|
|||||||||||
|
|
#12961 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Komoda dnevni boravak update Odlucio sam ici u smjeru da u komodu ugradim: ugradne zvucnike ![]() Testna kompozicija sa Audac Mero6 https://audac.eu/eu/products/d/mero6...-speaker-6inch Za prvu ruku ovako na kutijama, ako ih odlucim zadrzati, napraviti cu im konstrukciju da fitaju u kabinet. Na prvo (tiho) slusanje, fino zvuci u cijeloj prostoriji. Wiim mi se sve manje sviđa, fale mi kontrole na uređaju i zvuci mi malo tanasno ali za taj sud moram probati neko meni poznato pojacalo u istom prostoru. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#12962 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Uzeo Argon Fenris A5 i Northstone Stylum stalke. E sad zašto te zvučnike. Pa prvenstveno jer me ovaj Hisense 5.1.2 stvarno jako jako zadovoljava za filmove, i nije mi se dalo ići u cijeli proces 5.1 ili 5.1.2 Hifi prvenstveno financijski, trebalo mi je samo još nešto dodatno za stereo zvuk glazbe. Floydi, Zeppelini, stara garda... Poslušao ih u Ekran Osijek i reko ma hajde. Optičkim kabelom su spojeni sa računalom za puštanje sa Tidala, DAC + 2 RCA sa Blu ray playerom (iako Blu ray player ima posebno HDMI out za zvuk, iako ne dobijam zvuk na Argonima, pretpostavljam zato što imaju ARC, a ne EARC, trebao bih onda sve spojiti preko TV-a pa onda opet nazad u njih. Uglavnom TV + Stremio + 4K Blu ray filmovi ide na soundbar. Glazba neovisno sa PC-a ili sa CD-a sa Bluray playera ide na Argone. Sa zvukom sam jako zadovoljan, malo bas preuzme sve kad su baš odfrljeni do kraja ali u ovom mom ćumezu od 9 kvadrati ionako ni ne idu preko pola. Jedino mi žao što stalci nisu višlji bar 10 cm da mi tweeteri budu u razini uha, no malo sam im napravio nagibom spužvicom od ispod. Eto i fotkice, sve u svemu happy sam, samo se bojim da sam upao u rabbit hole i da ću za mjesec dana već mislit kako bi zvučalo na nečemu još boljem. p.s. moram i tepih stavit koji je na pranju i TV uopće ne izgleda uživo tolko visoko kao na fotki, 78 cm je od ruba ekrana do poda. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#12963 | |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Ovdje ti je original... https://www.youtube.com/watch?v=YF1R0hc5Q2I
|
|
|
|
#12964 | ||
|
₿
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Nego, zašto KRK u svom guideu kako postaviti subwoofer kaže ovo: Citiraj:
Ja spojim UMIK-1 na PC, uključim SPL meter u REW-u i puštam 500-1kHz zvuk samo preko Adama (sub u bypassu), te pojačam da budu na ~75dB. Zatim, prema njima, sada uključim sub, puštam zvuk 35-70Hz te ga pojačavam dok i on ne bude na ~75dB (volume knob na otprilike 1/5 rangea). Po toj logici, Adami i sub bi se trebali jednako čuti, međutim kad pustim bilo koju pjesmu, sub se uopće ne čuje. Treba ga znatno pojačati da bi se čuo. Šta radim krivo? |
||
|
|
|
|
|
#12966 |
|
₿
|
Ali nije, jer sam testirao sa footswitch-em koji ga prebacuje u bypass (isključuje). Nema nikakve osjetne razlike kad je uključen/isključen. Ne samo da nema razlike, nego dapače, kad ga bacim u bypass, onda više ne filtrira HPF i onda Adami dobivaju full range i bas je jači nego kad uključim sub. |
|
|
|
|
|
#12967 | |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Rezime > na lokaciji slusanja koju ti imas sub nema smisla. There ![]() |
|
|
|
|
|
|
#12970 |
|
₿
|
Neću puzat za nikoga, nisam niprije. Šalu na stranu, ne mogu sub staviti bilo gdje u sobi samo zato jer se baš tu najbolje čuje. Kad si limitiran prostorom, onda ga smjestiš gdje možeš, a ne gdje bi trebalo. Koje sam sreće, vjerojatno bi se najbolje čuo da ga stavim nasred kreveta... |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#12971 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Meni su trenutno zvučnici na 35 cm od poda, nisu čak ni u visini ušiju a niti ispred mene nego iza mene. Trenutno je takva konfiguracija stola dok ne napravim reogranizaciju stola s 2 monitora a na stol ne mogu. Trebam kupiti još koju Eket kutiju iz Ikee.
|
|
|
#12972 |
|
Registered User
Datum registracije: Jan 2026
|
|
|
|
|