|
![]() |
#181 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
ali Vapochill je puno skuplji sigurno ![]()
PC E4400@3GHZ,ASUS|P5K-E(WiFi),Gainward 9800GT,2gb|800MHz,3x320GB,250GB,160GB,1TB,Samsung|DVD-rw,ChieftecBIG|Sharkoon(450W) HTPC A64X2|BE-2300+,AsusM2A-VM(HDMI),1gb|800MHz,2x500GB,1x640GB,Asus|DVD-RW,Frontier Prime 15M |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
vapochill je negdje 700-800 ojera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#183 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Pelt ti je dosta rizicna stvar i komplicirana usput. ![]()
![]() |
![]() |
#184 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
mislim da mi je ipak bolje "puknut"jednog 7700Cu ![]()
PC E4400@3GHZ,ASUS|P5K-E(WiFi),Gainward 9800GT,2gb|800MHz,3x320GB,250GB,160GB,1TB,Samsung|DVD-rw,ChieftecBIG|Sharkoon(450W) HTPC A64X2|BE-2300+,AsusM2A-VM(HDMI),1gb|800MHz,2x500GB,1x640GB,Asus|DVD-RW,Frontier Prime 15M |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Registered User
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Tualatin1.3GHz freak!
Datum registracije: May 2004
|
Peltier i vodeno
Pitanje za ekipu... namjeravam kupit Pelta od 200-250W i interesira me koliko debela mora biti bakrena plochica izmedu proca i pelta... pa ako netko mozhe dat kakvu informaciju, formulu ili shta vech, zahvalan sam.. trazhio sam po netu ali nisam nigdje vidio objasnjena za tu plochicu.. ty cu |
![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Ne znam gdje ima Peltiera,ali ako se spaja na napajanje od kompa,trebat ćeš jače napajanje. On zna potegnuti i preko 120W ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#190 | ||
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#191 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
chipoteka... |
![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Premium
|
Citiraj:
E da hvala na ponudi, ali necemo se zaj.... ni ja ni ti za tih 100kn, koliko kosta novi, eventualno ako prodajes, onda cemo se dogovorit ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Je, ali opet moras ohladit taj radijator. Krivo sam se izrazija - on ne smajnuje temperaturu nego je premješta. ![]()
![]() |
#197 |
Member
|
imam ja jedan, mogu ti ga dati ali mislim da je oko 60wata što mžda nije dovoljno za hladjenje |
![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Imao sam ja neki jaki doma samo neznam više gdje je...Bilo je 14X ili 15X W. Javim ako ga nađem pa ti ga dam,ali nemogu ništa obećat jer nije viđen već dugo ![]() edit To je izvađeno iz one male škrinje za hlađenje pića ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Mislim da je ispravan. Probam pa ti javim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2004
|
Peltier
Hej ekipa, dali je netko od vas radio hladenje sa peltierom i kako to funkcionira uopce? Ima tko kakve slike i dokumentaciju o tome? Gdje ga kupiti? Koliko to vuce struje? Kaze frend da bi mi onda trebao neki elektronicki sklop koji ce mjeriri temp. na procu i koji ce ogranicavati struju peltieru jer inace peltier tjera komp na tako niske temperature da se kondenzira vlaga na procu. :confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
ajmo ovak...pelt ti ej jedan clanak koji se s jedne strane JAKO zagrijava a s druge strane je temp za odreden broj ° manja neg na toploj strani... prevedeno...kolko ohladis toplsu stranu tolko se ohladi hladna strana( recimo da ti pelt ima razlike medu plocama 50°) toplu stranu ohladis na 20° hladna ce bit tada na -30° vrlo jednostavno...i vjeruj mi moze se ![]() sto se tice kondenzacije ona nastaje ako ti temp padne ispod sobne temp... nadalje moras imat vodeno da bi mogo hladit pelt...ILI JAKO JAK VENT...temp je jednostavno ogromna tj ovisi od 50-200w kolko se sijecam...inace sto ce ti pelt ak ne kanis ganjat ludi oc...a sto se tice sklopa...netrebas sam malo "zazbukas" plocu i ok...jer se nakon par min i tak smrzne...ak imas jos pitanja pucaj po meni ti je inace imat pelt u kompu 24/7 bezveze |
![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Ex-Gastarbajter
|
e ***************emu riba, kad ti neš napišeš niko ne razumi ![]() uglavnom, imaš toplu i hladnu stranu. hladnu staviš na procesor, a na toplu prikeljiš blok za hlađenje. onda ti se ubrza prijenos topline. stvar je u tome, da moraš onda ohladiti cca 100-150W procesora i još toliko od pelta, a to NIJE lako... sve u svemu, nije vrijedno zafrkancije... kondenzaciju nisam ni spominjao jer ima još dosta posla za to sredit... |
![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Registered User
|
Da, vidim da ima jako puno posla no i jako dobro hladi, zar ne!? : nuts : Zazbukas plocu? Daj mi molim te to malo pojasni. Navodno ima neki sprej kojim se stiti ploca od kondenzacije....dali znate koji je to mozda sprej i kako to funkcionira? Hmmm....kakvo bolesno hladenje to mora biti koje ce ohladiti tu vrucu stranu peltiera? Kazes da se ploca smrzne!?! E to mi se nikako ne svida. Slagati cu si uskoro jos jedan komp pa bih na njega stavljao peltier i sve bih radio sam....uz to bih cijeli taj komp modao koliko ce mi financije dopustiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Ex-Gastarbajter
|
hladi? pa hladi, ali sumnjam da su dobici dovoljni da opravdaju ulaganja... Protiv kondenzacije se obično koristi silikon(/mast) i spužva. bolesno hlađenje? pa gledaj, ako imaš cca 300W za ohladiti to nikako nije lako... |
![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
the luda ribetna
|
ren ajde ajde ti si skuzio:P inace da se naviknut...pogle s ove strane nakon par god citanja mojih textova mos bez pol frke prokuzit enigmu=) ima mast kojom se to namaze pa neprovodi struju ni "vodu" to ja recimokoristim a kolko sam saznao i masni kod faznog...a ono je zažbukas a ne zazbukas sam sto ja ne pisem interpunkcijske znakove...=) kakvo hladenje?reko sam vec vodeno hladenje...al opet navodim nis posebnog ne dobivas osim ak klokas na granice...a ak i to radis siher neces drzat 24/7...stoga rade zemi vodeno...i to je to |
![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Ex-Gastarbajter
|
dobiješ možda par desetaka mhz. ako je to vrijedno sve te muke... go for it... |
![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
the luda ribetna
|
Citiraj:
de ne pisi nes sto neznas:P (okani se moje specijale hehe sala) uglavnom opravdava ulozeno....jedino ak su kvalitetni ak su khm oni iz chipoteke...ne hvala=) protiv kondenzacije ne silikon vec akril ak bas os na tu soluciju bolesno hladenje?nis posebno reko vec vodeno=) jaimam cca 250w u loudu disipacije i vodeno to uredno moze drzat oko 40 ![]() edit2...sry zaboravio sam ti rec kolko trose...tj vidis i sam trose onolko na kolko su deklarirani...dakle ak je 60w recimo(moj najslabiji) onda trosi 6A struje(jer se ukljucuje od 11.x do 17.x tak nes)al pazi ti problema...tebi railovi ukupno imaju recimo 30A...(moji imaju tolko a ja imam 525w) stoga je opet i u pitanju napajanje... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Registered User
|
Ma kuzim ja sta znaci "zbukat"......samo sa cime ti to mislis napraviti? Ni ja ne koristim znakove interpunkcije....nekako sam se odvikao od toga. No...idemo dalje sa temom.... ![]() Ok, znaci za hladit taj peltier bi bilo i vodeno dovoljno....uf to znaci da moram ulagati i u pelter i u vodeno. Morati cu sada jos jednom sve sracunat, ali nekako mi sve to zanimljivo zvuci, samo ne bi bilo dobro da nesto zahebem i skurim si plocu i sve na njoj. ![]() Ovo kondenziranje vlage po ploci mi se nikako ne svida. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|