Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro Danas, 10:28   #87241
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Mladenxy Pregled postova
Eto čovjek se vozi godinu dana, tj. njegova žena bez problema nakon što sam ga popravio i prodao. Ali ja nisam nikakvo mjerilo, uklet sam odavno kad su auti u pitanju. Nitko nikad nema probleme koje ja dobijem....zato sam dvadeset godina bio samo na službenom autu. Reko idem probat ponovno, polovna mazda 6 dizel i cajger okretaja motora u leru mijenja okretaje kao da daješ gas...kupio netko iz Bosne nakon mene. Mini počeo trošit struju, tri majstora i nakon tri mjeseca prelomio i kupio novi auto sa 0 kilometara i 7 godina garancije. Bio je otišao kompjuter i to smo kupili polovni i zamijenili. A cijelo vrijeme sam svim električarima govorio da sumnjam u to....
Ako ću ikada ponovno kupovati auto, biti će to ponovno potpuno novi. Nemam se volje navlačit sa majstorima.
Je kuzim te i slazem se s tobom. 0 km i prst u uho. 5 godina gare je i vise nego dovoljno da se vidi da li su kola ok ili je poluproizvod.
Master_Hrc je online   Reply With Quote
Staro Danas, 12:05   #87242
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor Master_Hrc Pregled postova
Je kuzim te i slazem se s tobom. 0 km i prst u uho. 5 godina gare je i vise nego dovoljno da se vidi da li su kola ok ili je poluproizvod.

Iz osobnog iskustva, problem je što i proizvodači sve više štede i puštaju u prodaju poluproizvode, i onda ti isporuče lemon car, tj novi auto sa 0 km sa problemima.
Tako da ni kupovina novog auta sa garancijom ništa ne znači.
Govori mi prijatelj da je njegovom poznaniku na na 4000 km na Škodi otišao automatski mijenjač .
Pa se ti sada naganjaj sa servisom, dal je obuhvaćeno garancijom ili ne, dal je do oštećenja došlo usred naćina vožnje, i slično....
Ja sam sa starim Tiguanom imao problema sa gubitkom rashladne tekućine (koji problem nije riješen) nakon 5 mjeseci i valjda 7000 km.
Colop je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro Danas, 12:23   #87243
Piksa
Premium
Moj komp

Piksa's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Iz osobnog iskustva, problem je što i proizvodači sve više štede i puštaju u prodaju poluproizvode, i onda ti isporuče lemon car, tj novi auto sa 0 km sa problemima.
Govori mi prijatelj da je njegovom poznaniku na na 4000 km na Škodi otišao automatski mijenjač .
Pa se ti sada naganjaj sa servisom, dal je obuhvaćeno garancijom ili ne, dal je do oštećenja došlo usred naćina vožnje, i slično....
Ja sam sa starim Tiguanom imao problema sa gubitkom rashladne tekućine (koji problem nije riješen) nakon 5 mjeseci i valjda 7000 km.
To stoji, ali u oba slučaja spominješ VW grupu. Možda treba uzet tog Japanca (ili Koreanca), čini mi se da oni ipak i dalje drže do kvalitete.
Piksa je online   Reply With Quote
Staro Danas, 12:28   #87244
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor Mladenxy Pregled postova
Eto čovjek se vozi godinu dana, tj. njegova žena bez problema nakon što sam ga popravio i prodao. Ali ja nisam nikakvo mjerilo, uklet sam odavno kad su auti u pitanju. Nitko nikad nema probleme koje ja dobijem....zato sam dvadeset godina bio samo na službenom autu. Reko idem probat ponovno, polovna mazda 6 dizel i cajger okretaja motora u leru mijenja okretaje kao da daješ gas...kupio netko iz Bosne nakon mene. Mini počeo trošit struju, tri majstora i nakon tri mjeseca prelomio i kupio novi auto sa 0 kilometara i 7 godina garancije. Bio je otišao kompjuter i to smo kupili polovni i zamijenili. A cijelo vrijeme sam svim električarima govorio da sumnjam u to....
Ako ću ikada ponovno kupovati auto, biti će to ponovno potpuno novi. Nemam se volje navlačit sa majstorima.
Nemaš sreće. Sve smo polovnjake kupovali i nikada problema.
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 12:38   #87245
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Pa da, slazem se nema 100 garanacije da neces imazi zajeba sa novim kolima. Ali prije ces izganjati da se te stvari rijese unutar garancije nego kad garancija istekne. Isto tako ako vidis da je auto kramp opet da ides na drugi brend, staro za novo (unatoc nekom gubitku) lakse ces se rijesiti tog krampa nego da je van garancije. Iako koliko cujem za ta sranja vecina je specificna za VAG grupu. Tako da danas kupovina tih vozila je egzibicija sama po sebi...
Master_Hrc je online   Reply With Quote
Staro Danas, 12:43   #87246
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor Piksa Pregled postova
To stoji, ali u oba slučaja spominješ VW grupu. Možda treba uzet tog Japanca (ili Koreanca), čini mi se da oni ipak i dalje drže do kvalitete.

Citiraj:
Autor Master_Hrc Pregled postova
Pa da, slazem se nema 100 garanacije da neces imazi zajeba sa novim kolima. Ali prije ces izganjati da se te stvari rijese unutar garancije nego kad garancija istekne. Isto tako ako vidis da je auto kramp opet da ides na drugi brend, staro za novo (unatoc nekom gubitku) lakse ces se rijesiti tog krampa nego da je van garancije. Iako koliko cujem za ta sranja vecina je specificna za VAG grupu. Tako da danas kupovina tih vozila je egzibicija sama po sebi...

Čuo sam horror priča i sa BMW,Mercedes, Audi, Peugot,Mazda (tako da ne bi bila samo VAG grupa, niti sam njihov fan boy) tako da mi se čini da je kupovina čak i novog auta neovisno o brandu danas bacanje kockice, nekad dobiješ, nekad izgubiš
Colop je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 14:26   #87247
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
VW koliko kosta ima najvise problema zato sto je profit po zadnjem izvjescu pao 44% I podijeliti ce 50 000 otkaza. A I Porecheu je profit pao sa 5.3 milijarde na 90 miliona. Neka samo nastave dizati cijene i ugradivati lose materijale u kombinaciji sa slabom pouzdanoscu.

Hauba koja nije u boji auto kosta puno vise nego usteda.

Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Staro Danas, 15:09   #87248
buljaka
Premium

Datum registracije: Aug 2014
Citiraj:
Autor Astra Pregled postova
Nisu baš automobili ali slično je.
U 7. mj sam si kupio novi quad (CF moto X8) i vozikao sam ga svega 300 km u tih 6 mjeseci. Pošto sam svoju garažu preuređivao odvezao sam ga kod susjeda u njegovu garažu i sad nakon 2 mj sam ga išao paliti i miš mi je pregrizao dobar dio instalacije. U budućnosti bi volio izbjeć takve scene,pa me zanima dali su efikasni i dali čemu služe oni ultrazvučni rastjerivači glodavaca,koje spojiš na bateriju tipa ovo:

Hvala.
Pomaže definitivno ali troši jako akumulator pa pripazi da ne crkne brzo.
buljaka je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno