|
![]() |
#18421 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
danas sam uživo vidio onaj novi espace ili šta već u initiale opremi... ogromno kolo, stvarno ogromno, nutra onak finjak totalni, samo mi je inače debilizam ti ogromni touch displeji i 2-3 fizička gumba bikoz voziš i prtlj-prtlj evo sudara, a samo si htio neku osnovnu funkciju obaviti. dobro zato imaš radare za blizinu vozila i slične gluparije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18422 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Netočno. Jedna prometna traka može biti za više smjerova, ovisno o trenutnom stanju i znakovima. Fundament, kako bi rekao.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#18423 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Daj mi ovo i karticu za gorivo ![]() Inače bio vlasnik istog,smao E300 v24....automatik i špera....išao je ko gluha svinja! |
![]() |
![]() |
![]() |
#18424 | |
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
Citiraj:
Trasa se planira po smjeru,obavezni smjer dolazi kasnije. Zato sam ti rekao na početku da su prometna traka i smjer neodvojivi pojmovi. Dok ti tvrdiš suprotno i cijelo vrijeme misliš na obavezni smjer i prometne znakove.A i sam vidiš da prometnih znakova i obaveznog smjera nigdje u definiciji prometne trake. Mislim da postajemo dosadni ostalima već odavno.Al dobro,barem se nešto dešava. ![]()
...help me understand the best I can... Zadnje izmijenjeno od: Flood. 03.12.2015. u 08:01. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18425 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18426 | ||
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() danas ga se dobrog nemoze nac bez :godinustarclio: love
![]() |
![]() |
#18427 |
Premium
|
![]() |
#18430 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Ako ćemo realno, država vara ljude koji uvoze auto jer ih boli qrac koliko su ljudi platili vozilo. Oni gledaju vrijednost po katalogu, a ta cijena nema veze s realnom prodajnom vrijednosti auta. Fora je kad si određuješ zakon onak kak ti paše. Citiraj:
Ako bi ipak plaćao sudskoga vještaka - zakon kaže: (4) Porezni obveznik koji se ne slaže s poreznom osnovicom utvrđenom u zapisniku može o vlastitom trošku od stalnog sudskog vještaka ili stalnog sudskog procjenitelja zatražiti procjenu tržišne cijene rabljenog motornog vozila, o čemu je dužan obavijestiti carinski ured prigovorom na zapisnik u roku od 15 dana od njegova primitka. Ako porezni obveznik u tom roku ne prigovori na zapisnik, carinski ured će bez odgode rješenjem odrediti iznos posebnog poreza. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#18434 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Mislim da je cijena vještaka oko 400 kn, barem koliko se sjećam slične teme iz AutoKluba od prije par mjeseci. EDIT: Evo našao sam članak. http://autoklub.jutarnji.hr/otkrivam...kuna-/1343406/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#18435 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18438 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
Pa da nije tako nebi našao kupoprodajni ugovor sa cijenom većom od 6 (šest) kn. Svi bi odjednom kupovali aute za kutiju cigara... Možda katalog nije pošten, ali je pravednije da država nametne cifru nego da se pusti narodu po savijesti, jer vidiš da se i ovako gleda kako zaobić/smanjit porez... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18440 | |
Premium
|
Citiraj:
Robu možeš i dobiti, kupiti s popustom, imati dvije i više računa...
![]() |
![]() |
#18442 |
Premium
|
Nije uopće bitno kakvo je stanje tržišta. Problem smanjivanja vrijednosti na jednoj strani povlači probleme na drugim stranama (npr. Osiguranja), a i radi se o bitno geografski široj priči.
![]() |
#18443 |
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
Računaj da plačaš još i namet po kg auta(60 lipa po kili auta) ![]() Uglavnom država uzima gdje stigne i neosvrće se na EU standarde i direktive i sve kako bi napunila blagajnu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18444 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Na stranu što su porezni nameti stvar države, daleko smo mi od nameta kao u nekim drugim državama EU (npr. Danska).
