|
![]() |
#2071 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
![]() |
#2072 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
hehe, da se to odvozit, samo ako je blata (a gore po jedinici ga ima), onda se ima sto pedalirati ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2073 |
Moderator
|
LOL. Kad se spuštate dole ko manijaci. Ja fino, ~30kmh i polagano. Gdje mi se žuri. Ak sam se već penjao 2 vure, onda mogu i uživati malo u spustu ![]() Nego, danas sam bio na 8-ici i osim što imam pedalirati do nje uopće, staza mi se čini odlična. Dobro si rekao, ide se kroz šumu (tek početak, je na otvorenom makadamu), podloga je makadam i dobro utabano blato. Nisam stigao do vrha jer se već spuštao mrak. Došao sam do otprilike 1/3 staze i vratio se nazad doma i eto ti 45km ![]() ![]() I sljedeći tjedan su rekli vrućine, znači trebat će mi vode podosta i neke čokoladice. A procjena je da će mi trebat nekih 4h za to preći. To je već izlet ![]()
![]() |
#2074 |
Ex-Gastarbajter
|
uzbrdo smo unistili bajkove ![]() ![]() ![]() ma to je odlična tura... meni je to otprilike 50ak km, s obzirom da mi je baza na mirogoju ![]() ali kazem ti, obavezno uzet kornija za prigricnut na goršćici ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2076 |
Ex-Gastarbajter
|
eh, pa da džu ![]() ![]() ![]() EDIT: a nije salvarez vozio SID-a? cemu takva promjena? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2077 | ||||
Moderator
|
Citiraj:
![]() Lokve izbjegavam, neovisno o tvojem savjetu ![]() Citiraj:
![]() ![]() Ali prijavio sam te administratorima, pa ćeš vidjet. Ja da drogu uzimam, pih... ![]() EDIT: Citiraj:
Ako Bog da, nakon ljeta bit će nove kočnice gore, ako ništa, samo napred entry level hidraulika. Iza može čekati. I moram si kupiti opremu, neke alate i tako. I onda ide bolja vilja napred. EDIT2: Citiraj:
![]() ![]() Sad ima Rebu Team mislim i veli da je odlična. Ne fleksa se nimalo i ima 100mm hoda ![]()
![]() |
![]() |
#2078 |
Ex-Gastarbajter
|
pa na cemu sada vozis da ne bi mogao? ![]() EDIT: ovako se unisti bajk uzbrdo ![]() http://slike.hr/vidi/smpc00180.jpg EDIT2: ja imam Rebu SL, ali cini mi se da najesen ide na 115 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2079 | ||
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
Je je, sad se ne poznamo, nema problema. Bus ti videl jos kad dojdes na selo ![]() Citiraj:
![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2080 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() I opet, kak ste uspili ubit mijenjač ? Kaj je šiftao na usponu ? Blato je fensy, malo jače nego kad smo srale i ja išli na Sljeme. Moraju se imati dobre ripnjače ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2081 |
Ex-Gastarbajter
|
bogme ja sam se 2 tjedna igrao sa rebom, i na kraju ustanovio da mi ne pase nista od onoga sto sam citao po netu, ekipa moje kilaze (oko 80kg) vozio na 115-120psi, ja pak vozim na 70+/50- i to je fino mekano, a za ostrije spusteve lako nastimam kompresiju koliko mi treba, mislim cemu da to tamo stoji a da se ne koristi ![]() EDIT: ma samo ti nabavi kacigu i sve pet ![]() ![]() sto se tice guma, frend sa racing ralphom je imao ozbiljnih problema,ja pak vozim na Albertu iza, i slicnoj Kendi napred, tako da samo radim kanal ko traktor, ali ide ![]() sto se tice mjenjača, frendu je uletio u zbice i onda sve polomio, a moj dropout mi nije jasno kako se savio, ali eto, ipak je ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2082 |
Moderator
|
