|
![]() |
#18601 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
IMHO Za Sljeme nisu one tanke i semi-slick gume koje imas. Trebas odlucit kaj bi htio vozit. Da li cestu ili Sljeme. recimo meni je bilo zao se vozit sa prvim MTB bajkom po cesti, sa Norcom sam mozda otisao 2x na Jarun i par puta do cure, i jedan djir od 30ak km po cesti ovo ostalo je sve bilo voznja po Sljemenu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18602 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
imas 2 seta guma (pozeljno kotaca), pa onda imas za oboje ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#18603 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Ma kak da ostavi one gume, kad su mu ukupno 300g teže! 300g!!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18604 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() |
#18605 |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
Bude Lovro nabavio neku carbonsku ramu (recimo Giant XCT) pa ce onda tu usparat tih jedno 500g ![]() Lovro nemoj patit na tezinu bajka, nebus osjetio 300g manje na usponu, a bome ces osjetit sa novim gumama da imas gripa jedno 100x vise sta je i bitno dok se spustas njiz Sljeme. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18610 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#18611 | |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Očekivao sam manje. Iako sam ja u potrazi za ramom, ali ništa hitno, ako uleti...
![]() |
![]() |
#18613 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2011
|
vidim da je sljeme -11 u 13h..haha..na srecu imam sutra neki ispit u 15h pa nemrem ici gore al postiji sansa da dodem sutra sa vama na strmopec..Lovro najbolje da malo zaboravis na grame..vise bi ti pomoglo da se upises na neki borilacki sport ovak da se zjacas malo ili pumpaj trbusnjake,sklekove,zgibove kolko mozes svaki dan..manje foruma vise vjezba svaki dan i da vidis za 3 mjeseca.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18615 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
Najbolje je što Lovro i ja imamo slično opremljene bicikle, kotači su nam bili isti do momenta kad sam se ja skuco u stablo, vilica nam je sad slična osim što ju ja dignem na 120 na spustu, kočnice slične tj. isti drek ako njegove i jesu malo slabije kompenzira se što je Lovro 15 kila lakši. I dolazimo do guma, ja se bez puno zadrške bacam na glavu a on mora ko po jajcima do dolje na tim semi-slikovima. Uvjerljivo najgore mjesto za šparanje grama je ono što želim reć. Ali čudna je kombinacija smart sam i Albert i to pogotovo 2.4 dimenzija :/
![]() |
#18616 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ne vidim svrhu Smart Sam-a iza po ovakvom vremenu (jesen, zima). Al baš to što Sile kaže, na gumama (i ja bih dodao kočnicama) se ne štedi, pogotovo kad znaš da ćeš se voziti po šumi.
![]() |
#18617 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
a opet s druge strane, ima XC bike, i vecina XC-ajasa vozi na race kingu/racing ralphu... eventualno rocket ron ili ekvivalent za grublje terene... nobby nic/albert i takav tip gume nitko bas ne vozi, osim ako nije bas nesto kriticno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18618 |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
Pa po meni dok ne skupi iskustva po sumi je bolje da ne špara na gumama. Kada se nauci, opusti onda moze kombinirat sa gumama ovak se sam vozi ko po jajcima i nije opusten jer ga gume sputavaju i dok ih ne promijeni nece bas puno naucit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18621 |
Registered User
|
Poznavajući tebe otprilike ovako, pogotovo ako sam ja iza tebe, i to cijelo vrijeme kočnica zablokirana ![]() http://imageshack.us/photo/my-images/213/ivay.jpg/
![]() |
#18623 | |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18626 |
Registered User
|
![]() |
#18628 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18629 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Jebiga ekipa , ja bi ostavio ove gume da imam AM bajk , al ovaj moj je XC i usto vozim na 1000km barem 800km ceste , jer jebiga, do tunela imam 15 km , a to mi je jedina šuma koju vozim realno. Ove gume ću imat od 10 do 3 mjeseca, onda stavljam nešto tanje za XC , vjerojatno Rocket ron i Larsen iza. Nema mi smisla sad na gumama skoro pola kile gore otić kad sam skidao pažljivo gram po gram. I trenutne čelestonke sam kupio kad mi ni na kraj pameti nije bilo da ću se vozit ovak po Sljemenu sa vama , nego cesta i ponekad šuma... I da Sile , Albert je 2.25 a ne 2.4.
![]() |
#18630 |
Registered User
|
Ma uz dobru podnu pumpu i malo prakse zamjena guma traje ispod 10min. S tim da ako znaš da u subotu ujutro ideš s nama na Sljeme, u petak navečer makneš čelostonke i staviš ovaj jači kombo. Samo nemoj da zbog lijenosti ne promijeniš gume pa opet voziš nizbrdo ko po jajcima, jer ne samo da si smanjuješ gušt jer nemaš sigurnost u bike nego riskiraš i pad i ozljedu sebe i oštećenje bicikla. Grame skidaj kad ćeš imat stalnu plaću a sad uživaj u bajku i prirodi.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|