![]() |
![]() |
#18445 |
Premium
|
Na to ja skrecem paznju. Zelis uvesti auto i opeljese te. Konkretno, na moj auto su davanja vise od 3000 eura. cca 20% stvarne vrijednosti auta. Zasto? Zato jer to moze tako. Iggy nemoj molim te usporedjivat dansku s nama. Gdje cistacica ima cca 20 000kn placu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18447 |
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
Preporuke zato za sve koji uvoze auto preko 5.000ojra da uzmu vještaka jer može biti znatne uštede, a sam ulog od 500kn se isplati pa ako samo toliko i uštediš dobro si prošao, dok ušteda za veće iznose je znatnija pa na iznos od 25.000ojra bude i 8-9 tisučica krznaša dakako što ipak nije malo. Da često uspoređujemo EU zemlje ali nitko nespominje srazmjer plača/primanja u inim državama te dakako njihov standard. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18448 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Da, nitko ni ne spominje da recimo u Francuskoj, manji grad (U Francuskim okvirima, 100 000 ljudi) stanarina 800 eura. Probaj otić na servis s autom. Ne želim reći da im je loše, ali nije kod nas sve tako crno. Osim države koja guli.
![]() |
#18449 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
Nekoliko kolega uopće nema auto jer im je gradski prijevoz jeftiniji. Isti se sastoji od buseva, vlakova, podzemne i čak brodova. Sve za 50 ojra/mjesec, a vikendom i praznikom mogu povesti još troje ljudi besplatno. Plaće su od 40k ojra do 60k ojra godišnje. Servis od 4k ojra je njima pi**in dim. Jedno je pisati stvari, a drugo je znati točne informacije. Oni žive toliko dobro da si tamo car sa 2k ojra za cijeli mjesec. Točan podatak na primjeru Hamburga. Stanarina je skupa, režije isto, ali hrana i cuga su bagatela. Roba i tehnikalije isto. Ako želiš cugati u birtiji, jesti u restoranu i dimiti, onda si naježio. Inače je sve laganini i ekstra jeftino. Meni je bilo jeftino, a ne njima. Smiješna situacija je bila jedan vikend kad nam je ponestalo cuge. Odemo na kiosk koji radi 24/7 i uzmemo pivo. Kaže kolega: "to ti je skupo, 1 euro po boci." Reko, majstore kod nas je 7 kuna sa bocom za vrijeme dana. Ako odeš na benzu u ponoć, oderu te ko žutog. Normalne cijene cuge su bile 1,5 ojra za 6-pack. Eeeej. Pa di to ima? Meso, kruh, mliječni proizvodi, bagatela. Za 100 ojra rent-a-car cijeli vikend. Malo na more i tako to. Pun rezervar, naravno. Ludo. Što se tiče HW-a, oni tamo bacaju stvari koje mi kupujemo za 100+ ojra. Užas. Dovukao sam u Hrvatistan hrpu stvari, ostalo mi love od putnih troškova, a plaću nisam ni dirnuo. Eto, toliko od mog iskustva sa germanima. Drugi kolega se nakon pola godine počastio sa prstenastom šesticom. Kešom plaćen. Ovaj, koji nema auto, lovu troši na putovanja po svijetu. Svuda je bio i stalno je negdje drugdje. Minimum 30 radnih dana godišnjeg po zaposlenju. Eeej. I onda se mi pitamo zašto ljudi odlaze u Dojčland. Eto zašto. Opaska: Pravi punokrvni Njemci su škrti do bola i svako plaća svoju cugu sam. nema rundi i takvih stvari ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18450 |
Premium
|
Pravi Svabe su uzasno skrti, kad se sjetim da je covjek u pekari stvorio red jer je cekao da mu zenska na kasi vrati 1 cent, a kifla kosta 19 centi Izlazi van, sjeda u novi M5.... Ja sam ekipu odveo u disko, platio rundu a svi me u cudu gledaju... Al dobro, da se vratimo na temu, pogledajte cijene auta u Njemackoj i tu. Zatim usporedite primanja. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|