Jao, još ako je i žbice spigao, imaš kaj za popravljat. Meni se tijekom vožnje zabio kolac kroz žbice u mjenjač, izbio lanac sa oba pulleya. Čim sam vidio da je uletio zablokirao kotač i nakon kaj sam jedva izvukao drvo, sva sreća - sve ostalo čitavo. Čak niti guma nije toliko išla u 8-cu. Znam da može V-brake puno, ali meni otpadnu ruke nakon 25min spusta i držanja volana sa 2 prsta i kočnicu sa 2 prsta. Zapravo, mogao bih i probati 57-icu. A sam preživio Japetić, mogu i ovo ![]()
![]() |
#2083 |
Premium
|
ja sad idem na voznje sa alatom i pumpom jer si nikak nemrem stavit pravilan polozaj. meni jebe kaj imam 90kg trenutno, pa ju moram na malo jace opet drukat, al opet ne tak jako ko SID-a. A mi cemo ceki ovih dana kad das automatiku malo po zumberackom gorju (obavezno sveta gera) ili po samoborskom, ovisi kak nam se bu dalo. i moras mi pokazat obavezno onu stazu kaj si prical. i moramo na neku pce voznju, cat killer bi isao, tu smo mi dva. sigurno bude jos zainteresiranih. uzet paket tregere za gajbe i da vidis veselja na spustu ![]() EDIT: kad sam ga pitao rekel je da bi isao, jos ima i curu u samoboru ak se ne varam. sad sam bas malo gledao kolki je bio hod vilice jer mi je bicikl zmazan ko prase. ulazila je cca 80mm, s tim da mi je negativna komora malo jace napumpana (mislim da je sad -125 / +115 ). a rebound volim da je cim vise prema zecu okrenut. lockput skoro cijelo vrijeme imam upaljen, s tim da mi je gate narihtan na skroz tvrdo i vilica opce ne ulazi Zadnje izmijenjeno od: salvarez. 12.07.2009. u 23:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2084 |
Ex-Gastarbajter
|
catkiller bi isao na voznju? da i to vidim ![]() ![]() @salvarez - neznam kako tebi, ali meni pase ovako mekana ![]() EDIT: igrao sam se i ja sa tim vecim negativnim, ali mi ju previse povuce unutra... rebound mi je sada na okret od punog zeca, ali mislim da bi bilo dobro ju jos malo usporit, meni lockout uglavnom kad vozim brdo, gate isto skoro pa do kraja.. Zadnje izmijenjeno od: Renesis. 12.07.2009. u 23:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2085 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Bio sam danas na kavi u maksicu, to se prizna pod voznju ![]() Rado cu na neku coporativnu voznju da se foliram s remote lockoutom, cak sam i gume izlizao pa mozda "obucem" neke nove, iskoristio bi i priliku pa slozio tubeless.
![]() |
#2086 |
Ex-Gastarbajter
|
gume si izlizao kad se samo foliras po asfaltu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2087 |
Bajker s AMD-om na dresu
|
je netko narucivao postom/emailom/online iz ciklo centra? cisto pitam jer sam sad na otoku a onu michelinovu mx pro race kacigu nisam nigdje vidio drugdje tipa zd ili tako negdje btw vec kad smo kod toga koju bi ste mi kacigu preporucili do kojih 350kn cirka. Za cestu. Ovdje na pagu je usran promet tj gust[a i ko zna kakvi su vozaci] pa bolje da ne riskiram vec kad bi odradjivao 40km dnevno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2088 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Poz ekipa: Koje mi gume, odnosno polu-slik gume preporucujete a da nije vise od 100 kn komad... sto mislite o 2., 3. i zadnjoj? http://www.ciklo-centar.hr/new/artikli.asp?ID=103
![]() |
#2090 |
Moderator
|
Meni su te semi-slick gume samo za suho vrijeme, jer po imalo mokrom blatu nisu uopće držale na malo većim usponima. No za cestu su i više nego ok. Zadnje (Speedmax delta) ima Matesonik i on veli da je zadovoljan po cesti (na makadamu je neš kukao ![]() @Red Dwarf Imaš kacige u Keindlu od Pulse-a http://www.keindl-sport.com/proizvod.asp?id=2296 Ono, 100kn je jeftinija od Michelina. Probao sam obje, Michelinka me malo grabla plastikom, al brijem da se to da maknuti.
![]() |
#2091 |
muimerP
|
Fala ekipa, javim vam kako na zemlji drže ![]() Ma prelazim sa 26x2.3 na nekaj malkice uže(čitaj, lakse za okretat), dosta mi je...a imam rezervu za zemlju(blato), nebrinite. thx
![]() |
#2092 |
Moderator
|
Ja sam imao loš semi-slick (ali neš slično ovima gore, tanki profili po sredini)), a kako se najčešće po Sljemenu penjem, zadnjih tjedan-dva gore je vlažno i negdje je blato i nisam se mogao nikako penjati jer je stvarno proklizavalo. Frend mi dao Ritchey ZED i stavio sam ju iza i sad idem svugdje. Jedino što po betonu imam vuuuš zvuk ![]() ![]() Napred je još semi-slick, iako vele da je bolje napred imat jaču gumu. No ja sam više usponaš, a dole idem polako ![]() ![]() Hoće tko sa mnom ? Idemo polako, ne sve u 2 sata. Ima dosta uspona, ali spust bi trebao biti nenadjebiv ![]() ![]() EDIT: @Halos Nekaj sam si razmišljao malo o Speedmax delta i blatu. Ne znam hoće li se blato brzo čistiti sa njih zbog dizajna ![]() ![]()
"Everything with a heartbeat can knock you down" Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 15.07.2009. u 23:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2093 |
Bajker s AMD-om na dresu
|
najbolje je da se malo progoogla guma prije kupnje....tako sam ja napravio za svoje ritchey z-max...kazu da su super ali za tesko blato da su kita...i u to sam se i uvjerio...super svugdje osim po onom blatu kad se napuni pa je zavraga |
![]() |
![]() |
![]() |
#2095 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#2096 |
Ex-Gastarbajter
|
Schwalbe Albert se pokazao veoma zadovoljavajuć, čak i pri ozbiljnom blatu... a onda valjda i Fat Albert za kronične količine blata ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2097 | |
muimerP
|
Citiraj:
![]() ![]() @vuco..mislim da cu ja uzet te spitke, pa cu ih na blato malo zamrljat... Zar nebi za bolje pedaliranje(citaj lakse) bila recimo 1.9 guma kad smo vec kod toga?Jer ova delta je 2.1... ![]()
![]() |
![]() |
#2098 |
Moderator
|
Leđa će uvijek bit blatnjava po blatu ![]() ![]() Naravno da bi 1.9 trebale biti malo brže od 2.1. No, ako je loša guma (teška, velike ripne, loš raspored ripni), onda ti se može potrefit da je manja guma lošija. A čini mi se da je speedmax ok. Bilo bi super da je 1.9, ali nije. Ako želiš ići brzo i sa dobrim gripom na svakakvom terenu, onda budi spreman to i platiti ![]() ![]() Po meni (a nije da sam neki pro, ja sam samo seljak kojem je užitak ići na Sljeme), semi-slick za sve uvjete osim jačeg blata. Makadam i sve prolazi (istina, malo se više namučiš), ali po mokrom blatu rekreativac nema šta tražit sa semi-slickom, uzbrdo. Dole ide svaka guma ![]()
![]() |
#2099 |
muimerP
|
Da, kad ideš brže, guma se brže čisti... ![]() Da, joj neznam, mislim da cu riskirat sa deltom, pa šta bude bude. Sa ripnjačama nemogu po gradu, a zbog komaraca(plus previse prometa u zadnje vrijeme) sam otpisao Vukomericke gorice, po kojima inače haračim(što po cesti, što pokraj ceste ![]() Sad ce netko rec da je bolja kondicija po cesti sa ripnjačama nego sa semi slick, ali...pa ja to znam ![]()
![]() |
#2100 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Ekipa danas i sutra je u Rog-jomi snizenje 40%-70%. Iskreno....nisam bas ljubitelj tih bajkova koje oni drze, ali frend je danas kupio Fuyi koji je inace cca 7400 kn za cca 4100 kn....super kupovina. Pa ako netko voli Trek i te bajkove koje oni drze, a planira kupiti bajk i ima cash predlazem mu da pozuri jer je guzva totalna i ekipa kupuje....naravno imaju i razloga! Stvarno hebeno snizenje. http://www.rog-joma.hr/ P.S. Bolja polovica i ja za cca 3 tjedna sa bajkovima od Rijeke pa prema dolje.....do Rijeke cemo vlakom i onda laganini kuda nas bajkovi odvezu. ![]() Sala..imamo rutu odredenu i jedva cekam.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|