Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro Danas, 19:42   #84541
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
A kako ce skuziti mobitel ili pojas? Tesko da to moze skuziti sa visine, hoce se spustati blizu prometa?

Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Staro Danas, 19:52   #84542
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Je, šok i vjeverica

Super mi je ta ekipa što kupi PHEV pa ga ne puni...

Ajde kad ti je službeni auto pa nisi imao utjecaja a nemaš ga di puniti, ali kad svjesno svojim parama kupiš PHEV a situacija je da ili a) nemaš ga realno di puniti i/ili b) neda ti se puniti - briljantno
Igorr je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro Danas, 20:14   #84543
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Citiraj:
Autor Igorr Pregled postova
Je, šok i vjeverica :D

Super mi je ta ekipa što kupi PHEV pa ga ne puni...

Ajde kad ti je službeni auto pa nisi imao utjecaja a nemaš ga di puniti, ali kad svjesno svojim parama kupiš PHEV a situacija je da ili a) nemaš ga realno di puniti i/ili b) neda ti se puniti - briljantno :zdero2:
Isto kao kad sam prije x godina pitao u tesla grupi vlasnike kako su to zamislili puniti svoje aute? Kad je vecina bila u renti i bez parkirnog mjesta. Rekli su mi struja je besplatna na parkingu kod trgovackih centara.

Staro Danas, 20:17   #84544
RaneZ
Vršni visioc
Moj komp

RaneZ's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
Isto kao kad sam prije x godina pitao u tesla grupi vlasnike kako su to zamislili puniti svoje aute? Kad je vecina bila u renti i bez parkirnog mjesta. Rekli su mi struja je besplatna na parkingu kod trgovackih centara.

Bila je. Do prije godinu dana, dvije. Susjed se vozio 5g dzabe. I ne samo to, ima lifetime free na superchargerima to ne prodajes vise nikad. Jwbiga, kasnimo.
Staro Danas, 20:20   #84545
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Imaš žarišnu duljinu objektiva, pomak fokusa kamere, te položaj i nagib kamere koji izmjeriš senzorima. To ti je dovoljno za izračunati udaljenost iako vjerojatno imaju infracrveni daljinomjer da im pomogne zbog preciznosti a da se ne vidi.

Zatim imaš pomak snimljenog objekta između više frameova kojeg algoritam prati, njegov kut u odnosu na kameru. Tako može pratiti više objekata u kadru i izračunati im brzinu s podacima gore spomenutim.

Vidio sam to još prije 7-8god kod nas ali na fiksnoj kameri. Na ekranu je bila snimka prometa ispod video feeda registracije auta u kadru i njihove brzine.

I svejedno je ideš li prema kameri ili od kamere. Kuži oba smjera istovremeno.

Izračuna i brzinu pješaka na rinzolu.
I da je ovo sve moguće u HR...koliko mogu vremena provesti u zraku? Bit ću jako optimističan i reći 2 sata dnevno uz downtime za punjenje i promjenu baterija.

DJI ima dosta dobar enterprise sektor, ali nekako ne vidim MUP da kupuje par Matrice 30T dronova po 10k eura svaki + moduli za mjerenje brzine i sl.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. Danas u 20:26.
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 20:21   #84546
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Da, samo su oni bili cvrsto uvjereni da ce to trajati i uvijek ce se naci besplatna punionica. Jedino je Tesla ispostovala obecanje, sve ostalo je preslo u naplatu.
Ako nemas doma ili na poslu punjac, elektricni auto je glupost jer te javne punionice mogu reketariti sa cijenom i u dosta slucajeva ce biti skuplja voznja nego sa dieselom.

Staro Danas, 20:42   #84547
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Članak iz 2024
Citiraj:
Testirali smo dronove kojima bismo mogli snimiti i kažnjavati vozače koji krše propise a da ih ne moramo zaustaviti. Ove godine nabavit ćemo još dronova – kazao je Mataija.

Dron za nadzor prometa lani su počeli koristiti u Policijskoj upravi varaždinskoj, a dronovi bi se, kako stvari stoje, uskoro mogli početi intenzivnije koristiti u lovljenju prometnih prekršitelja.

Sent from my Pixel 9 Pro using Tapatalk
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 21:16   #84548
RaneZ
Vršni visioc
Moj komp

RaneZ's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
Da, samo su oni bili cvrsto uvjereni da ce to trajati i uvijek ce se naci besplatna punionica. Jedino je Tesla ispostovala obecanje, sve ostalo je preslo u naplatu.
Ako nemas doma ili na poslu punjac, elektricni auto je glupost jer te javne punionice mogu reketariti sa cijenom i u dosta slucajeva ce biti skuplja voznja nego sa dieselom.

Bez toga ne kupujes ev. Imas klasicno pravilo EV ako punis doma je 90% jeftiniji od benz, ako punis na dc okolo je skoro 60% skuplje. Dc koristis samo za duga putovanja uz sve cake, pretplate, 5 appova i slicno. Zato zelis auto sa 150+kw punjenem. Ako ne i 250+.. da obavis taj "skupi dio" u 15 min
Staro Danas, 21:34   #84549
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
I da je ovo sve moguće u HR...koliko mogu vremena provesti u zraku? Bit ću jako optimističan i reći 2 sata dnevno uz downtime za punjenje i promjenu baterija.

DJI ima dosta dobar enterprise sektor, ali nekako ne vidim MUP da kupuje par Matrice 30T dronova po 10k eura svaki + moduli za mjerenje brzine i sl.
Fiksne kamere su bile red veličine 50-70 000 eura komad, a taj dron (nek je 15 k euea sa dodacima) bi sam sebe isplatio u par dana na raskrižjima u Splitu.

Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk
Colop je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno