|
![]() |
#9601 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() |
#9602 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Mozda se vidimo gore jer cu ja s curom po cesti do Lugarnice Racunajte da je gore poprilicno hladno (u 9h, +3C)...u cetvrtak je na Puntijarki bilo 6C (oko 17h) a bilo je suncano...da se ne iznenadite. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#9603 | |
Avocado
|
Citiraj:
![]() Opremio sam se već jučer za hladnije vrijeme (ako to mogu nazvat opremljenošću ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9605 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
previse kocis ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9606 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9609 |
Premium
|
Fuel je slozen, bas su me iznenadili, sto se brzine tice...platio nisam nista (ipak se isplatilo malo porijeckati kod zaprimanja bajka ![]() Eh sad...kocnica radi, ali nije dobro odzracena jer tu i tamo treba napumpati rucicu...i sad si zamislite da sam platio servis, dosao doma, servis se u medjuvremenu zatvorio, pa u ponedjeljak opet u servis na reklamaciju...a ne, ne bi popizdio. Ovako samo informiram da u servisu fusaju na veliko, bleed kit imam pa odzracim sam, ali sad prije svega idem na Sljeme malo testirati celjust (u jutro smo zbog kise ostali doma). |
![]() |
![]() |
![]() |
#9610 |
Avocado
|
Ja sam se upravo vratio ![]() Rekord leustek u zadnjih gotovo godinu dana: 1:10h Solirao sam. Krenuo sam par minuta ranije od kuće i puževim pedalanjem došao do trga. Imao sam još 10 minuta za ubiti do 10:30 za slučaj da se netko pojavi, no to nije bio slučaj. Ko za inat je još i kiša počela, taman kad sam krenuo odande. Bio sam kod tunela u očekivano vrijeme, 11h, nisam stao, odmah peglanje do prvih klupica gdje sam stao na pola minute da malo vode popijem, pa odmah dalje. Sljedeći stop je bio na cesti, stajanje od minuticu, adolfovac sam preletio, a bilo podosta studenata koji su već silazili dolje. Niti jedan da bi pozdravio. Reko, ko ih jebe. ![]() U gornjem dijelu već hladnoća nagriza pomalo, a kiša i dalje pada, no ne prejako, pa je zemlja iako nalik na mokru i dalje suha ispod tog površinskog sloja pa ne predstavlja problem pedalirati. Tako me cijelim putem pratilo lagano lupetanje kapljica po krošnjama koje se nakon prolaska račvanja za Runolist pretvorilo u tupe udarce o zemlju, drveće jako fali da digne dojam i psihu, a sivilo koje vlada samo budi uspomene kako je bilo lijepo u debelim krošnjama ljeti. Kako li će biti ovo ljeto, pitam se... Izvor, obvezno stajalište za refill boce mlijeka vodom ![]() Malo umivanja i peglam dalje. Izlazim sa leusteka i sa munjevitim pogledima strijeljam po balavudriji koja čeka bus, svaki drugi drži pljugu u rukama i sve smrdi po spaljenom duhanu. Bilo ih je sigurno 30. Parkiram bajk tik ispred lugarnice i osvrćem se oko sebe. Bar 6 bicikala već stoji gore, a unutra je gužvetina kakvu dugo nisam vidio. Vani se presvlačim iz mokre odjeće, ulazim unutra i naručujem štrudlu. Sjeo sam kod bajkera, imali su mjesta i dok žvačem sendvič od šunke, sira i krastavaca koji mi majka napravila ujutro, s podsmjehom gledam frajera prek puta sebe koji vrti ISIS potrganu osovinu u rukama. Donio ju ju na vrh brda samo da pokaže svojim frendovima kak se jedna strana vrti ko nova a druga zapinje. Ne smijem se glasno nasmijati, ali u sebi pucam od smijeha i razmišljam kolko retardiran moraš biti da nosiš potrganu osovinu u ruksaku na biciklu koji ima tubeless gume samo kako bi još koji gram skinuo s bicikla. Nisam pitao kud će dolje, jer iskreno, nije me zanimalo i čine se kao oni koji će cestom dolje. Al nikad ne znaš, možda sam u krivu. Pojeo sam, pokušao napisati post na forumu, no Opera mobile se zblesirala i poslao sam sve u rodni kraj, obukao posušenu trenirku i put vrha. Devetka je bila u planu, sigurno jedna od 3 meni najdraže staze. Stavio sam svoje đubre od harota od 18kg opet pod guzove i put vrha. Par minuta kasnije, eto me kod tomsilavovog doma, kiša više ne pada, starija skupina planinara, koja očito nije iz ovih krajeva, pitala me kako da dođu do runolista. Davši im smjernice, skinuo sam ruksak, izvadio naočale i kacigu, spustio sic i krenulo je veselje ![]() Staza kao uvijek, super brza, znam ju već žmirećki prijeći, pa sam hvatao najbrže dijelove s lakoćom. Odvozio sam sve u šusu, pa sam izašavši iz šume ostao malo razočaran koliko sam brzo odvozio inače dugu stazu. Uzeo sam si volje pa naletio na par slijepih ulica, no na kraju sam se zapičio usred neke livade i vrlo uskim singletrackom (koji se nakon 30 metara gubi u granju ispred) izašao par stotina metara iznad početka kustošijanskog makadama, no ne točno na njemu, već kod nekog kanala koji tu izvire. Super je vidjeti malo zelenila ![]() Izašao sam na kustošijansku pa napravio jedan veći krug po obližnjim uličicama i privatnim posjedima, usput naletio na daždevnjaka, poprilične veličine, pa se samo spustio do ilice. Oprao bicikl da ga mogu u sobu nagurati i eto ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#9611 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9613 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
Oprema te dodje jos ko cijeli bajk ![]() Ja jos sam moram nabavit neke duge hlace za jesen i onda imam sve za voznju po svakom vremenu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9614 | |
Avocado
|
Citiraj:
![]() Ima sigurno. Ne sjećam se, kad je bio rp23 gore i lakši diskovi sam ga vagnuo kod daria, imao je 17kg i sitno ako se dobro sjećam. Preko 17 ima sigurno, ne sjećam se koja je kombinacija guma bila na vaganju. ![]()
![]() |
![]() |
#9615 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Svaka čast De5tr0.... Eh da nisam pičio za vž danas, svakako bi se družili, no nisam baš ziher da bih te sa trenutnom kondom mogo pratit..... Uphill, naravno ![]() Drugi put!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9616 | |
Avocado
|
Citiraj:
![]() Da kiša nije padala otišao bih na pilanu, tamo jaaako dugo nisam bio, a lijepe uspomene me vežu: padovi ![]() Šalu na stranu, unatoč tome, jedna od najljepših staza definitivno. Wallpaper koji se kočoperi kod mene otkad sam okinuo fotku sa fotićem od red dwarfa: http://www.pohrani.com/f/1O/R1/FBNAnIa/1/walllllll.jpg
![]() |
![]() |
#9617 |
Premium
|
Meni se zao do pilane spustit kad sam se vec popeo na vrh. Danas sam odvozio cudnu kombinaciju: Pravio sam curi drustvo do pilane (odustala od uspona na vrh) nastavio cestom i iznad Adolfovca se prikljucio na Leustek. Spust od Puntijarke 18-22 (klasika) i kad sam izbio na makadam dalje po njemu, da si malo produzim spust -bas mi se ganjalo, pa sam udario po pedalama. Kocnica izdrzala/polozila...cim sam usao u dvoriste, onako blatan, Avid bleed kit u ruke i odzracivanje...za slijedecu voznju spreman ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9619 |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9621 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Ljudi ja neznam kaj je meni, nisam već 3 dana sjeo na bajk, osim kaj sam otišao na 1 vremena do gajnica da si zamjenim disc!????? Poludit ću, mislim da ću u ponedjeljak lagano sam na Sleme, bez neke žurbe, jer nesmije više raditi pauze od 2 tjedna, a bio sam prošli petak! Tik-tak-tik-tak! Edit: ajmo, da vas čujem, u kojem omjeru brzina vozite svoje bajkove na Sljeme, makadam/cesta! Ja vozim u prvoj brzini makadam a to je omjer 22-34. Po cesti još nisam vozio od kad imam novu kazetu, ali kada sam prvi puta išao onda je to bio omjer 22-32! Vidim da ima ekipe koji voze sa PUNO težim omjerima pa me eto zanima baš!
![]() RedGreenBlue Zadnje izmijenjeno od: 2 die 4. 16.04.2011. u 19:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9622 |
sto da napisem ?!
|
dignem sic, srednja šajba naprijed, otraga minimum. s tim se penjem do gore ! bilo koji put... šuma, makadam, cesta itd. problem je krenut, kad kreneš samo vrtiš ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9626 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
ako vozim kako treba, bez da sam u raspadu, onda do prvih klupica, i na ravnijim dijelovima vise manje vozim naprijed srednju (32T), a iza 2-4 (28T-21T), vece strmine uglavnom idu prva sajba naprijed (22T), a iza 2-4. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9629 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Evo ja danas odvezao onu dionicu od 70 km. Od trešnjevke pa do jednog sela u čazmi. U početku sam bio relativno brz. Gotovo 95% semafora mi se poklopilo da bude zeleno i zagrebom sam praktički projurio. U sesvetama sam održavao taj tempo jer je cesta bila još uvijek dobra. Do dugog sela mi je trebalo 1h i 6 min. Tamo sam napravio prvu pauzu. Nakon 2-3 min pauze nastavio dalje jednakim tempom do kraja dugog sela. Cesta je tak očajna bila da sam napravio još jednu pauzu na autobusnoj stanici. Nakon dugog sela sam malo usporio tempo jer je ispred mene bila blaga uzbrdica. Tu sam došao do naselja prikraj i cesta je bila ravna kao da je netko ravnalom povukao crtu. Takva cesta je jednostavno bila demotivirajuča i izgledalo je kao da se ne mičem s mjesta. Nakon toga dolazi naselje prečec gdje cesta počinje vijugati i počinjem opet uživati u vožnji. Prometa tu skoro pa i nije bilo tako da sam bio samo ja i priroda. Prema kloštar ivaniću su počeli blagi usponi i tu sam dosta usporio jer sam nadobudno brzo vozio prije toga. ![]() Došavši u čazmu taman sam ostao bez vode i još mi je preostalo 5 km. Tu sam imao zadnja 2 uspona koja sam prehodao jer mi je guzica već lagano trnula. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9630 |
Moderator
|
Odlično je to Blue ![]()
|
|
Oglas
|