Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.02.2013., 16:40   #2041
Beetlejuice
Nisko letim, visoko padam
Moj komp

Beetlejuice's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Citiraj:
Autor QuidZz Pregled postova
Narucio danas item iz Kine, kakva je situacija sa posiljkama iz Kine u zadnje vrijeme? Za koliko Vam otprilike stizu paketi?

hvala
Poslan item 22.01 i još nije stigao...

Beetlejuice je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2013., 16:50   #2042
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor Beetlejuice Pregled postova
Poslan item 22.01 i još nije stigao...
Si narucio od istog sellera ili? o.O
Oglas

Oglas
Staro 19.02.2013., 20:27   #2043
TheEmpress
Premium
Moj komp

TheEmpress's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Ja još čekam jedan za koji kaže da je shippan 17.1. -.-

Nego, kakva su vam iskustva s naručivanjem baterija za mobitele? Crkava mi baterija, pa sam mislila s ebaya naručit. Al sam malo skeptična prema bateriji od 4 i pol funte. :/
Staro 19.02.2013., 21:56   #2044
Feyd
hungry, for a little more

Feyd's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor TheEmpress Pregled postova
Ja još čekam jedan za koji kaže da je shippan 17.1. -.-

Nego, kakva su vam iskustva s naručivanjem baterija za mobitele? Crkava mi baterija, pa sam mislila s ebaya naručit. Al sam malo skeptična prema bateriji od 4 i pol funte. :/
Ja sam nedavno naručio dvije ovakve. Drže odlično, isto kao i originalne. Samo je pitanje hoće li jednako dugo držati isto kao i originalne.
Feyd je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2013., 22:00   #2045
Brc
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Narucio danas item iz Kine, kakva je situacija sa posiljkama iz Kine u zadnje vrijeme? Za koliko Vam otprilike stizu paketi?

hvala
Zadnje su mi došle za 15 dana max
Staro 19.02.2013., 23:19   #2046
Quark
Registered User

Datum registracije: Dec 2010
Citiraj:
Autor schetz Pregled postova
Meni je obično zadnji info isto uvijek bio Chicago, ali bi mi pošiljka stigla unutar 10 dana od Chicago datuma..

Vjerojatno samo malo kasni zbog vremena il slično..
Hvala. Ništa, ostaje mi samo čekati i nadati se da će pošiljka doći ovaj ili sljedeći tjedan.

Još jedno pitanje; ako je pošiljka mrvicu veća i dolazi USPS-ovom First Class uslugom hoće li onda poštar samo ostaviti paket pred ulazom ili će zvoniti i tražiti primatelja?

Hvala.
Quark je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2013., 23:29   #2047
Rade0n
Guest

Datum registracije: Jun 2012
lol, a koji to poštar ostavlja pakete pred vratima?
Pa logično da moraš potpisat preuzimanje.
Rade0n je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2013., 23:43   #2048
Zmaj000
Neradnik
Moj komp

Zmaj000's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Rade0n Pregled postova
lol, a koji to poštar ostavlja pakete pred vratima?
Pa logično da moraš potpisat preuzimanje.
eto ja imam takav slucaj x2
Zmaj000 je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2013., 23:50   #2049
doky
Premium
Moj komp

doky's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
@Quark

USPS je obična poštanska služba US-a, znači kod nas ti naš poštar fura paket. Sad zavisi dali je seller poslao preporučeno, pretpostavljam da nije jer je First Class inače najjeftinija international usluga, ako nije poštar će ti normalno paket bacit u poštansko sanduče ili ostavit pred vratima, osim ako je naravno nešto veće.
doky je offline   Reply With Quote
Staro 20.02.2013., 00:00   #2050
Rade0n
Guest

Citiraj:
Autor Zmaj000 Pregled postova
eto ja imam takav slucaj x2
Druga je stvar ako tebe poštar poznaje, ostavlja i meni pakete jer smo se tako dogovorili, to ne znači da on to smije raditi.
Po pravilu ti (ili netko drugi) moraš preuzeti paket i potpisati, a ako te nema onda ti ostavlja obavijest: http://www.posta.hr/potanske-usluge/...tske/paket-181
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.02.2013., 00:01   #2051
brodjo
Playmaker
Moj komp

brodjo's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Moj poštar kad ne uspije ugurat u sandučić ladno ostavi paketiće sa ebaya na ogradi -.-
Staro 20.02.2013., 00:03   #2052
doky
Premium
Moj komp

doky's Avatar

Citiraj:
Druga je stvar ako tebe poštar poznaje, ostavlja i meni pakete jer smo se tako dogovorili, to ne znači da on to smije raditi.
Po pravilu ti (ili netko drugi) moraš preuzeti paket i potpisati, a ako te nema onda ti ostavlja obavijest: http://www.posta.hr/potanske-usluge/...tske/paket-181
To su pravila naše pošte za pakete koje ti šalješ drugima u HR, izvana paketi kad dolaze ako nisu označeni preporučeno to ne vrijedi.
Staro 20.02.2013., 00:05   #2053
Rade0n
Guest

Citiraj:
Autor doky Pregled postova
To su pravila naše pošte za pakete koje ti šalješ drugima u HR, izvana paketi kad dolaze ako nisu označeni preporučeno to ne vrijedi.
Odakle samo izvlačiš te zaključke?
Bez obzira odakle dolazi, paket je PAKET i ne smije ti ga ostaviti bez potpisa, ima sve na linku koji sam dao, primanje pakete iz HR i inozemstva, pravila su ista.
Ne postoji 'obična pošiljka', postoji pismo i postoji paket, većina s ebaya spada pod paket.
Staro 20.02.2013., 00:07   #2054
doky
Premium
Moj komp

doky's Avatar

Odakle? Poštar mi je i osobni prijatelj te prenosim ono što mi je on rekao, usput imam preko 100 primljenih paketa što s eBaya, što s Zavvia i sl. i valjda znam kako to funkcionira.
Staro 20.02.2013., 00:09   #2055
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Odakle samo izvlačiš te zaključke?
Bez obzira odakle dolazi, paket je PAKET i ne smije ti ga ostaviti bez potpisa, ima sve na linku koji sam dao, primanje pakete iz HR i inozemstva, pravila su ista.
Ne postoji 'obična pošiljka', postoji pismo i postoji paket, većina s ebaya spada pod paket.
Evo ti na pa brani postu kad ti se izgleda neda dokazat da i oni grijese.

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=54285

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 20.02.2013., 00:09   #2056
Rade0n
Guest

Citiraj:
Odakle? Poštar mi je i osobni prijatelj te prenosim ono što mi je on rekao, usput imam preko 100 primljenih paketa što s eBaya, što s Zavvia i sl. i valjda znam kako to funkcionira.
Pa dobro jel ti možeš pročitati ovo s linka?

Citiraj:
Pakete adresirane na vas djelatnik Hrvatske pošte dostavit će na vašu adresu i uručiti vam ih uz potpis*. Paketi se mogu uručiti i vašem zakonskom zastupniku ili opunomoćenoj osobi. Ako vas djelatnik Hrvatske pošte prigodom dostave ne zatekne na adresi, ostavit će vam obavijest o prispijeću pošiljke. Na obavijesti je naznačeno u kojem poštanskom uredu možete preuzeti pošiljku, a rok za njezino preuzimanje je petnaest radnih dana. Prilikom preuzimanja pošiljke trebate imati dokument za osobnu identifikaciju (osobna iskaznica, putovnica...).
Citiraj:
Autor nino Pregled postova
Evo ti na pa brani postu kad ti se izgleda neda dokazat da i oni grijese.

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=54285
Pa ko kaže da oni ne griješe?
Ja kažem kako bi trebalo biti po pravilima.
Ostavio je i meni poštar 10 puta paket iza kuće da ga ne nosa okolo, to ne znači da on to smije, ja sam se mogao napravit grbav i reći da nisam ništa primio.
Staro 20.02.2013., 00:19   #2057
doky
Premium
Moj komp

doky's Avatar

Ajd fino pročitaj opet gore kaj sam napisao, to su pravila za pakete koje šalje naša pošta. Pakete koje primaju izvana se šalju do tebe po posebnim uvjetima, znači ako ne piše signed for i sl. neće te tražit potpis prilikom preuzimanja.
Staro 20.02.2013., 00:32   #2058
Rade0n
Guest

Ček, jel ti mene sad mene malo zezaš ili šta?

Jel znaš šta je inozemstvo i jel vidiš šta piše?
O kojim ti posebnim uvjetima pričaš? To je paket i ti ga moraš potpisati.
Staro 20.02.2013., 01:06   #2059
doky
Premium
Moj komp

doky's Avatar

Aha, sry, nisam vidio to sastrane, jbg naporan dan. Sad izmijenio par sms-a sa svojim poštarom (baš smo prije par sati bili zajedno na nogometu ), kaže da ako na nakeljenom papiru od izvorne pošte nije kvačica na signature ili sl. oni ne traže potpis. Ovo sa stranica pošte je možda neki opčenit opis usluge jer se valjda predpostavlja da će se slati preporučeno kad se šalje u drugu zemlju. Citirao sam ti sad "pravog poštara" koji zna svoj posao bolje i od mene i tebe zajedno.
Staro 20.02.2013., 01:36   #2060
darkydark
N0teb00k n00b
Moj komp

darkydark's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
To mogu potvrdit, jer mi je istu stvar uz kavu prosli tjedan moj postar reko. Danas dve ladice sta su mi dosel isto bez potpisa - fino pozvonio i dao mi u ruke. Curi isto tako hrpa od obleke do kozmetike dolazi bez potpisa...

i7 11850H, 32GB, 17.3” FHD, RTX A3000
1TB A2000, 2TB KC3000
Linđa

i5 8500T, H310I-IM-B, 32GB, 10GbE X-3
1x 150GB Intel S3520, 3x2TB Crucial MX500, 4x12TB Toshiba MG07ACA12TE
Truenas Scale
File Share, Plex, Jellyfin, Nextcloud, qBittorrent
darkydark je offline   Reply With Quote
Staro 20.02.2013., 01:44   #2061
Rade0n
Guest

Citiraj:
Aha, sry, nisam vidio to sastrane, jbg naporan dan. Sad izmijenio par sms-a sa svojim poštarom (baš smo prije par sati bili zajedno na nogometu ), kaže da ako na nakeljenom papiru od izvorne pošte nije kvačica na signature ili sl. oni ne traže potpis. Ovo sa stranica pošte je možda neki opčenit opis usluge jer se valjda predpostavlja da će se slati preporučeno kad se šalje u drugu zemlju. Citirao sam ti sad "pravog poštara" koji zna svoj posao bolje i od mene i tebe zajedno.
Ok, onda je tako.
Moguće da je stvar i u tome da se paket s ebaya ne vodi uvijek kao paket nego kao obično pismo.
Staro 20.02.2013., 02:00   #2062
Rade0n
Guest

Citiraj:

hvala
Rekordnih 6 paketa mi opako kasni (različiti), sad sam baš gledao, za tri dana ističe onih 45 dana.
Ako se ne varam ona njihova kineska slavlja su završila pa bi se to sad trebalo stabilizirat.
Staro 20.02.2013., 23:39   #2063
TheEmpress
Premium
Moj komp

TheEmpress's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Feyd Pregled postova
Ja sam nedavno naručio dvije ovakve. Drže odlično, isto kao i originalne. Samo je pitanje hoće li jednako dugo držati isto kao i originalne.
E i meni za Samsunga treba, takvu sličnu sam gledala, isto 1500mAh. Naručit ću, pa bu valjda dobra.

Btw, stigao mi danas konačno taj paket kojeg od 17.1. čekam, konačno.
Staro 21.02.2013., 21:10   #2064
Beetlejuice
Nisko letim, visoko padam
Moj komp

Beetlejuice's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Citiraj:
Si narucio od istog sellera ili? o.O
Nije isti seller. Čak nije ni top rated Preostaje samo čekati i to je to.

EDIT: danas stiglo

Zadnje izmijenjeno od: Beetlejuice. 22.02.2013. u 15:18. Razlog: Dopuna
Beetlejuice je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2013., 02:13   #2065
Brc
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2007
Meni isto postar ostavlja iteme koji nisu preporuceno poslani ispred vrata na pragu.

Jednom prilikom sam pitao u pošti koja je procedura i rekli su da poštar u tom slucaju mora ostaviti žuti papiric. Rekli su mi da prijavim dan i lokaciju ali nisam htio prijaviti poštara jer mi u tom slucaju uopce nece dolazit itemi
Staro 22.02.2013., 07:04   #2066
Vaan
Registered User
Moj komp

Vaan's Avatar

Datum registracije: Dec 2012
Citiraj:
Autor Brc Pregled postova
Meni isto postar ostavlja iteme koji nisu preporuceno poslani ispred vrata na pragu.

Jednom prilikom sam pitao u pošti koja je procedura i rekli su da poštar u tom slucaju mora ostaviti žuti papiric. Rekli su mi da prijavim dan i lokaciju ali nisam htio prijaviti poštara jer mi u tom slucaju uopce nece dolazit itemi
Kako je radeon napisao, u pravilima piše tako kako bi trebalo biti ali ipak ispada da se netreba držati pravila kao pijan plota jer je i plot ponekad truo pa si možeš slomiti ruku =? moj savjet ti je da ukoriš tog poštara ko zna možda je on frend od ovog gore "provokatora" kaj je govorio da poštar netreba potpis.. ja predlažem da ga se pošalje na stegovnu komisiju mislim na provokatora sa poštarom fino
Vaan je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2013., 11:03   #2067
domy1
Yugokiller
Moj komp

domy1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Evo ne mogu vjerovat, došlo mi pošiljka iz Kine za 11 dana, hmm, očito su ubrzali prije Nove godine...

domy1 je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2013., 13:39   #2068
doky
Premium
Moj komp

doky's Avatar

Citiraj:
Autor Vaan Pregled postova
Kako je radeon napisao, u pravilima piše tako kako bi trebalo biti ali ipak ispada da se netreba držati pravila kao pijan plota jer je i plot ponekad truo pa si možeš slomiti ruku =? moj savjet ti je da ukoriš tog poštara ko zna možda je on frend od ovog gore "provokatora" kaj je govorio da poštar netreba potpis.. ja predlažem da ga se pošalje na stegovnu komisiju mislim na provokatora sa poštarom fino

Ovo je forum s dosta pametnih ljudi koji razmjenjuju informacije i savjete, niko tu nikog ne provocira osim tebe pa malo pripazi kaj pišeš. Uostalom ko da ti imaš pravi pravilnik pošte pa znaš kako šta treba biti, prije bih rekao da ova dva poštara znaju posao bolje nego TI. Uostalom, kao što je i kolega RadeOn napisao nemora značiti da se te nepreporučene pošiljke gledaju ko "paketi".
Staro 22.02.2013., 15:54   #2069
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor domy1 Pregled postova
Evo ne mogu vjerovat, došlo mi pošiljka iz Kine za 11 dana, hmm, očito su ubrzali prije Nove godine...
Zar nije Nova godina ( zmije ) počela 10.02. ?
Staro 22.02.2013., 18:15   #2070
domy1
Yugokiller
Moj komp

domy1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Nemam pojma, kupljeno, plaćeno i poslano 11.02, bar tako stoji na e-bayu. Uglavnom kako god, za 11 dana kod mene. Najbrže šta mi je nešto stiglo je bilo iz Izraela u 10 dana, europa/amerika cca 2 tjedna, ali kina uvijek cca 4 tjedna.

domy1 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno