|
![]() |
#1261 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#1262 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1263 |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Aha, jasno, opet balkanske predrasude.... Tigar WinterA - odlična zimska guma za aute niske i niže srednje klase, po snijegu odlične performanse, po kiši tak tak, po suhom za zimsku gumu skroz ok. Montirali smo ih na više od 20 auta prošlu zimu i nitko nema negativnih komentara. Na našem (od stare) puntu su do tada bile s3 eskimo, pa ti mogu reći iz prve ruke da je tigar totalno u rangu sa s3, ako ne i bolji. Na mom autu su bile gy ultragrip, koje su bolje, ali nemam i nedam više duplo više novaca za zimsku gumu, kada mi treba samo za zimu, a gy nije duplo bolji koliko više košta (duplo). Trayal nisam probao pa ne znam. Ali tigar je u michelin grupi, btw.....
![]() |
#1264 | |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
imaš marke koje se bore za vrg i imaju svoje podmarke koje su nižg cjenovnog ranga normalno i po testovima nešto lošije prolaze.. Za vrh se uvijek bore i uvijek je rezerviran za: goodyear pirelli continetal michelin bridgestone toyo (kolko tolko...) srednji rang su obično njigove podmarke fulda uniroyal dunlop .... tu obično uleti kakav padobranac iz no name svijeta.... imaš i onaj 3-ći rang iliti kinezi kojima kvaliteta nije na prvom mjestu već svoj put kupcu pronalaze preko cijene......
![]() |
![]() |
#1265 | |
Moderator
|
Citiraj:
Pa sad moram priznati da ih u zadnje vrijeme nisam baš pratio. Imao sam iskustva sa starijim modelima (ne osobno nego unutar familije) i to je bila plastika. No opet i Kumho koje su došle serijski uz moje korito tamo 2003. su bile trek, a sad su se Kumho i Hankook probili i prave i više no pristojne gume. Ono malo što sam ih pratio vidio sam da redovito dobivaju katastrofa ocjene pa ih i time izbjegavam. http://www.adac.de/infotestrat/tests...cePageId=31821 http://www.adac.de/infotestrat/tests...75_65_R14.aspx @Ferrys Dunlop nikako ne bi svrstao u srednji rang. ![]()
![]() |
![]() |
#1266 |
gadget freak
|
Kumho nisam imao par godina, ali ono prije je bilo koma, a hankook još nisam vidio gumu da nije plastičnjara neudobna. Tigar se popravio dosta, ali napominjem, prvenstveno je dobra guma za manje aute, veliki i teški auti nisu za njih, prebrzo se troše onda (mekan sastav) i jednostavno kao da nije pogođena smjesa gume za veliku masu automobila.
![]() |
#1267 |
Moderator
|
Kumho od tamo 2007-2008 pravi dosta dobre gume. A od recimo Hankooka su Ventus S1 Evo i Ventus V12 Evo odlične gume.
![]() |
#1268 | |
gadget freak
|
Citiraj:
![]() Tu je i Kumho Ecsta bila odlična. Problem su njihove gume za normalne automobile, manjih dimenzija i normalnog profila, ne niskoprofilne gume, tu su jako loše kritike i iskustva korisnika, a takvih vozila i vlasnika je najviše; u ovom višem rangu velika većina ekipe ima dovoljno love da si kupi gy, michelin, continental ili dunlop, a neće niti pogledati nešto drugo, a baš tu se gotovo svi proizvođači trude plasirati dobru gumu.
![]() |
![]() |
#1269 |
Moderator
|
Od tih srednjerazrednih turističkih imao sam Kumho Solus KH15 na Carensu (205/60 16) i ta je guma bila odlična. Tim bolje što nisam osjetio pad svojstava kroz trošenje kao što se kod nekih može osjetiti.
![]() |
#1270 |
Cars & Tunning
|
Ako se ne varam Michelin upravlja Tigerom pa se moze ocekivati pristojna kvaliteta guma, makar i da stave pretprošlu seriju guma ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1271 |
gadget freak
|
![]() |
#1272 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Nitko ne spominje Vredestein, isto jako dobre gume koliko čujem, kao i Nokian, posebno zimske. Inače na svojoj petici imam ljetne Continental PremiumContact 2 kupljene prije 3 mjeseca i prije tri tjedna sam uzeo Fulda Montero 3 za po zimici, za sada i više nego zadovoljan ![]()
![]() |
#1273 |
Moderator
|
![]() |
#1275 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
![]() |
#1277 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Da, proizvode. Viđam povremeno kod starog u radioni sam koliki je obujam te proizvodnje nemogu reći. Istina, upitno je što bi ove ostale tvornice proizvodile da su bile smještene na lokaciji Borova.
![]() |
#1278 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1279 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#1280 |
Cars & Tunning
|
Jeste, no tu se mogu dodati kamionske gume i slicne, za aute nisam potpuno siguran ali mogu saznat ako nekog zanima, imam pristup informacijama iz prve ruke uzevši u obzir da mi je tamo pola obitelji radilo nekad ![]() Inace od Borova ništa za sada, ima nekih 500 tinjak radnika od 1987 mislim kada je brojka bila na nekih 24.000, i tih 500tinjak ima 1800kn placu a politika grada i države je nikako razviti i obnoviti Borovo, sve su uzeli, sve pokrali, oduzeli vecinu imovine i poklonili drugima, nema svijetlu buducnost no to je ipak jedna prica za neku drugu temu.
![]() |
#1281 | |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
http://www.banden-online.be/products...vr-sptrac3.jpg i Nokian H http://www.nokiantyres.com/files/nok...7/Nokian_H.png Sto se tice nokiana ljetnje su vrhunske jedino traze dobar asfalt kakvog u Istri nazalost nema. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1283 |
Moderator
|
![]() |
#1284 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1286 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
![]() |
#1287 | |
Jedem skoro svaki dan.
Datum registracije: Mar 2011
|
Citiraj:
![]() Doduše po snijegu razvaljuju skroz, uz brdo kakvo god bilo ide bez problema, prije ralice se vozam bez problema ![]() I još jedna stvar, solidno su bučne, preko ljeta sam imao Michelin energy saver, i sad kad sam stavio Savu osjeti se razlika i to dosta, pogotovo kod vožnje po autocesti.
![]() |
![]() |
#1288 | |
Jedem skoro svaki dan.
Datum registracije: Mar 2011
|
Citiraj:
![]() Doduše po snijegu razvaljuju skroz, uz brdo kakvo god bilo ide bez problema, prije ralice se vozam bez problema ![]() I još jedna stvar, solidno su bučne, preko ljeta sam imao Michelin energy saver, i sad kad sam stavio Savu osjeti se razlika i to dosta, pogotovo kod vožnje po autocesti.
![]() |
![]() |
#1290 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Taj se barem dao spasiti, za razliku od ovog Porschea i McLarena: ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|