|
![]() |
#7411 |
In the ghetto
Datum registracije: Apr 2007
|
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor |
![]() |
![]() |
![]() |
#7412 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Ma, kupio bih da netrebam previše toga kupiti, za sada još ništa, kakao mi je rečeno, vozat ću ovo dok se skroz nekaj ne razhebe a onda ću kupovati!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#7413 |
In the ghetto
Datum registracije: Apr 2007
|
Isprika dupli post. neznam koji put mi forum malo stekucka...
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor Zadnje izmijenjeno od: elvis again. 22.01.2011. u 12:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7415 | |
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
Prije cca 6mj teta mi je imala nezgodu na biciklu tj. na nizbrdici su joj otkazale kočnice te se zabila u ogradu. Pri tome je zakačila licem na šiljak na ogradi i završila na plastičnoj operaciji (dosta je grdo izgledalo ali je sad sve OK). Došla je hitna i uviđaj je izvršio djelatnik prom. policije. E sad dolazi zanimljivi dio. Prije par dana pozvana je na sud u svojstvu okrivljenice, i to po čl. 51 st.1 Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7416 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Da, nažalost MIK to je realnost. Bio je članak u novinama kad se lik doslovno srušio pored murjaka (nije jurio nit niš, već ih nije mogao prestić ili tako neš) i dobio je isto poziv na sud.
![]() |
#7418 | |
no fear
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7419 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() |
#7420 |
Moderator
|
http://www.pohrani.com/f/3s/SC/1DgKO...0124001-50.jpg ![]() Ako bog da, sutra slike celog bajka. Mislim da što se bicikla tiče, to je to.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#7421 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
a ne pa nije legao neki revelation ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7422 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Kak je na Sljemenu bilo danas: Leustek 1 Leustek 2 Leustek 3 Snijega ima samo u vrsnom dijelu - prava snijezna idila, i kao sto se vidi na slikama, vozivo je bez problema...sve nize od sjece sumara je suho ko barut, i ni traga snijegu. Bilo je bajkera i kod Lugarnice, a bome i trojica na Leusteku...a kod Puntijarke sam na termometru ocitao -9C ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7423 |
Moderator
|
Odlično, utabani snijeg je za vozit milina. ![]() Ali, ti nisi išao bajkom jelda ? Kad su rekli kočnicu srediti ? @Ren A najbolje da otkrijem sve karte =)
![]() |
#7425 | |
al se nekad dobro jelo...
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#7426 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Zadnje izmijenjeno od: murina. 24.01.2011. u 09:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7427 |
Moderator
|
![]() |
#7428 |
Premium
|
Ljudi, ajmo, na prethodnoj stranici ste vidjeli šta sam zamislio za kupnju (dakle šiftere Sram X7 i prednji mjenjač za 400kn (nejde niže) i uzeo bi u marathonu pogon Shimano Deore (dajte mi recite jel dođe s njime i osovina?) i morao bih uzeti neki stražnji mjenjač ali nema nijedan X7 niti X9 već sam jedva uspio pronaći SX5 ) i onda bih još promjenio kazetu i lanac i eventualno kad ponovno krene neki stalni prihod promjenio vilju za neku koja vrijedi nekaj a ne ova moja i onda bi ostao pri ovom bajku barem neko vrijeme! Kaj vi velite na ovo? P.S. ima li netko da se sprema u Marathon uskoro ![]()
![]() |
#7429 |
Premium
|
baci oko na ovo: http://www.go1bike.fr/44-Cranksets |
![]() |
![]() |
![]() |
#7430 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#7432 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Velim da se pocni voziti i kak sto bude za mijenjanje onda mijenjaj - osim ako vec sve nije dotrajalo ![]() Kak ce ti bajk mijenjati brzine najmanje je bitno, radije te pare utuci u nesto drugo (dobre gume?, kvalitetan donji ves?) ili spremi sa strane - trebat ce ti kad krenes sa Sljemenarenjem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7434 |
Moderator
|
Iskreno, od svega što se može nadograditi na bajku, najmanje koristi vidim od upgrade-a šiftera i mašinica. Bez uvrede ikome. Ideš na sljeme, voziš napred srednju, iza 4-5 za nekih laganih 20kmh. Dođeš na Losjtek, šaltaš u 1-2-3 ovisno o kondi, voziš tako 1h i kad se kreneš spuštat, staviš opet srednju šajbu napred, iza 4-5 i cepaj ![]() ![]() Buraz vozi na Aceri/Alivio, pa ide ko metak. Jednom smo podesili sajle nakon što su se malo rastegnule i to je to. Ne šalta ništa lošije nego moj Deore. A evo i moje novine u kući. Našao malo slobodnog vremena popodne i složio to. http://img823.imageshack.us/i/revelationrlt2011550.jpg/ http://img404.imageshack.us/i/revelationrlt2011450.jpg/ http://img207.imageshack.us/i/revelationrlt2011350.jpg/ http://img841.imageshack.us/i/revelationrlt2011250.jpg/ http://img710.imageshack.us/i/revelationrlt2011150.jpg/ Specifikacije - Revelation RLT Nažalost, pao je mrak, a nisam imao dovoljno jako svjetlo da poslikam bajk. Malo isprobao po cesti. Naprema Reconu osjetio sam odmah da je prednji kraj čvršći. I to osjetno. A vilica ima 300g manje nego stara !? Ostalo još nisam podesio, pa tako ne znam nit koji mi tlak paše nit brzina rebounda ili pozicija floodgate-a. Ali, podesivi floodgate će biti odlična stvar čini mi se, kao i ovaj rebound dvostruki =)
"Everything with a heartbeat can knock you down" Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 24.01.2011. u 20:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7435 |
sto da napisem ?!
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7436 |
Moderator
|
@ 2 die 4 Ovako, iz mog iskustva (a i burazovog jer je on išao na ovaj način poboljšavati bajk po mom prijedlogu), par stvari koje ti se isplati prije poboljšati nego pogonski dio. Prvo kombinacija vilica i kočnice. Ako ijedno od toga nadogradiš, bit ćeš brži. Ne malo, nego osjetno brži. No problem je što ako nadogradiš samo jednu od tog dvoje - odmah ćeš nakon 2-3 vožnje osjetiti da te koči ono što nisi nadogradio. Kad to riješiš, ako nemaš čvrste kotače (ili nisu dobro našpanani) - počet će ti se pigati konstantno i odlazit u 8-icu. Da su lakši kotači bolji, jesu. No možeš imati i teže malo kotače, glavno da su čvrsti i da ostaju ravni i kad omašiš najbolji put na stazi. Nakon tih stvari, sljedeće što sam vidio ok napredak kada sam kupio bolje jesu gume. Dobra smjesa bolje drži - po betonu, po šumi, po makadamu. Također bih htio samo napomenuti ako imaš uzak volan - za spust je definitivno bolji širi. Ja furam 680mm i taman je meni osobno. Sad na DH bajkovima su počeli voziti ogromne volana, tipa 740mm. Mali ulog, a osjeti se veća stabilnost na spustu. Nakon toga - sve je pljugica žešća. Šifter i pogon su već finesice. EDIT: I definitivno prvo kupi kacigu. Imaš ih po 60-70kn, a kad te jednom spasi, bit će ti veoma drago.
![]() |
#7437 |
sto da napisem ?!
|
potpis na vucin post ! jos bi nadodao sigurnost ! (kaciga !) o tome nikad dosta ![]() ( i to utjece na brzinu spusta ![]() ja sam svoje gume pozderao i jednostavno moooram uzeti nesto ![]() ja sam svoj pogon pozderao (na crancku... druga sajba mi je pojedena) vozit cu dok ne razvalim skroz, onda cu vidjeti ovisno o financijama ![]() ne iplati mi se ! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7438 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() Kupi kacigu i gume, pa s nama na Sljeme, tako ćeš najbolje savjete skupit ![]() jeli ovo tvoj? http://www.bikepedia.com/QuickBike/B...foot&Type=bike |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7439 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
2die4: napravit ćeš ti 10ak sljemena sa tim bajkom prije no što išta promijeniš, to nije nimalo loše što imaš ![]() Malo si skeptičan kad vidiš kakve pile imaju ljudi, ma za jedan spust dobiješ moj bajk pa da vidiš ![]() --- Haro će ostati kod mene do daljnjega. Radit će u ful spremi još jednu sezonu sigurno. Kad se novaca skupi kupit će se nešto lakše i poletnije ![]() Palo je kupanje po uzoru na Nika u kupaonici, bilo je previše blata... http://www.pohrani.com/f/1x/Yj/1CdtlrPc/dsc00007.jpg Na kraju vidio da se ležajevi na zadnjem trokutu gotovo ne okreću. To se sređuje, ispiti su pa ide sporije. ![]() Odzračivanje kočnica, pakni ne da nemam, neg sam ispolirao metalne padove na prednjoj ![]() http://www.pohrani.com/f/22/aq/UzflDPM/dsc00008.jpg Naravno, još jedna napomena da ne kupujete pakne sa bakrenim padovima sa discobrakesa, dogodi se ovo: http://www.pohrani.com/f/21/Hn/ae6tpwl/dsc00010.jpg Nakon ispita ako neću raditi svaki drugi dan kad neće biti kiše sam sigurno u pokretu na bajku. Ako ga složim do tada. ![]()
![]() |
#7440 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Ja danas bio napraviti malo voznjicu navecer, i zakljucak je da cu morati obavezno donijeti windstopper gaće. ali bajk sada svjeze sa servisa, i radi ko urica ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|