|
|||||||||||
|
|
#86461 |
|
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Da, samo sto ti onda nije rata 200-300€ na sto ciljaju ovi sto vole skupe aute koje si ne mogu priustiti. A i nema vise tih kamata po 1-2% ni ovamo. Probaj zatraziti financiranje od banke pa ces vidjeti kakvu kamatu ces dobiti. Stave ogromnim slovima to 1,5% da se ulove jeleni, pa im prodaju ucesce 30%, zavrsna rata 60%, a onih 10% otplacujes 10 godina. Al jbg, vozis novi AMG za 300€ mjesecno i sam si sebi faca ![]() |
|
|
|
|
|
#86462 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Znaci i svabama je to tako, ja mislio da je to samo balkan mentalitet Ma samo sam vidio pa me poprilicno iznenadilo, usporedjivao sam opremu Yarisa u njemackoj i u nas, ali i više me iznenadilo i začudilo da je u nas je jeftiniji i to skoro 4000€ sa istom opremom. Nisam gledao u detalje Ali bijeli, Mid+ Sa Safety paketom u nas je 25000 u njemackoj je 28900 |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#86463 |
|
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Svabe voze raspale Opele i Skode i ne znaci im bas puno sta voze. Ciljana publika za AMG-ove, M-ove i RS-ove na kredit su Turci, Arapi i naravno Balkanci. ![]() |
|
|
|
|
|
#86464 | |
|
smeghead
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
jedino slovenci znaju imat par tisuca nize cijene od nas(trenutno corolla, a ne na yarisa) zanima me cijena koja ce biti kada osvjeze ovaj srednji paket s 17" (umjesto 16) felgama i nekim sitnicama, trebalo bi uskoro biti |
|
|
|
|
|
|
#86465 |
|
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Moram pohvaliti Kiju, vozi se izvrsno, udobna, u zavojima bolja od Fokusa (iste dimenzije kotača i guma), snage dovoljno, ugodan cruising i na autoputu, po magistralnim i lokalnim cestama 80-100kmh na vrh gasa. Unutrašnjost jako lijepa, kvalitetni materijali, ništa ne cvrči. Ozvučenje i Bluetooth integracija napokon bez greške, sjedala su mi malo bila čudna u početku jer imaju izraženiju lumbalnu podršku ali kad se navikneš top. Prostora full dovoljno za vozača, daleko više nego X3 , auto je kompaktan i lagan za parkiranje jer stane svugdje, čak je mrvicu manji od Focusa.Jedino što je mrvicu niži i to mi jedina stvar kojom nisam oduševljen, ali to je takav auto i ne mogu mu uzeti za zlo. Dct 7brz radi dobro, jedino kombinacija dizla i njega je čudna nakon vožnje gotovo isključivo benzinaca jer preferira niske okretaje pa na 5-10kmh vozi u drugoj i sve brzine su u biti brzina /10, znači 70kmh u 7-oj ![]()
|
|
|
#86466 | |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
sta se nudi na njuskalu i vanka, nista mi nije nesto konkuretno. U nas 18000 najmanje i to iz 2021, vanka ima za 16000, najvise francuska, al dok uvezes i macak u vreci, ovo je direkt od toyote, po godine star 3500e usteda, previse za autic ali ajde.Bas sam sad bacio oko Aygox u njih 17900 u nas 19900.... ali yaris sol assist je isto 25500. |
|
|
|
|
|
|
#86467 |
|
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Mar, nemoj previše hvaliti Kiju, nije ti to trend ovde ![]() Ali da, auto ostavlja ozbiljniji dojam nego bi prosječni čovjek rekel. Suhi DCT je super i zakon i vrh sve dok te ne odere po novčaniku kaj se kvačila tiče, ali ajde, izdrže do 90-100k pa nekak možeš računati na taj trošak svakih x godina. Ima sve više mehaničara za Kiu, bar tu na kontinentu, pa se nadam da će generalno održavanje biti lakše i, ajde ne očekujem jeftinije, ali barem konkurentno.
|
|
|
#86469 | |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Takvi mjenjači se u pravilu ne kvare prilikom pravilne upotrebe. I meni su svi govorili nemoj ZF mjenjač i nemoj 2.0d ingenium...igrom slučaja nikad zahvalniji auto nisam imao. Nemojmo coprat kolegi novu vozilicu. Meni je samo drago da je jedan bmw manje na cesti. |
|
|
|
|
|
|
#86470 |
|
Suit up!
|
@Mario, koliko znam na ovom mom modelu je wet clutch. Iako ima 70k, uskoro ću zamjeniti ulje iako Kia kaže da je lifetime.
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#86471 |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Koja je fora sa tim suhim dct kia/hyundai. Po forumima/redditu se zale na trzanje prilikom kretanja i opcenito na nemiran rad sto god to znacilo. Koja je cijena zamjene kvacila i kako to stvarno izgleda u stvarnosti? |
|
|
|
|
|
#86472 | |
|
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
Kak si mislio zamijeniti ulje, kod ovlaštenog ili ovak nekam otići? Ja sam naručil ulje, mislim da ide 1,5l u moj, ali stoji u garaži dok ne skupim hrabrosti prtljati po tome. Zapravo, lažem, garaža je zauzeta sa Aygom kojem sam išel mijenjati dihtung poklopca ventila pa sad polurastavljen čeka novu ispušnu granu i katalizator ali to je priča za drugi put ![]() Da, treba malo navikavanja za vožnju suhog DCT-a ali niš strašno. Držati se savjeta iz ovog videa i sve bu OK. Ima suhih DCT-ova i sa prek 200k sa original kvačilom. @thuNdeR - ima jedan prilično blesav način za srediti judder, tj da se pomakne biting point: Delaju to i u ovlaštenom servisu, ali ovo je DIY metoda. Nisam radil to na svojem pa ne znam jel funkcionira. Znam da Opel i Škoda tabor budu ignorirali ovo, ali na milijune i milijune Hyundai/Kia auti s tim mjenjačem naravno da bude dreka, ali nisu tak loši kak se prezentiraju. Mislim da od 2022. imaju neku reviziju koja je bolja i popravlja te neke dječje bolesti, ne kužim se dovoljno da znam prepričati ali ima veze sa nekakvim pritiskom na kvačilo i brojem tih jezičaca, i nekakvim Zapravo, ne, DCT-i su shit i ne kupujte ih, tak budu jeftiniji za nas ostale ![]()
95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%. Zadnje izmijenjeno od: Mario92. Jučer u 23:48. |
|
|
|
|
|
|
#86474 |
|
Suit up!
|
Ove debugging metode su u rangu fatalityja u Mortal Kombat na Gameboyu... ![]()
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|