|
|||||||||||
|
|
#84601 |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Evo i video ![]() https://www.instagram.com/reel/DQZXK...B0NDhvZnZzbQ== Umjesto da stoje i gledaju očima u aute i vozače, jedan vozi, a drugi gleda live s kamere ![]() Lolek i Bolek u raljama tehnologije, iza njih netko može proći s ukradenim bankomatom, ne bi ni skužili ![]() Slijedi presica MUP-a i HDZ-a da je Hrvatska prva u aktivnom korištenju dronova u kontroli prometa i tko zna što još. Klasični PR bulšit, trošenje novaca uzalud
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. Jučer u 16:50. |
|
|
|
|
|
#84602 | |
|
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
Nit je namotana na šuli unutar drona, čitao sam da je maksimalna dužina bila 40km, i dron ispušta nit na po, nije nategnuta. |
|
|
|
|
|
|
#84603 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Gledam ove snimke naših policajki i policajaca s DJI mini dronovima i nekako se stječe dojam da ni sami ne znaju što točno rade s njima. Dron se svakako ne može koristiti za nadzor/mjerenje brzine, barem ne taj DJI. Očito ih koriste za snimanje prometa, pa kroz kasnije analize snimki će ljudima slati kazne za pojas/mobitel. To su mogli i snimanjem sa stacionarnom kamerom, ali valjda je sad dron popularniji. |
|
|
|
|
|
#84604 |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Evo šta se dogodi kad nekog zaustaviš i ideš mu pametovat, kak to voziš kretenu. 😂 https://www.instagram.com/reel/DNoX6...FzaW5zZ21yY2I=
|
|
|
#84606 |
|
49%winner
|
Uvijek me takve scene sjete na frenda iz Zga koji je uvijek i svima neki k trubio i mahao i ukazivao na prekrsaje uz verbalne komentare... Dosta je bio naporan s tim jer, ajde zatrubio si, ali on ne bi stao dok ne bi dosao paralelno s likom i rukama mu objasnio da je glup ili sta ja znam... Dok mu jednom nije lik stao nasred ceste, izasao i izvukao bejzbol palicu. Ovaj je samo pognuo glavu i dignuo ruke. Mislim da je to bilo prije par godina, nisam ga vise cuo da prica o zgodama i nezgodama u Zg prometu :D
|
|
|
|
#84607 | |
|
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Sent from my SM-S931B using Tapatalk
|
|
|
|
#84608 | |
|
The mighty pirate
|
Citiraj:
Bilo bi zanimljivo čuti tko im je i po kojoj cijeni prodao lager starih dronova sad kad je Pro 5 izašao. Ako netko ima kakvog frenda novinara, ovo je za brkove omastiti ![]() Da su uzeli veće (teže) dronove, onda bi morali i poslati ljude na obuku i polaganje certifikata, a to isto košta. Ovako nemaju problema s tim ![]() Kakav cirkus ![]()
|
|
|
|
#84609 |
|
(-(-(-(--)-)-)-)
|
Ako se ne varam. Zakoni vezani za dronove ne vrijede za Vojsku, Policiju, službene osobe. Tak je barem bilo prije 8g kada sam polagao za pilota bespilotnih letjelica, a mislim da se nikaj nije promijenilo vezano za to. |
|
|
|
|
|
#84611 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Dok su na dužnosti netrebaju imati nikakavu obuku. Ali dok "vježbaju" letenje i sl onda moraju imati položeno.
ORIGIN: CR0_VandaL | STEAM: vandalzd | TDU2: VaandaL | R* Social Club: vandal_zd | DayZ: VandaL | battle.net: VandaL #2220 |
|
|
|
|
|
#84612 |
|
Ili jesi ili nisi
Datum registracije: May 2011
|
Pa koliko su oni nabavili tih dronova kad su u mojoj kozojebini od par iljada duša došli sa tri komada. danas. Ljudi ih iz auta snimali mobitelom, događaj godine ka, bit će im i čestitke samo takve... |
|
|
|
|
|
#84613 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Edit, pogledao specifikacije sada. Vrijeme leta 34 minute! Smijeh Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#84615 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
pa da je i 20 min .. nek ima par komada baterija .. i u 60 min se svašta nalovi ![]() zamisli da krenu sa avata 2 jurit po cestama ili ovi pro dronovi dojuri ti do prozora, ptičica .. i ode samo ti slika dođe, pa se ti vadi neka neka, treba nekako ovima u prometu stat na rep, ja podržavam represiju, pošto sa edukacijom u balkanu nemožeš ništa postič |
|
|
|
|
|
|
#84616 |
|
The mighty pirate
|
Ako netko iz MUP-a čita, imam Avatu s 3 baterije za prodati. Može čučati negdje u grmlju, imati sve pred očima i samo zig zag po gužvi u lovu na mobitele ![]() U 10 minuta pročešlja stotinjak auta po Slavonskoj od Savske do Držićeve.
|
|
|
#84618 |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Bolje da su ovo nabavili umjesto dronova https://www.instagram.com/reel/DQY0j...N0bDI4OTVtZw== |
|
|
|
|
|
#84619 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Ja se držim onoga da za svaki posao treba uzeti best buy tehniku koja štedi vrijeme ljudi, jer smo došli do toga da nema ljudi, i da je vrijeme ljudi najskuplja stavka (čak i ako su policajci). Kupovina nekog mini drona koji vjerojatno ne može ni letjeti po jačem vjetru je čisto bacanje para. Ako ti moraš svakih 30 minuta spuštati dron, stavljati novu bateriju,to je čisto bacanje vremena. Znači ovo što su napravili mi je pandan tome da se za potrebe ureda koji mjesečno printa 100.000,00 stranica kupi laserski printer kojem toner traje 1500 stranica. Bio je jeftin u nabavi, ali sporo printa, i troškovi eksplotacije su 20x veći od polu(profi) rješenja. Ili kupi kvalitetnu opremu, ili nemoj uopće kupovat |
|
|
|
|
|
|
#84620 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#84621 | |
|
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Problem je sta na vecini ovih strojeva sa kombinacijom par tipki vratis speed limit u cas posla. |
|
|
|
|
|
|
#84622 | |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Slažem se. Treba više policajaca na terenu jer kamere ne vide i ne čuju sve. Tehnika je ograničena po nekim stvarima. |
|
|
|
|
|
|
#84623 |
|
Uptime 99.99%
|
Kako sam rekao kamere nisu nista rijesile. Kad su se pojavile policija se ulijenila. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
|
|
|
#84624 |
|
(-(-(-(--)-)-)-)
|
|
|
|
|
|
|
#84625 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Kako smo 2017. pisali, prebrojavajući policajce u Hrvatskoj došli smo do broja od 20.570 policijskih službenika, uz dodatnih 4830 civilnih zaposlenika MUP-a. MUP je tada imao proračun od nešto više od četiri milijarde kuna, od čega gotovo tri milijarde odlaze na plaće. Taj broj (policajaca) je strašno rastao. Administracija je isto strašno rasla, neovlašteni dio sustava MUP-a je narastao. O čemu se radi? Tada je (1991.) bilo 5 policijskih uprava, sad ih je preko 20. Tada je u ministarstvu unutrašnjih poslova bilo zaposleno 50 ljudi, sad ih, s ravnateljstvom policije koje je osnovano kao zasebno tijelo, imate oko 3 i pol tisuće ljudi. Fascinatna je brojka, da je 1991 bez informatizacije i baza podataka i čega već isti posao koji danas uz računala obavlja 3 i pol tisuće ljudi prije obavljalo 900 ljudi. |
|
|
|
|
|
|
#84626 | |
|
Uptime 99.99%
|
Citiraj:
|
|
|
|
#84627 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Siguran sam da bi se broj zaposlenih, pogotovo kancelarijskih miševa, komotno mogao srezati za 5k, a da sustav to ne bi ni osjetio. Ili neka dio tih ljudi iz kancelarija pošalju na teren. Nemam ništa protiv toga ni da im se poveća plaća, ali onda tražim da im se i efikasnost poveća sukladno tome. A to je čista fantazija. EDIT: nismo dugo o njemu, pa evo malo vijesti Rimac do prosinca mora pokazati 60 prototipova
|
|
|
#84628 |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Baš to - management overhead. Premalo se brine aktivno za red na cesti. |
|
|
|
|
|
#84629 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Popis stanovništva u Hrvatskoj proveden je u ožujku 1991. godine, kao dio popisa stanovništva tadašnje SFR Jugoslavije. Hrvatska je tada imala 4.784.265 stanovnika, od čega je njih 2.597.205 živjelo u gradovima. Prema Popisu 2021., Republika Hrvatska ima 3 871 833 stanovnika, |
|
|
|
|
|
|
#84630 | |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj: