|
![]() |
#83192 | |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
fun fact.. prije par godina uzeta merc C klasa 125-129kw od poznanika jer je to das auto.. unutar tjedan dana riknuo rezervni akumulator u gepeku.. para košta nezz koliko.. ali da, moja alfa od 20g se kvari.. kvari se toliko koliko se mehe kontaju u nju i koliko imaju volje da odrade posao.. mater naguzim mehaničarima Zadnje izmijenjeno od: John Creasy. Jučer u 21:07. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#83193 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
i mi smo na citroenu ugasili adblue nakon sto se drugi put pokvario sistem. a to s alfama je, da ne budem prost, glupost ![]() kad mi netko kaze da se alfe kvare pitam ga sta tocno se kvari. e onda pocinju problemi... ne znaju sta reci. pa cuo sam da se ovo kvari, cuo sam od frenda da se ono kvari. i tak ![]() moja jedna veselo otkucala 300k a druga je na tek 295k ![]() ![]() a ove se ne kvare ![]() ove dvije su frisko stigle: ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#83194 |
Vocna iglica u mudante
|
Citiraj:
upravo to.. auto kao svaki drugi.. ali meho koji ga radi, mora znati šta radi.. a tu sam već pisao svašta.. tako da sam auto za drugi veliki servis vozio iz Sl Broda u Zagreb.. čak sam i kočnice po drugi put rješavao u Zg jer u Sl Brodu nemaju pojma o 4klipnim Brembo kliještima.. a Alfe i dalje imaju taj neki kvalitetniji osjećaj vožnje, tko šta god rekao |
![]() |
![]() |
![]() |
#83195 | |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Isto tak na Ibizi sam sam hrpu tog dešifriro s ETKAom, retrofittao pola auta, ibacio Tempomat
![]() |
![]() |
#83196 | |
Vocna iglica u mudante
|
Citiraj:
super kad imaš uvjete, živio sam u stanu sa sjebanim parkingom.. gdje da tako nešto odradim? Muhi svaka čast, živio 100g još. i iduću mapu ću kod njega riješit, premda trebam vozit 400km do njega.. sad čekam da mi se javi za gtb2260 na grani za 16v jtdm 1.9 pa da ide na 300hp |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83197 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. Jučer u 23:06. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83198 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#83199 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
jedan decko je prodavao plavog, zutog i crvenog. crveni i zuti su sigurno prodani a ne znam jel prodao plavog. pitam ga. al ne vidim da ga prodaje tak da vjerojatno je. al mislim da sam vidio na njuskalu jednog crvenog jos. |
![]() |
![]() |
![]() |
#83200 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Stvarno ne znam, pogledam na računu možda piše kataloški broj kopče, pa javim. Meni je kao strugalo kada bi se kretao uzbrdo, i davao malo agresivnije gas. Ja sam tako isto optužio malu da je nešto ubacila , jer je taman kada se to "pokvarilo" sjedalica bila u BMW-u, ali kada smo pogledali sa kamerom ventilaciju nije ničega bilo. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#83202 | |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
Električni kvarovi su među najčešćim problemima, uključuju neispravnu elektroniku, slabo ožičenje, često paljenje lampice motora bez jasnog razloga, kvarove na akumulatoru i alternatoru te poteškoće s osiguračima i relejima. Ovi kvarovi utječu na rad svjetala, navigacije, klima uređaja i upravljačke jedinice. Nakon toga motori...skloni su problemima kao što su pregrijavanje zbog loše cirkulacije rashladne tekućine, habanje ventila i klipova, kvarovi na turbopunjaču te ulazak ulja u turbo sistem. Povijesno gledano, posebice bokser i twin-spark motori iz osamdesetih i devedesetih godina su bili vrlo osjetljivi na kvarove, uz skupe zamjenske dijelove, pa ga ti popravljaj... A onda loše zaštićeni limovi, posebno na modelu Alfasud, gdje je karoserija bila sklona hrđanju zbog loših materijala i uvjeta proizvodnje u tvornici. Osim toga, neujednačena kvaliteta izrade rezultat je čestih štrajkova i lošeg upravljanja proizvodnjom, što je dodatno utjecalo na reputaciju brenda. I za kraju problemi s prijenosom (mjenjačem) koji uključuju teškoće s mijenjanjem brzina, grubu izmjenu zbog loše usklađenosti zupčanika, te proklizavanje uzrokovano istrošenim kvačilom. Alfa modeli nerijetko imaju i kvarove na trapovima, osovinama i sustavima ovjesa, zbog čega dolazi do oštećenja pri vožnji po neravnim cestama. Mislim, ovo je da se razumijemo evolucijski popravljeno i svedeno na minimum, noviji modeli alfe su puno kvalitetniji nego što su prije bili, ali reputacija je sve.
![]() |
![]() |
#83204 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83207 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Napred ko mazda, a iza vue na merca. ![]() Od kljakavog dsga, užanog sw do čak i loše mehaničke pouzdanosti u nekim slučajevima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#83208 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83209 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
To je problem zbog bezolovnog lema u DSG mjenjačima. Generalno bezolovni lem je česti uzrok problema kod današnje elektronike. Isti problem je imao frend da dsg nije išao u rikverc kada je ulje bilo vruće. |
![]() |
![]() |
![]() |
#83210 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83211 |