|
![]() |
#781 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
a jbga onda, mislim da bum valjda foxa (float ili talas ) ili onu iznad tore...i di ima za kupiti sve to + deore xt komplet u zg? ( znaci masinica xtr, kaseta xt, pogon xt i mjenjaci ovisno koliko para ostane ) mozda uzeti sram mjenace? sry kaj vas maltretiram ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#782 | |
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Po meni bi trebao nabavljati ovim redom: 1. Nove gume 2.Nova vilica(tora će odraditi posao) 3. Kaciga 4. majca za biciklistička 5. bidon 6. rukavice Ostalo mi se čini uredu (mašinica, kazeta, pogon) promjeni tek kad razvališ, vjeruj mi znat ćeš kad je to ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#783 |
Premium
|
gume nabavio, vilicu cu nabaviti, kacigu nabavio, majcu nabavio, rukavice nabavio. Na servisu bio, pogon je dobil po sebi kad sam zviznuo po kamenju u nedjelju i nakon servisa još više cvili nek prije tako da nisu uspijeli srediti ni ono prebacivanje ni buku. Gle, ja idem cisto normalnim razmisljanjem, sto skuplje, to bolje. Sto bolje to lakse. Sto lakse, to laganije meni bez kondicije voziti. A pošto je rođendan blizu, a i regres sjeo, zasto ne olakšati život ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#784 |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Ima tko za preporučit dobar kvalitetan i brz servis. Trabao bi zamjenit komplet osovinu pogona, a nemam onaj ključ. Jedino kaj sam na netu vidil ciklo-centar ima osovinu pogona koja mi odgovara. Ostali nemaju, bar ne na webu.
![]() |
#785 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Pogon XT: 1350 - 1400 Kn Kaseta XT: 410 Kn A mjenjači XTR: zadnji: 939,00 prednji: 700,00 Cijene su ti sa www.maraton.si i mislim da ti se definitivno tamo isplati otići po dijelove. Nadam se da je regres bio izdašan ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#787 |
Premium
|
thnx buljo, ali uspio sam sve nabaviti ovdje, a frajer mi je do sada slagao bajk te uspio poraviti kocnicu a koju su mi u servisu rekli da mogu baciti u smece jer taj dio koji mi fali nebum naso nigdje...ispalo da pase od hyesove kocnice tak da dela kak spada sada, ali mi fali ulja i nemam blage di da to em kupim, em dopunim.... ovakoca, bajke je prije zgledal ovako: prednji shifter: shimano alivio srednji: shimano alivio zadnji: shimano deore pogon: shimano alivo kaseta: shimano alivio vilica prednja: xcm vilica straznja: ks coil kocnice: hidraulicke tektro pedale: neke lijeve plasticne kak zgleda nakon opseznog zahvata i 3kg laksi: prednji shifter: shimano deore lx srednji: shimano shimano deore lx zadnji: shimano shadow xt pogon: shimano deore lx kaseta: shimano deore xt vilica prednja: rs recon 351 ( nije bilo tore, osim 302 a to netko reko da ne valja ) vilica straznja: ks coil kocnice: hidraulicke tektro pedale: neke lagane za 200 cuna ovo daje totalno novi smisao pojmu pimp my bike i nadam se da nisam previse fulo s vilicom...sve pizdarije nove i iz ducana s garancijom me dosle 2k kuna , i vilica 1.9k. i da, znam da sam mogo kupiti novi bike za tu lovu, al sam vezan za ovu ramu. thnx na poruci buljo, ali nisam bil doma, otiso drito s posla srediti bajk...ak ti se da naci na kavi sutra i pogledati vilicu ( nisam skuzil kak je produziti ) i uputiti me di da sredim ulje, bil ti bi zahvalan... jedino kaj bi jos mijenjal, al to za bozic ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#788 |
al se nekad dobro jelo...
|
Jutros sam u 5:30 otišao na Sljeme, divota, nema živog krpelja ![]() Temperatura je bila idealna za vožnju, iako je na spustu bilo malo chilly. Sutra ponavljam, a Buljo neka se osjeća slobodnim pridružiti se :-p Može spust do Amdejca na jedan bistranski Frühstück i radove na sljemenskom monstrumu p!mp edition.
![]() |
#791 |
Strichek Moderator
|
![]() |
#793 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
@CK Dapaće. Primio bih Vas i ugostio. Mislim tebe je lako ugostit, a Buljo ionako neide jer bicikl drži u spavaćoj sobi i ne vozi ga. Bitno da je kupio vilju s kojom se može hvalit. Za nekih sat vremena idem na rutu Bistra-Pojatno-Kupljenovo-Hruševec kupljenski-Luka-Žeinci-Jakovlje-Igrišće-Kraljev Vrh i nazad na Bistru. Mislim da je to cca 30 do 35 km.
![]() |
#794 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
@AMD: doma imam samo 24" vilice... ti si reko da ti treba 26"?
![]() |
#796 |
Moderator
|
Ma nema veze, neda mi se više šarafiti. Imam ponudu za jedan polovni bicikl, malo vožen (skoro ništa) za 300 kn koji je jako, jako, sličan Buljinom, ako ne i isti. Samo trebam pričekati da ga Buljo ispelja iz sobe u dvorište. ![]()
![]() |
#798 |
Moderator
|
I ja isto. ![]() Napravio sam novi upgrade na MTB 900RR "Sljemenski Monstrum". I stim upgradeom sam okrenuo prvih 100 km. Danas sam odvozio 32 km za nešto manje od 1 sat i 50 minuta.
![]() |
#799 | |
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#802 | |
Moderator
|
Citiraj:
Ja bi došao na Sljeme preko Bistre ili Pile pa bi gore fino pojeli grah s kobasicom i popili pivu. ![]() Za grah i pivu vozim bicikl i na Mount Everest. ![]()
![]() |
![]() |
#803 |
no fear
|
Evo vratio se sa vožnje po žumberku. Medven Draga-Željezno Žumberačko-Budinjak-Jelenići-kanjon Slapnice-Medven Draga -ruta nekih 42km. karta Žumberka sa rutom Mogu samo reći da je vožnja bila odlična te smo još naletili na proštenje (eko selo Budinjak) pa je pao i lovački gulaš a i pivica ![]() Smjer vožnje je odabran tako da je uspon po asfaltu a spust po makadamu (spust kanjonom Slapnice je na nekim dijelovima čisti adrenalin- max spead cca 50 - po makadamu sa ponekim vododerinama ![]() Vrijeme je bilo odično tako da sam super zadovoljan, krajobraz stvarno prekrasan. http://www.pp-zumberak-samoborsko-go...nfo/staze.html Karta 6 evo našao sam bolju kartu (plava ruta- kontra smjer) Zadnje izmijenjeno od: MIK. 07.07.2008. u 09:07. Razlog: Dodana karta 6 |
![]() |
![]() |
![]() |
#804 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Danas se ispizdio kao nikad dosad oko mijenjanja prednje masinice. Straga je Deore sletio savrseno (osim sto, za razliku od Altusa, lupa po rami ![]() Ima li tko Altus/Acera/Alivio prednju masinicu za 42 zuba, top flip ili "univerzal ko receni Deore" i voljan je mijenjati za Deore? Prvi vlasnik je Buljo, a mjenjac nije puno prosao... |
![]() |
![]() |
![]() |
#806 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#807 |
prcknedl
|
E ima veze jer taj komad metala niije uvijek isto izrezan... Sto je najludje, na svom biciklu u ZG imam prastari TY05 za 48 zuba a pogon s 42 i sljaka savrseno. Pa sam mislio da ce i na Koni, ali sam se prevario... EDIT@Amdejac: Ti to radis antireklamu tako da ti ju na kraju poklonim ili...? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#808 |
Strichek Moderator
|
Daj uslikaj da mi bude jasnije di je zapelo.. Danas CK i ja bili na sljemenu ![]() CK pukla guma pa je taliban morao gurat dolje i mislio sam niš od mog spusta, i onda smo naletili na čovu koji je imao gumu ali nije pasala na CKu francusku šugavu felgu i onda je naišla i neka žemkinja i dala nam nogu gumu, da bi nakon pol sata znjavaže oko nje skužili da je probušena ![]() I onda je palo krpanje i napokon spust ^^ Meni je koljeno u komi, zadnji 3-4 god me nije tak bolilo, bem ti skijanje i koljena ![]() Cijeli dan šepam. ![]()
![]() |
#809 | |
prcknedl
|
Citiraj:
![]() Sad malo teze da cu uslikati jer mi je taj bicikl u Zelini, ali porbat cu opisati. Vanjski dio tog "pleha" na prednjoj masinici bi trebao skroz pratiti najveci lancanik na pogonu s razmakom od cca 2mm. Medjutim, na Deoreu je taj pleh rezan drukcije tako da pase na veci lancanik (44/48 vs 42). E sad, ja ne mogu masinicu pribliziti ni da jedan dio bude 2mm od najgornjeg lancanika jer u tom slucaju unutarnja strana tog pleha grebe po srednjem lancaniku. To ne bi bio problem da je to neka jeftinjara tipa TY05 (koji radi na sto god ga ti postavio), ali Deore ima sto i jednu izbocinu i udubinu koje kkati pomazu boljem naguravanju lanca tamo-vamo, a stvar funkcionira iskljucivo ako te udubine i izbocine leze tocno kako spada na milimetar (u mom slucaju nemoguce postici). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#810 |
|
![]() |
|
|