Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > DIY i Tinkering
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro Jučer, 19:31   #691
generic
Premium
Moj komp

generic's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor pero000 Pregled postova
U aplikaciji FusionSolar vidim napone
Phase A voltage
254.7 V
Phase B voltage
253.4 V
Phase C voltage
254.2 V

i kada su naponi preko 250V elektrana ne radi dobro
Radi se sigurno o faznim naponima, odnosno 230 V +10% = 253 V i ti si malo iznad.

Meni je prestrašno kakvi sve tulipani to kod nas montiraju, podešavaju i puštaju u pogon.
Vjerojatno s inverterima možeš malo srušiti taj napon, ali ne bavim se niskim naponom pa ne znam kako je to regulirano.
Na srednjem naponu inverteri moraju raditi po točnoj definiranoj krivulji (Q=f(U)) s kojom dižu napon kad je nizak i spuštaju kad je visok, ali brijem da je na niskon naponu divlji zapad.

Daj napiši tip invertera.
generic je online   Reply With Quote
Staro Danas, 09:19   #692
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Vjerojatno je stvarno problem sa strane HEP-a jer se u sezoni kad je veći teret u globalu podiže napon a kad teret padne se isti spušta. Za biti siguran, s dobrim unimerom izmjeri napone kod sebe ali i kod susjeda za referencu jer sam svojim očima vidio da ti inverteri i aplikacije ne mjere točno. Može se i pomaknuti granica previsokog napona na njima da ne izbacuju. Neki dan sam spuštao napone na dva trafa. Jedan je 4 MW a drugi 8 MW a rade u paraleli. To radimo ujutro rano kad je manji teret jer onaj kojeg smanjuješ moraš isključiti tih 5 minuta a to vrijeme onaj drugi drži sve. Zbog sezone i tereta su bili oba "navijena" a sad kad je sezona gotova je napon previsok. Kad zahladi,postoji mogućnost da se ukaže potreba opet podizati napon. Kad se netko požali na napon a mi smo mala sredina,odmah šaljem dvojicu mjerit po selima i najkasnije ujutro dižemo i spuštamo napon. Vjv si u većem gradu pa se oni kilave doć ili njihova mjerenja koja bi trebala biti preciznija govore da napon nije previsok.

Sent from my Xiaomi 14T PRO using Tapatalk
smuchac je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro Danas, 09:26   #693
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Im li netko ovdje Huawei SUN2000-XK-M inverter da javi iskustva? Nebitno jel 5 /7 /12 /15 /17 kw... model bi trebao biti isti smao snaga drugacija.

Kakav je software, jel inverter bucan u radu. Grije li se jako itd. itd... ?

Hvala
Staro Danas, 11:39   #694
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Kad vec pitaju, mogao bi i ja. Ovo je oprema koju bi trebao dobiti pa me zanimaju iskustva ako je tko koristi. Mislim, jos mogu raditi promjene pa...

Inverter: SUN2000-8K-LC0
Paneli: AXIbiperfect GR WB 445 - 460 Wp AC-455TGB/108WB

Vidio sam ovaj inverter kod kolege u beach baru pa nije neko mjerilo, nisam cuo nista iz njega niti dozivio da se grije. On ga koristi u kombinaciji s baterijom zbog frizidera jer bar ima offgrid sustav. O panelima ne znam puno.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno