|
|||||||||||
|
|
#12451 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Zakaj ti router, rpi i ostale sitnice smetaju na tom ormariću? Pošto ti je hodnik takav kakav je te sitnice bi stavio gore pod plafon da ti ne smetaju. Dobit ćeš nešto mjesta na tom potezu.
|
|
|
#12452 | ||
|
₿
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Dakle 2 su opcije: 1) zvučnici na istoj poziciji gdje su trenutni, samo na zidu - ne vidim neki smisao 2) zvučnici na stolu kako sam originalno bio i rekao da bi morali ići Citiraj:
![]() Da i dobijem mjesta na tom potezu i tamo stavim lijevi zvučnik, opet stol ne mogu pomicati lijevo-desno nego mora biti tu gdje je, i onda nisam u centru... |
||
|
|
|
|
|
#12453 |
|
Kostolomac
Datum registracije: Jun 2006
|
@jean luc hvala na prijedlozima! Skoro svaki mjesec ukradem kolegi Bug da prolistam, pa sam naletio na taj Onkyo GX-30ARC, izgleda dosta dobro. Razmislit ću još hoću li uopće išta uzimati. |
|
|
|
|
|
#12454 | |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Citiraj:
|
|
|
|
#12455 |
|
₿
|
Ne mogu jer će onda nastati kaos provlačiti sve te kabele do kompa + tamo nema signala za 4G router s obzirom da nemam ADSL ovdje. Anyway, da ne kompliciramo, možda razmislim o montaži na nosače i stavim lijevi zvučnik skroz u lijevi kut sobe gdje si ti predložio, pa ga korigirati (pojačati) tako da sam u centru kad sjednem za stol, ali ne vidim preveliki smisao toga kad ga onda mogu staviti i na nosač poviše stola gdje neće trebati raditi korekciju. Ili jednostavno kupiti neke od predloženih zvučnika koji će ići na stol uza zid i ćao. Nemam ni ja više volje za ovo. ![]() |
|
|
|
|
|
#12456 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Mislim da cu jedan dan otici poslusati negdje ove male Adame D3V, cisto me zanima sta mogu... Ne ocekujem da mogu reproducirati niske tonove kakve mogu A7x ili A7v proizvesti jer to ipak ovisi o velicini membrane niskotonca, no za neko casual slusanje mi se ovi malci cine jako zanimljivi...
|
|
|
#12457 |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Ekipa...nastavno na subwoofer sagu pred par stranica (Yamaha YST-SW205) - zvuk ok sve super ali - iskace od svega u prostoriji bojom. A neda mi se farbat ga ili lijepit foliju drugu na njega - pod uvjetom da mogu ga za razumne novce zamijeniti za nesto sto ce biti i oku ugodno ne samo uhu. Oberoni su bijeli, TV namjestaj i ormari su bijeli/sonoma hrast. Pikiram bijeli sub sa crnim ili sivim grillom. Al sto manje para tim bolje jer s obzirom da je konstatirano da ni ta Yamaha nije nista posebno a zadovoljan sam sto se zvuka tice - sto uzeti? Specke: Yamaha subwoofer active Speaker Driver Diameter : 8" Speaker Driver Diameter (metric) : 203 mm Nominal Output Power : 150 Watt Frequency Response : 23 - 170 Hz Crossover Frequency : 40 - 140Hz Audio Amplifier : integrated Magnetic Shield : Yes Connectivity Technology : wired Controls : Power on/off, subwoofer cut frequency, subwoofer phase, tone, volume Ako gledam samo frekve - jedino SVS SB-1000 (24 - 260 Hz) dolazi blizu toga a cijenovno je oko 400-500 Eura (i meni osobno ruzan sa front grillom). Polk Audio HTS 10 i Monitor Audio Bronze W10 6G bi mozda prosli. Naravno naljepse bi bilo nekaj iz Dali asortimana (E9F) ali s obzirom na cijenu mi na papiru izgleda mrsavo: Musikleistung (PMPO) 220 Watt Verstärkertyp digital Nennbelastung 170 Watt System 1-Weg Übergangsfrequenz 40 - 120 Hz Frequenzgang 37 - 200 Hz Frequenzgang von 37 Hz Frequenzgang bis 200 Hz Uz napomenu da nikad ne slusam glasno (stan u zgradi) , zelim da sub samo doda oberonima puninu koja fali i slusam prije svega Blues, Jazz i Rock - bi taj Dali bio ok ili je jednostavno preskup za to kaj nudi? Pametnije alternative u rangu 300-500 Eura? Ili je sve to losije od Yamahe i bolje da se primim kantice i valjka i deri? |
|
|
|
|
|
#12458 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Kad ih stavis na stol i da kupis neke specijalne podloge za njih, bit ce ti prenisko, zauzima prostor na stolu, vibracije se ipak prenose pogotovo ako ih malo jače pojačaš. Bude iskopao fotku svog stolnog setupa od prije 12 god pa ce ti biti jasnije ![]() |
|
|
|
|
|
|
#12459 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Ček, ti si stvarno uzeo specke tvoje Yamahe i prema toj specki trazio ekvivalent sub? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I tebe cu morati razočarati, taj tvoj sub je odron u rangu sa Panasonic linije sa zadnjih par stranica, tako da kupis bilo koji novi sub bit ce bolji od ovoga kojeg imas. Dalo bi se su sad razglabati o ustroju kutije, pojačalu, orjentaciji porta, ali mislim da nema smisla jer očito si uvjerenja da tvoj 8" cunga lunga sub može reproducirat 23hz i to ti je polazišna točka. ![]() ![]() Iskren i dobronamjeran savjet, kupi onog koji ti je najljepsi, koji ti se uklapa dimenzija u prostor i koji ti ulazi u budget. Jer svaki ce ti biti dobar, tim vise sto ti treba samo malo dubine postojecem setupu +zivis u zgradi i obziran si susjed. Na njuskalu se da naci ok primjeraka, samo gledaj da imaju garanciju tj da nisu stari xy godina, meni su dva sa njuskala riknula, zadnjeg sam preslozio jer bi ja zvučno odlično sjeo u subu. ![]() Sretno sa kupovinom ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#12460 | |
|
White Rabbit
|
Citiraj:
Ta Yamaha je ionak bila cisto probe radi i 50 Eura rabljena al zato bas i mislim cemu da se zajebavam sa poliranjem govna. Radije cu copit neki normalan sub i bok. E sad svi drmaju po SVS-u i samo njega preporucaju a ja bi da je belo Necu puno love potrosit al opet necu jos gore ili isto govno kupit koje imam. Dakle:https://www.ebay.de/itm/287052591362...JD8Zg&LH_BIN=1 https://www.ebay.de/itm/394766529422...JD8Zg&LH_BIN=1 https://www.ebay.de/itm/127636346810...JD8Zg&LH_BIN=1 https://www.ebay.de/itm/192030090613...JD8Zg&LH_BIN=1 Valja kaj od ovih jeftikanera? Plus kod subova koji pucaju prema dolje a ne u sobu - hoce li se u stanu dolje drmanje vise cuti? Ispod mene je vlasnik zgrade pa ono ![]() |
|
|
|
|
|
|
#12461 | |
|
₿
|
Citiraj:
- Stalak 26,3–35,8 cm - Clamp stolni nosač 30–37,5 cm, tilt + rotacija Kad sjedim za stolom, otprilike je 30cm od površine stola do ušiju. Više naginjem stalku jer onda mogu ići i na opciju da lijevi zvučnik maknem skroz lijevo u sobi, negdje ću ga ugurati među RPI-jeve i ostalo, samo će ga onda trebat pojačat i okrenut prema meni, dok će desni biti na desnom rubu stola i to je to... Ne znam jedino šta eksperti ovdje misle o tome ![]() Zadnje izmijenjeno od: Neo-ST. 21.01.2026. u 23:05. |
|
|
|
|
|
|
#12462 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Hi-Fi
Ne ![]() Edit: Pratim ovu tvoju problematiku od početka, usput sam dosta novog naučio. Da kratko predstavim zašto sam ekspert (nisam ): prošle godine sam dobio na upravljanje firmu koja se 35 godina bavi profesionalnim audio rješenjima. Firma je bila sajd biznis mog oca, koji je umro, pa sam eto tako dobio priliku da se malo maknem od svog službenog zvanja. Otac je naravno bio entuzijast, pa je 70ih u Njemačkoj kupio Technics SU-7600 pojačalo, za koje je cijelo ljeto, kao srednjoškolac razvlačio kabele na baušteli. Uz pojačalo su bili kazetofon i gramofon, oni su se negdje zagubili u 90ima ali možda ih nekad nađem u skladištu. To pojačalo koristim cijeli život, odradilo je nebrojeno tuluma (čak i ozbiljnijih u tulumari na Cvjetnom), a trenutno je u podrumu obiteljske kuće odakle se sad javljam dok uživam u Gorillazima![]() ![]() ![]() Zvučnici su interM FS-52 koje sam 90ih posudio iz skladišta kad sam se ozbiljno zakačio na muziku. To je standard po kojem sam kalibriran i smatram da zvuči jako ugodno kroz cijeli raspon volumena. Posao kojim se sad bavim je nešto drugačija priča i ne smatra se Hi-Fijem ali ću svejedno prezentirat jer smo na PC forumu �� U projektima uglavnom koristimo opremu belgijske firme Audac. Za radni stol (tema cijele rasprave, ako je tko zaboravio) sam proširio audio sistem, koji je spojen na zvučnike u uredima, na 100V (@Neo, ovaj podatak te ne zanima). Proširio sam ga na način da sam dodao mini pojačalo Audac AMP203 snage 60W i spojio 2 Audac WX502 u stereo na 8Ohm (2x30W). Na to je još dodana NIO222 mikseta (ako ko ima bolji naziv za ovo, molim lijepo da me prosvijetli) i digitalni kontroler NCP105. Sva tri uređaja su spojena na POE switch koji ih napaja i povezuje. Pojačalo traži POE++ a ostali se zadovoljavaju sa +. Line out je iz matične ploče (3,5mm) spojen na Line in NIO222. On ga pretvara u digitalni signal i preko Dante protokola šalje u AMP203, na koji su naravno spojeni zvučnici. Tako slušam zvukove sa kompjutera. Dodatno mogu preko Dante-a na svom stereo setupu slušati internet radio koje svira u ostatku ureda ili mogu maltretirati cijeli ured sa svojim zvukovima �� Naravno i neizbježna bluetooth opcija. ![]() ![]() ![]() Kad napravim novi stol, idu bolji zvučnici, montirani kako treba. AMP i NIO se montiraju u rack ili negdje u namještaj, na zid… NCP je predviđen za montažu na zid. Koristim ga za odabir izvora zvuka i volume. Za kući sam posudio iz firme sljedeći sistem: MFA208 multifunkcionalno pojačalo + 2 komada WX302 zvučnika (stereo) SMA500 pojačalo + ARCHI10 sub (bridged) Montirao sam ih privremeno za novogodišnju zabavu na snađi se druže način, žena mi je bila oduševljena instalacijom ali još uvijek su tamo �� ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Još se igram sa pozicijom suba, ovdje najmanje smeta, pa će najvjerojatnije tu i ostat, možda 20-30cm lijevo. Mogu ga ubaciti ispod klupe ali radije nebi. Žena računa da ide. Kad napokon kupimo rasvjetu, umjesto WX302 ću montirati ATEO4 zvučnike u šinu tračne rasvjete, pa ću ih moći malo udaljiti od bočnih zidova. Trenutno koristim originalne rupe u konstrukciji stropa koje sam ostavio vidljive za vješati razne stvari. Zaključak: Sva 3 sistema mi super zvuče ali mi prvi zvuči najljepše. Subjektivno naravno, sva 3. Druga 2 ću prodavati ljudima, pa me zanima šta zajednica misli o njima, da ne lažem previše. 3 sata za edit posta, na iphone miniju, jer mi se činilo lakše nego uploadat slike sa laptopa.. Recimo da je u rok službe, računam da mi vlasnici foruma neće zamjeriti marketing jer sam dugo tu ��. Glupo mi je izgledao originalni post, pa me ponijelo. Ako tko želi čuti uživo, može svratiti na bilo koju od ove 3 lokacije koje su u Splitu. NEO je pozvan prije nekoliko dana, nije da se ne znamo. Kako me spotify doživljava: ![]() Zadnje izmijenjeno od: murina. 23.01.2026. u 01:03. |
|
|
|
|
|
#12464 |
|
₿
|
|
|
|
|
|
|
#12466 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Mislim da svaki od ovog sto si naveo ce ti biti ok, kod polovnih gledaj samo da nije neki model od prije 10 god, jer postoji opcija da ce bas tebi riknut i to se obicno dosta tesko popravlja. @ NEO vidis, nisam znao da za 100e to mozes rijesiti i na taj način. OK, uvijek ostane pitanje vibracija, ali vjerujem da su ti stalci dobro konstruirani i da se vibracije prenose minimalno |
|
|
|
|
|
|
#12467 |
|
₿
|
Evo jesam. Pokazao čovjeku skicu sobe i rekao je da ne bacam pare na neke ultra hifi zvučnike jer je situacija takva kakva je i da će mi neki prosječni zvučnici biti dovoljni i osjetno bolji od boomboxa. Prvo je preporučio neke aktivne zvučnike, ali sam mu rekao da želim i streamer, pa je preporučio Wiim Amp Ultra + Project Speaker Box 5E (jer njih ima na stanju pretpostavljam, ne nužno i jer su odlični). Rekao je samo da ih stavim na stalak da budu u razini ušiju i odmaknem od zida koliko mogu i to je to, a spužvice za bass reflex ne preporuča jer onda zvuk nije kako ga je arhitekt zvučnika zamislio. Prijatelj i ja smo otišli popit kavu da malo razmislimo o svemu i onda mi je pala na pamet ideja da pitam čovjeka jel može nabaviti Eversolo Play i neke zvučnike po mom odabiru, ako se takvi prodaju u RH, bez obzira šta trenutno nema te uređaje u ponudi, međutim po dobrom starom Splitskom običaju, lik je ostavio svjetla u dućanu upaljena, a otišao negdje i zaključao dućan (nije bilo poruke). Tako da će biti naručivanje preko neta, samo još moram napraviti popis najužih kandidata i predstaviti ga vama ovdje, pa možete sudjelovati u odabiru ![]() |
|
|
|
|
|
#12468 | |
|
White Rabbit
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#12469 |
|
49%winner
|
Ultra ima taj knob kojeg je htio, valjda zato. Al slazem se za obabir jeftijeg Wiima iz razloga koje si spomenuo. Osobno naginjem na Plus model s daljinskim (ili kupovinu daljinskog zasebno uz Pro model) jer je praktican i zbilja koristan za everyday koristenje. Heck, i za Minija sam na kraju kupio daljinski!
|
|
|
|
#12471 |
|
White Rabbit
|
|
|
|
|
|
|
#12472 |
|
White Rabbit
|
Rijesio problem sa subwooferom - tak da sam se rijesio subwoofera . Danas dok sam kemijao po subu mi stigli novi zvucnici. Ukratko - nakon 10 minuta slusanja skuzio da mi sub ne samo ne treba nego i smeta. Previse mulja bez obzira kako ga poslozim pa sam ga iskljucio iz cijele price i malo dodao bas na Marantzu. Zvuci bolje nego Oberon 1 + sub setup. Tak da - ide sub na ebay a Oberoni (3) ostaju kako jesu. ![]() P.S:- ne pitajte zakaj je sub u crnoj foliji. Bilo mi dosadno danas i imao sam folije viska ![]() |
|
|
|
|
|
#12474 | |
|
White Rabbit
|
Citiraj:
Meni jesu. To je ono kaj ti svi tupimo - skuplje nije bolje za svacije usi. Setup se ne bira po specifikacijama. Opticoni 2 MK2 imaju bolji bas i mid ali su vokali za mene osobno previse izrazeni, do te mjere da mi ih je bilo zamorno slusati duze od pola sata. Oberoni su mi taman jer su bar u sklopu sa Marantzom vise opustajuci, detalja ima koliko treba i nista vise. Mogu ih dugo slusat bez zamora. Opticoni su mi vec previse iako su po pravilu serija iznad Oberona. Zato ti kazem - ne zamaraj se sitnicma i kupi nekaj vec jemput Dobio si odlicne prijedloge i od jeanluca i calysta. Iskesiraj lovu za nekaj od toga i uzivaj ![]() |
|
|
|
|
|
|
#12476 | |
|
White Rabbit
|
Citiraj:
Nema veze sa pozicijom. Kemijao sam prije sa postavljanjem po prostoriji i isti vrag. Kvaka je da stari Oberoni 1 nisu toliko nisko isli pa se nisu klali (kemijao sam s fazom i glasnocom na subu). Al sa Oberon 3 koji nisu bas neki monstrumi sto se basa tice ovaj sub ne daje bas mnogo nize frekvencije (25Hz my ass) a bass je muljav, boomy dok je na Oberonima punchy i tocan kakv sam nekad davno imao na starim Grundig zvucnicima (vintage...zao mi je ko psu sto ih nisam dao popravljat). Ponekad bi da ide nize (techno i filmovi) al meni je ovo sasvim dovoljno. Imao sam probe radi SVS sub (2000 ili 3000 nesto ne sjecam se vise) par dana i to je bila sasvim druga liga ne samo po snazi vec i kvaliteti isporuke tih frekvencija. Ali to je bila grdosija koja mi ne pase tu nikak a i tolika snaga mi ne treba. Mozda s vremenom dodam nekaj (Dali E9F / E12F) ali trenutno ne vidim potrebe. |
|
|
|
|
|
|
#12477 | |
|
₿
|
Citiraj:
Sveo sam izbor na par zvučnika koji bi odgovarali mojoj sobi pa se javim kad još malo proučim. |
|
|
|
|
|
|
#12478 |
|
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Primarni zvučnici ne bi trebali reproducirati iste frekvencije kao i sub zato se koristi neki oblik skretnice, filtera, whatever. Btw, prostorija ti je katastrofalna akustički. Goli zidovi, goli pod, to zvoni k'o u crkvi Notre Dame :D Sent from my moto g stylus 5G - 2024 using Tapatalk
|
|
|
#12479 | |
|
₿
|
Citiraj:
Veći je problem šta od 15m2 hodnik zauzme ~3m2, pa je refleksija čudna, iako ja kao amater to nisam baš primijetio. Zato je najbolje znati šta manje u ovom slučaju 😅 Zadnje izmijenjeno od: Neo-ST. Jučer u 20:25. |
|
|
|
|
![]() |
|
|