Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.03.2012., 13:55   #20341
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Datum registracije: Jun 2011
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Pa toljago zasto nisi rekao da ides gore?
Plan mi je bio zdrobit 140€ tako da nisam imo lufta, pa nikom ne bi mogao uzet sastrane niš, išao sam solo ali nikog ni ne bi mogao pokupit jer sam buraza moro bacit u Zaprešić prvo itd itbl.
Javim se kad idem po povrat, pa mi onda daj narudžbu ak ti neš treba.

Prvi dojam duže vožnje na Phenomu je odličan, malo po gradu i do posla, znao sam da nisam pogriješio.
Staro 08.03.2012., 14:04   #20342
crocus
Registered User

Datum registracije: Feb 2012
Hoces reci da je Phenomenalan?
crocus je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.03.2012., 14:11   #20343
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

I više od toga. Ali treba vidjet na duže staze, ovak na prvu je brutalan.

Da se vratim na temu najbolje rute do Brežica, e pa preko Zaprešića to definitivno nije, jebeno vijuganje i vožnja 45 cijelim putem, 2 (dve) zasjede drotova na Slovenskoj strani a kolko, 5 km ima.
Staro 08.03.2012., 14:15   #20344
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Dečki moji, ne brišem ja postove .
Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
Na DX sam otkazao narudjbu za lampu i narucio ovu. Jos sam onda trebam neki drzac narucit jer sa DX-a vise nebum nikaj narucivao jer su me vec sjebali 3x u zadnjih 2mj
Googlaj "Universal nylon mount" na ebayu. Duplo su skuplji nego na dx-u, ali je to ako se ne varam. To je za kacigu jer ima su osi rupa u istom smjeru.

Za volan sam naručio neki mount, tražio samo "mount flashlight" na ebayu i naletio na ono kaj mi se činilo najboljim...

Sile, koliko te na kraju došao sic i koju širinu si uzeo ? Jel ima Aleš onaj mjerač guzice ?
Staro 08.03.2012., 14:16   #20345
JackZg
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jan 2012
Citiraj:
Kak mu već ne valjaju kotači, a vozi se po nasipu?
U tom i je fora, kaj mu nebi valjali. Prvi mu je bajk i odjednom ima potrebu utuc 10000 kn na bajk za po nasipu. Sam se nadam da bum ga uspio nafukat da se pocne vozit..brzo bu to sve palo u drugi plan.
JackZg je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2012., 14:19   #20346
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Ma nasao sam na ebayu taj nosac i narucio ga.

jedino kaj mi je kod DXa ostalo na cekanju su baterije koje imaju dobar review i koje su jeftinije za nekih 6-7$ neg na ebayu. Za njih sam dobio backorder pa cu jos malo cekat da vidim kaj ce se desit.

Uz ovu lampu kaj je linko 2die4 cu dobit i baterije i punjac, a vec sam narucio punjac sa ebaya koji je poslan.

tak da bum imao viska punjac i baterije ak mi na kraju stignu baterije sa DXa pa ak ce netko biti zainteresiran mu prodam po nekoj fer cijeni.
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2012., 14:22   #20347
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Uzo sam 143mm (to je onaj srednji, 135mm je za kepece, 155mm je za guzonje). Dođe 90€, 15€ je povrat, Silverado je već bezeciran tako da me ispada oko 300kn trošak.
Nisam pitao za mjerač jer sam probao nekoliko 143ojki od ekipe i svi su mi redom pasali.
Dupe možeš izmjerit i tako da sjedneš na vlažni karton u gaćama, izmjeriš gdje su najveće udubine to su ti zdjelične kosti, vidiš odmah da li je to 13, 14 ili 15 cm ako nisi siguran.
Staro 08.03.2012., 14:46   #20348
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Vidim svi nesto trguju, pa da se i ja pohvalim

Daklem, pitanje kotaca je rijeseno, nisu novi, ali su ful uscuvani i ravni u dlaku.
Rijec je o DT EX 1750, Elvis nikako da ih proda, pa sam se ja ponudio
Predstoji mi nabavka DT coversion kita 15 na 20mm i vozi misko.

Jucer je max bio kod mene pa sam iskoristio priliku i osluhnuo njegovu Hope nabu, cuje se prihvatljivo (to je tiho za Hope jer znam kak inace zvuci)...na ovim EX1750 je DT 240s s kojom cu plasiti ljude i zivotinje kak se glasa

Masa kotaca izvaganih na Tefalovoj dig. vagi je 1782g. (20g vise od deklariranog).

Pohrani.com Pohrani.com Pohrani.com
Pohrani.com Pohrani.com

Jedino mi nije jasno da na tak skupe kotace lijepe srot naljepnice koje se odlijepljuju.
Pobijelit ce mi bajk komplet (ali ne tako brzo, jedno vrijeme cu jahati na starima...polako)
Nik je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2012., 14:48   #20349
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Hehe, ajde konačno si ih ubo, sjest će ti savršeno na bajk kak sam ti i reko. Crveno-beli uvek prvi na tabeli. Vrhunski kotači, a naravno niko nema takvu osovinu pa ih zato nemre prodat.
DT Swiss konvertere možeš možda potražit u Ozonu u Smičiklasovoj, tamo sam vidio DT asortiman da imaju.

Edit: 240s naba je vrh.
Staro 08.03.2012., 14:50   #20350
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
eto mene sa sljemena, gore od lonjscine po lojsteku, dolje po devetki, i moram reci ima poprilicno blata. cijeli lojstek je lagano blatan, a od skretanja za runolist do vrha ima cijela hrpa blata i leda.

nakon vise-ne-znam-ni-sam kolko vremena, prvi uspon, krepao sam ko... ali dosao do gore, pojeo grah s kobasicama, strudlu i pivicu. malo se posuncao vani na klupici (ugodnih +4C oko 13:00), i onda na spust. na spustu opet snijeg i blato pri vrhu, i tu sam bio oprezan, ali onda mi je dojadilo bit oprezan, pa sam se malo pustio, i sjetio kako je lijepo sibati nizbrdo po devetki cak mi se sviđa kako sam neke stvari prosao

uglavnom, ja zadovoljan, nazalost subotu necu moc, ali nedjelju bi mozda i mogao nesto odraditi

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.03.2012., 14:54   #20351
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Lijepi kotaci Nik

Ja sam te naljepnice poskidao sa prednjeg kotaca/obruca (onog sto sam uzeo od maxa). Ljepse je kad je skroz bijeli.

Prezadovoljan sam kotacem, jedino kaj je mozda malo tezak. Al zato je otporan. Sinoc se isprijecio na pola puta izmedju mene i semafora

Morat cu ga pocentrirat s obzirom sta je sve pretrpio od mojih egzibicija
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2012., 15:14   #20352
adaksinjo
Premium
Moj komp

adaksinjo's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
adaksinjo je online   Reply With Quote
Staro 08.03.2012., 17:29   #20353
zubich
Premium
Moj komp

zubich's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
@Nik

čestitke na kotačima, odlični su!
zubich je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2012., 19:57   #20354
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
I mislil sam si na kraju da budeš te kotače uzeo Nik

Ujutro sam bio u draškovićevoj nakon što sam jedva nešto odspavao koliko me rame bolilo. Rendgen, ultrazvuk, oboje su pokazali da nema lomova niti ruptura tetiva već je rotacijski mišić dobio očito.

Ništa od mene tjedan dana minimalno kak mi se čini. Kupio neofen gel i onu plavu tekućinu za obloge i bojim se da bar tjedan dana ništa od vožnje ili nekog vježbanja, a taman lijepo počeo
De5tr0yer je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2012., 20:06   #20355
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Nateži one gume, okani se powerballa

Jesi složio tubeless?
jed2i je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2012., 20:09   #20356
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Nije to od powerballa, već od krivog držanja volana pri kočenju, prelabavo sam ga držao. Kad bih složio TL kad mi je ruka u komi?

Powerball je odličan za podlakticu i zglobove a bome i sa time sam prošle godine imao dosta problema. Gume ću svakako natezati, baš sam našao par vježbi koje mogu sa zračnicama rokat
Staro 08.03.2012., 20:30   #20357
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Sto se tice ramena, trenutno imam oba sredjena, i to tako da mi nije nista sve dok postrance ne dignem ruke iznad visine usiju, tada boli za popizditi, a ako istegnem ruke iza glave bol za padanje u nesvijest.

Desno rame me pocelo boljeti iz cistog mira, i to kad su mi ukrali Fuela i ne pusta evo vec 7-8 mjeseci...znaci nisam nigdje pao, nisam nista extremno radio...bol dosla i ne odlazi.

Lijevo rame sam istegnuo na boardanju, a desno sam jos podebljao takodjer na boardanju ...ne dao Bog da frknem s bajka i istegnem bilo koje rame jer cu se vjerojatno voziti samo turisticki.

Nisam nista slikao, niti isao doktoru jer se vjerojatno nista ne bi vidjelo...kaze Sanda (koja ima iskustva s ozljedama vise nego nas 10orica zajedno) da bi trebao na fizikalnu terapiju, i da bi me i lijecnici poslali da sam isao na pregled...naravno, plati si sam, jel.

Mene kopka jedna stvar, a to je ima li siroki volan mozda udio u istegnucu ramena, naime bavim se sportovima u kojima se nemilice pada, nema sto se ne istegne, rame pogotovo ali nikad mi nije bilo kao sada...uglavnom nije dobar osjecaj da nesto boli mjesecima i ne prolazi.

A sto se tice kotaca...nije da su mi bas trebali, stari su skroz funkcionalni, ali bila je stvarno povoljna prilika koju nisam mogao propustiti ...stari nece izdrazati do kraja sezone garant...tak da je ovo bila investicija za buducnost...barem 2 sezone bi trebao biti miran
Staro 08.03.2012., 20:39   #20358
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
decki, bol je signal da nesto ne stima, ove fore "boli, ali nista nije pokvareno" ne pusim. nazalost, nase javno zdravstvo je banana, meni su bivsoj u draskovicevoj rekli sasvim drugu dijagnozu od one koja je bila...

naci dobrog fizioterapeuta, koji se po mogucnosti bavi sportom (jos k tome ako se bavi tenisacima, pa poznaje rame kako treba), i neka vas pogleda. ako nesto boli, to se mora rijesiti...

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2012., 21:14   #20359
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Citiraj:
Autor Nik Pregled postova
Mene kopka jedna stvar, a to je ima li siroki volan mozda udio u istegnucu ramena, naime bavim se sportovima u kojima se nemilice pada, nema sto se ne istegne, rame pogotovo ali nikad mi nije bilo kao sada...uglavnom nije dobar osjecaj da nesto boli mjesecima i ne prolazi.
760 volan. hmmm, vidiš sad si mi dao misliti, ali čak bih rekao da mi se bol u ramenu i zglobovima šake smanjila otkad sam prešao na širi volan od 710. Ovo je s moje strane bila glupost što sam išao raditi 5 sekundi prije nego sam došao doma wild stoppie...

A bome Nik ti imaš dosta godinica više od mene, pa je možda i u tom fora. Treba dulje vremena da zacijeli, a kako ti stalno ganjaš i ne staješ, možda je i u tom fora. Mislim, wild guess jer se ne kužim baš u ozljede i sve što ide uz to.
Staro 08.03.2012., 21:29   #20360
logitek
Premium
Moj komp

logitek's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
bacam se u nabavu novih guma pa sam odlucio malo "istrazivat" i isporbavat druge gume
dvoumim se izmedu par njih: maxxis ignitor, cst cheyene ili cst coperhead? sto uzeti?
logitek je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2012., 21:33   #20361
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
760 volan. hmmm, vidiš sad si mi dao misliti, ali čak bih rekao da mi se bol u ramenu i zglobovima šake smanjila otkad sam prešao na širi volan od 710. Ovo je s moje strane bila glupost što sam išao raditi 5 sekundi prije nego sam došao doma wild stoppie...
Pa nisi isao radit wild double back flip pa si sad sjebao rame pri doskoku. Stoppie sam po sebi nije wild, odnsono nije nista opasniji od jednog spusat po Sljemenu, baš naprotiv.

Imas problem sa ramenom, kao i Nik, i najbolje je otic provjerenom fizioterapeutu, ako nista druga, bar da ti pogleda.

Ove sirine volana sto spominjete, mislim da to uopce nema veze, jer kao prvo vi niste pro vozači, to sto se tu i tamo spustite par puta sa sljemena, mislim da je to prekratko vrijeme da bi 20mm siri volan napravio razliku.

srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2012., 21:36   #20362
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Tocno, mene sustizu godine a i dalje sam hiperaktivan...malo sam citao oko bolova u ramenima, i iza 35-e godine pocinje veselje bas s ramenima, tak da meni nije nista cudno jer sam vec u tom klubu .
...jedino sam se cudio kak me pocelo gnjaviti desno rame kad nisam nista radio, vjerojatno je neki sitni nezamjetni pokret bio kap koja je prelila casu iako se meni cinilo da nisam nista radio.

Sto se ramena tice treba cim prije dijagnosticirati tocno sto je i krenuti s rehabilitacijom, NE cekati da prodje samo od sebe (ne ugledati se na mene).

Ja cu sad prvo kod kiroprakticara i osteopata na ustimavanje, usput cu spomenuti i rame...a onda cu vidjeti dalje.
Staro 08.03.2012., 21:52   #20363
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Citiraj:
Pa nisi isao radit wild double back flip pa si sad sjebao rame pri doskoku. Stoppie sam po sebi nije wild, odnsono nije nista opasniji od jednog spusat po Sljemenu, baš naprotiv.

Imas problem sa ramenom, kao i Nik, i najbolje je otic provjerenom fizioterapeutu, ako nista druga, bar da ti pogleda.

Ove sirine volana sto spominjete, mislim da to uopce nema veze, jer kao prvo vi niste pro vozači, to sto se tu i tamo spustite par puta sa sljemena, mislim da je to prekratko vrijeme da bi 20mm siri volan napravio razliku.
Srale, nikad čuo za izraz "a wild XYZ appeared!"?

Zanimljivo kako volite solit pamet oko svega kao da ste profići u svim aspektima

Svoga tela gospodar, kad se baviš sportom ozljede su neizbježne. Profesionalni sportaši koliko puta sjebu ko zna što, ali uz njih je uvijek 2-3 fizia i doktor specijalist pa ga mogu pokrpat u roku keks, dok ja kao običan smrtnik ipak moram takve stvari ili skupo plaćati ili biti strpljiv, mirovati i ne forsirati.

Istina je da mi je najgore čučiti, ležati i sjediti doma, ali nakon što sam se jednom sjebao sa ramenom skoro jer sam prebrzo htio sjest na bajk opet, nije mi ni na kraj pameti da se zajebavam (bilo je drugo rame u pitanju, kad sam rokno na asfalt zbog fakin novo napravljene zebre koja je bila skliska nakon ljetne kiše).

Radije mi preporučite provjerenog i dobrog fizia, ali nemoj mi sad guglat i reć da ljudi pričaju da je taj i taj dobar. Daj mi konkretno ime frenda i njegov broj moba, koji je problem imao, pa da čujem što je i kako je radio. Kao što mi je Renesis sad puno informacija korisnih dao kad sam se čuo s njim.

Ak treba, za rehabilitaciju prodam i bajk. Zdravlje prije svega. Naravno da sad nisam tolko sjeban, ali samo kažem.
Staro 08.03.2012., 22:24   #20364
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

Datum registracije: Dec 2004

imam ja žutuje... navodno je dobra i za masažu

svrati na tubeless, pa ti dam da se oporavljaš
garantirano poboljšanje nakon 20min primjene terapije
posljedice... glavobolja i mučnina, ali... nema veze pitckha će ostati pod krovom

Željac je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2012., 22:27   #20365
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Najgore su mi te ozljede kad krivo stanem, ili istegnem prst nekim bezveznim pokretom, te varijante.
Kad sam igro aktivno fucu najduže sam odsjedio kad sam zarolao ispumpanu loptu, glupi pokret i ode zglob na par mjeseci. Fizioterapeut mi je rekao čim me vidio ovako mršavog i nikakvog da vježbam muskulaturu, kako objasnit liku da se to može bilo kome desit.
Renesis je dao dobar savjet kojeg se držim, a to je zagrijavanje prije aktivnosti, a dobro dođe i cool down razgibavanje za izbjegavanje grčeva i muskulfibera. Jebiga destro, naravno da se nećeš razgibavat kad ideš s Željcom u đir po gradu, ali peh je peh.
Miruj i biće dobro.
Staro 08.03.2012., 22:30   #20366
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Žac, jel to isto protiv boli jer me razapinje to rame

Sile, peh je što je baš to zagrijavanje problem. Kužiš, po gradu zapravo ne radiš ni blizu napor i zagrijavanje kao što radiš na prvih 100-200m spusta na sljemenu, a i tamo si zagrijan od uspona. Kak je bilo hladno vrijeme sigurno se nisam u tih sat vremena stigo zagrijat kak treba i to je jedan od razloga zašto mi je iskočilo rame. Drugi puta ćuuu... pametnije!
Staro 08.03.2012., 22:37   #20367
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Destro, da ti imam nekog dobrog preporučit, vec bi ti preporučio, ali posto nikad nisam imao vec problema, nisam ni imao potrebu se susretat sa fizioterapeutima. Sve svoje probleme (koji nisu bili veliki) sam uspjesno rjesavao preko foruma, tj doktora sa foruma
Moji problemi su se uglavnom odnosisli na zglobove,(ručni, rame, kuk, koljeno i skočni zgloobvi) tak da unatrag par godina stalno pijem preparate za zglobove, dobro zagrijem i istegnem kritična mjesta prije fizičkog napora tak da su potencijalni problem svedeni na minimum.

Sad miruj i trazi nekog dobrog fizia da ti pogleda, a nadam se da nije tak strasno da ces morat prodavat vozni park da bi se izlječio

srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2012., 22:39   #20368
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Ma nećeš, isto ko što se i ja ne razgibavam kad idem bajkom na posao. Kao što je opće poznato volim past, ali kad sam se razbio pred ulazom u garažu na poslu, kad sam izgubio ravnotežu jer sam zapedalirao u prazno jer je lanac pao, tad me bolio kuk i rame više nego kad sam se najgore razbio na Sljemenu. Imo si peh, jebat ga sad. Ljudi prolete kroz rock gardene i svladaju nemoguće dropove a netko drugi dobije spiralni prijelom bedrene kosti na klizavom pragu planinarskog doma.
Staro 08.03.2012., 22:40   #20369
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Fala srale, nije niš kritično sigurno pa će i peečka ostat kod mene, otišao sam slikati to preventivno, da ne bi bilo da se odlomi dio hrskavice i onda to bude dobro a za par mjeseci, godina se zabode u mišić i šta onda, sranje.
Staro 08.03.2012., 22:42   #20370
adaksinjo
Premium
Moj komp

adaksinjo's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
od 90min kosarkaskog treninga, prvih i zadnjih 10-15 minuta je uvijek otpadalo na zagrijavanje/rastezanje, a to sigurno nije bezveze. vecina nas se prije voznje ne zagrijava odnosno ne isteze nimalo, neki misle da se zagriju ako cucnu 3 puta i rukama mahnu 2 put lijevo desno, a cuks se zagrije rakijicom vjerojatno da se svi drzimo ovog pravog zagrijavanja koje ukljucuje vjezbe istezanja na podu, ali i na necem slicnom svedskim ljestvama, tipa bilo koja vrsta stola il necega na koji mozes staviti nogu da ju istegnes kak treba, svi skupa bi imali manje sranja i ozljeda...
adaksinjo je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno