|
|||||||||||
|
|
#84781 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Slična priča kod mene, 200 tvornički, mapa kod muhe na 243 cca na valjcima. Koliko će turbina to moći jesti dugo, ne znam, ali nemam problema s dimom i troši nekih mizernih 0.2 manje u prosjeku nego je trošila. 7.7 trenutno. Za sad nisam sreo auto s okvirno 200ks koji može parirati lunch controlu na Škodilaku (naglasak na dobrim gumama, 2 seta nisam mogao grip uhvatiti prva, druga, treća). Nedugo sam dao frendu, morao je neku fotelju pokupiti, nije stala u golfa, vozi R7.5 golf s nekih 300KS, vratio se, pozitivno iznenađen performansama. Naravno, nije da ide ko Golf, ali se iznenadio. Malo sam ga spustio, bolje gume, usis promjenio i ima "sape". Fali mi zvuk, to mi je baš žao, zvuk nema nikakav. Ne mislim ulagati u dizela u usput ili pajpove. Naravno, kad ljudi probaju Superb, prvi dojam je koliko mjesta ima. |
|
|
|
|
|
#84782 |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#84784 |
|
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Evo jedan zanimljiv "FUN car" projekat .Ono kad vozis 60-70 a mislis/imas osjecaj da ides 150 ![]() https://youtu.be/tPG3qB5tSxo
|
|
|
#84786 |
|
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
|
|
|
#84787 |
|
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
Di je kakav ekran u tom KOKpitu?!? Analogni dashboard...sto je ovo? 80-ta? Znam znam, no ja sam onaj koji je pitao kad je izasla nokia 3310 da zasto nema veci ekran i zasto nije u boji ![]() Jos jedna stvar koju zamjeram novijim autima je sto ekrani, koji čine 80% auta, nisu oled...ruzno mi vidjet u tunelu/ili noci kako izbija led panel od IPSa. Imas jedan jedini veliki ekran, bokte, daj da je 8k - 240hz - oled... 700-800e troska vise vs 70k auto, wooowww ![]() No to rade i sa parking kamerama od 10$ tako da, nema nam pomoci ![]()
|
|
|
#84788 | |
|
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
. Zakon velikih brojeva..
|
|
|
|
#84789 | |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Da imam vremena uzeo bih nekog Golfića. Nešto slično ovome i dizao preko 300hp. A pošto nemam vremena, a nećkao sam se oko kupovine Superbice R36 u full opremi morao sam se zadovoljiti sa InsvigNJiJom beMzinkom. Dobro pa oće žena mjenjat Rapidku 1.6 TDI, sklona je Taljanima, a na poslu je vozila i Hondu i Superbicu pa imam prostora i vremena za nać nešto neNORMALNO. ![]()
|
|
|
|
#84790 | |
|
The mighty pirate
|
Citiraj:
Kak s tim voziš po noći kad ti ekran blješti iznad glave cijelo vrijeme. A ekran je tu...pop-up. Kad ti treba, digneš ga, kad ne, sakriješ. Ne znam zašto se to ne koristi češće nego samo nabiju tacnu pored volana i bok
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#84792 |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Uf... |
|
|
|
|
|
#84793 |
|
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
CT4-V Blackwing na testu s manualnim mjenjačem, ma daj bre, golf dsg ftw! edit: auto od jutros na ugradnji zamajca i pojačanog kvačila.. mali servis napravljen prije cca 400km tj cca 2 tjedna i bmc-cda filter navodno očiščen a nije pa vjerujte mehama da su napravile sve kao da rade sebi (alfa, fiat, lancia servis šta reći) https://youtube.com/shorts/yTqPDOZ9g9c?feature=share drugi problem, crijevo koje ide iz turba prema intercooleru je puklo uzduž, idemo riješit ![]() iza 14.11. ide ugradnja gtb2260vk i mapa.. ako bude trebalo ide i WMI gore, lakše nego da stavljam 3" izduv (jer moram karter mijenjat ne stane 3" sada).. do 14.11. moram napravit razrađivanje kvačila cca 500ak km da to sjedne na svoje.. ako ne stignem onda kad dođem u sl brod, fino ruta prema našicama i orahovici kroz brda, ima da se izliže kako spada Zadnje izmijenjeno od: John Creasy. Jučer u 01:06. |
|
|
|
|
|
#84794 |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
https://www.morski.hr/elektricni-aut...eseno-kod-nas/ https://ctif.org/news/norwegian-ship...ic-ferry-route Zanimljivo...i to u zemlji gdje EVova ima ko dreka. ![]() |
|
|
|
|
|
#84795 |
|
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
|
|
|
|
|
|
#84796 | |
|
Pod naletima kopita zla
|
Citiraj:
Da ti ja u kratko objasnim zasto je to tako. Sto je auto losiji to ti je dojam brzine veci tj sto ja manja klasa imas veci dojam brzine. Zato cesto vidis debilceke u krampovima kako se ganjaju i misle da idu 200, a ne idu iznad 110. Prije godinu dana sam nekaj vozio punca u cliu negdje oko 80kmh i bio je u frci i drzao se gore za onu rucku. Prije tjedan dana u octaviji 150 nista. E vidis zato ti je taj dojam skoda vs oplo. A kad smo kod ubrzanja turbo cadjara 1.6 1150hp ima isto ubrzanje kao amto benz od 161hp i hubrid benz 1.8 od toyote.vmislim da je tojota 125hp i manje kg. Eto toliko o tome. Do slusanja. |
|
|
|
|
|
|
#84797 | |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
|
|
|
|
#84798 |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
A gle tu se moram ubaciti pošto imam oko na oba auta. Insignia je veći i udobniji auto na duge staze. ALI - kvaliteta izrade unutrašnjosti je na strani VW/Škoda pogotovo ako uzmeš išta iznad baznog paketa opreme. Infotainment je meni također ko VW grupacije malo bolje sklepan. Motori su kak koji uzmeš ali nakon preuzimanja od strane PSA grupacije nebih moderan Opel dirao ni štapom od 5m više. Rabljeni...vjerojatno bih uzeo radije Insigniju pošto ciljam na benzince (a i cjenovno su prihvatljivije) a VW se u zadnjem desetljeću na tom području baš i nije proslavio. |
|
|
|
|
|
#84800 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
@zgmmax Svojevremeno sam razmišlajo o nabavi PHEV-a. Napravio sam si kalkulaciju cijena mild-hibrida i full hibrida. Isti auto, ista oprema. Razlika u cijeni je bila u korist milda okruglo 2k. U kalkulaciju sam si uzeo najmanju službenu potrošnju za gradsku vožnju oba modela iz njihovog kataloga i cijenu goriva. Ispalo je da bih tih 2k uštedio na gorivu na nekih 40k km vožnje. Obzirom da ja vozim jako malo (5-6k km godišnje) i da ga nemam gdje puniti, PHEV je izletio iz kombinacje za kupnju.
|
|
|
#84801 |
|
The mighty pirate
|
Mild hybrid nije hybrid https://www.motor1.com/news/774878/t...really-hybrids
|
|
|
#84802 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Naravno da nije jer mu elektromotori ne služe za vožnju. Enivej, u kalkulaciji to ne mijenja stvar - i PHEV i MHEV troše benzu.
|
|
|
#84803 |
|
Pod naletima kopita zla
|
Imao si prastaru škodu i uzeo si nešto noviju insigniju pa jasno da je bolja. U ostalom ta škoda koju si uzeo je bila raspala već tada. Da s uzeo nešto pošteno ne bi imao takvo mišljenje. Da sada sjedneš u octaviju 4,5 rekao bi da je opel sranje što ie je. Jer to je OPEL! ![]() Jelda. Kad sam išao na more molio sam se da se ne raspadne na 150. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Hamm. Jučer u 12:44. |
|
|
|
|
|
#84804 | |
|
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
A ako ti slučajno ode baterija nemreš pomaknut auto sa mjesta i cijene popravka su u nebesima. I to kaj kažeš, ekipa nit ne razmišlja kolko treba voziti da bi otplatila razliku u cijeni. Sam kaj je najgore da danas imaš ogranićenu ponudu čistih benzinaca. |
|
|
|
|
|
|
#84805 |
|
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Moram stat u obranu Octavie i složit se s Hammom. Moja je 2020g i ima 1.5TSI 150 KS. Ja sam prije vozio uglavnom male aute (s familijom unutra) i Škodilak mi je za moje potrebe top. Taj motor je dobar, okrenut ću 25k km u godinu dana, sad ima 68k km na satu. Mislim je još bar 5 godina imat. Stari auto više neće u moju kuću. A bome niti ovaj s baterijom. Da sad kupujem, uzeo bi Cupru Leona sa istim tim motorom. Ne treba mi veći auto. Ne vozim više ni djecu ni pesa ni mačke. Draga i ja i dva kofera i bok. |
|
|
|
|
|
#84807 |
|
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
|
|
|
#84808 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Neka entry level 1.6 čađara i nekakva premium oprema, stvarno nije isti auto. Tak da ga mogu shvatiti da mu je nekakva Insignia bolja od Octavie, ali sve ovisi što je i kakvo vozio. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#84809 |
|
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Da kupujem auto na leasing, pa cu ga nakon 4 godine vratiti uzeo bi vjerovatno neki PHEV. Zivim u kuci i punjenje mi nije problem, a te 4 godine je pod garancijom, pa mi se fucka hoce li nesto od te skalamerije riknuti ili ne. Ali kako auto ne kupujem na leasing i mislim ga zadrzati duzi niz godina onda za sada iskljucivo cisti ICE.
|
|
|
#84810 | |
|
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() Meni "obična" insignia nema veze s vezom s ovom mojom, ali veze... Osobno mi je moja opremljena insignia bolji touch and feel od L&K superba u kojem sam se vozio (slična šema ali ipak dajem prednost insigniji).
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|