Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro Danas, 20:50   #12451
spiderhr
Premium

spiderhr's Avatar

Datum registracije: Jul 2021
Zakaj ti router, rpi i ostale sitnice smetaju na tom ormariću? Pošto ti je hodnik takav kakav je te sitnice bi stavio gore pod plafon da ti ne smetaju. Dobit ćeš nešto mjesta na tom potezu.
Staro Danas, 21:51   #12452
Neo-ST
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor jean luc Pregled postova
Da, ok, mislio sam na hodničić odnosno njegov otvor pod "vrata"....

moja preporuka, na kraju svega, je da četvrt ili pol od budžeta odvojiš za novi radni stol, koji će ti omogućit komociju i optimalan smještaj sveg hardvera, a za ostatak kupiš aktivne zvučnike sa nosačima za zid ili stolnim stalcima. Zidni nosači će se pokazat nešto praktičniji, ako se odlučiš za njih, nakon nekog vremena, no slobodno planiraj stavit zvučnike i na tu novu ploču od stola, ako ti tako više paše

Generalno ti je soba akustički ok za ovakav sustav, samo ga moraš optimalno složit.
Nema šanse da mijenjam stol samo da bih pomakao komp ispod stola + onda više nemam gdje sa stvarima iz ladica u ovom stolu.
Dakle 2 su opcije:
1) zvučnici na istoj poziciji gdje su trenutni, samo na zidu - ne vidim neki smisao
2) zvučnici na stolu kako sam originalno bio i rekao da bi morali ići

Citiraj:
Autor spiderhr Pregled postova
Zakaj ti router, rpi i ostale sitnice smetaju na tom ormariću? Pošto ti je hodnik takav kakav je te sitnice bi stavio gore pod plafon da ti ne smetaju. Dobit ćeš nešto mjesta na tom potezu.
Gdje je to gore pod plafon? Znači imam jednostavnu sobu sa stropom kako je vidljivo na slikama, ne kužim šta misliš "pod plafon"

Da i dobijem mjesta na tom potezu i tamo stavim lijevi zvučnik, opet stol ne mogu pomicati lijevo-desno nego mora biti tu gdje je, i onda nisam u centru...
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro Danas, 22:51   #12453
d0X
Kostolomac
Moj komp

d0X's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
@jean luc hvala na prijedlozima! Skoro svaki mjesec ukradem kolegi Bug da prolistam, pa sam naletio na taj Onkyo GX-30ARC, izgleda dosta dobro. Razmislit ću još hoću li uopće išta uzimati.
Staro Danas, 23:08   #12454
spiderhr
Premium

spiderhr's Avatar

Datum registracije: Jul 2021
Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Gdje je to gore pod plafon? Znači imam jednostavnu sobu sa stropom kako je vidljivo na slikama, ne kužim šta misliš "pod plafon"

Da i dobijem mjesta na tom potezu i tamo stavim lijevi zvučnik, opet stol ne mogu pomicati lijevo-desno nego mora biti tu gdje je, i onda nisam u centru...
Iznad vratiju stavi ormarić i šibni taj sitnež gore.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	stan.png‎
Views:	0
Size:	157.8 kB
ID:	28642  
Staro Danas, 23:23   #12455
Neo-ST
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor spiderhr Pregled postova
Iznad vratiju stavi ormarić i šibni taj sitnež gore.
Ne mogu jer će onda nastati kaos provlačiti sve te kabele do kompa + tamo nema signala za 4G router s obzirom da nemam ADSL ovdje.
Anyway, da ne kompliciramo, možda razmislim o montaži na nosače i stavim lijevi zvučnik skroz u lijevi kut sobe gdje si ti predložio, pa ga korigirati (pojačati) tako da sam u centru kad sjednem za stol, ali ne vidim preveliki smisao toga kad ga onda mogu staviti i na nosač poviše stola gdje neće trebati raditi korekciju.
Ili jednostavno kupiti neke od predloženih zvučnika koji će ići na stol uza zid i ćao. Nemam ni ja više volje za ovo.
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno