|
![]() |
#811 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#812 | |
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]() Zadnji puta nije otišla zračnica ![]() P.S. kojim se ste se putem penjali a kojim spuštali? |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#814 | |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Je da sam zgubil barem sat vremena, ali je "ko po špagi". Kada ravnaš, zatežeš, ili otpuštaš, nikad više d četvrt kruga i tako opet mjerit dal valja itd... Mukotrpan posao, ali učinkovit ![]()
![]() |
![]() |
#815 |
Strichek Moderator
|
Rog joma sucks ![]() Kotač se stavi na nekaj da se može lijepo vrtit, čak može i ostat na bikeu. Uzme se neka kreda il neš takvo i onda se stavi blizu felge (ili drži mirno sa rukom) tako da ostavi trag di je spigana, i kad se vidi di je spigana -> suprotne žbice se moraju zategnut tj one koje su na strani di ajmo reć strši, to je teorija, praksa ne ide tak brzo. ![]()
![]() |
#816 | |
čudovište
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
![]() Naime, ravan obruč rezultat je jednake napetosti svih živca. Treba uzeti kao uzor neku zdravu žbicu koja nije previše opuštena niti nategnuta i prema njoj ugoditi ostale žbice. Dakle, "glavnu žbicu" trzneš prstom i ona će proizvesti zbuk određene visine. Prema tome zatežeš / otpuštaš ostale žbice tako da i one imaju isti zvuk. Zatim će kotač biti ravan.
![]() |
![]() |
#817 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#818 | |
no fear
|
Citiraj:
![]() OK u teoriji bi to trebalo funkcionirati ali u paksi ![]() Gle meni je felga dobila dobro po pi*ki tako da bi neke žbice treba nategnuti više od drugih da bi se sve skupa poravnalo. Igrao sam se ja sa tim negdje sat vremena i donekle poravnao ali ne skroz. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#819 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Eo nakon preporuke za haro escape sport otisao ja danas do dsg-a sa frendom kad neugodnog li iznenadenja, nemaju ga vise uopce... I sad mi je dzep i dalje pun ali ne ide mi nikako odabir slijedeceg bicikla. Dobio sam preporuku za fully shift r1 no on mi se cini da ima dosta slabiju opremu. E sad, zanima me dal se isplati dat oko 1800kn vise za escape comp, dal razliku u cijeni opravdava kvalitetnija oprema ili kak? Nadalje, dal se isplati uzeti obican escape i staviti bolju vilju gore odmah ili da gotovo rjesenje uzmem? Decki, pomagajte ![]() EDIT: ili mozda ima neki drugi bajk do 6k kn? (od 3500kn doso do 6kkn...)
Spoiler alert! Zadnje izmijenjeno od: De5tr0yer. 08.07.2008. u 12:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#820 | |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#821 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
![]() |
#822 | |
no fear
|
Citiraj:
P.S. Dobri servisi ZG zapad? (jel zna tko) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#823 |
Yugokiller
|
Najbolje je felgu u škripac utegnut, i ja sam s markerom označaval gdje je u banani. A ovo za rog jomu, slažem se buljo. Ma bike mi bio po garancijom i prvi put kod njih na servis, a bome i zadnji.
![]() |
#824 |
In the ghetto
Datum registracije: Apr 2007
|
Pozdrav nakon duze vremena. Isel sm se malo okupat pa me nije bilo na forumu. Ovak imam jedan problemcek, tj. cini m se da ga imam. Kotaci mi se nakon skidanja i stezanja QR ne vrte onak ljepo kak bi trebali. Jednostavno se ne vrte dovoljno dugo kad ih zavrim na prazno ali osjeti se to i u voznji - kao da gubim snagu, vozim se 25 kmh a osjecam noge ko da idem bar 30 - 35. U cem bi mogla bit stvar? Rotor ne zapinje za pakne niti struze.
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor |
![]() |
![]() |
![]() |
#825 |
Yugokiller
|
Rotor, nema šta drugo bit po meni. Gle on ne struže, al nek je stegnuto samo mrvicu previše osjeti se itekako. Baš sam primjetio dok sam sebi podmazivao ležaje iz preventivnih razloga.
![]() |
#827 |
In the ghetto
|
Istina sad sam okrenul bic naopacke i pogledal stvar izbliza. Jedva primjetno je rotor naslonjen na paknu pa to valjda lagano štopa kotac. To se valjda dogodilo dok su mi štelali kocnice na nultom servisu jer su mi malo strugale. Sad ili moram opet to nosit na štelung ili odradit par jacih spusteva da mi se pakne istrose dovoljno da ima bar malo lufta. Ali tesko mi je gurat tu grdosuju sad - osjecam ko da bajk ima 20kg a ne 13.
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor |
![]() |
![]() |
![]() |
#828 |
Strichek Moderator
|
Čudno da nije cvililo onda, ja čujem svaku sitnicu, pogotovo ako disk negdje dotakne rotor. Jedino kaj ima kod podešavanja kod hidraulike pod uvijetom da su rotori ravni je podešavanje adaptera. Na dijelu di su spojene čeljusti na adapter, odšerafiš i gurneš ili stisneš i zašerafiš. Treba imbus 5 za to. I kad podesiš zavrti kotač i pogledaj dal je rotor točno na sredini između pakni.
![]() |
#829 |
Beerman
Datum registracije: Aug 2007
|
u 6 mjeseci i 28 stranica threada jel nikog ne bode "bicikla" dovoljno da promjeni? ![]() Zadnje izmijenjeno od: Munjara. 08.07.2008. u 15:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#830 | |
In the ghetto
|
Citiraj:
http://www.imagesforme.com/show.php/...to01240090.jpg Znaci sam njih odsarafim? Oni su zvjezdastog oblika dal mogu koristit imbus s njima?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#831 |
Strichek Moderator
|
Ne ti, ovi tu, ima ih sa gore i donje strane. ![]() Taj odšerafiš malo i pogledaš dal ga treba gurnut ili izvuč. EDIT: Vilja je bijela, adapter crn a kočnica siva (da se lakše raspozna) 2 Munjara Mene je prije smetalo a sd više ni ne vidim da tako piše... ma da mrzim kad netko "uživo" to tako kaže. ![]()
![]() |
#832 |
In the ghetto
|
Hvala buljek, slozil sam sve kak spada i radi tiho i ucinkovito. Nekaj sam i aheadset raskapal pa me cisto zanima koliko se mora stegnuti ona vijak na vrhu (top cap): http://www.sheldonbrown.com/images/h...threadless.jpg Ja sam ga stegnul upravo tolko da se ne osjeti teret kod skretanja volanom, jel to ok?
![]() |
![]() |
![]() |
#833 |
Warcraft III TFT
Datum registracije: Jun 2004
|
Hidraulicne kocnice bi se same trebale postelati tako da ne struzu o disk. Rotor bi trebao biti tocno u sredini calipera. Ako nesto struze, moze biti zbog viska kocione tekucine, zapecenog klipa i sl... Ako je sve u centru i struze onda probaj skinuti kaliper, pritisnuti klipove nazad ko da stavljas nove pakne i onda bi trebalo sve sjesti na mjesto.. Ako jedan klip izlazi brze od drugog onda bi ga trebalo pazljivo, da se ne zamasti nista okolo, podmazat wd-om ili nekim finim uljem..
![]() |
#834 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Da se malo i autor teme javi ![]() ![]() Zaboravih se pohvalit... Ja => http://fujibikes.com/2008/images/bik...4USwhite_4.jpg Draga => http://fujibikes.com/2008/images/bik...LUSwhite_4.jpg Super bajkovi za siću :P Nama bolje ne treba... Prvi "test" radimo na Pagu od 18.og do 25.og ![]() Što se naslova tiče...e moji kontinentalci,mi primorci kažemo bicikla a ne bicikl ![]()
![]() |
#835 |
In the ghetto
|
Mislim da je bilo i vreme da kupis nekaj :-) Jesi vide u kaj se tema razvila od kad si ju ti zapocel? Slazem se da je fuji jedna od marki koja najvise daje za malo novaca.
![]() |
![]() |
![]() |
#836 |
Beerman
Datum registracije: Aug 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#837 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
Na kraju odlučili za ovo i nismo požalili ![]() ![]() što se teme tiče,neka neka...ima interesa i dobrih rasprava,da se štošta pametnog pročitat. tema je sigurno podigla interes mnogima za rekreaciju i sport ![]() Munjara => Mene recimo "Biciklo" žestoko bode ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#839 |
no fear
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#840 | |
Premium