Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.02.2012., 11:23   #19201
danielzg
Registered User

Datum registracije: Aug 2011
e da..ova rama koju trazis Ivan..nikad mi nije bilo jasno zasto je tako skupa..kolko se sjecam lik je prije cak trazio 3.5k za nju..ak je to taj isti..
danielzg je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2012., 11:25   #19202
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Ja sam koristio Joe's sealant iz Keindla. Ne znam kako se sad krecu cijene, ali obavljalo je svoj posao sasvim ok.
Cuky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.02.2012., 12:12   #19203
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Koje mlijeko za tubeless kupiti? Mislim da će mi ga trebati dosta da zakrpa Fat Alberta 2.4 triple nano compound evo snake skin koji nije TL guma.

Ja imam ovu : http://keindl-sport.hr/product.php?id_product=1111

Mogu ti reć da dobro šljaka, sa bočicom sam dobio onaj špičasti vrh za natočit u ventil potrebno je bilo proširit rupu jer se prilikom istiskivanja mlijeka van ta rupa odmah začepi, što je pokazatelj da mlijeko fino zakrpa rupu
Nisam probao na gumama, bušit gumu pa gledat kak se krpa.
Do sad nisam imao problema s gumama a vozili smo se i kad je bio minus vani...uskoro će bit 6mj od kad sam napravio tubeless pa ću samo promijenit mlijeko.

Destro ak ćeš slagat tubless trebat će ti kompresor, već sam ponudio Maxu a nudim i tebi, dođi do mene, imam kompresor pa ti to možemo složit
jed2i je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2012., 12:22   #19204
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

Citiraj:
Nisam probao na gumama, bušit gumu pa gledat kak se krpa.
Ja sam isprobao jer sam zbusio gumu i dosta se culo kako zrak izlazi van. Samo sam je zarotirao na donju stranu i mlijeko je zacepilo u roku par sekundi

Sad znam koga cu maltretirat za kompresor kad budem slagao tubeless
Staro 14.02.2012., 12:43   #19205
riceburner
SCSI Freak, deda :P
Moj komp

riceburner's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Citiraj:
Koje mlijeko za tubeless kupiti? Mislim da će mi ga trebati dosta da zakrpa Fat Alberta 2.4 triple nano compound evo snake skin koji nije TL guma.
zemi original schwalbe...

riceburner je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2012., 13:00   #19206
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

koje je skupo ko sam vrag i ne valja ništa

probao sam s tim....koma naspram ovog koje sad imam
Staro 14.02.2012., 13:01   #19207
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

dupli post greškom...
Staro 14.02.2012., 14:00   #19208
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor danielzg Pregled postova
e da..ova rama koju trazis Ivan..nikad mi nije bilo jasno zasto je tako skupa..kolko se sjecam lik je prije cak trazio 3.5k za nju..ak je to taj isti..
Da, skupa je zbog imena. Isto kak i on one ljudi cijene puno više neg bi trebali.
Al moja ponuda još uvijek stoji

--

Hvala na savjetima za mlijeko.
Koliko se natače tog mlijeka u procesu slaganja, a koliko poslije?

Ja se nadam da će mi uspjeti. TL ću slagati nakon što dam centrirati kotače, za cca 2 tjedna.

jed2i, kakve ventile imaš, gdje si ih kupio? Planiram od starih continentalki skinut auto ventil i s njim to srediti. Lovro je reko da ima jednu viška, pa taman dvije, dodam jednu brtvu i stegnem onom maticom malom na vrhu, mislim da će to bit ok
De5tr0yer je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2012., 14:13   #19209
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Datum registracije: Jun 2011
I ima ekscentar BB i ima horizontalne dropoute za regulaciju dužine chainstaya i super fensi je rama i sve to stoji.
Ali nova dođe cca 4 a taj lik 6 (šest) godina staru ramu cijeni 2300.

Realno čim kupiš novu ramu, ako ju hoćeš preprodat, pa makar bila 1 dan stara ti si izgubio 10-15% cijene. I kaj taj lik amortizira potrošnju rame u iznosu 250kn godišnje, da se izrazim štrebersko-računovodstveno-nerdovski?

Ja odsad ne kupujem više ništa rabljeno. Dat ću više ali se neću nervirat oko ovakvih matematičara.
-
Malo gubim živce kaj je vani ovako fenomenalan dan a bike mi je u kurcu a imam previše posla ne mogu više mislit.

Zadnje izmijenjeno od: SileTzar. 14.02.2012. u 14:25.
SileTzar je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2012., 14:31   #19210
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Citiraj:

jed2i, kakve ventile imaš, gdje si ih kupio? Planiram od starih continentalki skinut auto ventil i s njim to srediti. Lovro je reko da ima jednu viška, pa taman dvije, dodam jednu brtvu i stegnem onom maticom malom na vrhu, mislim da će to bit ok

ja sam napravio tubeless s ovim : http://keindl-sport.hr/product.php?id_product=1109

i za sad šljaka odlično

po netu sam gledao da ljudi lijepe trake preko rupa na obručima, onda stave ventil i dosta stegnu maticu da stisne ventil da ne pušta zrak, ostalo odradi mlijeko
meni se nije dalo zajebavat s tim pa sam kupio ovaj kit

traka je za unutarnji promjer obruča od 19-25mm, meni je 24mm unutarnji promjer

vezano za natakanje mlijeka
guma se prvo postavi i napumpa na nekih 4-5 bara bez mlijeka da sjedne na obruč potpuno (sapunica style )
zatim se izvadi jezgra ventila i natoči se mlijeko u gumu, ja sam natočio oko 120-150ml u svaku gumu
onda se opet guma napumpa na 4-5 bara i dobro se protrese da mlijeko zakrpa sve rupe gdje zrak curi van, nakon kratkog vremena bi zrak trebao prestati s curenjem
ostavio sam gumu preko noći na 4 bara i ujutro sam ju ispustio na 2 bara kak se i sad vozim, nema curenja zraka dopumpavanja svaki dan itd...doslovno ju nisam u 4-5 mjeseci dopumpao nikad, osim kad sam ju sam malo previše ispraznio

Vrlo je bitno da guma na obruč sjedne savršeno, jer jednom kad se mlijeko skruti (na mjestima gdje je zrak curio van) i zalijepi gumu na felgu nema tu dopumpavanja pa da se guma sama namjesti, znam - probao sam

za prvi put, kupite dosta mlijeka jer nema šanse da se sve prvi put postavi savršeno - i to sam probao

I da, spremite se na čudan zvuk nakon slaganja tublessa, kad se vozi po korjenju lišću i tak zvuči kao da je guma probušena pa se ispumpala, ja sam prvih par vožnji stalno provjeravao gume tokom vožnje

Zadnje izmijenjeno od: jed2i. 14.02.2012. u 15:05.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.02.2012., 15:22   #19211
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
Ma sve ja to kuzim

Al kaj se tebi ponovo da cekat da ti posalju nove kotace?

Za sada me karbon ne privlaci, a pogotovo ne radi cijene.

Jel ste vi na faxu na materijalima ucili o karbonu? Negdje sam citao da nakon nekog vremena gubi svojstva i da postaje krhak. Jel to tocno?
Ma gle, kod nas takve kotače nit ne možeš nabaviti, a vani to ide da čim doneseš stare potrgane dobiješ nove. 2000€ za kotače i dat će ti odma-sada-odma nove, bez pitanja.

Učili smo o karbonu, ali materijali su stari valjda 10 godina i novijih podataka, ako se sam potrudiš, na faksu nema.
Citiraj:
Autor riceburner Pregled postova
ovisi o povrsinskoj zastiti i jos nekim faktorima, ugljik kao takav "stari"...
riceburner ti je dobro rekao. Površinska zaštita je najvažnija. No odavno se od karbona rade dijelovi npr. aviona koji su sigurno u gorim uvjetima nego bajk, pa eto traju više od 20 godina.
Staro 14.02.2012., 15:25   #19212
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

Ja sam slagao jeftinijom metodom.

Kupio sam 2 Continentalove zracnice od 20" stavio ih na felgu bez vanjske gume, napumpao da sjedne kako treba i onda razrezao po sredini tako da stijenke prelaze preko obruca. Nakon toga sam stavio vanjske gume, nalio mlijeko/tekucinu unutra i napumpao te ostavio preko noci da se mlijeko uhvati po rubovima.

Sutradan sam samo uzeo skalper, odrezao visak unutarnje gume koja je prelazila preko obruca i to je to. Gotov tubeless

U slucaju da treba dodati tekucine samo se izvadi jezgra ventila i nalije unutra koliko treba.

Jednostavnije i jeftinije ne moze biti

Eventualno da se ide slagati sa trakom, ali nema smisla buduci da zracnice bolje drze.

EDIT: evo i pripadajuci video, po njemu sam radio
Staro 14.02.2012., 15:28   #19213
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Citiraj:
Autor jed2i Pregled postova
ja sam napravio tubeless s ovim : http://keindl-sport.hr/product.php?id_product=1109

i za sad šljaka odlično

po netu sam gledao da ljudi lijepe trake preko rupa na obručima, onda stave ventil i dosta stegnu maticu da stisne ventil da ne pušta zrak, ostalo odradi mlijeko
meni se nije dalo zajebavat s tim pa sam kupio ovaj kit

traka je za unutarnji promjer obruča od 19-25mm, meni je 24mm unutarnji promjer

vezano za natakanje mlijeka
guma se prvo postavi i napumpa na nekih 4-5 bara bez mlijeka da sjedne na obruč potpuno (sapunica style )
zatim se izvadi jezgra ventila i natoči se mlijeko u gumu, ja sam natočio oko 120-150ml u svaku gumu
onda se opet guma napumpa na 4-5 bara i dobro se protrese da mlijeko zakrpa sve rupe gdje zrak curi van, nakon kratkog vremena bi zrak trebao prestati s curenjem
ostavio sam gumu preko noći na 4 bara i ujutro sam ju ispustio na 2 bara kak se i sad vozim, nema curenja zraka dopumpavanja svaki dan itd...doslovno ju nisam u 4-5 mjeseci dopumpao nikad, osim kad sam ju sam malo previše ispraznio

Vrlo je bitno da guma na obruč sjedne savršeno, jer jednom kad se mlijeko skruti (na mjestima gdje je zrak curio van) i zalijepi gumu na felgu nema tu dopumpavanja pa da se guma sama namjesti, znam - probao sam

za prvi put, kupite dosta mlijeka jer nema šanse da se sve prvi put postavi savršeno - i to sam probao

I da, spremite se na čudan zvuk nakon slaganja tublessa, kad se vozi po korjenju lišću i tak zvuči kao da je guma probušena pa se ispumpala, ja sam prvih par vožnji stalno provjeravao gume tokom vožnje
Ma ne dam 200kn za dve trake gume, nema šanse...

Probat ću sa tim ĐO mlikom pa ćemo vidit oće li šta biti.

EDIT: da, moram spomenuti da su kotači UST, što će reći da su iznutra zabrtvljeni i nemam problema sa postavljanjem onih guma i gluposti s unutarnje strane. Zadnji put kad sam montirao prednju gumu (ono kad sam imao rapsodiju sa bušenjem zračnica) tak se primila na jednom kraju da ju nisam mogao skinuti. Valjda će ići dolje
Staro 14.02.2012., 17:53   #19214
domy1
Yugokiller
Moj komp

domy1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Kupite kvalitetnu izolirku i igrajte se s ventilima ako ne želite orginal.
JOE 2 AV ventila 100kn
Tessa traka 10kn
I litra caffelatexa 150kn.

Imao sam s zračnicama, ali ovo mi je puno bolje. Također imao Joe mlijeko i ok je, ali skupo. Isprobano na Michelin countryrock i Geax aka, obje gume su najobičnije kak bi rekli.

I danas sam skratio i odzračio svoje SLX bremze. Unutra je bilo neko floroscentno zeleno ulje i prednja kočnica je bila lagano gnjecava. Stavio sam druge "bombice", ali pin sam stavio stari. Ulje magura royal blood.
Pakne su obje metalic, kočnice već sad sasvim solidne. Kad ih uhodam onda ću vidjet pravo stanje.

Zadnje izmijenjeno od: domy1. 14.02.2012. u 17:59.
domy1 je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2012., 18:26   #19215
Lovrix
Premium
Moj komp

Lovrix's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Najjači video kaj sam pogledao u zadnje vrijeme , na trenutke sam zaplakao
http://www.youtube.com/watch?v=W-rAv43UFnA
Staro 14.02.2012., 18:50   #19216
danielzg
Registered User

Datum registracije: Aug 2011
Sile kaj si nakraju napravio sa tim kotacem?jesi ga uspio spasit,izravnat....
danielzg je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2012., 20:25   #19217
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Niš se ne da napravit s njim. Tražim novi kotač, a ako se ukaže prilika zamijenio bi odmah i vilicu za sličnu s 20mm osovinom.
Evo još jednog intelektualca
http://www.dropbike.com/forum/viewto...p?f=31&t=68226
požurite i ušparajte 300kn u odnosu na redovnu cijenu u Bizmarku.
Staro 14.02.2012., 20:27   #19218
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

S tim da se kod Bizmarka da sredit popust od 30%. Tenkre kak bi se reklo.

Ja sutra oba ispita imam, pa sam slobodan, živote evo meee

Samo sad besana noć, čujemo se sutra :*
Staro 14.02.2012., 23:31   #19219
Lovrix
Premium
Moj komp

Lovrix's Avatar

Ima ko neki šuškavac za prodat? S/M veličina , što jeftinije to bolje.
Staro 15.02.2012., 00:54   #19220
Tean
Premium

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Lovrix Pregled postova
Ima ko neki šuškavac za prodat? S/M veličina , što jeftinije to bolje.
http://www.iglusport.hr/proizvodi.asp?id=1050
Tean je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2012., 07:15   #19221
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

We have a troll. 4400kn.

Mislim da Lovro nije znanstveni tehničar za NASAu da si to može priuštiti, no može biti da se varam.
Staro 15.02.2012., 07:39   #19222
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

Nemremo si to priustit mi koji radimo, a kamoli on. Cijena je pre paprena
Staro 15.02.2012., 09:18   #19223
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

ja sam u intersportu kupio icepeak jaknu, tanku skroz za 220kn, 50% popusta je bilo na nju
Staro 15.02.2012., 09:34   #19224
Lovrix
Premium
Moj komp

Lovrix's Avatar

Evo sad sam baš dobio đeparac , još 4300kn i imam je.

Sad za ozbiljno , jel ima neki za 100kn , onakav kakav Sile ima da stane u đep?

edit: Destro sretno!

Zadnje izmijenjeno od: Lovrix. 15.02.2012. u 09:48.
Lovrix je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2012., 09:57   #19225
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

Ja sam svoj vjetro/vodonepropusni kupio na Nikovu preporuku u Kauflandu u Dubravi. Potrazi jos koji njihov ducan pa mozda naletis na nesto.

Cijena je bila 105 kn. Ako ih je ostalo sada je cijena puno manja.
Staro 15.02.2012., 10:42   #19226
riceburner
SCSI Freak, deda :P
Moj komp

riceburner's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Citiraj:
Autor Lovrix Pregled postova
onda se meni ekipica smije na celicnu ramu, steel mothafucka

riceburner je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2012., 10:51   #19227
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

Citiraj:
Autor Lovrix
Predobro. S obzirom sta on radi s tim bajkom sve me sram kad pogledam sta ja vozim i kako se vozim
Staro 15.02.2012., 14:59   #19228
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
pretpostavljam da sam nagrabusio kao i s adapterom za disk = suzen izbor, slijedi narudzba izvana???

Pretpostavljam da je to tzv. novi standard X-12?
...jos mi je muka od nabavke adaptera, kaj bu tek bilo kad krenem sklapati kotace.
Ima jos ko da se usrecio kao i ja?

...i da , koliko sam skuzio postoje adapteri da se pripase 135mm naba na moj okvir, ali to dize troskove, pa nisam siguran da je isplativo.
-->
Malo gledam nabe i sto se nudi po ducanima kod nas i u susjedstvu (ne kupujem jos nista, ali se pripremam pa polako ulazim u problematiku kotaca, citam ucim se, ne...ali nekako mi se neda zamarati s tehnikalijama, ja sam vise za voznju ...ali ipak moram paziti sto cu kupiti).

Eh sad, sjetim se da bi mogao vidjeti koju nabu imam iza i kad ono 142 x 12 mm, through-axle.

Nije da sam vidio takvih naba u ponudi kod nas (nema ih uopce, vanka tu i tamo naidjem na koju) ---> pretpostavljam da sam nagrabusio kao i s adapterom za disk = suzen izbor, slijedi narudzba izvana???

Pretpostavljam da je to tzv. novi standard X-12?
...jos mi je muka od nabavke adaptera, kaj bu tek bilo kad krenem sklapati kotace.
Ima jos ko da se usrecio kao i ja?

...i da , koliko sam skuzio postoje adapteri da se pripase 135mm naba na moj okvir, ali to dize troskove, pa nisam siguran da je isplativo.
Nik je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2012., 15:06   #19229
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Da, novi standard. Vjerojatno postoje i konvertibilne nabe za to.
Prodaje ti elvis DT swiss kotače koji bi tebi odlično sjeli, po nabama, boji, namjeni, kvaliteti.
http://www.dropbike.com/forum/viewto...p?f=31&t=68254
I naravno ne može ih prodat jer niko živ nema taj standard.

Sad sam počeo gledati DT swiss 240 i 340 nabe, sviđa mi se mogućnost upgradeanja ratcheta na 36 zuba pa se dobije duplo bolji engagement nego kod Hope-a (18 pera). A i jeftinije su od Hope-a nabe.
Staro 15.02.2012., 15:12   #19230
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Kod nas je sve sporije nego vani, tak da se nit ne čudim što nema 142x12 nabi nigdje. Razlika je što su dodali tih 3,5mm sa svake strane (naprema 135x12 nabi) da možeš zahtaltati (nešto kao kad stavljaš u QR dropout) kotač kad ga stavljaš (inače si morao gađati osovinom kroz okvir i nabu, a s drugom rukom si držao kotač).

Velika većina proizvođača nudi adaptere (jeftinije jer su to dva čepića mala), neki to rješavaju novim dropoutima (skuplje).

Nekoliko proizvođača nabi nudi adaptere. Kod mene se da zamijeniti cijela osovina za ~100kn. S time da imam 2 vrste 12mm osovina. Jedna piše da je 12mm (ne piše 135 ili 142), a druga Syntace X-12 (i piše da mora biti frame Syntace x-12 compatible).
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno