|
![]() |
#1891 | |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Nema veze tih giga memorije na 19'' monitoru, iznad 22'' se osjeti razlika između 512Mb i 1 gige i to dolazi do izražaja tek onda ![]()
![]() |
![]() |
#1892 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
![]() GTA4 nerealno voli grafe sa vise rama i to samo zato sto omogucuje paljenje vise detalja i djidjamidja, iako se da natjerati da igra sve popali i na grafickama s manje rama i normalno radi. Uglavnom, tvoja izjava stoji, ali kad je GTA4 u pitanju ni pol posto ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1893 |
fanATIčni AMDovac
Datum registracije: Jun 2005
|
http://www.hardwarecanucks.com/forum...ve-review.html da li ima netko ovu karticu mozda? gledam da utisam komp i ovo mi se cini kao idealni izbor.pasivno hlađena 4850 koja ima nize temperature od stock zujalice hlađenja...
![]() |
#1894 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#1895 |
Guest
|
Meni žao što nemrem nikak naći tak neki pasivni, ali da je pasivni blok sa druge strane kartice. Tako da je okrenut prema procesoru i (u mom slučaju) napajanju. Tak i onak imam 12 cm ventilator iznad proca koji se ovak i onak ne grija te bi drito polagano i tiho puhao još na grafu, ali šta ćeš. Ovako okrenut pasivni drito prema TV kartici i opcenito mjestu gdje imam 0 airflowa mi niš ne znači. |
![]() |
![]() |
#1896 |
Premija
Datum registracije: Mar 2009
|
HR03 GT je idealna solucija za tebe. Može se montirati na dva načina. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1897 | |
Guest
|
Citiraj:
Bilo je po oglasniku i HD3870 Ultimate.. Al nisam ih vidio već neko vrijeme.. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1898 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
The Secret ... Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 15.09.2009. u 20:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1899 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Ovi finovi sto strse van, oni idu van kucista i oni se posteno zagriju. Kartice je nakon sat-dva koristenja kompa (vecinom 2d) jako, jako vruca, tako da je moja preporuka imati dosta dobro prozraceno kuciste, ili neki big tower da uvijek ima friskog zraka oko nje jer se grije dosta... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1900 |
Guest
|
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1901 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2009
|
Problem sa HD4850
imam jedan problem sa Sapphire HD4850 512 Mbstvar je u tome sto mi svi filmovi zastajkuju na trenutke,ili ton prekida malo malo,ili se jednostavno slika zaustavi. isto tako zna se desit da se komp smrzne i jedino sta pomaze je reset tipka.(ono ctrl-alt-del ne pomaze) probao sam stavit nove drajvere,prvo je bio Ati CCC 9.5 i bilo je uzas,sad je 9.9 pa je malo bolje,ali opet se dogadjaju gore navedene stvari. dali netko ima slicne probleme,i kako ih rijesiti? probao sam instalirat windows ponovo,al ne pomaze.temperatura je ok,sve oko 50 stupnjeva idle. Maticna je Gigabyte GA-MA790XT-UD4P (Bios F5) Procesor: AMD X4 955 BE RAM: Corsair 4GB XMS3 DHX DDR3 1333 Napajanje: Corsair VX450W 450W da nije do napajanja,mozda? sad sam vratio Sapphire HD4670 512 MB i gode navedeni problemi se ne pojavljuju.al je uzas kaj se cuje ocajno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1902 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Pa očito je da s grafom nešto nije u redu, pokušaj s još par ranijih verzija drivera (možeš pokušati i s Omegom) i pogledaj malo kakve su temperature grafe u idle i loadu. Napajanje sigurno nije uzrok problema. Možeš i codece sve pobrisati i nanovo instalirati ali sumnjam da je do toga ako sve normalno radi s drugom grafom, kakvo je stanje u igricama? Isto se smrzava komp? Ako ne proradi s drugim driverima kako treba nosi na reklamaciju.
![]() C L O W N I N G ![]() Zadnje izmijenjeno od: Doink the Clown. 16.09.2009. u 15:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1903 | |
Registered User
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
probao sam Catalyst 9.1 ,9.5 i 9.9 i jos najmanje problema je bilo sa 9.9 ali ih ipak ima,sto je cudno za grafu koja je kakti high-end. sa igricama o.k,sve radi o.k. iako na crysis-u sa high postavkama me zabole oci neako ko da treperi kad pomices misom ovo samo sa videima,isto sta sam primjetio kad gledam spotove na jutjubu preko cijelog ekrana,nakon minute slika stane a zvuk ide dalje. najveca fora je kad se pojave ti problemi sa zastajkivanjem zvuka,i zastajkivanjem slike,onda restartam komp,i opet je jedno vrijeme o.k i onda pocne sve ispocetka. probat cu na kompu kod frenda vidjet. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1904 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
alo ljudi evo i meni se pokvario komp, prije par dana igram cod4 i komp mi se ugasi ja reko nis posebno upalim ga nema slike,ostavim ga prek noci i radi, tak dva puta.dns isto cod4 al ovaj put se nije ugasio nek je ekran bio ful crven,neda se upalit tj upali se na sekundu i ugasi tak nekih 3 puta pa se upalio al bez slike na ekranu. graficka je u pitanju pretpostavljam i pitam jel gotova il joj ima spasa |
![]() |
![]() |
![]() |
#1906 |
Premium
|
malo idem u offtopic al kak da vidim dal napajanje valja? EDIT:evo sad se upalio i ovo mi je iskočilo Potpis problema: Naziv događaja koji opisuje problem: BlueScreen Verzija OS-a: 6.0.6002.2.2.0.256.1 ID regionalnih postavki: 1050 Dodatne informacije o problemu: BCCode: 7f BCP1: 0000000000000008 BCP2: 0000000080050031 BCP3: 00000000000006F8 BCP4: FFFFF80001EAC678 OS Version: 6_0_6002 Service Pack: 2_0 Product: 256_1 Datoteke koje pomažu pri opisu problema: C:\Windows\Minidump\Mini091909-01.dmp C:\Users\Gogo\AppData\Local\Temp\WER-35218-0.sysdata.xml C:\Users\Gogo\AppData\Local\Temp\WERAD66.tmp.version.txt Pročitajte našu izjavu o privatnosti http://go.microsoft.com/fwlink/?link...3&clcid=0x041a i prije nego sto se windows loadao pisalo je overclock retry failed ali nije uopce oc-an Zadnje izmijenjeno od: kurc. 19.09.2009. u 13:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1907 | |
RiSeN FrOm tHe BaNNeD
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1908 |
machine that goes ping!
Datum registracije: Jul 2007
|
ljudi, je li se kod nas pojavila 4850 green (navodno 40 nm proizvodni proces), bez power connectora? http://www.koc2.com/kawanua-overcloc...n-512mb-gddr3/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#1909 |
Crypto currency
|
Jel itko ima gigabyte verziju ove kartice sa zalmanom? je li moguce softverski kontrolirat vent na njoj? EDIT: samo da napomenem da sam pokuso u par programa, ali nece. Je li razlog tome cooler koji se spaja sa samo 2 pina? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1910 |
Baja!
|
Pozdrav, da vas pitam par stvari, jer zaista nisam bas upoznat sa ATI-em, ni sa drajverima a niti sa hardwerom, pa krenimo redom. Naime, imam ovu graficku i maticnu koje su navedene pod moj komp, e sad. Ja odem na stranicu od gigabyte i skinem slubene drajvere za "Chipset / SATA RAID", ali on meni odmah instalira i drajvere za graficku, i svi moji pokusaji da ja instaliram 9.9 drajvere bez prethodnog brisanja ovih koje sam instalirao sa tim chipset drajvera su bili uzaludni, pa da ja vas pitam. Da li ti chipset drajveri i imaju ikakva smisla? Ili mogu komotno samo instalirati najnoviju verziju drajvera za moju graficku? E sad malo na hardware. Naime kupio sam ovu graficku u vemilu (za 450kn, jer sam imao nesto na servisu sto su stornirali, pa mi je super uletilo). Radi se o ovom modelu: http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=1130269 , ali je stvar u tome da sam ja ocekivao da ce to biti neku drugi model. Naime, moja graficka je ova : http://www.esc.pl/images/graficzne/a...50.pcs.pop.jpg , koja ima malo drugaciji hladnjak, pa je moje pitanje sad, da li je ovaj moj hladnjak bolji od onog referentnog? Naime, skinuo sam ovaj GPU-Z program i on mi iscitava 32-33C u idlu, sto je prilicno dobro ja mislim. I da vas pitam jos nesto, da li je moguce da sam u toj kutiji dobio samo jedan DVD i manual od par stranica kako staviti graficku u komp? Znaci bez CF mostica, onog DVI adaptera i slicnih djidji midji? To je definitivno najsiromasniji bundle koji sam vidio ![]() Hvala i LP. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1911 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Ovaj kuler koji imas je bolji od referentnog . A sto se tice bundlea , moguce ali sumnjam , najmanje kaj sam vidio da ide uz neki powercolor je bio dvi-vga adapter i s-video od 2metra . |
![]() |
![]() |
![]() |
#1912 |
Baja!
|
Da, to je i mene bas zacudilo, jer kad sam kupovao graficke i prije 6 godina, dobio sam bar neku hrpu kablova, sto korisnog sto meni ne korisnog ![]() A za cooler i meni izgleda da je dobar, samo sto ne kuzim jednu stvar tamo. U GPU-Z programu mi za "Fan Speed" pise 27%, a samo dva polja nize pise 1RPM, sto ajd i shvacam, nemoze ocitati na koliko se vrti vent i mirna hercegbosna, ali sto mu znaci ono 27%? Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1913 |
woot!!!
Datum registracije: Aug 2005
|
Zapravo to je ova graficka http://www.powercolor.com/global/pro...ProductID=5847, hladenje je bolje od referentnog hladnjaka i sam si to zakljucil (meni je oko 40°C) i da ja sam isto dobil takav slabi bundel :P ne kuzim zakaj bi brisal chipset drivere ako je to nesto sasvim drugacije od drivera za graficku? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1914 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#1915 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
PowerColor i inače ima prilično siromašni bundle tako da se ničemu ne čudim. Ja sam prije nekoliko godina preko jednog forumaša kupio X1800XL, ali je bio za austrijsko tržište pa je nutra bilo svačega.
![]() |
#1916 |
Baja!
|
@veve Da, da..ali pazi ja idem instalirati te chipset drajvere i on meni automatski instalira i drajvere za graficku, pa onda moram i to opet brisati, pa tek nakon toga instalirati "prave" drajvere za graficku. @Nybelung Da, da, ali ja sam mislio jel se moze gdje vidjeti na koliko je to konkretno okretaja, sem ovog 1RPM ![]() A ova mora da je neka drugacija revizija, sta ja znam, jer upravo gledam da one graficke sa referentim hladnjakom imaju nesto bogatiji bundle, iako mi je malo retardirano to sto je ova graficka kao za crossfire, i oni se raspisalo po cijeloj kutiji o tome, a unutra niti jedan CF mostic ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1917 | ||
Guest
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
#1918 |
Baja!
|
E to je to, svaka ti cast! ![]() Samo meni kao da krivo ocitava temperaturu, jer gdje god citam na netu, radeonkama 4850 temperatura u idlu je oko 70C, dok kod mene jos nije prosla 35C, pa me malo zbunjuje to. Da je bas tako dobar taj hladnjak koji dolazi sa tom verzijom graficke, a opet po prilicno niskoj cijeni ![]() Ali sve u svemu graficka je prakticki necujna u idlu, a u loadu imam sluske pa nisam iskreno ni slusao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1920 |
Baja!
|
|
![]() |
![]() |
|
|