 vure, onda mogu i uživati malo u spustu .

Nego, danas sam bio na 8-ici i osim što imam pedalirati do nje uopće, staza mi se čini odlična. Dobro si rekao, ide se kroz šumu (tek početak, je na otvorenom makadamu), podloga je makadam i dobro utabano blato. Nisam stigao do vrha jer se već spuštao mrak. Došao sam do otprilike 1/3 staze i vratio se nazad doma i eto ti 45km . Znači, cijeli put bi bio nekih 60-70km makadama i šume. Sviđa mi se. Zadnji ispit mi je u srijedu, znači srijeda ili četvrtak i osvajam Sljeme . Moram prije mora.

I sljedeći tjedan su rekli vrućine, znači trebat će mi vode podosta i neke čokoladice. A procjena je da će mi trebat nekih 4h za to preći. To je već izlet
Staro 12.07.2009., 21:51   #2074
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

uzbrdo smo unistili bajkove i nemoj isprobavat koliko su duboke lokve, dublje su nego mislis neke su i do iznad pogona debelo

ma to je odlična tura... meni je to otprilike 50ak km, s obzirom da mi je baza na mirogoju

ali kazem ti, obavezno uzet kornija za prigricnut na goršćici

Abit IS7-E + TR NB-1

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Staro 12.07.2009., 22:00   #2075
salvarez
Premium
Moj komp

salvarez's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
obavezno uzet kornija za prigricnut na goršćici
ma kakav korni, ceki ide na efu i caffeine 200. ne treba nis jest 2 dana
. samo daj
salvarez je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2009., 22:18   #2076
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

eh, pa da džu vuco, jel znas 57micu nizbrdo? da se jednom malo zivlje provozamo

EDIT: a nije salvarez vozio SID-a? cemu takva promjena?

Abit IS7-E + TR NB-1

Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Staro 12.07.2009., 22:18   #2077
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
uzbrdo smo unistili bajkove i nemoj isprobavat koliko su duboke lokve, dublje su nego mislis neke su i do iznad pogona debelo
ma to je odlična tura... meni je to otprilike 50ak km, s obzirom da mi je baza na mirogoju
ali kazem ti, obavezno uzet kornija za prigricnut na goršćici
Uzbrdo ? . Na koji način kvragu ?
Lokve izbjegavam, neovisno o tvojem savjetu
Citiraj:
Autor salvarez Pregled postova
ma kakav korni, ceki ide na efu i caffeine 200. ne treba nis jest 2 dana
. samo daj
Ja ne znam tko si ti i što hoćeš . Ali očito ti je važno samo provocirati one koji doista uživaju u vožnji, a ne poziraju kraj bajka. Sve mi čudno kak se već nisi pohvalil da imaš novu Rebu i XT pogon ?

Ali prijavio sam te administratorima, pa ćeš vidjet. Ja da drogu uzimam, pih...

EDIT:
Citiraj:
Autor Renesis
eh, pa da džu vuco, jel znas 57micu nizbrdo? da se jednom malo zivlje provozamo
A brijem da znam, ali nemam se volje nit hrabrosti brzo spuštat po njoj. Nije moj bajk za to. A nit vozač. 57-ica ide gore od stepenica, pored žičare pa kroz šumu dole ?
Ako Bog da, nakon ljeta bit će nove kočnice gore, ako ništa, samo napred entry level hidraulika. Iza može čekati. I moram si kupiti opremu, neke alate i tako. I onda ide bolja vilja napred.

EDIT2:
Citiraj:
EDIT: a nije salvarez vozio SID-a? cemu takva promjena?
Je, al daleko je on od 65kg tjelesne težine, pa je moral drukat SID-a da mu ne boba. Al nije mu ni to pomoglo.
Sad ima Rebu Team mislim i veli da je odlična. Ne fleksa se nimalo i ima 100mm hoda . I napokon ima lockout na vilici.
Staro 12.07.2009., 22:23   #2078
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

pa na cemu sada vozis da ne bi mogao?

EDIT:

ovako se unisti bajk uzbrdo
http://slike.hr/vidi/smpc00180.jpg

EDIT2:

ja imam Rebu SL, ali cini mi se da najesen ide na 115 iako nemam zamjerki na vilicu

Abit IS7-E + TR NB-1

Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Staro 12.07.2009., 22:34   #2079
salvarez
Premium
Moj komp

salvarez's Avatar

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova

Ja ne znam tko si ti i što hoćeš . Ali očito ti je važno samo provocirati one koji doista uživaju u vožnji, a ne poziraju kraj bajka. Sve mi čudno kak se već nisi pohvalil da imaš novu Rebu i XT pogon ?

Ali prijavio sam te administratorima, pa ćeš vidjet. Ja da drogu uzimam, pih...

Je je, sad se ne poznamo, nema problema. Bus ti videl jos kad dojdes na selo

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
EDIT2:

Je, al daleko je on od 65kg tjelesne težine, pa je moral drukat SID-a da mu ne boba. Al nije mu ni to pomoglo.
Sad ima Rebu Team mislim i veli da je odlična. Ne fleksa se nimalo i ima 100mm hoda . I napokon ima lockout na vilici.
Pa kak to mozes rec, daleko od 65 kil. Joj joj. Nije SID za mene, previse se fleksa, a posto sam tezi i boba. Morao sam ga rokat na 10-11 bara i s tim mi je izgubio fini rad i mekocu. Ali sad nova rebica team je milina, radi super. Danas sam ju po terenu dobrano testirao, a kak mi se samo svida floodgate i motion control...
Staro 12.07.2009., 22:42   #2080
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
pa na cemu sada vozis da ne bi mogao?
EDIT:
ovako se unisti bajk uzbrdo
http://slike.hr/vidi/smpc00180.jpg

EDIT2:
ja imam Rebu SL, ali cini mi se da najesen ide na 115 iako nemam zamjerki na vilicu
Imam Genesisa koji ima V-brake (nakon 1200km su mi se istrošile gumice skoro ), napred je Dart2, guma prednja je lošija (iza je Ritchey ZED; fala Salvarezu ) pa ne drži baš najbolje i na kraju - nemam kacigu. Bez nje nema niti jačih spusteva. Usto, bajk mi je 22" što mi odlično paše na usponu i XC vožnjama, ali na spustu ipak moram sporije. Ali sve sam bolji na spustu .

I opet, kak ste uspili ubit mijenjač ? Kaj je šiftao na usponu ?

Blato je fensy, malo jače nego kad smo srale i ja išli na Sljeme. Moraju se imati dobre ripnjače .
Oglas

Oglas
Staro 12.07.2009., 22:43   #2081
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

bogme ja sam se 2 tjedna igrao sa rebom, i na kraju ustanovio da mi ne pase nista od onoga sto sam citao po netu, ekipa moje kilaze (oko 80kg) vozio na 115-120psi, ja pak vozim na 70+/50- i to je fino mekano, a za ostrije spusteve lako nastimam kompresiju koliko mi treba, mislim cemu da to tamo stoji a da se ne koristi

EDIT: ma samo ti nabavi kacigu i sve pet frend mi vozi na vbrakeu vec cijelu godinu, i moze vozit jako dobro, puno bolje od vecine ekipe sa fensi biciklicama

sto se tice guma, frend sa racing ralphom je imao ozbiljnih problema,ja pak vozim na Albertu iza, i slicnoj Kendi napred, tako da samo radim kanal ko traktor, ali ide

sto se tice mjenjača, frendu je uletio u zbice i onda sve polomio, a moj dropout mi nije jasno kako se savio, ali eto, ipak je

Abit IS7-E + TR NB-1

Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Staro 12.07.2009., 22:51   #2082
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Jao, još ako je i žbice spigao, imaš kaj za popravljat. Meni se tijekom vožnje zabio kolac kroz žbice u mjenjač, izbio lanac sa oba pulleya. Čim sam vidio da je uletio zablokirao kotač i nakon kaj sam jedva izvukao drvo, sva sreća - sve ostalo čitavo. Čak niti guma nije toliko išla u 8-cu.

Znam da može V-brake puno, ali meni otpadnu ruke nakon 25min spusta i držanja volana sa 2 prsta i kočnicu sa 2 prsta. Zapravo, mogao bih i probati 57-icu. A sam preživio Japetić, mogu i ovo .
Staro 12.07.2009., 22:55   #2083
salvarez
Premium
Moj komp

salvarez's Avatar

ja sad idem na voznje sa alatom i pumpom jer si nikak nemrem stavit pravilan polozaj. meni jebe kaj imam 90kg trenutno, pa ju moram na malo jace opet drukat, al opet ne tak jako ko SID-a.

A mi cemo ceki ovih dana kad das automatiku malo po zumberackom gorju (obavezno sveta gera) ili po samoborskom, ovisi kak nam se bu dalo. i moras mi pokazat obavezno onu stazu kaj si prical.
i moramo na neku pce voznju, cat killer bi isao, tu smo mi dva. sigurno bude jos zainteresiranih. uzet paket tregere za gajbe i da vidis veselja na spustu

EDIT: kad sam ga pitao rekel je da bi isao, jos ima i curu u samoboru ak se ne varam. sad sam bas malo gledao kolki je bio hod vilice jer mi je bicikl zmazan ko prase. ulazila je cca 80mm, s tim da mi je negativna komora malo jace napumpana (mislim da je sad -125 / +115 ). a rebound volim da je cim vise prema zecu okrenut. lockput skoro cijelo vrijeme imam upaljen, s tim da mi je gate narihtan na skroz tvrdo i vilica opce ne ulazi

Zadnje izmijenjeno od: salvarez. 12.07.2009. u 23:11.
Staro 12.07.2009., 23:04   #2084
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

catkiller bi isao na voznju? da i to vidim jos durina nije ni provozao... ja sam za voznje vec od 9 mjeseca

@salvarez - neznam kako tebi, ali meni pase ovako mekana jos sam uspio i da ona kompresija ide prilicno linearno, pa onda stvarno nema problema pri podesavanju tvrdoće... jedino sto jos malo gledam je usporit rebound...

EDIT:
igrao sam se i ja sa tim vecim negativnim, ali mi ju previse povuce unutra... rebound mi je sada na okret od punog zeca, ali mislim da bi bilo dobro ju jos malo usporit, meni lockout uglavnom kad vozim brdo, gate isto skoro pa do kraja..

Abit IS7-E + TR NB-1

Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2

Zadnje izmijenjeno od: Renesis. 12.07.2009. u 23:15.
Staro 13.07.2009., 00:51   #2085
CatKiller
al se nekad dobro jelo...
Moj komp

CatKiller's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Bio sam danas na kavi u maksicu, to se prizna pod voznju

Rado cu na neku coporativnu voznju da se foliram s remote lockoutom, cak sam i gume izlizao pa mozda "obucem" neke nove, iskoristio bi i priliku pa slozio tubeless.
Staro 13.07.2009., 09:02   #2086
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

gume si izlizao kad se samo foliras po asfaltu vidis kako moja prednja kenda uza svo silovanje jos se neda

Abit IS7-E + TR NB-1

Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Staro 15.07.2009., 19:30   #2087
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

je netko narucivao postom/emailom/online iz ciklo centra? cisto pitam jer sam sad na otoku a onu michelinovu mx pro race kacigu nisam nigdje vidio drugdje tipa zd ili tako negdje

btw vec kad smo kod toga koju bi ste mi kacigu preporucili do kojih 350kn cirka. Za cestu. Ovdje na pagu je usran promet tj gust[a i ko zna kakvi su vozaci] pa bolje da ne riskiram vec kad bi odradjivao 40km dnevno.
Red Dwarf je offline   Reply With Quote
Staro 15.07.2009., 20:59   #2088
Halos
muimerP
Moj komp

Halos's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Poz ekipa:

Koje mi gume, odnosno polu-slik gume preporucujete a da nije vise od 100 kn komad...

sto mislite o 2., 3. i zadnjoj?
http://www.ciklo-centar.hr/new/artikli.asp?ID=103

Halos je offline   Reply With Quote
Staro 15.07.2009., 21:36   #2089
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

ja bi se drzao zadnje...izgleda nekako da bi se s njom mogla najveca brzina uhvatiti
Staro 15.07.2009., 22:19   #2090
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Meni su te semi-slick gume samo za suho vrijeme, jer po imalo mokrom blatu nisu uopće držale na malo većim usponima. No za cestu su i više nego ok. Zadnje (Speedmax delta) ima Matesonik i on veli da je zadovoljan po cesti (na makadamu je neš kukao ), a pošto ima malo veće rupe, mislim da bi i na blatu bile bolje od svih ostalih.

@Red Dwarf
Imaš kacige u Keindlu od Pulse-a
http://www.keindl-sport.com/proizvod.asp?id=2296

Ono, 100kn je jeftinija od Michelina. Probao sam obje, Michelinka me malo grabla plastikom, al brijem da se to da maknuti.
Staro 15.07.2009., 23:01   #2091
Halos
muimerP
Moj komp

Halos's Avatar

Fala ekipa, javim vam kako na zemlji drže LOL

Ma prelazim sa 26x2.3 na nekaj malkice uže(čitaj, lakse za okretat), dosta mi je...a imam rezervu za zemlju(blato), nebrinite.

thx
Staro 15.07.2009., 23:23   #2092
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Ja sam imao loš semi-slick (ali neš slično ovima gore, tanki profili po sredini)), a kako se najčešće po Sljemenu penjem, zadnjih tjedan-dva gore je vlažno i negdje je blato i nisam se mogao nikako penjati jer je stvarno proklizavalo. Frend mi dao Ritchey ZED i stavio sam ju iza i sad idem svugdje. Jedino što po betonu imam vuuuš zvuk . Malo su jače ripnjače .

Napred je još semi-slick, iako vele da je bolje napred imat jaču gumu. No ja sam više usponaš, a dole idem polako . Sutra bi mogao ići na najdužu turu po Sljemenu, onu što Renesis kaže da je fina. Bidrovec - Goršćica - Hunjka - Vrh - Tomislavov dom - Grafičar - Bistransko sedlo. A od Bistranskog sedla bum vidio ovisno o volji i spremnosti ili prema Ponikvama - Podsused ili ako će biti manje volje do Risnjaka i onda starim putem dole.

Hoće tko sa mnom ? Idemo polako, ne sve u 2 sata. Ima dosta uspona, ali spust bi trebao biti nenadjebiv . Pogotovo ako se ide preko Ponikvi do Podsuseda

EDIT:
@Halos
Nekaj sam si razmišljao malo o Speedmax delta i blatu. Ne znam hoće li se blato brzo čistiti sa njih zbog dizajna . A bojim se da će, blato kada uđe, a ne makne se brzo sa gume, postati jedna velika slick guma . Ozbiljno...

Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 15.07.2009. u 23:38.
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 16.07.2009., 01:08   #2093
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

najbolje je da se malo progoogla guma prije kupnje....tako sam ja napravio za svoje ritchey z-max...kazu da su super ali za tesko blato da su kita...i u to sam se i uvjerio...super svugdje osim po onom blatu kad se napuni pa je zavraga
Staro 16.07.2009., 10:19   #2094
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
zna netko tko ima jos u ponudi diamondback osim dsg-a?
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 16.07.2009., 13:11   #2095
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Autor Red Dwarf Pregled postova
najbolje je da se malo progoogla guma prije kupnje....tako sam ja napravio za svoje ritchey z-max...kazu da su super ali za tesko blato da su kita...i u to sam se i uvjerio...super svugdje osim po onom blatu kad se napuni pa je zavraga
Istina, ali ako je stvarno duboko mokro blato, teško da će ti ijedna guma držati i moći se toliko brzo očistiti. Sve ima negdje granice. Pogotovo uzbrdo . IMHO.
Staro 16.07.2009., 13:13   #2096
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Schwalbe Albert se pokazao veoma zadovoljavajuć, čak i pri ozbiljnom blatu... a onda valjda i Fat Albert za kronične količine blata

Abit IS7-E + TR NB-1

Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Staro 16.07.2009., 15:37   #2097
Halos
muimerP
Moj komp

Halos's Avatar

Citiraj:
Autor Red Dwarf Pregled postova
E zmax-ice imam u rezervi, i na teškom blatu su dosta loše, lako se zaprljaju i leđa mi budu blatnjava

@vuco..mislim da cu ja uzet te spitke, pa cu ih na blato malo zamrljat...
Zar nebi za bolje pedaliranje(citaj lakse) bila recimo 1.9 guma kad smo vec kod toga?Jer ova delta je 2.1...
Staro 16.07.2009., 16:05   #2098
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Leđa će uvijek bit blatnjava po blatu . A to znači da se guma dobro čisti

Naravno da bi 1.9 trebale biti malo brže od 2.1. No, ako je loša guma (teška, velike ripne, loš raspored ripni), onda ti se može potrefit da je manja guma lošija. A čini mi se da je speedmax ok. Bilo bi super da je 1.9, ali nije. Ako želiš ići brzo i sa dobrim gripom na svakakvom terenu, onda budi spreman to i platiti . Schwalbe gume su dobar primjer za to. A niti Maxxis i Hutchinson jači modeli nisu loši koliko čitam iskustva. Salvarez ima Fast Freda, guma koja ima 350g valjda i prokleto je brza (mislim da je 2.0 ili 2.1 veličina). Ali to je natjecateljska guma, ali ne mora značit da će se bušit. Salvarez ima svoju dosta dugo

Po meni (a nije da sam neki pro, ja sam samo seljak kojem je užitak ići na Sljeme), semi-slick za sve uvjete osim jačeg blata. Makadam i sve prolazi (istina, malo se više namučiš), ali po mokrom blatu rekreativac nema šta tražit sa semi-slickom, uzbrdo. Dole ide svaka guma
Staro 16.07.2009., 16:13   #2099
Halos
muimerP
Moj komp

Halos's Avatar

Da, kad ideš brže, guma se brže čisti...

Da, joj neznam, mislim da cu riskirat sa deltom, pa šta bude bude. Sa ripnjačama nemogu po gradu, a zbog komaraca(plus previse prometa u zadnje vrijeme) sam otpisao Vukomericke gorice, po kojima inače haračim(što po cesti, što pokraj ceste ). Sljeme mi je daleko, pa kondiciju moram čuvat nogometom(a tetiva mi u banani) ili biciklirat po asfaltu...

Sad ce netko rec da je bolja kondicija po cesti sa ripnjačama nego sa semi slick, ali...pa ja to znam
Staro 17.07.2009., 13:55   #2100
win32
Premium
Moj komp

win32's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Ekipa danas i sutra je u Rog-jomi snizenje 40%-70%.
Iskreno....nisam bas ljubitelj tih bajkova koje oni drze, ali frend je danas kupio Fuyi koji je inace cca 7400 kn za cca 4100 kn....super kupovina.
Pa ako netko voli Trek i te bajkove koje oni drze, a planira kupiti bajk i ima cash predlazem mu da pozuri jer je guzva totalna i ekipa kupuje....naravno imaju i razloga! Stvarno hebeno snizenje.

http://www.rog-joma.hr/

P.S.

Bolja polovica i ja za cca 3 tjedna sa bajkovima od Rijeke pa prema dolje.....do Rijeke cemo vlakom i onda laganini kuda nas bajkovi odvezu.
Sala..imamo rutu odredenu i jedva cekam....

Pošteni trgovac: 1, 2, 3, 4, 5...
win32 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno