|
|||||||||||
|
|
#86131 | |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
Kolika su davanja državi kod uvoza modela 3 za 15.000 €? |
|
|
|
|
|
|
#86132 |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#86133 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
A vjerojatno red veličine od par sto eura do 1000 eura max. Nema C02, a to je najvećqa stavka kod uvoza. Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
#86134 | ||
|
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Karticu koristim kad mi zatreba al preferiram Tesla supercharger jer tamo imam free (14.000 od 20.000km) Citiraj:
za Mercedes G-klasa nisam znao , znao sam da ih proizvode u Austriji da izbjegnu dodatno oporezivanje. vidi cijenu nove Tesle sa Bonusom u iznosu od 2.500 € Tesla model 3 Standard : (WLTP) 534km Cijena vozila.....................................................36.990 € Naknada za isporuku vozila i dokumentaciju..............995 € Tesla Bonus......................................................−2.500 € Nabavna cijena..................................................35.485 € poticaji.............................................................−9.000 € Ukupno.............................................................26.485 € Također uz poticaje id.3 ispod 20.000 eura |
||
|
|
|
|
|
#86135 | |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
30-35% godišnjih primanja ako je auto plaćen gotovinom. 10-15% mjesečnih prihoda ako je kredit. Davajući godišnju plaću daješ petinu primanja na kredit od 60 mjeseci + kamate. Plus registracija, servisi, gorivo....eto te na 30-50%. Ne hvala. Tu se sad razlikuju ljudi koji rade samo za mjesečnu plaću i oni koji uz to imaju i dodatni posao. Vlasnike firmi ne računam, to nisu njihovi auti nego lebdeća imovina. lp |
|
|
|
|
|
|
#86136 | |
|
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Pregrmio, nema nazad. imas sad od byda dolphin surf, kao drugi mini auto, gradski, mislim da ispada manje od 18k. Stvarno imho nema smisla nista drugo ako radis simo tamo do 50km dnevno i mozes punit doma. Jedini nas lijepsi mi je renault5, ali to ne zelim ni neprijatelju uz renault iskustva sa strujom I ta konjaza kod ev-,a je uzasno pretjerana i nepotrebna (,kaze lik koji je za svakih 10ks isao nekoc na dyno,). ok,.htio sam awd model, ali za koji k je 550ks sa linearnim ubrzanjem koristan. Osim da posjedim od semafora do semafora, jebem ekipu sa bmw m serijom i klinci da rigaju na zadnjem sicu? Uzas(no).i zabavno 😂
|
|
|
|
#86137 | |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
E tu je problem. Nema baš nekih modela koje netko baš želi iz nekog razloga nego su svi generički proizvodi. Meni tesla izgleda jednako dokbro kao i kinezi koji su preplavili tržišta. Ali nema emocije u nijednom. Za 10 godina će nam nedostajati one prepirke da li benzin ili dizel ili da li auto iz Europe ili iz Azije. Ljubitelji su se navikli na malo istraživanja, šarafanja i raznolikosti. Neće se nikomu dati napikavati multimetrom po bezbroj baterijskih članaka i tražiti koji je "otišao". |
|
|
|
|
|
|
#86138 | |
|
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
ne zelim uopce u debatu kako koji drzi, osjecaj ceste, bla bla, potrosnji a stranu, jer je neusporedivo.Neki auti imaju to sto brdo novih nece imat. Ali, zasto ne probat novo,.svijet ide napred, vrijeme ide...ja zelim probat...sveee 😂 drzim se svoje,.prekratak je zivot da vozim 2 vozila i serem po ostalima.
|
|
|
|
#86139 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Živim u zgradi koja ima nešto okućnice, uglavnom okrenute k istoku koja ima sunca do cca. 11.30h. U blizini nemam punionice. Ne mogu dovući kabel iz stana do okućnice. Vozim kratke gradske rute. Postoji li neko rješenje za montažu solara u okućnici s kojima bi mogao puniti ev? Svojevremeno se nešto pričalo o nekakvim montažnim parkirnim mjestima sa ugrađenim solarima.
|
|
|
#86140 | ||
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Parsto eura za zbrinjavanje otpada, ppmv-a nemas. Citiraj:
![]() Poanta mojeg odgovora je bila da nemam averziju prema rabljenim strujicima nista vise ili manje naspram ICEa. To sto mi se niti jedan bivsi model ne svidja i sto su svi jako brzo outdateani je znak rane industrije i da sve toliko brzo napreduje (sto je dobra stvar). Nece biti multimetrom po clancima nego isto kao i danas prije kupovine odfuras ga u servis na provjeru gdje se spoje i dobijes izlist stanja baterije. I dalje ces moc lupit nogom u gumu i rec “uf, utegnut je” ![]() Ovo za emociju i gledanje na ICE s roza naocalama - to je sve priuceno, mi smo ta generacija koja je zivjela u ICE vremenima i EV vremenima. koja dozivljava auto kao nesto sto ima svoj zvuk i sto mu daje karakter. Buduce genracije nece imati tu poveznicu. S konjima su ljudi bili jos jace povezani, imali su jos veci karakter nego danasnji komadi lima. Pa tko zeli jahati iz gusta, ide na hipodrom se gustati, al za day to day prakticnost biraju auto. Tko zeli da mu grmi pod nogama, ce imati straight pipe B58 i gustat ce se vikendom. Ali za day to day prakticnost ces izabrati tisinu i struju. Citiraj:
|
||
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#86141 |
|
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Prije bih kupio polovni strujic nego polovni ICE. Na strujicu spojis dijagnostiku i ocitas stanje baterije. Kako na ICE spojiti dijagnostiku i vidjeti zamasnjak, potrosnenost motora ili tako neki potencijalno "skuplji" kvar? Na svim autima (neovisno EV ili ICE) koji se voze neko vrijeme, dobro je dokumentirano koje su im "tvornicke greske" i na sto treba pripaziti te koliko sto kosta ![]() A nadao sam se i da u 2026 ljudi vise nemaju toliko straha sa "sto ce biti kad baterija umre", s obzirom na trenutnu statistiku voznog parka, degradacija je manja nego deklarirana. @coconut - imas PVGIS portal na kome mozes dobiti veoma dobru procjenu osuncanosti i potencijalne proizvodnje (svi "projektanti" koriste upravo te podatke). Imas orijentaciju, povrsinu krova i onda od toga rezultira i snaga. Ja bih vjerojatno dodao neku bateriju u racunicu i onda mozes puniti i navecer Ako ides u otocni mod rada (bez spajanja na HEP), onda mozes raditi sto te volja ![]() |
|
|
|
|
|
#86142 |
|
Premium
|
Zet je imao ID 5 i jedva ga je prodao, na kraju kupio taksit uz fini gubitak od dvoje godine umjerene ili čak male kilometraže. Auto bio u savršenom stanju, interes minimalan. IMO super su električni ak ih ne misliš prodavati. |
|
|
|
|
|
#86143 |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Mda....bas su jeftini... https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/s...ar&sb=p&vc=Car Trazim karavan ili SUV (kad nema druge) srednje velicine da barem 500km mogu jednim punjenjem porevalit (dakle cca 300 zimi) ...Enyaq ispada najjeftiniji upotrebljivi strujic cijenama 25-30k Eura. Sve ostalo kaj sam gledao da mi se svida i odgovara je blize 40k. Hybridi su malo prihvatljivi, Auris karavan se nade oko 12-15k sto mi je ok. Megane Grandtour bi mozda cak uzeo al nemam pojma dal su ok il ne. Za iste pare ide i Vitara kaj je isto OK. Od vecih tu su Mitsubishi Outlander , Kia Ceed Sportswagon. I sve nabrojano je sasvim solidan izbor do 15k. Za 20k -25k se vec mogu dobiti premium vozila (Mercedes, BMW, Audi). https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/s...ar&sb=p&vc=Car I na kraju klasicni benzinci... Ford Focus i Opel Insignia A karavani su oko 7k. Da nije bog zna kaj al puno prostora za male pare i udobna voznja od tocke A do tocke B. Ono sto trenutno ciljam, Mazda 6 kombi se nade u rangu 14-20k. I tu prica za mene staje jer vise od toga mi u iducih 10 godina ne treba i znam da necu imat vecih problema ako je auto odrzavan. https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/s...ar&sb=p&vc=Car Dakle u ovoj situaciji u kojom smo trenutno - hocu li dati 30-50k za strujica i gubit vrijeme cesce zimi na punionici ili cu uzet benzinca ili hibrida a ostatak love ulozit u nesto sto ce mi uplacivat kamate na racun. Hm..... ![]() P.S.- svaka cast onima koji imaju bar 100k na racunu pa mogu oboje ![]() |
|
|
|
|
|
#86144 |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pričamo o strujićima, premijum autima koji to očito više nisu, novim poluproizvodima, kinezima... A ja danas na Bukovačkoj naletim na mint fejsliftani w124 E500 i mislim si kak bi radije to vozio nego bilo kaj što se danas nudi ![]()
|
|
|
#86145 | |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Za to mi cak nebi bilo zao dat 50k ![]() https://suchen.mobile.de/auto/merced...-500-w124.html |
|
|
|
|
|
|
#86146 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
|
|
|
|
|
|
#86147 | |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
https://evclinic.eu/2023/12/30/which...ginners-guide/ Mislim da nema relevatnijih oko ev u ovom dijelu europe, a mozda i sire. |
|
|
|
|
|
|
#86148 | |
|
no fear
|
Citiraj:
![]() Koju rabljenu Teslu kupiti? Vodič za početnike. koliko misliš dati za auto... edit: nisam vidio post iznat :-) |
|
|
|
|
|
|
#86149 |
|
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
EVClinic TLDR: ništa osim Tesle ne valja i da bi uštedili na vožnji kroz 5 godina prvo uložite 40k € u Teslu i solarnu punionicu, naravno ako imate kuću s dvorištem, pogodnu orijentaciju krova i ne živite u ZG gdje magla bude i po 10 dana bez prestanka
|
|
|
#86150 |
|
Premium
|
Al i onda se isplati, uvik se isplati samo tesla, tesla tesla, jer ces na ICE imat 48 milijardi eura servisa, na teslu neces nista osim par tisuca eura njima da ti provjere celije, i eventualno jos par tisuca da ih zaminu i jos par tisuca za motor elektricni koji je jeftin jer je ice bar 30000 eura ![]() Mislim da on drzi sliku muska u svakoj prostoriji kuće i radi nemoralne radnje sa njim. |
|
|
|
|
|
#86151 |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Jučer sam se vozio do Dobove u SLO. U toj kulturnoj lijepoj europskoj zemlji nema ni 10% kamenja po cesti koliko ima u ovom našem prčistanu. Očito slovenci ne fermaju revanje maloumnika sa lošim i ljetnim gumama. Po Samoboru i Zagrebu se nemoguće voziti bez da konstantno čuješ lupkanje kamenja u/od podvozje. Stvarno treba staviti zakon da su zimska oprema zimske gume li all season. Tko zapne i napravi zastoj, a nema opremu lijepo masna kazna i bok. |
|
|
|
|
|
#86154 | |
|
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Sent from my SM-S931B using Tapatalk
|
|
|
|
#86155 | ||
|
no fear
|
Citiraj:
Tko ima solare punjenje EV-a je samo bonus za one koji ih imaju. Citiraj:
![]() al pljuvat po Katiću (EV Clinic) bez argumenta je Također širi mrežu poslovnica franšiza (Berlin, Ljubljana, Beograd uskoro Istanbul i dosta toga u planovima...) p.s. ima i drugih EV-a za koja kaže da su isto ok, npr. za ovaj kaže da je top https://ev-database.org/car/3290/BMW-iX3-50-xDrive |
||
|
|
|
|
|
#86156 |
|
Premium
Datum registracije: May 2018
|
Nitko ne kaže ništa za stručnost, samo im je nastup takav da privlače ono što su zaslužili pisanjem. Pratim i ja, pa vidim... I samo mogu zaključiti da je šteta što ne vidim nikog drugog da se bavi time, ili ne znam tko se bavi još time. Možda ima. Jer da znam, išao bih da mi treba u drugi servis. A što se tiče novog iX3, ne može reći za proizvod koji tek treba početi voziti našim cestama da je top. To je njihovo mišljenje, svi imamo neko mišljenje, ali tek se mehanički/električki treba dokazati u narednim godinama. Jer se nikad ne zna na čemu će neki novi proizvod flopat. |
|
|
|
|
|
#86158 |
|
Premium
|
Sto se tice Vanje i EV Clinica…sve sto je ovdje napisano stoji, i pozitivno i negativno. Covjek voli pretjerivat, ali se nagledao svega i svacega i jako je malo ljudi (u svijetu!) koji mu mogu parirati znanjem i iskustvom. Kada on nesto kaze, uzmi intenzitet izjave s dozom opreznosti ali cinjenice stoje. Bio sam s jednim poznatim poduzetnikom i investitorom na rucku koji je za njega rekao:”genijalac, da ima imalo takta i finese u sebi bio bi svjetsko ime. Sam sebi puca u nogu, steta potencijala.” - To je bilo prije par godina. I unatoc tome kakav je, siri i razvija poslovanje. Covjek je definiciija kurcobolje i ili ga volis ili ne, nema izmedju. |
|
|
|
|
|
#86160 |
|
Premium
|
Slazem se sa tim da je strucan i da njegov stručni savjet poslusam npr ni slucajno stellantis elektricni ili mercedesa, no strašno pretjeruje ali opet on promovira svoj busssiness sta isto ima smisla |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|